По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от BMW_POWER » 11 Юли 2016, 7:53

Няма лошо следващото поколение да има претенции, ама нека да има и покритие. Аз им го написах отдавна. Синът ми в момента превежда от френски на английски. На 7 години е. Какъв е процента на регистрираните тук, които могат да правят нещо подобно на два чужди езика? 1-2%??? Въпросът не е "какво можеш на ПЦ-то" или телефона. Въпросът е, какво можеш без тях. А без тях са тотална нула. Не е напразен лафа "Спря му тока!". И така живеейки в колонка между две зареждания на батерията си мисли, че живее добре? Не може да си позволи елементарни неща, но има ай-фоня и баварецо у дворя, яде банани и има три чифта дънки... А, забравих и ежедневнто плюскане на сьомга и калмари ... Да прибавим и претенциите с купената диплома :mhihi: :mhihi: :mhihi:

СМЕХ, СМЕХ, СМЕХ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Юли 2016, 9:45

BMW_POWER написа:Няма лошо следващото поколение да има претенции, ама нека да има и покритие. Аз им го написах отдавна. Синът ми в момента превежда от френски на английски. На 7 години е. Какъв е процента на регистрираните тук, които могат да правят нещо подобно на два чужди езика? 1-2%??? Въпросът не е "какво можеш на ПЦ-то" или телефона. Въпросът е, какво можеш без тях. А без тях са тотална нула. Не е напразен лафа "Спря му тока!". И така живеейки в колонка между две зареждания на батерията си мисли, че живее добре? Не може да си позволи елементарни неща, но има ай-фоня и баварецо у дворя, яде банани и има три чифта дънки... А, забравих и ежедневнто плюскане на сьомга и калмари ... Да прибавим и претенциите с купената диплома :mhihi: :mhihi: :mhihi:

СМЕХ, СМЕХ, СМЕХ!!!

Абе не си много прав, в Канада и двата езика са задължителни.
Тука знаеш ли колко много хора могат да преведат от български на цигански и обратно, както и от турски на български :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юли 2016, 10:23

Ето и другата тъпотия, за която пак може да обвините само чичко Маркс.

https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_theory

:bchug:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Юли 2016, 11:12

BMW_POWER написа:Няма лошо следващото поколение да има претенции, ама нека да има и покритие. Аз им го написах отдавна. Синът ми в момента превежда от френски на английски. На 7 години е. Какъв е процента на регистрираните тук, които могат да правят нещо подобно на два чужди езика? 1-2%??? Въпросът не е "какво можеш на ПЦ-то" или телефона. Въпросът е, какво можеш без тях. А без тях са тотална нула. Не е напразен лафа "Спря му тока!". И така живеейки в колонка между две зареждания на батерията си мисли, че живее добре? Не може да си позволи елементарни неща, но има ай-фоня и баварецо у дворя, яде банани и има три чифта дънки... А, забравих и ежедневнто плюскане на сьомга и калмари ... Да прибавим и претенциите с купената диплома :mhihi: :mhihi: :mhihi:

СМЕХ, СМЕХ, СМЕХ!!!

На 24 съм, знам 4 езика, завършил съм в чужбина, не мога да си ремонтирам колата, но мога да правя куп други неща, с които по честен начин да получавам средства и да си платя някой да ми я ремонтира. Чалга никога не съм слушал в кола/ у нас/ при приятел, освен в градския транспорт или в някоя умряла дискотека. Познавам поне още 20 такива хора мой набор. Стига с това генерализиране! Сигурен съм и че от твоето поколение има доста хора, които не могат да си сменят крушката и да си ремонтират колата пред блока! Това някакви loser-ри ли трябва да ги прави? Я се стегнете малко...

П.С: Да знаеш английски и френски в Канада не е голямо постижение...

