АЦС и АБС лампите светят постоянно!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Re: АЦС и АБС лампите светят постоянно!
predel написа:Nakamuri123 написа:320д е46 2003г.
Колеги днес ми се случи нещо колата я карах много малко има няма 200 метра и после се качвам дръпнах ръчната и запалих и веднага ми светна лампата за АБС и лампата за ръчната спирачка не изгася всичко жълто свети и триъгълника за ако пребоксуваш и той свети постоянно и се чува едно яко бръмчене до казанчето за течността на спирачките.... и като натисна педала (спирачката ) се чува едно хррр Хррр не спира това бръмчене даже и като я изгася колата , махнах клемата и тогава спира сложа ли я пак почва .....
Предполагам клемата на ABS-a? Ако е така... изгоряла електроника на АBS-a. Накъде ги правят, другаде го сменят!
Има ли колата DSC или други стабилизиращи програми?
Има DSC ще се сваля и ще се прави ново е било мого скъпо над хилидарка..... но сега ще карам без ABS и DSC понеже ми се налага ходене до София и ремонта се отлага......
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ремонта по спомени е около 50-60 лв. Втора употреба е около 200 лв, само сменяш електрониките и после адаптираш.... Пък и за времето на ходенето до София ще ти го оправят... Сваляш само електрониката 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Здрасти колеги да ви питам някой варненски качествен майстор който да оправи този проблем ?
колеги и аз да питам наскоро сложих чип и бая я поръчках колата и излезна един проблем с нормално каране от 3 на 4 та примерно се вклучва тракшана и почва да отнема гаста при положение че колата не на повече от 2000 оборота
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Nakamuri123 написа:predel написа:Nakamuri123 написа:320д е46 2003г.
Колеги днес ми се случи нещо колата я карах много малко има няма 200 метра и после се качвам дръпнах ръчната и запалих и веднага ми светна лампата за АБС и лампата за ръчната спирачка не изгася всичко жълто свети и триъгълника за ако пребоксуваш и той свети постоянно и се чува едно яко бръмчене до казанчето за течността на спирачките.... и като натисна педала (спирачката ) се чува едно хррр Хррр не спира това бръмчене даже и като я изгася колата , махнах клемата и тогава спира сложа ли я пак почва .....
Предполагам клемата на ABS-a? Ако е така... изгоряла електроника на АBS-a. Накъде ги правят, другаде го сменят!
Има ли колата DSC или други стабилизиращи програми?
Има DSC ще се сваля и ще се прави ново е било мого скъпо над хилидарка..... но сега ще карам без ABS и DSC понеже ми се налага ходене до София и ремонта се отлага......
Колеги проблема е на лице както съм писал по-горе бях на майстор седмица и днес я взех и я пробва пред мен работят системите докато не му казах да пробва АБС-а колата се хлъзна АБС се включва и след като колата спре или АБС освободи всички системи спират да работят и таблото светва като елха пак триъгълника АВС и ръчната светват.... изгасям колата паля и всичко се оправя до следващото натискане на спирачките до АБС.... майстора остана изненадан.... каза ,че модула е оправен и казва , че проблема е механичен в помпата.... не подлежи на ремонт ми каза ..... трябва втора ръка... какво да правя възможно ли е да е така....
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
predel написа:Ремонта по спомени е около 50-60 лв. Втора употреба е около 200 лв, само сменяш електрониките и после адаптираш.... Пък и за времето на ходенето до София ще ти го оправят... Сваляш само електрониката
Май ще ми трябва втора ръка модул с електрониката цял блок понеже уж го правиха , сваляха електрониката направиха я всичко точно до момента в който натисна спирачката и се включи АБС-а и пак светват всички предопредителни лампи и колата губи системите и АБС-а до следващото палене.... майстора ми обясни , че електрониката е направена както трябва но блока се е развалил най-вероятно когато е задържало моторчето като се развали още в началото .....
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2