EML лампа?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: EML лампа?

Мнение от azarovlado » 13 Юли 2016, 0:09

Има газова, но последния път заби грешка още при първото сутрешно палене на бензин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 150hp

Мнение от BMW_320CI » 13 Юли 2016, 1:50

azarovlado написа:Има газова, но последния път заби грешка още при първото сутрешно палене на бензин

Колега картинката ми е много позната. Моята е с М52+газ. Същите симптоми като при теб. Грешка на дросела ти дава най-вероятно. Ако е така да знаеш че е от газта.
Ходих на диагностика и колата седя в сервиза 3 дена при което ми казаха,че газовата прави някакви мизерии. При превключване от бензин на газ губи адаптацийте след определени километри и така ошашква и бензиновия комп.
Оказа се че дюзите в колектора били мн. къси и от там идвал проблема. Това ми казаха майсторите и съм склонен да им вярвам защото като им закарах колата не можеше да се кара /светеха EmL+ASC/,а като си я взех от сервиза всичко беше 6.
Не съм на 100% сигурен,че моята кола е оправена и това е бил проблема,защото тази седмица не съм я карал. Ще пиша другата седмица като я покарам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 14 Юли 2016, 1:19

Значи при мен същите проблеми ми беше направила преди 2 години-тогава колата се караше само на бензин и бе записана грешка на дроселовата клапа, но тогава само я изтриха и колата се пооправи.В момента съм с газова уретба на A.E.B която е доста добра откъм софтуер.Та един ден трябваше да карам колата само на бензин и пак ми направи проблема с EML при което колата сама се форсираше и компа се шашкаше.Сега ще покарам и ще споделя ако отново светне тoва EML. Нещо тия нови двигатели са натъпкани с електроника и колата като поостарее се почва една реставрация и пилеене на пари :bang: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 14 Юли 2016, 1:26

Само да вметна,че при мен DSC светваше са секунда и веднага гаснеше и дюзите са подбрани (с дълго време) съответно да работят добре с валвтроника. Аз колата я карам само при Любака в Пловдив и тогава като му споделих за това присвяткане на DSC той ми спомена че това е свързано с електрически проблем-товари се шината и компа включва авариен режим. Та сега с другата дроселова клапа ще си покаже дали е свързан проблема с газовата инсталация.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 18 Ное 2016, 22:44

С М52ТУБ28 съм. Както си карах извънградско изведнъж при скорост около 120-130 км/ч светна EML лампата. Нищо във вървежа на колата не се промени. След минута-две угасна и повече не светна. След около 10 км пробвах да включа темпомата, но въобще отказваше да го включи. След още 60-70 км спрях угасих колата и когато я запалих после темпомата работеше. Колата има газ. Сутрин когато е студена само на празен ход има едно леко замисляне и падане на обороти за миг през 7-8 сек, но след 2-3 минути като позагрее няма грижи никакви.

Последно избутване efren от 18 Ное 2016, 22:44
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Предишна

Назад към E46