.
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Продажба на автомобил на чужденец ?
Едва ли има разлика при продажба дали е българин или чужденец 

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
През нотариус се минава, трябва му лична карта, но да си носи и паспорт за всеки случай. Другото е същото - договор, после ти си я отписваш от данъчното и по живо по здраво.
Но ако е от Молдова примерно трябва да се направи пълномощно с декларации.
Това е
Но ако е от Молдова примерно трябва да се направи пълномощно с декларации.
Това е

А пълномощно иска ли да му правиш? Скоро едни румънци искаха да ми купят колата но освен договора за продажба искаха и пълномощно да им правя! Отказах въпреки , че нотариуса твърдеше , че нямало да имам проблем!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Vra4anin написа:Не знам дали иска пълномощно, за сега водим само преговори по ел. поща като писарушки, затова реших да видя каква е ситуацията ако се накани да дойде и евентуално реши да купува.
Те румънците се изтарикатиха доста, и сега карат автомобили с бг регистрация заради данъци и тн.
До сега го правеха такива румънци, които имаха познати или по схеми с българи, но слушам напоследък (може би не е същата схема), че някой румънци, дето не познават схемаджии, ама искат и те да карат по-евтино кола, опитват да купуват автомобили от България, като им трябва пълномощно, за да не сменят номерата и прехвърлянето на момента , а по-нататък във времето.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Дел сола ? 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Аз си продадох предната Е38ца на молдовец, направих му пълномощно и договор, после веднага в КАТ с договора да си отчисля колата, за да не нося никаква отговорност за нея и няма никакви грижи...или поне се надявам да е така 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
На молдовците има трябва и пълномощно, искат им го на границата
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Продадох миналата година кола на македонец ,.....
Пуснах брада! Едвам намерих нотариус да се навие да прехвърли колата(нямал лична карта ,а паспорт ,и нямат ЕГН ми само дата на раждане) ,а след като намерих му скъса главата ...
После висяхме 4 часа в митницата да пишем някви ЧМР-та някви документи доказващи произхода на автомобила.
Оказа се ,че му трябва и док. от в случая (фолксваген) ,че колата е европейска и има европейски произход итн итн..заради някаква облага в митото ,което ще плати на влизане в македонско ..после транзитни номера и ГО, но някаква по специална ,че я писаха в София и пуснаха факс ....бе с две думи...си е.ало майката
...аа и в общината някакъв док. вадихме ,но вече не помня какъв !
По едно време мислех да му върна парите и да избягам .
Успех !

Пуснах брада! Едвам намерих нотариус да се навие да прехвърли колата(нямал лична карта ,а паспорт ,и нямат ЕГН ми само дата на раждане) ,а след като намерих му скъса главата ...
После висяхме 4 часа в митницата да пишем някви ЧМР-та някви документи доказващи произхода на автомобила.
Оказа се ,че му трябва и док. от в случая (фолксваген) ,че колата е европейска и има европейски произход итн итн..заради някаква облага в митото ,което ще плати на влизане в македонско ..после транзитни номера и ГО, но някаква по специална ,че я писаха в София и пуснаха факс ....бе с две думи...си е.ало майката

По едно време мислех да му върна парите и да избягам .

Успех !
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Е.Димитров написа:Vra4anin написа:Не знам дали иска пълномощно, за сега водим само преговори по ел. поща като писарушки, затова реших да видя каква е ситуацията ако се накани да дойде и евентуално реши да купува.
Те румънците се изтарикатиха доста, и сега карат автомобили с бг регистрация заради данъци и тн.
До сега го правеха такива румънци, които имаха познати или по схеми с българи, но слушам напоследък (може би не е същата схема), че някой румънци, дето не познават схемаджии, ама искат и те да карат по-евтино кола, опитват да купуват автомобили от България, като им трябва пълномощно, за да не сменят номерата и прехвърлянето на момента , а по-нататък във времето.
И аз така мисля , понеже преди месец бях до Сучеава 500км в Румънско и постоянно виждах коли с регистрации от Русе

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Много се извинявам за лаишкия въпрос, но се сблъсквам за първи път, та за да не бъде челно...
Някой би ли могъл да ми каже, при продажба на автомобил на чужденец (македонец) какви са по-специалните условия? Има и още нещо, което ме притеснява до степен до която обмислям дали изобщо да не се откажа- купувача иска да му оставя номерата, за да се върне с тях в Македония, а после щял да ми ги изпрати.. Моля Ви за съвет!
Някой би ли могъл да ми каже, при продажба на автомобил на чужденец (македонец) какви са по-специалните условия? Има и още нещо, което ме притеснява до степен до която обмислям дали изобщо да не се откажа- купувача иска да му оставя номерата, за да се върне с тях в Македония, а после щял да ми ги изпрати.. Моля Ви за съвет!
Добре, нотариалния договор за покупко-продажба е ясен, но според закона :
Чл. 144. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.; доп., бр. 77 от 2017 г., в сила от 28.12.2017 г.) (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
(3) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 28.12.2017 г.) Прехвърляне собствеността на регистрирано превозно средство на лице без постоянен адрес или адресна регистрация в Република България се извършва по реда на ал. 2 след прекратяване регистрацията на превозното средство и връщане на табелите с регистрационен номер в съответната служба за регистрация на пътното превозно средство.
Просто не знам аз ли нещо пропускам/не разбирам, или няма вариант да продам, а после да ми върнат табелите и да отчислявам. А да оставим настрана дали изобщо ще ми ги праатят после и мога ли да отчисля без табели
Чл. 144. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.; доп., бр. 77 от 2017 г., в сила от 28.12.2017 г.) (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
(3) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 28.12.2017 г.) Прехвърляне собствеността на регистрирано превозно средство на лице без постоянен адрес или адресна регистрация в Република България се извършва по реда на ал. 2 след прекратяване регистрацията на превозното средство и връщане на табелите с регистрационен номер в съответната служба за регистрация на пътното превозно средство.
Просто не знам аз ли нещо пропускам/не разбирам, или няма вариант да продам, а после да ми върнат табелите и да отчислявам. А да оставим настрана дали изобщо ще ми ги праатят после и мога ли да отчисля без табели
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Преди години продадох катастрофирал мотор на един македонец! Искаше номерата,за да влезел по-лесно в Македония и после ми ги върна,както и документите му (на мотора)! Аз пък го отписах в общината с договора,а в КАТ го бракувах с връщане на табелите и ми дупнаха талоните!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1