Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Satanism » 30 Юни 2016, 21:07

И аз съм ходил да гледам Е91ца в тая автокъща и колата беше пълен гроб....от 30 гроба, които изгледах, тая беше най-дълбокия...
Даже не се бяха постарали, да махнат изпотрошената капачка на запалката, от багажника...частите си се въргаляха из него.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F25 LCI 2.8 D

Мнение от chippen » 30 Юни 2016, 23:38

Gqbriel написа:
julkata1 написа:
chippen написа:Благодаря ти колега, с теб доста разговаряхме за бенз- или дизел. Единственото което ме притесняваше за бензинките е проблемите с веригата. Друго след доста гледане из интернет честно казано не открих.... може и да съм слаб в търсенето не споря. Понеже се чудя следващата да е дизел или бензин на газ Просто не мисля ,че може да се зарежда постоянно на тези цени като луд бензин....Не знам дали 150 кс. мотора е добре за газифициране и като цяло дали няма да умре понеже сега от 330 ако се метна на 150 може и да ми се види зле ... :Д Затова се оглеждам дали за 325 на газ... Просто тези дизели доста съм се наплашил като гледам какви луди пари за ремонти се дават

Н52 двигателя няма проблеми с верига, при този мотор са проблемни бобини, маслен отделител и гарнитури. Всичко друго е само консумативи и хубаво масло. 150к 320ка ще ти се стори супер бавна в сравнение с 330. Дизелите са 2 пъти по сложни като двигатели, съответно на голям пробег дават проблем повече неща. Няма дизел на 10-11 години без поне 200-300к км, както спомена колегата по-горе някой да е извадил 80к за кола и да не я кара, учудвам се че има толкова наивни хора който го вярват :mhihi:

+ соленоиди + водна помпа + ДИСА ,с бубините нямат особени проблеми

и накрая какво се оказва колеги.... - Дизел Бенз.... все тая май като разходи и цени

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 01 Юли 2016, 0:13

най-големия разход идва от това не дали е дизел или бенц ами дали е гроб или не :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 01 Юли 2016, 7:51

Колата може да е удряна и да е оправена кадърно, стига да няма драми с двигател и електроника цената и е много добра. Според мен си заслужава да се прегледа. И да не забравяме, че това е цена на обява. Едни 500 до 1000 лева ще отпаднат при първия опит да се свали цената с което може да се компенсира ако има някакъв остатъчен ремонт по нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Юли 2016, 7:59

Добре де, ясно, че цената е добра и има екстри, но това комби наистина ли хареса на някого? Ако съдя по темата, май никога няма да мога да си продам колата :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 01 Юли 2016, 9:27

Абе блъсканото си е блъскано, както и да е оправено има деформации, които няма как да се отремонтират при сериозни удари.
Аз на цвета на салона не се кефя, много силно ме отблъсквар но това е крайно субективно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 01 Юли 2016, 9:54

Leon написа:Добре де, ясно, че цената е добра и има екстри, но това комби наистина ли хареса на някого? Ако съдя по темата, май никога няма да мога да си продам колата :mhihi:

Зависи кой, какво търси. Аз например имам бебе на две седмици и комбито вече ми е малко мисля и за едно тюле отгоре... седан не бих взел никога с тоя жалък багажник. Купето е за хора, хора които им се кара купе а не просто 3ка, и заради цената и заради визията.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Юли 2016, 10:43

Spaidy написа:
Leon написа:Добре де, ясно, че цената е добра и има екстри, но това комби наистина ли хареса на някого? Ако съдя по темата, май никога няма да мога да си продам колата :mhihi:

Зависи кой, какво търси. Аз например имам бебе на две седмици и комбито вече ми е малко мисля и за едно тюле отгоре... седан не бих взел никога с тоя жалък багажник. Купето е за хора, хора които им се кара купе а не просто 3ка, и заради цената и заради визията.

Колега, а защо не мислиш направо за 5-ца?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 01 Юли 2016, 11:08

bai_ILIA написа:най-големия разход идва от това не дали е дизел или бенц ами дали е гроб или не :ok:

Напълно подкрепям, всичко друго е форумни легенди :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Юли 2016, 11:37

dextuar написа:
Spaidy написа:

Колега, а защо не мислиш направо за 5-ца?

Въобще не му трябва с 1 дете 5ца....не мога да си представя,че комби не стига на бебе на 2 седмици че и лятно време...има 1 количка и макс 1 разгъваемо легло на дълъг път..всичко останало са дрехи които съхнат за 30мин лятото и се събират в 1 сак..а пък комби с тоя висок багажник си е пресилено (за мен лично) да не стига...бебе има нужда от 2 цици и да му се бърши гъза а не от THULE на тавана :mhihi:

При положение,че аз вкарвам триколка,колело(баланс за 3годишно),3 сака,1 60лтр раница,сумати торби + куче в седан и всичко си заспива ,с комби ще помъкна още доооста неща..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Юли 2016, 11:45

Всичко зависи от това каква част от къщата иска да помъкне жената :mhihi:
Аз съм с две деца и се събирам перфектно в Е91-цата, като дори не ми се е налагало да пълня багажника до тавана, щората ми е винаги затворена.
Един голям куфар за децата + още един малко по малък за мен и жената + една камара щуротии.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Юли 2016, 11:47

vld написа:Всичко зависи от това каква част от къщата иска да помъкне жената :mhihi:
Аз съм с две деца и се събирам перфектно в Е91-цата, като дори не ми се е налагало да пълня багажника до тавана, щората ми е винаги затворена.
Един голям куфар за децата + още един малко по малък за мен и жената + една камара щуротии.

Това имах в предвид...но ще се научат новобранците ,че да мъкнеш половин аптека и половината детска стая е излишно :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Юли 2016, 12:28

Щом в Ибизата пътувахме нормално, докато детето беше бебе, колички, багаж, легла и т.н... малко ми е странно да не се събират където и да е другаде. :)
Тази година успяхме да се пуснем за 1 седмица със седана и имаше още доста място в "малкият багажник", където дори имам и патерица, понеже не съм с рънфлат.
Единствено ми е тъпо, че не мога да измисля къде да слагам колела, т.е. не ми се купуват релсите на тавана, ама... и това е опция.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 01 Юли 2016, 12:34

Колелата са си проблем, освен ако не караш рейс или не влачиш ремарке.
Аз лично не съм очарован от варианта нещо да ми виси на багажника зад колата или пък да стърчи един метър над колата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ptit9085 » 01 Юли 2016, 13:35

Ако не е майтап съм отворен за предложения колега :)

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93