По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от nqmam_bmw » 23 Юли 2016, 11:49

K_Ilkov написа:За дуплекс си чувал също, нали?

Това го бях забравил. :mrgreen:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Юли 2016, 12:11

Той и канадката помни само как е тичал по празните улици и се е возил на камионите дето строели НДК-то на културата :) :idea:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2016, 12:15

Jordana написа:Странното е как тия германци - 2 национални катастрофи за 30 години и все успяват да станат първа икномическа сила а всички около тях им дишат прахта ? На това отгоре златото им стои във федералния резерв :mhihi:

Културата на немците е отговора... Немците са бачкатори и създават неща... дори по-времето на Хитлер ако щеш... Тъпкали с пари е някаква измислица, която повтаряш...

Златото на много държави е там (въпросната Ню Йоркска банка от Федералния резерв) и си има исторически причини да е там. Все пак Бретон Уудс, най-малкото...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Юли 2016, 14:43

steeN написа:........

Бай Тошо ти бърка в гъза (без извинение), а американци, канадци и европейци, когато грабят 26 г. не ти е проблем :kuku:

Твоите американци на кое място са по дълг в света?!

И сега, като го няма Бай Тошо да те репресира много ли си успешен?! Или си поредния емигрант, който гъз свят видя и се включва да ни каже колко сме били зле.
Последна промяна Club BMW на 23 Юли 2016, 16:12, променена общо 1 път

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Юли 2016, 15:10

Mini написа:...

При нас излизат гаражи под наем по около 60$ на месец. Отворени са и ще ти вършат работа. Ток не се плаща :yes: Ще ти дам телефон за връзка

K_Ilkov написа:Колко па да е елементарен?

Това, че ти го.смяташ за такъв е проблем, основно за теб ...

Аз до тийн възраст нямах домашен телефон...
Тва по наследство от соца :mhihi:
За дуплекс си чувал също, нали?
А смартфон имам от м.г. щото ми се прееба нокиата с копчета :mhihi:
Дали наистина живота ми.зависи от батерията на телефона ми?

Да де, липсата на дуплекс е подобрило кардинално живота на народонаселението ;)

А иначе серизно. Ето неща, които преди ги нямаше:

Изображение

Пребити, изнасилени и обрани възрастни хора

Изображение

Просяци

Изображение

Мангалите ...

Изображение

Изображение

Цветнокожи в София

Изображение

Насилието над деца

http://inews.bg/pictures/1376045_375_282_4x3.jpg

(+18г)

Това престъпност, мутри, рекет, кражби на коли и части от тях, наркомания и алкохолизъм сред подрастващите и т.н. избщо не ги броя

Я гласувалите ЗА да се изкажат за долното видео. Не съм чувал, да е изолиран случай

И всичко това го одобрявате и ви харесва :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юли 2016, 15:31

steeN написа:
Jordana написа:Странното е как тия германци - 2 национални катастрофи за 30 години и все успяват да станат първа икномическа сила а всички около тях им дишат прахта ? На това отгоре златото им стои във федералния резерв :mhihi:

Културата на немците е отговора... Немците са бачкатори и създават неща... дори по-времето на Хитлер ако щеш... Тъпкали с пари е някаква измислица, която повтаряш...

Златото на много държави е там (въпросната Ню Йоркска банка от Федералния резерв) и си има исторически причини да е там. Все пак Бретон Уудс, най-малкото...

Постепенно стигнахме до същноста на проблема :winky: Значи немците при Хитлер бачкат яко и прогресират , създават "неща" - национал социализъм , ваймарска република , тоталитарна диктатура и т.н. После при Аденауер пак бачкат и прогресират създават "неща" и плащат дори репереции на посртадалите от нацизма .Капитализъм , неолиберален модел и т.н Сега при бабишкера Меркел пак бачкат и създават "неща" пак първа икономика в Европа - глобализъм , упадък на неолибералите , пак социализъм ..... абе тия немци уникални бе :shock: дали не са господстваща арийска раса :roll:
Ако тези неща стоят наистина така значи няма никакво значение соц ли е , капитализъм ли е , тоталитаризъм ли е ....който го може си го може и няма никакво определящо значение социалния строй за да бъде една нация просперираща . Проблемите и краха на българския соц идват от националните ни особености и азиатския тертип на правене на бизнес . Демек на калпавия водолаз водораслите му пречат да плува :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Юли 2016, 17:05

BMW_POWER написа:
И всичко това го одобрявате и ви харесва :shock: :shock: :shock:

Няколко пъти писах, че случващото се след 90г не е никак добре и има моменти след 90-та дето тотално затриха шансовете нещо да стане като хората у нас...

Това не прави БГ соца смислен. Това разбираш ли го?
Имало е хубави неща като реда, но толкова...

Това, че сме живяли в някаква бъгава приказка с чужди пари хич не ми помага на мен днес....

И пак... пътя и нещастната посока днес е до гиляма степен наследство от сбъркания соц режим.

Искаш ли.да ти го.докажа с твоя тема тук :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 23 Юли 2016, 17:20

Пак го обърнахте на депресия - колко сме смотани и т.н.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Юли 2016, 18:12

Песимиста бил добре информиран оптимист викат ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юли 2016, 20:42

Jordana написа:...

Естествено, че имат значение... Михаел Шумахер ще е много добър тираджия, но по-добре да кара във Формула 1... не мислиш ли? Всички социализми фалират грозно, просто на някой места отнема повечко време. Или пък да му дадем на Шумахер да кара Формула 1 с предно предаване... щото той е добър пилот :mhihi: До това водят расъжденията ти.

Club BMW написа:

...

Той не ми бърка никъде. Не се заблуждавай. Бъркат ми всички българи, които го хвалят и дават за пример и обесняват какъв велик държавник е. Имал съм щастието да живея много малко по това време, за което съм изключително благодарен.

Това, което става със САЩ е точно заради все по-голямата намеса на държавата в икономиката... особено последните 2 президента. Който удвоиха дълга 2 поредни пъти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юли 2016, 21:14

steeN написа:
Jordana написа:...

Естествено, че имат значение... Михаел Шумахер ще е много добър тираджия, но по-добре да кара във Формула 1... не мислиш ли? Всички социализми фалират грозно, просто на някой места отнема повечко време. Или пък да му дадем на Шумахер да кара Формула 1 с предно предаване... щото той е добър пилот :mhihi: До това водят расъжденията ти.

Club BMW написа:

...

Той не ми бърка никъде. Не се заблуждавай. Бъркат ми всички българи, които го хвалят и дават за пример и обесняват какъв велик държавник е. Имал съм щастието да живея много малко по това време, за което съм изключително благодарен.

Да , не може да се отрече че капитализма е по-гъвкав и владее мимикрията най добре ...последните 400 години . Не може да се отрече и ролята му като икономическа култура . Обаче как ще обясниш факта че частната собственост и собственоста върху средствата за производство - все неща цитирани като причина за края на соца , не гарантират нищо на държавите от източна европа нито на коя да е друга . Въпреки конституционните гаранции ! В България това просто условие , изпълнено механично клони вече към феодализъм .
Начина първоначалното формиране на капитала и формирането на свободния пазар на труда според националните особености - това е същноста на успеха .... или краха на посткомунистическия модел за капитализъм .
Абсолютно смятам че копирането на който и да било модел ще има посредствен резултат за националните икономики .В тоя смисъл така бленувания капитализъм за българина доби вид от сорта - ела зло че без тебе по-зле . Нещо което няма нищо общо със същноста на съвременното демократично общество .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 23 Юли 2016, 21:32

steeN написа:Той не ми бърка никъде. Не се заблуждавай. Бъркат ми всички българи, които го хвалят и дават за пример и обесняват какъв велик държавник е. Имал съм щастието да живея много малко по това време, за което съм изключително благодарен.

Мен лично ме дразни, че си изключително краен в мненията си и от пет кладенеца вода ще донесеш само и само да плюеш. Както сам каза за човек, който е хванал малък период от това време си прекалено голяма контра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Юли 2016, 22:01

Що се отнася до крайните мнения и плюенето, нещо го бъркаш с един друг...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Юли 2016, 22:32

След 20 години много от пишещите тук като видят колко Българи са останали в държавата и как мангалите започват да превземат всичко с огромния си брой, който расте всеки ден, тогава ще ги питам колко им е добре положението спрямо онова спокойствие. Всъщност ако са от един особен 1% сигурно ще са много добре тогава, ако приемем, че сега този процент е около 10. Но мангалите ще излезнат тотално извън контрол и проблемите на САЩ с негрите ще ви се струват дребна работа. Няма да има пари за помощи и тогава ще трябва някак да оцеляват. Нали не мислите, че ще легнат да умират? Не, ще крадат яко, ще правят дръзки грабежи навсякъде, а малкото останали от тях да работят ще започнат да превземат местата на Българите за работа в земеделието и строителството, след това и в други области. То в тези двете отдавна на места работят само те, понеже се съгласяват на доста по-малко пари. Тогава някой може и да се сети къде стояха те по време на бай Тошо и дали се множаха като зайци. Пак правеха деца, ама тая простотия с по 5-6 за нормално я нямаше, каму ли за 10. Аз познавам мангал с 10 лапета, за друг знам, че има 11, познавам купища мангали с по 4-5-6 и не си мислете, че са станали на 40 години всичките. Още има какво да дадат на България. Като добавим и разните там бежанци, които ЩЕ останат тук(те още не знаят какъв рай може да бъде тук за тях и затова ритата за Германията, но доста от тях вече ги връщат тук да стоят)проблемите на България ще станат много с тези "малцинства". Аз се чудя вече реално колко сме Българите. В София проблема още не е чак толкова видим, но и там ще дойде.
А тези мазните от случая с портретите на Левски, Симеон и другия Борис ли е, не виждам хубаво, направо като се сетих пак и ми идва да ги...разстрелям просто. Ама без нищо да им казвам какво, защо, кога, къде и тем подобни производни. То си личи, че няма да поемат. И при това като се има предвид, че съвсем не се имам за расист или нещо си. Смятайте разните там скинари или просто расисти как се чувстват в такива случаи. Просто обаче на мен лично вече ми идва в повече цялата тази циганизация на държавата. Миналият ден една циганка, която е малко по-различна от всичките там взе да ми разправя как циганите живеели вече по-добре от някои Българи. Не плащат вика почти нищо, плащат им куп помощи, правят още деца заради тях, отделно работят без договори сезонно и каквото намерят и от там цоцат още, отделно крадат, харчат вика без да им пука, карат всичките коли от нашата махала по цял ден, колко Българи вика са така?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Юли 2016, 22:55

Нещо не разбирам...
Единственото решение на изброените проблеми и изобщо на липсата на ред и беззаконие е социализъм и бай тошо.на власт. Така ли?

Ти да видиш ...

Шса оправим, да да шса оправим :conf:
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата