По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Аз съм споделил, какво искаш да ти споделя още??
Така или иначе повечето само са чували за ония строй или са били 1 клас, което е равносилно на нула.
Така или иначе повечето само са чували за ония строй или са били 1 клас, което е равносилно на нула.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
alekangg написа:Така или иначе повечето само са чували за ония строй или са били 1 клас, което е равносилно на нула.
Такава е демографията на форума. Знаеш ли колко хора от "онази генерация" карат днес БМВ и дори не са чували за форума (лични впечатления от Пловдив без да е представителна извадка все пак).

Никой не спомена как преди 89-та всеки имаше поне една панелка, днес повечето и наема не могат да си платят сами.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:alekangg написа:Така или иначе повечето само са чували за ония строй или са били 1 клас, което е равносилно на нула.
Такава е демографията на форума. Знаеш ли колко хора от "онази генерация" карат днес БМВ и дори не са чували за форума (лични впечатления от Пловдив без да е представителна извадка все пак).![]()
Никой не спомена как преди 89-та всеки имаше поне една панелка, днес повечето и наема не могат да си платят сами.
Ами аз няколко пъти го казах, имащите тогава, сега имат още повече, няма обратен вариант! Преди, ако са имали волга, сега са с поне бмв 7.
А това, че навсякъде се крадеше и всеки чакаше подкуп до най-долно ниво, примерно продавачка в магазин, за да ти даде от другия салам, пуснете си баш майстора да видите как е било.
А нагоре не им се налагаше, те си взимаха или име се даваше направо. И тогава Луканката, (дето го гръмнаха) ходеше важен с френски костюми, не с руски или български! Ето това е най-дразнещото, уж нашето или руското е най-хубаво, ама то е за народа, за важните люде, други коли, дрехи, телевизори и т.н..
Луканката беше от най-големите хитреци, но си намери майстора. Бай Тошо беше параван, той на две магарета слама не можеше да раздели, зад него бяха кукловодите. В другите страни, самите диктатори не са били прости и неуки, Чаушеску, Фидел и т.н.
И сега в Куба е така, всеки взима 20 долара заплата, но краде каквото може и разменя с други стоки, иначе да бяха умрели 100 пъти.
Ето и за радетелите на старите колбаси, как там нямало нищо вредно
http://e-vestnik.bg/7889/reklami-s-kolbasite-ot-sotsializma-a-slagaha-v-tyah-toaletna-hartiya/
Сетих се как се купуваше бира и се вдигаше всяка бутилка, за да се провери дали няма утайка или нещо друго.
Помня и как съседите си докараха баща си от село за 1 месец, пенсионер-активен борец и т.н., за да им пуснат телефон, че иначе нямаха такава екстра.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
alekangg написа:Ами аз няколко пъти го казах, имащите тогава, сега имат още повече, няма обратен вариант! Преди, ако са имали волга, сега са с поне бмв 7.
То това е "феномен" валиден в целия циливизован свят и преди и сега.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:alekangg написа:Ами аз няколко пъти го казах, имащите тогава, сега имат още повече, няма обратен вариант! Преди, ако са имали волга, сега са с поне бмв 7.
То това е "феномен" валиден в целия циливизован свят и преди и сега.
Да, но с разликата, че в нормалния свят, е много по-трудно някой парашутист с 5-6 клас да стане милионер, а в Бг е нещо нормално и преди и сега.
В чужбина богатите са потомствено богати и се знае какво са правили и дядовците им. Я виж нашите мутри, как изровиха съкровищата от под земята едва ли не. Никой не може да каже от къде е започнал реално.
Само е важно да си бил от правилната страна на бариерата.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
така като гледам резултатите от темата, явно доста хора от форума са израстнали в богопомазано семейство.
Слава богу че в прословутата 89-та съм бил бебе и не помня нищо от онзи строй.
А в Германия имах щастието да поживея малко както в източна така и в западна. Няма да забравя думите на един западногерманец развиващ бизнес в изтока (около 40-45 годишен) с който си говорихме точно на темата източна европа в частност БГ и източна германия и той ми каза следното след като го попитах какъв в проблема в това източна германия да продължава да изостава икономически 25 години след обединението, при положение че западногерманците в продължение на 25 години плащат солидаритет като данък за инвестиции в Изтока. Говорим за десетки милядри всяка година. Отговора му беше следния: Проблема са хората и техния манталитет, проблема са моите връстници, които са възпитани че всичко ще им бъде дадено на готово. В момента в който измре (точно така се изрази) това поколение нещата ще тръгнат.
Бях шокиран от абсолютното хладнокръвие с което го каза и след като си го премислих осъзнах че това важи с пълна сила и за БГ.
В момента в който това прогнило поколение родено от началото на 60-те до края на 70-те, започне да се пенсионира и залязва и в най-добрия случай - просто го няма физически, тогава ще дойде края на прехода и началото на подема. За мен лицето на това цало поколение като манталитет, начин на правене на бизнес и поведение е Гриша Ганчев.
Така че колеги, не чакайте преход и оправия, той за вас няма да дойде, защото вие трябваше да го направите. В най-добрия случай оправията ще усетят моите деца, но това е оптимистична прогноза.
П.С искам специално да поясня за bum-bum щото ще ме захапе че съм емигрант - връщането ми в БГ е 100% сируно и планувано, а борбата ще е тотална, а и няма да съм сам. Така че стига с това комплексарско "ядеш мекия хляб в германия като лекар, ние сме ти платили образованието" и подобни лъжи щото се излагаш.
А в Германия имах щастието да поживея малко както в източна така и в западна. Няма да забравя думите на един западногерманец развиващ бизнес в изтока (около 40-45 годишен) с който си говорихме точно на темата източна европа в частност БГ и източна германия и той ми каза следното след като го попитах какъв в проблема в това източна германия да продължава да изостава икономически 25 години след обединението, при положение че западногерманците в продължение на 25 години плащат солидаритет като данък за инвестиции в Изтока. Говорим за десетки милядри всяка година. Отговора му беше следния: Проблема са хората и техния манталитет, проблема са моите връстници, които са възпитани че всичко ще им бъде дадено на готово. В момента в който измре (точно така се изрази) това поколение нещата ще тръгнат.
Бях шокиран от абсолютното хладнокръвие с което го каза и след като си го премислих осъзнах че това важи с пълна сила и за БГ.
В момента в който това прогнило поколение родено от началото на 60-те до края на 70-те, започне да се пенсионира и залязва и в най-добрия случай - просто го няма физически, тогава ще дойде края на прехода и началото на подема. За мен лицето на това цало поколение като манталитет, начин на правене на бизнес и поведение е Гриша Ганчев.
Така че колеги, не чакайте преход и оправия, той за вас няма да дойде, защото вие трябваше да го направите. В най-добрия случай оправията ще усетят моите деца, но това е оптимистична прогноза.
П.С искам специално да поясня за bum-bum щото ще ме захапе че съм емигрант - връщането ми в БГ е 100% сируно и планувано, а борбата ще е тотална, а и няма да съм сам. Така че стига с това комплексарско "ядеш мекия хляб в германия като лекар, ние сме ти платили образованието" и подобни лъжи щото се излагаш.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
alekangg написа:Да, но с разликата, че в нормалния свят, е много по-трудно някой парашутист с 5-6 клас да стане милионер, а в Бг е нещо нормално и преди и сега.
Преди време исках да запиша MBA в LSE (тяхната програма не е точно MBA, но е "алтернатива" на MBA) и затова ходих на един курс, за да видя как е положението там. Та на този курс, още първата или втората тема беше точно как се правят милиони и как MBA не ти гарантира реално нищо, защото хората с 5-ти клас, които днес са милионери и топ-топ-топ мениджърите и професии с много години учене и квалификации не са кой знае колко по-успешни в правенето на пари. Та положението е фифти-фифти и в никакъв случай шансовете на този с 5-ти клас не са по-лоши да стане милионер отколкото на топ мозъчен хирург с ХХ год. учене и специализации и дипломи (това за англо-саксонския свят говорим).

п.с. М/удругото ако някой колега има MBA да драсне едно ЛС да обменим малко инфо.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
ineedmoney написа:така като гледам резултатите от темата, явно доста хора от форума са израстнали в богопомазано семейство.
Затова евреите са вървели 40 години през пустинята- за да умре и последния с робско самосъзнание!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ineedmoney написа:В момента в който това прогнило поколение родено от началото на 60-те до края на 70-те, започне да се пенсионира и залязва и в най-добрия случай - просто го няма физически, тогава ще дойде края на прехода и началото на подема..
Ааа, аз съм '79 и моля за шанс

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
dr.peshev написа:Затова евреите са вървели 40 години през пустинята- за да умре и последния с робско самосъзнание!
И се пръкнал Карл Маркс

alekangg написа:...
С бирата, понеже ми е слабост, да ти кажа, че си вкарваш автогол

Ubi dubium, ibi libertas
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Bogat-Beden написа:Ааа, аз съм '79 и моля за шанс
Само в писмена форма до комисията по помилванията.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
hell's angel написа: С'а гледам друга тенденция има - да си продават лелеяната свобода пак за салам ...
Спор няма, факт е.. Икономически роби сме мнозинството. Но почти целият свят е така, май само в Бутан и Непал( лудите монаси) са изключения..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ineedmoney написа:така като гледам резултатите от темата, явно доста хора от форума са израстнали в богопомазано семейство.
Какъв подем,кви 5 лева?Я се огледай и виж как масово хората между 18 и 35 години не пипат работа,и не са и пипали.
Като цяло много заблуден пост

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
hell's angel написа:dr.peshev написа:Затова евреите са вървели 40 години през пустинята- за да умре и последния с робско самосъзнание!
И се пръкнал Карл Маркс![]()
![]()
![]()
alekangg написа:...
С бирата, понеже ми е слабост, да ти кажа, че си вкарваш автогол
Ти кажи вдига ли бутилките да гледаш какво плува вътре или взимаше на тото? Остави автогола и дали ти е била слабост..
- dreadx
- младши ентусиаст
-
По-младите живеят в един измислен чалга-свят, където никой нищо не работи, а парите се въргалят по улицата. - ТЕ ли ще ни оправят държавата?
Аз поне съм прихванал от соц-а всичко полезно - радвам се, че съм живял малко и там.ю
alekangg: бутилките.. баце, стига с твоите тъпи доводи, като стара мома си бе..
Те и тогава са можели да ги правят с по 1 година трайност, ама трябва да ги наблъскат с консерванти. Сегашната търговия е на друга основа и продавачът иска да купи една щайга с домати и докато не я продаде, да си седят доматите по един месец - затова ядем пластмасово ГМО.
Тогава учените глави, занимаващи се със селекция на сортовете са умували върху това как доматът да стане по-сочен и по-вкусен.
Забравил си вкуса на онези домати.
Аз поне съм прихванал от соц-а всичко полезно - радвам се, че съм живял малко и там.ю
alekangg: бутилките.. баце, стига с твоите тъпи доводи, като стара мома си бе..
Те и тогава са можели да ги правят с по 1 година трайност, ама трябва да ги наблъскат с консерванти. Сегашната търговия е на друга основа и продавачът иска да купи една щайга с домати и докато не я продаде, да си седят доматите по един месец - затова ядем пластмасово ГМО.
Тогава учените глави, занимаващи се със селекция на сортовете са умували върху това как доматът да стане по-сочен и по-вкусен.
Забравил си вкуса на онези домати.
Последна промяна dreadx на 12 Юни 2016, 13:42, променена общо 3 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!