Купихте ли си винетка?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Купихте ли си винетка?
Абе да я направят тая тъпа винетка за година, да важи от който месец си я купил, до същият (или предишният) на следващата.
Какво е това безобразие, да си купиш годишна винетка юни месец и тя да изтече януари ебаси...
Иначе управляващите са много изобретателни как да вземат пари от народа, само до там им стига акъла, а не как да направят народа да е по-добре че да плаща налозите по-спокойно.
Сега и като въведат и паралелно и тол таксите ще стане екстра.
Какво е това безобразие, да си купиш годишна винетка юни месец и тя да изтече януари ебаси...
Иначе управляващите са много изобретателни как да вземат пари от народа, само до там им стига акъла, а не как да направят народа да е по-добре че да плаща налозите по-спокойно.
Сега и като въведат и паралелно и тол таксите ще стане екстра.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Правиха предложение март да въвеждат 6 месечна винетка...ама шефа на АПИ пътна агенция зацвили че такова чудо 6 месечна винетка нямало никъде в Европа.
Много зор му е горкия че 6 месечната ако е на половин цена от годишната ще има много по големи продажби от гоадишната.
Особено наложителна ще е 6 месечна винетка догодина - като стане годишната винетка 145 лв. както е предвидено от Лилана Павлова.
При 145 лв. годишна от 2017-та - 6 месечната като е 73 лв. - ще има много продажби.
Много зор му е горкия че 6 месечната ако е на половин цена от годишната ще има много по големи продажби от гоадишната.
Особено наложителна ще е 6 месечна винетка догодина - като стане годишната винетка 145 лв. както е предвидено от Лилана Павлова.
При 145 лв. годишна от 2017-та - 6 месечната като е 73 лв. - ще има много продажби.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- STASEK
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person
Поне месечната да стане за 2 месеца. Не стига, че струва 1/3 от годишната, а е само за месец.
В Австрия винетката, която е на цена 1/3 от годишната е за 2 месеца. А и като гледам нямат седмична, а 10 дневна.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Нормално е да е за 10 дена. А нашите алчни копеленца хитро са си преценили, че ако си пуснеш една седмица отпуска и отидеш на почивка, то ще тръгнеш в петък и ще се прибереш в неделя - за което няма да ти свърши работа една винетка и ще си прецакан да си купиш 2.
Аз пък се чудя как в България няма нито един политик, който да мисли за интересите на народа, ами всички се напъват да измислят кого още с какво да прецакат и от къде още да скубят пари - пък се радват на такава широка народна подкрепа.
Аз пък се чудя как в България няма нито един политик, който да мисли за интересите на народа, ами всички се напъват да измислят кого още с какво да прецакат и от къде още да скубят пари - пък се радват на такава широка народна подкрепа.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
dreadx написа:Нормално е да е за 10 дена. А нашите алчни копеленца хитро са си преценили, че ако си пуснеш една седмица отпуска и отидеш на почивка, то ще тръгнеш в петък и ще се прибереш в неделя - за което няма да ти свърши работа една винетка и ще си прецакан да си купиш 2.
Аз пък си мисля как само по форумите или на маса може да се оплакваме.... то за това сме на това положение....
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Аз пък както писах и по-рано в темата си карам без винетка. Вярно, че не карам всеки ден извънградско, даже доста рядко излизам, но едно 2-3000 км без винетка съм си навъртял и всеки път като изляза се убеждавам, че добре съм направил! Безобразие... Уж тая година била годината на северна България... Нищо и половина до момента. То няма път при нас те винетка искат. Няма как да стане просто. Ако действително оправят пътя в нашия край и 140 лева ще дам за винетка, но искам да не подскачам, да не ме боли кръста и да пътувам нормално! Тва в момента е все едно да идеш на заведение да пиеш две води и да ти таксуват два големи Чиваса... 

Последна промяна Stahlblau на 08 Юли 2016, 8:24, променена общо 1 път
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Абе, сложно е.. Революция трябва! 
А иначе е като със синята зона - имаше една Гери, дето събираше подписка против разширяването на синята зона в центъра. С триста зора беше събрала някакво смешно количество подписи. Иначе на никой не му се плаща (теоретично), ама всеки си е платил да му е мирна главата. А когато има протести някакви - няма да си вдигне гъзЪ и да излезе, щото точно сега е много зает с братчеда да седи у някоя пицария и да обсъждат политиката на по бира.
Отделно има толкова много протести, които си минават без никой да разбере. Първо ефектът е ниска посещаемост (аз например не ползвам фейсбук и няма къде да гледам дали се организира протест за нещо, а по медиите нарочно мълчат, за да не знаят хората и да не отиде никой). Второ после никой не отразява протестите по медиите - защото ако не ги дадат по новините, все едно е нямало протести. Ходят едни хора, от тук до там с плакати за нещо - виждат ги единствено пътниците от преминаващите тролеи. На политиците им е все тая, те трудно се впечатляват от нещо, а и в 19ч. вече доволно са се нашмъркали (с нищо евтино), и отдавна са по-далеч от работното си място, пред което евентуално се организира протестът.
Като не се говори по новините, че е имало протест за нещо, то си остава локално явление на някакви недоволни от нещо 200-500-1000 човека. Но идеята им не стига до населението, пък овцонаселението и без това е заето с обсъждане на "Под прикритие" или шоуто на Слави и дали врескливата коза К. ще спечели Евровизия.
Българската политика в момента е като един тумор, който не среща от имунната система никакъв отговор. Малко сме хората, които не искаме след време децата ви да мислят случващото се като "политика" за нормално.
Четох сега някакви изказвания на районни кметове, че хората искали и при тях да има синя зона, че да си паркират спокойно. (това не знам кой го е измислил да го пуска като слухове - ама веднага половината от населението ще си каже: да бе верно, може би пък точно така трябва, ами да..) а истината е, че синята зона не ти гарантира паркомясто, ама народа не може да събере 2 и 2 и да излезе на протести докато има някакъв резултат.
Та понеже темата е за свинетките - при нас по Лозенец е пълно с дупки по улиците - запълват ги преди кметските избори, толкова качествено, че само след няколко месеца на същите места се отварят същите дупки. Новите части на магистралата - знаете след Стара Загора платното вече е потънало на вълни - пълна скръб. Старите по-насам явно си бяха направени добре, защото още държат. За какво трябва да се плащат повече пътни такси, като няма резултат, освен дето се краде повече и пътища се строят все по-некачествено.
Stahlblau,

А иначе е като със синята зона - имаше една Гери, дето събираше подписка против разширяването на синята зона в центъра. С триста зора беше събрала някакво смешно количество подписи. Иначе на никой не му се плаща (теоретично), ама всеки си е платил да му е мирна главата. А когато има протести някакви - няма да си вдигне гъзЪ и да излезе, щото точно сега е много зает с братчеда да седи у някоя пицария и да обсъждат политиката на по бира.
Отделно има толкова много протести, които си минават без никой да разбере. Първо ефектът е ниска посещаемост (аз например не ползвам фейсбук и няма къде да гледам дали се организира протест за нещо, а по медиите нарочно мълчат, за да не знаят хората и да не отиде никой). Второ после никой не отразява протестите по медиите - защото ако не ги дадат по новините, все едно е нямало протести. Ходят едни хора, от тук до там с плакати за нещо - виждат ги единствено пътниците от преминаващите тролеи. На политиците им е все тая, те трудно се впечатляват от нещо, а и в 19ч. вече доволно са се нашмъркали (с нищо евтино), и отдавна са по-далеч от работното си място, пред което евентуално се организира протестът.
Като не се говори по новините, че е имало протест за нещо, то си остава локално явление на някакви недоволни от нещо 200-500-1000 човека. Но идеята им не стига до населението, пък овцонаселението и без това е заето с обсъждане на "Под прикритие" или шоуто на Слави и дали врескливата коза К. ще спечели Евровизия.
Българската политика в момента е като един тумор, който не среща от имунната система никакъв отговор. Малко сме хората, които не искаме след време децата ви да мислят случващото се като "политика" за нормално.
Четох сега някакви изказвания на районни кметове, че хората искали и при тях да има синя зона, че да си паркират спокойно. (това не знам кой го е измислил да го пуска като слухове - ама веднага половината от населението ще си каже: да бе верно, може би пък точно така трябва, ами да..) а истината е, че синята зона не ти гарантира паркомясто, ама народа не може да събере 2 и 2 и да излезе на протести докато има някакъв резултат.
Та понеже темата е за свинетките - при нас по Лозенец е пълно с дупки по улиците - запълват ги преди кметските избори, толкова качествено, че само след няколко месеца на същите места се отварят същите дупки. Новите части на магистралата - знаете след Стара Загора платното вече е потънало на вълни - пълна скръб. Старите по-насам явно си бяха направени добре, защото още държат. За какво трябва да се плащат повече пътни такси, като няма резултат, освен дето се краде повече и пътища се строят все по-некачествено.
Stahlblau,

- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Стига с тия революции, че после не се знае, знае ли се
Безкарайни стачки и бойкот трябва, тотален, навсякъде и за всичко - докато стане както трябва, а не да ми метат оставки - и ни лук яли ни лук мирисали.
Сега си оправиха закона и дори да спечелят делото и винетките да излязат незаконни и нелегитимни, пари няма да се връщат и както винаги на никой не му дреме
Ми значи всичко си е наред - догодина 200 кинта и ни'кви ремонтирани пътища 

Сега си оправиха закона и дори да спечелят делото и винетките да излязат незаконни и нелегитимни, пари няма да се връщат и както винаги на никой не му дреме

Ubi dubium, ibi libertas
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Дей*ба, тея дни ми продъниха ушите с новината, че видиш ли гръцкото море щяло вече да ни излезе солено, щото на магистралата за Солун сложили такса от 2.4 евро в посока, и сега пътниците щели да плащат ЦЕЛИ 4.80 евро за двете посоки.
Че репортажи, че чудеса...обаче дума не обелват, че в България всички пътища са ни платени
Че репортажи, че чудеса...обаче дума не обелват, че в България всички пътища са ни платени

- Демирев
- ентусиаст
-
Е.Димитров написа:обаче дума не обелват, че в България всички пътища са ни платени
Да платени са - само дето наще са 60 пъти по-евтини!
За българин - пътуващ 4 пъти семично от Хасково или Сандански до Атина годишно плаща над 450 евро за лека кола само за тол такси! За камион идват над 2500 евро годишно от тол такси за всички тол пунктуве.
Отделно че дизела е 1.28 евро....бензина 95 е 1.50 евро и газта 77 цента...тоест двойни цени спрямо тук.
В България и 56 пъти на седмица да пътуваш по всички магистрали ти идва годишно 47 евро!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е сега последно скъпа ли е винетката у нас или евтина 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Демирев написа:Е.Димитров написа:обаче дума не обелват, че в България всички пътища са ни платени
Да платени са - само дето наще са 60 пъти по-евтини!
За българин - пътуващ 4 пъти семично от Хасково или Сандански до Атина годишно плаща над 450 евро за лека кола само за тол такси! За камион идват над 2500 евро годишно от тол такси за всички тол пунктуве.
Отделно че дизела е 1.28 евро....бензина 95 е 1.50 евро и газта 77 цента...тоест двойни цени спрямо тук.
В България и 56 пъти на седмица да пътуваш по всички магистрали ти идва годишно 47 евро!
Има и алтернативни пътища, които не са платени.
Хайде намери ми пътища в България, където може да отидеш алтернативно до Варна, без да платиш.
И въпроса тук е следният.
Колко лева/евро ще ти излезе, ако отиваш до морето на почивка за 10 дена да кажем.
В Гърция, ще ти излезе отиване и връщане между 4,80 и 9,60 евро, по 1,95 = 9,36/18,70 лева, седмичната винетка в България е 15 лева, а месечната е 30 лева.
Иначе сметнато, искаш да кажеш, че твоят приятел 187 пъти през пунктове за плащане на тол такси...баси машината
- Демирев
- ентусиаст
-
Като успееш да отидеш до Атина или Игуменица - Корфу за 4.80 - 9.60 евро ела ми се обади.
Много повече и от 187 преминавия има човек който пътува 4-5 пъти седмично...както си пътувам из бг.магистралите 5-6 пъти седмично....
- само дето в гръцко се плаща всяко преминаване на бариерите!!! и те не са една и две а над 8 от границата до Игуменица!!!
Явно ти убягва и че хората живеещи или пренасящи стока пътуват всекидневно и някой път преминават по 4 пъти на ден през 4-5 тол бариери до Атина...въобще не ти идва на ум какви луди пари над 30 евро на ден се дават за тол такси от такива дето отиват и се връщат до Атина по няколко пъти на ден.
Ти си мислиш че една тол бариера за цялата магистрала и само веднъж годишно се плаща
Така си го сметнал в горния пост! 4.80 евро и край - цяла година пей сърце
Много повече и от 187 преминавия има човек който пътува 4-5 пъти седмично...както си пътувам из бг.магистралите 5-6 пъти седмично....
- само дето в гръцко се плаща всяко преминаване на бариерите!!! и те не са една и две а над 8 от границата до Игуменица!!!
Явно ти убягва и че хората живеещи или пренасящи стока пътуват всекидневно и някой път преминават по 4 пъти на ден през 4-5 тол бариери до Атина...въобще не ти идва на ум какви луди пари над 30 евро на ден се дават за тол такси от такива дето отиват и се връщат до Атина по няколко пъти на ден.
Ти си мислиш че една тол бариера за цялата магистрала и само веднъж годишно се плаща

Така си го сметнал в горния пост! 4.80 евро и край - цяла година пей сърце

Демирев написа:
Абе колега, какви за заплатите тук и какви в Гърция,че си седнал цените да ми сравняваш..... дай и запларите,пък тогава ми сравнявай цени
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Баси, колко съм заблуден, че ние значи сме супер и съм голям късметлия че живея тук!