НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Чувал съм я от няколко места. В общи линии някои хора са готови да кажат това, което знаят че аудиторията иска да чуе за да я задържат.
Познавам едни хора тук, които тренират 2-3 пъти седмично от години. Това го разбрах наскоро съвсем случайно в хода на разговора. Човека е дал хиляди левове вече, а все още е 1:1 със Сам от Игра на тронове. Тоя човек ще идва и ще те спонсорира месец след месец без да го интересува как изглежда стига да чува от устата ти това, което му харесва.
Познавам едни хора тук, които тренират 2-3 пъти седмично от години. Това го разбрах наскоро съвсем случайно в хода на разговора. Човека е дал хиляди левове вече, а все още е 1:1 със Сам от Игра на тронове. Тоя човек ще идва и ще те спонсорира месец след месец без да го интересува как изглежда стига да чува от устата ти това, което му харесва.

bum_bum написа:Аз лично не следя и не се интересувам от никой от тези и честно казано напълно не разбирам какво би накарало един трезво мислещ човек да иде да даде 10лв за една тренировка.
Сметката е лесна. На прима виста:
- трябва ти някой да ти казва какво и как да правиш
- трябва ти помощ за правилно изпънение на упражненията
- имаш нужда от мотиватор и някой да ти следи прогреса и да ти покаже изобщо как се следи
- не искаш изобщо да четеш за хранене и спорт, а искаш само изпълнение и резултати.
и т.нат.
накратко плащаш си за консултант.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Прав си, но в случая консултанта може да те подведе .. виждаш какви ги пише и споделя 
За това и казах, че то пък няма как да знаем кое е полезно и кое не или може да грешим дори в "полезното" ни хранене.
Но ако имахме 10 живота можехме да експериментираме и да сме 100 % сигурни.
До тогава може да ядеш на баба ти от градината , да пукнеш от удар и някой да каже .. ето .. той се храни здравословно, ама се тая .. пукна си
Няма нищо сигурно на 100 % и се надяваме да има ефект , като се храним правилно ... ама дали е така

За това и казах, че то пък няма как да знаем кое е полезно и кое не или може да грешим дори в "полезното" ни хранене.
Но ако имахме 10 живота можехме да експериментираме и да сме 100 % сигурни.
До тогава може да ядеш на баба ти от градината , да пукнеш от удар и някой да каже .. ето .. той се храни здравословно, ама се тая .. пукна си

Няма нищо сигурно на 100 % и се надяваме да има ефект , като се храним правилно ... ама дали е така

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Може и да е прав за това, което е написал. Но е просто статия взета от нета. Има хиляди такива подкрепящи това сравнение, както и напълно обратното. Аз лично не твърдя, че нито едното е вярно. Както се казва учЕните все още спорят.
Това за консултанта ми е ясно, че се плаща за това ама 2/3-ти от консултантите изглеждат все едно са потренирали месец-два и това е. След като това ти е професията и тялото ти е етикет или опаковка на продукта, който продаваш за мен е недопустимо да си в подобен вид. Изключение може да правят доказани професионални спортисти, които след края на кариерата си са станали треньори. Но да ида днес да дам 10лв на някой да ми преразкаже какво е чел из нета..
Това за консултанта ми е ясно, че се плаща за това ама 2/3-ти от консултантите изглеждат все едно са потренирали месец-два и това е. След като това ти е професията и тялото ти е етикет или опаковка на продукта, който продаваш за мен е недопустимо да си в подобен вид. Изключение може да правят доказани професионални спортисти, които след края на кариерата си са станали треньори. Но да ида днес да дам 10лв на някой да ми преразкаже какво е чел из нета..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Познавам инструктори със шкембета (видими отдалече)
Не знам какъв човек трябва да си, за да му дадеш пари за индивидуална тренировка, но има доста клиенти
Масово са разни чичаци и нормално. Като знам баща ми... той не знае как да загрее даже. Едно упражнение не знае, а трябва някой и зор да му дава. Иначе ще гледа 10мин и ще си тръгне 

Не искам да съм му най-големия защитник или фен, но това което говорихме за храната беше:
Той: Пробвал ли си някакви режими, планове, диети или както ги наричаш?
Аз: Да, доста и най-много ми е помогнал НВ-ВМХ.
Той: Трябва да си слушаш тялото и да си щастлив.
Така, че той не казва да си ядете каквото искате, а по-скоро да ядете това от което се чувставате добре. Той отрича всичко и приема "всичко" - интересен човек е. Казва всеки един режим работи в началото, защото човек когато започне режим почва да внимава какво яде.
Чистия НВ-ВМХ на мен ми идва в повече и ми писва по някое време + 1 страничен ефект виене на свят, сега съм намерил баланс който работи за мен. Обаче всичко съм го разбрал на проба грешка.
Той: Пробвал ли си някакви режими, планове, диети или както ги наричаш?
Аз: Да, доста и най-много ми е помогнал НВ-ВМХ.
Той: Трябва да си слушаш тялото и да си щастлив.
Така, че той не казва да си ядете каквото искате, а по-скоро да ядете това от което се чувставате добре. Той отрича всичко и приема "всичко" - интересен човек е. Казва всеки един режим работи в началото, защото човек когато започне режим почва да внимава какво яде.
Чистия НВ-ВМХ на мен ми идва в повече и ми писва по някое време + 1 страничен ефект виене на свят, сега съм намерил баланс който работи за мен. Обаче всичко съм го разбрал на проба грешка.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това като концепция е твърде индивидуално за да бъде приложимо за голям брой хора . Не смятам че е грешно , по скоро е твърде различно от стереотипа с диетите , разделното хранене , методиката на прилагане , медийното отразяване и т.н
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То много хора се чувствт добре и случайно ходят на лекар... и холестерлче, я нещо друго... така, че това с чувстването добре, ако не е подкрепено с медицински изследвания не върви. И според мен изобщо не е нещо, с което човек трябва да се отнася небрежно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Аз пък от моята камбанария, човек със супер изстрещял метаболизъм мога да кажа че НМ-ВМХ за мен беше като откриването на светият грал
(благодарности за bum_bum).
Имам чувството че тялото ми просто не е направено да функционира с въглехидрати, няма да е лъжа, но сигурно и мога да качвам по 5кг дневно ако са засиля с пици и спагети и ям колкото душа ми сака, мога да стана като Холд дъ Доор за 0 време
От както минах на НВ-ВМХ ( и то често го нарушавам) се храня обилно и държа 90 кг на 1.92. Плочки трудна работа, освен ако не го спазвам по-прецизно и не вкарам фастинг, но с него горя и мн мускули.. та ако някой ми каже че нм-вмх е вредно, бих го пратил да се прегледа
Как може да е вредно нещо, което ме тласка да бъда във форма, а другото ме прави на топка лой. За да мога да се храня въглехидратно, тва значи всеки ден да правя по час плуване или кардио, което не е вариант. Но не всички сме от 1 калъп и имам приятели дето се хранят с картофи и пици по цял ден и са си ок, но идва момент в който тялото не издържа и пак почва да трупа. Като кажа на някой че не съм ял спагети, пици и картофи от над 2г и очите им стават на понички
Не ми пречи тва ядене, а и го намирам като най-логично, в смисъл че е най-близко до гените ни. Преди фермерството да не би да са яли активия с мюсли, хляб и ориз- яли са квот си уловят и така към 190к години. Някой учен преди да набеди тва хранене, да каже кво са яли човеците преди фермерството.. сигурно са имали макдоналдс по пещерите

Имам чувството че тялото ми просто не е направено да функционира с въглехидрати, няма да е лъжа, но сигурно и мога да качвам по 5кг дневно ако са засиля с пици и спагети и ям колкото душа ми сака, мога да стана като Холд дъ Доор за 0 време

От както минах на НВ-ВМХ ( и то често го нарушавам) се храня обилно и държа 90 кг на 1.92. Плочки трудна работа, освен ако не го спазвам по-прецизно и не вкарам фастинг, но с него горя и мн мускули.. та ако някой ми каже че нм-вмх е вредно, бих го пратил да се прегледа

Не ми пречи тва ядене, а и го намирам като най-логично, в смисъл че е най-близко до гените ни. Преди фермерството да не би да са яли активия с мюсли, хляб и ориз- яли са квот си уловят и така към 190к години. Някой учен преди да набеди тва хранене, да каже кво са яли човеците преди фермерството.. сигурно са имали макдоналдс по пещерите

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
bum_bum написа:
http://www.filedropper.com/lchf-for-beginnersbg
Това е едно файлче, което го бях забравил но в него има доста насоки и като цяло са правилни неща и биха помогнали особено на начинаещите в това хранене. Има нещо като менюта и храни, въобще пълни насоки за начинаещи.
Може ли пак да пуснеш линк към тоя файл, че вече го няма?
Мъча се да се храня по НВД, ама след 2 месеца мъки и почти никакви резултати се оказа, че май използвам диетата на Аткинс...
Никъде не мога да намеря примерно меню за ВМНВД и сам си ги мисля, ама се оказа, че съм бил в голяма грешка и затова резултат никакъв.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, как никъде, нета е пълен вече с информация... Ето един приличен сайт за начало. И тук има. То само темата отначало да прочетеш, ще си направиш меню. Обаче първо си сметни баланса на нутриентите, явно гориш белтъци, а не мазнина. Тук има всичко за начинаещи. Вече има доста инфо и на български - търси и чети.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Накратко, без сланина/масло трудно ще си на ВМ хранене.
Вие как мислите да се запасите лятото със сланина ? Отсега започвам да зареждам фризерите, че в жегите по-трудно се намира. Миналата година бая зор видях по едно време
Вие как мислите да се запасите лятото със сланина ? Отсега започвам да зареждам фризерите, че в жегите по-трудно се намира. Миналата година бая зор видях по едно време

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Време е да се престраша и аз да се запиша тук. Отначало помислих, че тук обсъждате BMX велосипедите, защото знам на bum_bum влечението към колоезденето. Един ден обаче реших да надникна какво пише в тази тема и останах приятно изненадан, че се обсъжда качество на живота, храните и т.н.
Отначало следях темата само като дискусия за качествени продукти по магазините. Преди 4 месеца обаче реших да се пробвам с НВ-ВМХ. В първия месец свалих 4кг без да променям с нищо друго ежедневието си. От 72-73кг свалих на 68-69кг. Оттогава не съм свалил нищо повече, но нямам и нужда. Чувствам се страхотно. Много по-енергичен и активен съм в ежедневието си. Откъм спорт - занимавам се с плуване доста редовно (по възможност всеки ден), и имам известен тласък напред, но нищо съществено.
Като цяло съм изключително доволен от тази стъпка, за което съм благодарен на всички, които допринасят с ноу-хау в темата. Харесва ми, че ям каквото ми е вкусно, колкото имам апетит, и не ми е тежко след това. Засега си отчитам като пропуск, че веднъж седмично си позволявам топка сладолед или една малка наливна бира, но не мисля, че е фатално като цяло. Смятам и че трябва малко да кача приема на мазнини за сметка на протеините, но вече сланината, маслото и сметаната взеха лека да ми втръсват.
Отначало следях темата само като дискусия за качествени продукти по магазините. Преди 4 месеца обаче реших да се пробвам с НВ-ВМХ. В първия месец свалих 4кг без да променям с нищо друго ежедневието си. От 72-73кг свалих на 68-69кг. Оттогава не съм свалил нищо повече, но нямам и нужда. Чувствам се страхотно. Много по-енергичен и активен съм в ежедневието си. Откъм спорт - занимавам се с плуване доста редовно (по възможност всеки ден), и имам известен тласък напред, но нищо съществено.
Като цяло съм изключително доволен от тази стъпка, за което съм благодарен на всички, които допринасят с ноу-хау в темата. Харесва ми, че ям каквото ми е вкусно, колкото имам апетит, и не ми е тежко след това. Засега си отчитам като пропуск, че веднъж седмично си позволявам топка сладолед или една малка наливна бира, но не мисля, че е фатално като цяло. Смятам и че трябва малко да кача приема на мазнини за сметка на протеините, но вече сланината, маслото и сметаната взеха лека да ми втръсват.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
TNT написа:Накратко, без сланина/масло трудно ще си на ВМ хранене.
Попадам вече на 2-3 човека, които не ядат месо и живеят на ВМ хранене. Поне така твърдят. Все си мисля, че с масло и яйца може да се компенсира липсата на сланина, поне за лятото

Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те тва веганите всичко ще осерат
Ако няма сланина- джолан и бекон. (Джолана с кожата и сланината по него).
Като стана въпроса за джолан- за тоя, дето писахме преди му намерих цаката. 12 часа в гювеч на 90 градуса покрит с разни пресни подправки. После се вади на 200 градуса да се запече за да се напука кожата.

Ако няма сланина- джолан и бекон. (Джолана с кожата и сланината по него).
Като стана въпроса за джолан- за тоя, дето писахме преди му намерих цаката. 12 часа в гювеч на 90 градуса покрит с разни пресни подправки. После се вади на 200 градуса да се запече за да се напука кожата.