По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
Потребител
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от DaGa » 29 Юли 2016, 20:41

Че тоя материал да не е наблъскан вече физически.. Само на хария е, да почва се пак разправията, но надали сумаро няма да ти излене по евфтино. Но както вече някой по-горе спомена - поне ще си спокоен,че живееш в бункер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 20:45

На хартия ама и на хартия не искат да го местят. За въпросната колона бяха хиляда уговорки да я завъртят, преместят или махнат. Дръпнаха я там малко на страни с хиляда зора и тва е. Даваш пари, пък се чувстваш и виновен че искаш нещо да стане както ти го харесваш. Те пък ти обясняват, че си пълен лаик и начина по който са го направили е единствения възможнен, а твоите възражения са нищожни след като те са инженери, а ти не си.

Как да е, много се отвлякохме от темата. Та строителството и тогава и сега е пълен ташак. Освен ако не си си ти инвеститора и да висиш като пуяк там по 12 часа на ден. А понякога дори и тогава не стават нещата точно както трябва.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 29 Юли 2016, 20:55

Абе аз това имах в предвид не висиш ли нон стоп при тях.... А най-добре е.сам.да си.правиш всичко.

И да се върнем на темата - имаше си плюсове при социоализма както имаше и минуси. Същото се отнася и за сега. Така, че темата според мен вече е изчерпана...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 22:03

За това заглавието на темата е въпрос. Ясно е, че нито едно общество не е перфектно. И в най-утопичното ще се намери нещо лошо.

Както се видя за един е важно да може да яде банани и сьомга, да псува премиера и да кара БМВ. Друг е готов да се лиши от някои благинки на демокрацията в замяна на спокоен и безгрижен живот.

Тъй, че може да продължим да си спорим. Само където много хора се впрягат прекалено много.

Та по повод едни събития наскоро хайде кажете ми как пропадналата и фалирала България преди 30 години изнасяше селскостопанска продукция, продукти на химическата промишленост, компютри, ВЕЦ турбини, мотокари, козметика (пред Арома най-големия производител на пасти за зъби Колгейт-Палмолив беше просто едно хипофизно джудже), а днес внасяме БОКЛУК.

Да, боклук. Имаме си дългосрочен договор с Неапол и Палермо да им взимаме боклука. Някъде се твърди, че щял да се гори в Девня. После се отрича. Което от една страна е добре. Въздуха над града ще е по-малко канцерогенен. На други места се твърди, че ще се депонира. Което е абсолютно забранено. В крайна сметка по въпроса не се шуми и не се знае какво точно се случва, но мисля всички се досещаме. Господарите не са се самосезирали (защо ли?) и ще си приемаме стотици хиляди тонове боклук да си тровим земята и въздуха, но пък нали банани и сьомга има на корем. :yes:

Айде някой да ми каже как за 30 години да стигнем от износ на горепосочените неща до внос на боклук и над 2 милиона жители да се изнесат на запад да мият кенефи или на юг да сменят памперси и да чистят повръщаното на пенсионерикато същевременно официално биваме признати най-бедна стрна в ЕС е по-добре?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 29 Юли 2016, 22:15

виж там за фалитите от 45та до 90та... виж какво е кредитор от последна инстанция и какво става когато няма такъв и ще ти стане ясно защо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 22:18

Това не отговаря на въпроса ми как да си износител от световна величина в няколко отрасъла те прави фалирал, а да внасяш боклук и да си тровиш природата за да закърпиш двата края те прави просперираща икономика.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 29 Юли 2016, 22:21

bum_bum написа:Това не отговаря на въпроса ми как да си износител от световна величина в няколко отрасъла те прави фалирал, а да внасяш боклук и да си тровиш природата за да закърпиш двата края те прави просперираща икономика.

Виж това за боклука за пръв път го чувам.... Оня дето ни беше обрисувал с клекало..... явно си е било целенасочено...то вярно сме кенефа на Европа..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юли 2016, 22:24

Ти па ся , боклука та боклука - нали изнасяме колелета , кой ти гледа боклука :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 29 Юли 2016, 22:30

Абе малко страни в темата ама почвам се плаша...

В карето около пазара Кирков все повече и повече стават арабеските.... Вече има и фризьорски салон с надписи на арабски...магазини яко вече само на чалми....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 22:57

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 29 Юли 2016, 23:09

bum_bum написа:внасяме БОКЛУК.

Те отдавна го внасят, и не само от Италия. В Девня горят, ама не се знае дали поема всичкият ... явно взеха по малко да открехват вратата, та да свикваме бавно с мисълта - освен че ще сме клошари и ще живеем в бунището на Европа.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 23:17

А относно фалитите нещо друго се сещам. Говори се за тия фалити ама има ли документи за продаденото злато показани някъде? Защото уж по документите били разкрити ама не знам дали са показвани някъде въпросните документи.

От друга страна в последните 8 години сме изхарчили 17 милиарда повече, отколкото сме събрали. При това положение сега във фалит ли сме или сме по-добре от преди когато бай Тошо ни фалира 3 пъти?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юли 2016, 23:39

Освен да направим един пълен кръг и да изговорим всичко казано до момента. Арома къде е изнасяла (реторичен въпрос)? Имаше ембарго... изнасяла е за СССР. Където са били задължени да ни купуват боклуците, щото такава е била системата в СИВ. И тва за златото нямало документи... нека да няма. Аз лично съм постнал сума ти документи в тази тема.

Нека да напомня нещо много просто. Всяко домашно субсидирано производство, което се изнася, субсидира единствено... клиентите в чуждите държави, които го купуват. И разбира се облагодетелства тези, които изнасят... за сметка на всички останали.

Айде да вземем пример със зеленчуците, всички се оплакват какви боклуци са били турските или гръцките. Обаче ги купуват. Купуват ги, защото очевидно цената им е по-важна от качеството им. Иначе щяха да купуват българските и другите да седят по щандовете. То не може хем така, хем иначе. Това, че турците си субсидират земеделието значи, че взимат от доходите на всички турски граждани и ги дават на зеленчукопроизводителите в Турция за да може ние в България да ядем евтини зенечуци. Е ми да заповядат... може би ние трябва да правим нещо по-нагоре във веригата. Да ги преработваме, да отглеждаме по фешън сортове... Не да се конкурираме с тях по най-тъпия начин. А те нека ни субсидират.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 30 Юли 2016, 0:05

steeN написа:Освен да направим един пълен кръг и да изговорим всичко казано до момента. Арома къде е изнасяла (реторичен въпрос)? Имаше ембарго... изнасяла е за СССР. Където са били задължени да ни купуват боклуците, щото такава е била системата в СИВ. И тва за златото нямало документи... нека да няма. Аз лично съм постнал сума ти документи в тази тема.

Нека да напомня нещо много просто. Всяко домашно субсидирано производство, което се изнася, субсидира единствено... клиентите в чуждите държави, които го купуват. И разбира се облагодетелства тези, които изнасят... за сметка на всички останали.

Айде да вземем пример със зеленчуците, всички се оплакват какви боклуци са били турските или гръцките. Обаче ги купуват. Купуват ги, защото очевидно цената им е по-важна от качеството им. Иначе щяха да купуват българските и другите да седят по щандовете. То не може хем така, хем иначе. Това, че турците си субсидират земеделието значи, че взимат от доходите на всички турски граждани и ги дават на зеленчукопроизводителите в Турция за да може ние в България да ядем евтини зенечуци. Е ми да заповядат... може би ние трябва да правим нещо по-нагоре във веригата. Да ги преработваме, да отглеждаме по фешън сортове... Не да се конкурираме с тях по най-тъпия начин. А те нека ни субсидират.

Мислех, че си спрял да ни убеждаваш, че износа ни преди 30 години е бил малоумна грешка, а сега е нещо невероятно. Не за друго ами износ сега просто нямаме и това е. За не знам кой път ни убеждаваш, че като са били задължени да ни купуват боклуците в СИВ е било лошо, пък сега като съм длъжен да си купя олиго(френска) или олиго(германска) кола вече съм на далавера, пък германците са балъци и за това си подпомагат автоиндустрията и приемат ЕВРО 1,2,3,4,5,6,7,8 и на майка му в ... Убеди ме сега, че военната ни индустрия е произвеждала водни пистолети и балони с хелий, пък аз да ти кажа, че с машините от закритите преди 30 години военни цехове, могат да се ремонтират германските коли, за да не горят толкова масло и мога да им подменя кашкавалените части произведени в Китай от нелегални виетнамци, за да не се чупят нон стоп. Соца си имаше доволно много недостатъци, но външнотърговския ни баланс не беше сред тях. А това да си кенефа на Европа и да се кефиш май се казваше фетиш...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Юли 2016, 0:29

steeN написа: Арома къде е изнасяла (реторичен въпрос)?

Риторичен отговор- в 50 страни и то още през 70те години. Или е имало 50 социалистически страни или теорията за боклуците, дето никой не ги ще издиша. Иначе да- голяма част от износа е бил предназначен за СССР. И до ден днешен в някои бивши републики казват на пастата за зъби "Поморин".

Относно субсидиите- http://nivabg.com/news/subsidiite-za-pl ... kara-2620/

Субсидираме нещо, което после дори не изяждаме и внасяме от Турция и Гърция. Добре ли е?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата