По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 13 Юни 2016, 9:05

Ето така се прави с паметник на културата. Аз най-откровенно мога да кажа, че ми е през шнура за тая купчина бетон.
Обаче нищо не пречи хора, за на които това нещо им хареса да си го купят и да си го възстановят и да си го пазят.
Инициативата е похвална. Дано не искат помощ от държавата само.

За първите стъпки по консервиране на паметника са необходими 100 хил. лв. Инициативата е на основателя на фондация „Проект Бузлуджа“ арх. Дора Иванова.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Юни 2016, 10:25

ogata написа:Изображение

Тоя отдясно имаше една интересна мисъл:

Колелото на историята се върти и ще се върти ...

Кофти асоциация, а? - колело... Върти се, върти се, и ... пак застава в същото (начално) положение. И после продължава да се върти... Всъщност целият текст на цитата е:

Колелото на историята се върти и ще се върти ... до окончателната победа на комунизма.

Много кофти пророчество - направо изтръпваш... И се замисляш - ами ако все пак е бил прав, копелето? Мамка му и късмет...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 13 Юни 2016, 14:44

dr.peshev написа:Ето затова казвам,че докато не умре и последния,който помни комунизма, няма да се оправим:
какво означава безплатно здравеопазване- то да не пада от небето?
Държавата плаща за него,а държавата сме всички ние! Като не може да го вземе от данъци,го взима от заеми!
Няма НИЩО безплатно на този свят!!!

Докторе,ти като представител на съсловието как ще коментираш следния случай. Майка ми влиза в болница. Поставят и диагноза Паркинсон само след като я карат да ходи крачки напред и назад и гледайки ръцете и. Държат я три дена,две нощувки. Дават и епикриза и вътре пише за проведени ЯМР,скенер и ред други дивотии. Вие търговци ли сте или наследници на Хипократ. Важно е да хванете пътеката,клиничната. По Татово време щяхте да лежите ефективно за такива врътки. В Китай и сега ви оправят добре. Някои направо на бесилото. Здравната каса е постоянно издънена.Защо? Защото се изписват клинични пътеки които не се изпълняват наистина. Това не е ли пак от данъците на всички ни?
С много любов към децата!

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Юни 2016, 15:48

здравеопазването е безплатно, когато като идеш на лекар не кихаш 20 кинта за преглед, не чакаш 2 часа пред кабинета му и операцията ти не ти струва нищо повече от бутилка хубав алкохол за доктора, бонбони и сокове за сестрите

здравеопазването е прогнило когато при опериране на апендисит се изписват операции за имплантиране на пирони, стави итн , което в момента е масова практика

по времето на соц-а нямаше престъпност, вандализъм и безнаказаност. сега хората ги изнасилват и убиват без да се намери извършителя или ако се намери няма ефективни присъди
за по-дребните неща въобще не споменавам, че е пълна трагедия 2003-та откраднаха кола Тико и полицаите я намериха след 2 седмици - днес, 2016-та година делото срещу извършителите не е приключило (общо дело срещу множество извършители за множество престъпления)

вярно, до морето се пътуваше по 8 часа с влак, а не по 3 часа с кола, телефоните не бяха мобилни, а панелките не бяха лукс, но за сметка на това образованието беше безплатно, което всъщност е важното в случая

и да тичаме срещу комунизма няма да стигнем постигнатото от него

да давам пример как в заводите на OPTIX до ден днешен обработващите им машини за оптичните елементи са разграбените машини при приватизацията от собственика, тогавашен директор, машини произведени 70-та година - струговане/лепинговане на оптично стъкло (в момента произвеждат и за автомобилната индустрия, тоест високи стандарти), за същото деяние по времето на социализма е щял да копае в Белене без да го знаят близките му къде е

въобще АЕЦ Козлодуй, този огромен генератор не просто на ел. енергия, но и двигател на икономиката (там има бизнес на стотици милиони годишно) е построен не от мегаломания, а защото се е мислело в перспектива

а вие, тези, които избягаха от България я прО/Едадохте за дънки и кока-кола, гарнирани с малко обещания за спокоен живот, нямате право на глас
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 13 Юни 2016, 16:33

stormrider написа:
dr.peshev написа:Ето затова казвам,че докато не умре и последния,който помни комунизма, няма да се оправим:
какво означава безплатно здравеопазване- то да не пада от небето?
Държавата плаща за него,а държавата сме всички ние! Като не може да го вземе от данъци,го взима от заеми!
Няма НИЩО безплатно на този свят!!!

Докторе,ти като представител на съсловието как ще коментираш следния случай. Майка ми влиза в болница. Поставят и диагноза Паркинсон само след като я карат да ходи крачки напред и назад и гледайки ръцете и. Държат я три дена,две нощувки. Дават и епикриза и вътре пише за проведени ЯМР,скенер и ред други дивотии. Вие търговци ли сте или наследници на Хипократ. Важно е да хванете пътеката,клиничната. По Татово време щяхте да лежите ефективно за такива врътки. В Китай и сега ви оправят добре. Някои направо на бесилото. Здравната каса е постоянно издънена.Защо? Защото се изписват клинични пътеки които не се изпълняват наистина. Това не е ли пак от данъците на всички ни?

Слава Богу , аз нямам нищо общо с тези боклуци!Моята работа не предполага корупция , защото съм в частния сектор.
p.s.По Татово време се роди един виц: Знаете ли къде се намират лекарските грешки?!
Мисля , че сега има доста повече осъдени лекари.Едно време лекарските грешки се прикриваха поголовно от държавата!
p.p.s. И недей с това: Вие,хванете,щяхте- да ме причисляваш, защото нито ме знаеш , нито ме познаваш! :bchug:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Юни 2016, 16:39

dr.peshev написа:Мисля , че сега има доста повече осъдени лекари :bchug:
Излизаме извън темата,но аз може би съм неосведомен.Но не съм чул за осъден с ефективна присъда :roll:
Може да е филм,но май си е точно така Гледайте от 2.42 минута натам

Като и преди и сега,не мисля,че има разлика..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 13 Юни 2016, 17:36

Половината от съдържанието на майонезата се оказа вода

http://www.segabg.com/article.php?id=808151
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 13 Юни 2016, 17:45

Хаос написа:...

Кока Кола и дънки имаше и през соца...

Не виждам нищо лошо да си продавам труда, за спокоен живот... през соца хората си продаваха съзнанието за много по-малко от това...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 13 Юни 2016, 18:02

Хаос написа:а вие, тези, които избягаха от България я прО/Едадохте за дънки и кока-кола, гарнирани с малко обещания за спокоен живот, нямате право на глас

Те са на друго мнение обаче. :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2016, 18:32

Днес казаха, че в 6 от 16 майонези нямало наличие на яйца! А някакъв бендел(производител на майонеза)обясняваше, че било нормално да няма яйца защото изискванията към пресни яйца за употреба в майонезата(нещо за съхранението им)били много високи. :mhihi: :shock: :mhihi: Един вид, не може да има яйца вътре щото трябва да спазваме някакви норми. :help:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Юни 2016, 20:12

Дааааа... интересна тема . Някои бяха добре , други по-зле през соца , обаче от друга страна сега някои са мега добре а другите са доста зле , по-зле и от злето на соца . На това отгоре тия дето се раждат сега със сребърна лъжичка в устата , като ги огледаш хубаво - ми те одрали кожата на ония дето бяха много добре и при соца . Да се чуди човек за какво им беше 10 ти ноември на соц другарите - за едни банани и бира без утайка си вкараха таралежа в гащите :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 13 Юни 2016, 22:09

dreadx написа:Че медицината като всяко друго нещо струва пари, това е ясно. Аз пък ето затова питам, къде ни отиват парите, които внасяме всеки месец като здравни осигуровки.

ако говориш за кирливите 70 лева на месец дето се внасят масово + нулата на месец от всички 2 милиона здравно неосигурени, то те ще ти кажа че отиват по направление и не стигат за консумативи само.
В България парите които се отделят за здраве и от държавата и като данъци от всеки един са смехотворни и съответстват на бананова република.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Юни 2016, 23:10

хехе .....4 млрд лева са смехотворни ли?
Не си и виждал бананова република :winky:
Ако зависеше от мен бих забранил частните болници...ше бегате ли, ми бегайте има индийци пакистаници и т.н....и без тва в англия отидехте след тях.
Преди демокрасито имаше некъв респект към докторите, ся стинкаджии...

Щи дам пример за пумиярщината, преди години съм осигурен в БГ (а ся ви плащам 8% секи месец, повече от колкото е на запада) както и семейството ми, но съм със застраховка международна за мен фриии за фемилито 45$ на месец (тва ми струва на мен)...имах проблем с прешлени и ме стегна в БГ...то беха направления за ЯМРта и т.н. и т.н., ма немах време за тая дисертация и в ЮАР със застраховката ме оправиха за 15 мин преглед и хапове...
Брат ми си извади рамото и чака пред спешното, ми ше чакаш 5 часа, че не умираш, нали ама отидете в токуда примерно :mhihi:
Толкова примери имам колко са некадърни и крадете с шепи, че не е истина...
Немало пари за консумативи , тва белата мафия сте... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Юни 2016, 0:19

Частните болници да забраниш? Вие изобщо не сте в час... Аз пък бих забранил държавната здравна каса!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Юни 2016, 0:25

Ако забраниш касата ше умрат частните ( и без тва са на хранилка на касата) :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата