По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Bogat-Beden написа:Диър демократи,стегнете се,наравно сме с комарадите(друзьята) в анкетата
ама то и анкета ли има!?
веднага ще гласувам
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз не знам дали са си запалили града или не канадците, но знам, защо обедняха там. Една проста причина. Гадните американци, взеха че измислиха как да вадят петрол от скали, за които се мислеше, че не могат и убиха всички, които живеят на готово от петрол (част от тези хора бяха канадците в тази провинция). Това е прекрасна илюстрация на работещ пазар... някой предлага нещо на много висока цена... и идва някой, който измисля начин как да го предлага на по-ниска. Това движи прогреса на човечеството.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Аз не знам дали са си запалили града или не канадците, но знам, защо обедняха там. Една проста причина. Гадните американци, взеха че измислиха как да вадят петрол от скали, за които се мислеше, че не могат и убиха всички, които живеят на готово от петрол (част от тези хора бяха канадците в тази провинция). Това е прекрасна илюстрация на работещ пазар... някой предлага нещо на много висока цена... и идва някой, който измисля начин как да го предлага на по-ниска. Това движи прогреса на човечеството.
Koлега, моля те!? Взимаш три различни неща, омешваш ги в едно и вадиш кардинални изводи. Американците започнаха с шистов газ и решиха, че това е горивото на бъдещето. В същото време арабите обещаха да продават петрол на всеки с цена равна на американската -1$. Виж колко от компаниите в сектора вече подадоха молби в съда за защита от кредитори.
Канадската икономика е свързана с американската. Не ми се рови за процента в момента. Канадците са един голям производител на природни богатства, а ония от юг само прибират. Себестйността на канадския петрол в Албърта е около 60$ за барел. Няма как да го продаваш за 30$. Още повече основен клиент са ти щатите. Канадците искаха да построят тръбопровда Keystone XL, оня черния ги закопа. Не напразно двата края на Канада внасят петрол.
Не е толкова лесно, както го описваш.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Точно толкова са прости нещата... ако ти е по-лесно да си мислиш, че илюминатите са се намесили...
Това за газта не е вярно. Администрацията на Обама е за субсидиране на зелени проекти...
Това за газта не е вярно. Администрацията на Обама е за субсидиране на зелени проекти...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Да! И Илюминатите докараха рекордните нива на производство на петрол в САЩ. Само и само да докарат Албърта до сегашното състояние
Дай по темата, спаменето не помага.

BMW_POWER написа:Дай по темата, спаменето не помага.
Ето ти още малко "храна" по темата.
Дейно участие в тези избивания взема Щабът на партизанското движение със своето подразделение – Щаб на народната милиция, който се оглавявал от Тодор Живков, човекът държал властта цели 35 години!
Избити 26 000 души – това е много страшен факт за България. Цветът на българската интелигенция във всички сфери на живота е ликвидиран с един замах от болшевиките. Това е „курбанът“ на окупацията, наречена от комунистите „освобождение“. И никой нищо не иска да каже и до днес за тези невинни жертви на комунизма. Чудовищното изтребление на българи може да се сравни само с кланетата от турците по време на Априлското въстание от 1876 г. или Илинденско – Преображенското въстание от 1903 г. За тях се знае, а за комунистическите престъпления, кланета, убийства, масови гробове и жертви почти нищо.
Ако се направи един преглед на тези убити хора, ще се види, че това са свещеници, учители, кметове, секретар-бирници, участъкови полицаи, адвокати, бакали и дори лекари. Т.е. средната интелигенция, дистрибутора на висшата интелигенция спрямо обикновените граждани.
Я кажи ся ти в Канада не избяга ли именно от наследниците на комунистите и техните деца дето сега ни управляват?
- steeN
- старши ентусиаст
-
По-добре ли бяхме през соца?
BMW_POWER написа:Да! И Илюминатите докараха рекордните нива на производство на петрол в САЩ. Само и само да докарат Албърта до сегашното състояние![]()
![]()
Ти си тоя който твърди, че са илюминатите. Аз твърдя, че е свободния пазар (производители от целия свят се конкурират, ако ти е много сложно какво е свободен пазар) и това, че са смучели на готово от целия свят

BMW_POWER написа:Bogat-Beden написа:Диър демократи,стегнете се,наравно сме с комарадите(друзьята) в анкетата
Педалите и тях! При социализЪма нямаше паради и веене на задници. От друга страна темата не е за преброяване на "социалисти" и "капиталисти" във форума. Темата е кога как се е живяло.Mini написа:Сърдитият смърф си ти, защото постоянно ревеш във всички теми които пускаш. Не ме препращай към разни форуми, а вземи ми отговори на конкретния въпрос. На предната ми реплика ти посочих фактите, а ти мълчиш като ...
Колега, може някъде нещо да си писал, ама явно не е тук. Нямам кристална топка, за да гадая.
А как реши, че "рева", нямам идея. Не е лошо, ако смениш гъбите. Пишеш за неща, които нито си виждал, нито си чувал....
Писал съм в темата по-горе, а ти спри с тревата, че още не е легална и ако те хванат нема да може да одиш на американскио Уолмарт.
Mini написа:
Писал съм в темата по-горе, а ти спри с тревата, че още не е легална и ако те хванат нема да може да одиш на американскио Уолмарт.
Désolé, une erreur est survenue.
Le service n'est pas accessible pour le moment, veuillez réessayer plus tard.
Si le problème persiste, vous pouvez contacter les Services à la clientèle.
Прав си! С този линк направо ме закопа и нямам какво да кажа

А нямам идея какво общо има между апатрамент под наем в лош квартал на Монреал и наемане на магазин и започване на бизнес. Иди в Montreal Nord, там хем ще намериш и по-евтини площи, хем и децата ти ще са единствените бели в училище

И ако случайно не успееш да отвориш магазин в апартамент, ето ти още един линк
https://www.realtor.ca/Commercial/Retai ... bert-South
Наемът ти стъпва на 3500$ месечно с таксите.
bioz написа:...
Съжалявам, но нямам нищо общо с описаните събития

steeN написа:Точно толкова са прости нещата... ако ти е по-лесно да си мислиш, че илюминатите са се намесили...
... Свободна конкуренция

- steeN
- старши ентусиаст
-
Ти не четеш. Според теб няма свободна конкуренция между канадския и американския петрол? 
Това, че администрацията на Обама е за зелени проекти е нагативно за петрола. Ако не си рабрал имах предвид, че това не е нещо, което сегашната администрация стимулира за да е "нарочно". А петролопровода няма особено значение, защото нефта се транспортира и с влакове (Уорън Бъфет е много щастлив от това междо другото). При $45 кинта за барел и да го телепортират пак няма да е икономически смислено за много голяма част от продукцията. Поне научи малко за държавата, в която живееш, ако не нещо друго.
viewtopic.php?f=4&t=307807&hilit=петрола+свършва#p3398379
що не провериш каква беше цената на петрола през 2012. може би някакви илюминати са ми казали тогава...
може би е добре да прочетеш темата като ретроспекция малко.

Това, че администрацията на Обама е за зелени проекти е нагативно за петрола. Ако не си рабрал имах предвид, че това не е нещо, което сегашната администрация стимулира за да е "нарочно". А петролопровода няма особено значение, защото нефта се транспортира и с влакове (Уорън Бъфет е много щастлив от това междо другото). При $45 кинта за барел и да го телепортират пак няма да е икономически смислено за много голяма част от продукцията. Поне научи малко за държавата, в която живееш, ако не нещо друго.
viewtopic.php?f=4&t=307807&hilit=петрола+свършва#p3398379
що не провериш каква беше цената на петрола през 2012. може би някакви илюминати са ми казали тогава...
може би е добре да прочетеш темата като ретроспекция малко.
Ти живееш в собствен свят от илюминати, покемони и т.н. Нямаш грам идея от логистика, а аз нямам толкова свбодно време, за да ти обяснявам. Що се отнася до влаковете, прочети за Lac-Mégantic. Доста промени настъпиха оттогава.
Жокер: Провинцията Албърта няма излаз на море. А там се намират едни от основните находища на петрол. При себестойност около 60$, как ще се конкурираш с американските находища, чиято себестойност за добив на петрол е много по-ниска?
Канадските железници (и транспортни компании в частност) като тебе живеят в собствен свят. Тоталният им монопол прави клиентите им диви и щастливи. Попитай който си искаш, стига да е имал бизнес с тях.
Не виждам какво общ има това с темата
2012, 1912 или каквото и да е. Оспами темата жестоко. 2012 бившият ми комшия правеше чисто 3000$ на седмица и почти не се задържаше вкъщи. Проекти, находища, една нова кола (Джета за около 20 000$ кеш), после втора нова кола (Субару за 50 000$ кеш), жена му не работеше и по цял ден обикаляше плаците. Сума ти народ продаде всичко и замина натам. Да, ама петрола падна и комшията остана безработен. 400$ на седмица и това е. За 6 месеца от гордата му осанка и наперен вид нищо не остана. Не лесно на 55г да се окажеш на улицата и да не можеш да правиш нещо друго.
Aз знам къде живея и ми е интересно, когато спамъри на 7500км от мен ми обясняват какво виждам, плащам, знам и т.н.
Жокер: Провинцията Албърта няма излаз на море. А там се намират едни от основните находища на петрол. При себестойност около 60$, как ще се конкурираш с американските находища, чиято себестойност за добив на петрол е много по-ниска?
Канадските железници (и транспортни компании в частност) като тебе живеят в собствен свят. Тоталният им монопол прави клиентите им диви и щастливи. Попитай който си искаш, стига да е имал бизнес с тях.
Не виждам какво общ има това с темата

2012, 1912 или каквото и да е. Оспами темата жестоко. 2012 бившият ми комшия правеше чисто 3000$ на седмица и почти не се задържаше вкъщи. Проекти, находища, една нова кола (Джета за около 20 000$ кеш), после втора нова кола (Субару за 50 000$ кеш), жена му не работеше и по цял ден обикаляше плаците. Сума ти народ продаде всичко и замина натам. Да, ама петрола падна и комшията остана безработен. 400$ на седмица и това е. За 6 месеца от гордата му осанка и наперен вид нищо не остана. Не лесно на 55г да се окажеш на улицата и да не можеш да правиш нещо друго.
Aз знам къде живея и ми е интересно, когато спамъри на 7500км от мен ми обясняват какво виждам, плащам, знам и т.н.
BMW_POWER написа:Mini написа:
Писал съм в темата по-горе, а ти спри с тревата, че още не е легална и ако те хванат нема да може да одиш на американскио Уолмарт.Désolé, une erreur est survenue.
Le service n'est pas accessible pour le moment, veuillez réessayer plus tard.
Si le problème persiste, vous pouvez contacter les Services à la clientèle.
Прав си! С този линк направо ме закопа и нямам какво да кажа![]()
А нямам идея какво общо има между апатрамент под наем в лош квартал на Монреал и наемане на магазин и започване на бизнес. Иди в Montreal Nord, там хем ще намериш и по-евтини площи, хем и децата ти ще са единствените бели в училище
Като се откопаеш

какви факти Колега, в апартамент магазин не можеш да отвориш ... Какво общо имат разходите за ток на апартамент и магазин??? Покажи ми как ще "започнеш бизнес с 20 000$".
И какво общо има това с темата???
И какво общо има това с темата???