П.С2: Не мога да коментирам кога е било по-добре за живеене по обективни причини. Само знам, че никой от родата ми не е бил партиен, с честен труд и жилище са си купили, и къща на село са си построили. Без ипотеки. Аз това няма как да го постигна сам самичък колкото и да се напъвам...
Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Юли 2016, 11:44

Не му се връзвай, пак е припаткал. Така е като не си пие хапчетата...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Юли 2016, 14:10

Е.Димитров написа:Абе не си много прав, в Канада и двата езика са задължителни.
Тука знаеш ли колко много хора могат да преведат от български на цигански и обратно, както и от турски на български :mhihi:

Ц! Никъде в Канада двата езика не са задължителни :dunno:

Nickelback написа:Не му се връзвай, пак е припаткал. Така е като не си пие хапчетата...

Колега, пропусна да разкажеш, как си бил в Торонто :ok: Това ти е втора реплика към мен, без да го споменеш. Остаряваш или се примиряваш???

dextuar написа:На 24 съм, знам 4 езика, завършил съм в чужбина, не мога да си ремонтирам колата, но мога да правя куп други неща, с които по честен начин да получавам средства и да си платя някой да ми я ремонтира.

Колега, респект! Но темата е за живеещите в бг. Как са живяли преди и как след. Не бяха много тези, които завършваха в чужбина преди 89-та. Или ако го правеха, в 99% от случаите беше в СССР. Сравнението не е коректно. И аз познавам много хора, които знаят, могат и се справят. Но по-голямата част от живота не са го прекарали в там. Все са били навън.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Юли 2016, 17:29

dextuar, да си ремонтираш колата беше пример. Колегата ukelichko (ако правилно съм го разбрал ) не смяташе, че е необходимо да си кой знай колко образован и да разбираш от много неща, тоест дали това означава да си ремонтираш колата пред къщи или лаптопа/смартфона в хола - няма значение, въпроса е че за него е безсмислено да си технически образован, да познаваш географията на света и прочее общо и не толкова общообразователни безсмислици.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 12 Юли 2016, 0:42

efren написа:dextuar, да си ремонтираш колата беше пример. Колегата ukelichko (ако правилно съм го разбрал ) не смяташе, че е необходимо да си кой знай колко образован и да разбираш от много неща, тоест дали това означава да си ремонтираш колата пред къщи или лаптопа/смартфона в хола - няма значение, въпроса е че за него е безсмислено да си технически образован, да познаваш географията на света и прочее общо и не толкова общообразователни безсмислици.

Не е безсмислено да притежаваш добра обща култура и да си технически образован, но времената се менят, строят също. Сега за да се реализираш е необходимо да си ужасно добър в една област и да владееш няколко езика. А ремонтът на колите и домакинската техника нека ги оставим на сервизите. Географските познания са общо достъпни в мрежата през телефона(както е тръгнало скоро и през микровълновата печка). С оцеляването в екстремни условия нека се занимава Беър Грилс. За строителството си има строителни фирми и така. Вашата работа е да изкарвате добри пари с това което можете най-добре и след това да релаксирате, да спортувате или да се забавлявате с приятели. Иначе става както казват в нашия край "манджа с грозде". Имаш богата обща култура, но не си специалист , плащат ти малко, стремиш се да имаш вещи като тези, на които им плащат много, спестяваш като си ремонтираш сам техниката и сам си строиш, поради което нямаш време за релакс, натрупва се напрежение, започваш да излъчваш негативизъм и в крайна сметка ставаш някакво същество с манталитет на недоклатена общинска дебела администраторка. За няколко парцала или няколко дрънкулки повече, българинът е готов след работа да се скъса, да вложи цялата си енергия и да си скапе почивката, дори отпуската и даже живота. Забавлявайте се бе хора. Майната им на БМВ-тата, ако не са ви хоби. Майната им и на марковите дрехи, часовници и смартфони, ако за тях ще трябва да си жертвате част от времето. Лято е. Върнете се от работа, наденете някакви къси панталони и покарайте с половинката си колелета в парка, погледайте залеза, дръжте се за ръце, след това седнете на по едно кафе с компанията и се смейте. На следващия ден след работа идете за риба или си направете едно кросче, и пак на кафе с компанията. В никакъв случай не си пускайте новините, ако бизнесът ви не зависи от това и след една седмица няма да мислите по-добре ли е било през соца или сега и дали сте преебани от живота. И не забравяйте, че не сте длъжни нищо на никого да доказвате и че всичко е в главата.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 12 Юли 2016, 0:57

Няма смисъл да се палиш толкова, на 52-ра страница сме от темата, даже на колегите вече не им се заяжда един с друг. Да ме убеждаваш, да си зарежа общата култура и да разчитам на САМО на гугъл е мисия невъзможна. Аз съм от хората, които попълват общата си култура с Гугъл, а не разчитам търсачката да ми е такава. Колкото до това да бъда "добър" специалист, за да ми плащат добре - тука направо ме разсмя (нещо, което ми се случва рядко в този форум) - Вярваш ли, че си добър в каквото там си и вярваш ли, че в съвременния "бизнес" в БГ някой се интересува колко си добър? Ако си много добър вземаш 1800 ако не си - 1650, защото желаещи за работа и така и така няма. И от това правило има изключения, но те са само за да потвърдят правилото. По темата - гордеещи се с ниската си култура имаше и преди и след 10.XI - в това отношение сме си константни.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2016, 1:36

В тоя ред на мисли , имах един съученик на който баща му гордо заявяваше че ще го прави " търтей на обществото "
Тогава около 1984 или 85 мислех че просто се бъзика , днес обаче съм убеден че дори е имал доста съмишленици в това обществено значимо начинание .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 12 Юли 2016, 2:16

Jordana написа:В тоя ред на мисли , имах един съученик на който баща му гордо заявяваше че ще го прави " търтей на обществото "
Тогава около 1984 или 85 мислех че просто се бъзика , днес обаче съм убеден че дори е имал доста съмишленици в това обществено значимо начинание .

На времето имаше един лаф "Учи мама за да не работиш". Отделно във всяко предприятие имаше партиен секретар или както там се казваше, а в училищата имаше дружинен ръководител. Тези хора взимаха заплати без да вършат никаква работа. Търтеи тогава имаше бол.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2016, 3:15

ukelichko написа:...

Това ми хареса.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Юли 2016, 6:05

Като гледам резултата до тук, Ники Кънчев и гласуванията му пасти да ядат. Има едно малко допълнение. От тези, дето сега са добре извадете меките китки (около 10% от населението, ако се вярва на статистиките), извадете реститутите, тези дето тате носи, мама меси, да живей живей труда и накрая да останат само тези, които нито са на плюс, нито на минус от 89-та насам. Обикновените хора. Тогава класацията придобива друг смисъл ;)

А иначе живейте така, че да не съжалявате след време :ok:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Юли 2016, 13:29

BMW_POWER написа:Има едно малко допълнение. От тези, дето сега са добре извадете ...

От тия дето преди са били добре кво да извадим?
Или там всичко е топ ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2016, 14:10

ukelichko написа:...

Като цяло съм съгласен с теб, но ще ти дам една тема за размисъл: Искаш да правиш основен ремонт на дома - наемаш фирма. Докато трае ремонта си планирал почивка на море със семейството си, на българското черноморие. (т.е. някакъв идеализиран вариант).
Като събереш идеализираният план, с реалността се получава - отиваш на море и виждаш бетон, мръсна вода, кофти обслужване и тн и тн. След като се прибереш, виждаш кофти боядисани стени, криво залепени тапети и други подобни. Отговорност и да търсиш по съдебен ред - то е ясно 2-3 години и доста пари загубени + още нерви.
И накрая - хем не си си починал, хем ремонта не е направен качествено. Ето затова го има и народното творчество във всякакви сфери.

Иначе съм поддръжник на идеята - сервиза/фирмата/майстора ремонтира/строи, а ти само изкарваш пари за ремонта.

ПС Това е просто пример, нямам идеята да се заяждам. Реално имаме чудесно черноморие, което просто трябва да се изчисти от многото бетон и мръсотия и да се въведе строг ред.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата