Разлики в боята
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- aliensa123
- Потребител
-
Разлики в боята
Здравейте ,
Преди 2 години си пребоядисах колата направих я матов цвят. Наскоро имах едно птп и ми се наложи да ми оправят един от елементите .Закарах в същия сервиз и оправиха елемента и го боядисаха отново със същия номер на боята и тн.. Проблема е, че сега боята на новия елемент стои леко по-светла майстора каза ,че това било защото и трябва време да се изпече като старата боя на другите елеметни и след 2-3 месеца ще е същото /
Възможно ли е да е наистина от това ?
Благодаря
Преди 2 години си пребоядисах колата направих я матов цвят. Наскоро имах едно птп и ми се наложи да ми оправят един от елементите .Закарах в същия сервиз и оправиха елемента и го боядисаха отново със същия номер на боята и тн.. Проблема е, че сега боята на новия елемент стои леко по-светла майстора каза ,че това било защото и трябва време да се изпече като старата боя на другите елеметни и след 2-3 месеца ще е същото /
Възможно ли е да е наистина от това ?
Благодаря
Последна промяна aliensa123 на 13 Авг 2016, 8:32, променена общо 1 път
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Разлики в боята
Здрасти,
Мен лично ме съмнява, ако не беше мат, щях със сигурност да ти кажа че не е вярно - по-принцип колкото повече се "изпича" толкова по-светла става.
Мен лично ме съмнява, ако не беше мат, щях със сигурност да ти кажа че не е вярно - по-принцип колкото повече се "изпича" толкова по-светла става.
Tires are evil - destroy them all ...
- aliensa123
- Потребител
-
Благодаря за отговора .. странно тогава защо седи леко по-светла
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Чак пък да е странно
, бояджията не е докарал цвета - доста често срещано явление.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Преди 2 г. си бях харесал едно Фау-Ве, върнато от лизинг при официалния вносител. Колата изглеждаше супер, само задната врата и задният калник изглеждаха една идея по-светъл цвят. Дилърът ми каза, че бил отстраняван "козметичен дефект" и нямало как да се докара 100% съшия цвят при боядисването.
п.с. Докато се чудих какво-що, колата я взеха.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
nqmam_bmw написа:Преди 2 г. си бях харесал едно Фау-Ве, върнато от лизинг при официалния вносител. Колата изглеждаше супер, само задната врата и задният калник изглеждаха една идея по-светъл цвят. Дилърът ми каза, че бил отстраняван "козметичен дефект" и нямало как да се докара 100% съшия цвят при боядисването.![]()
На мен някой ми беше влезнал с теглич в задния номер на Polo-то и съответно имаше драскотини по боята. След боядисването (направено от Volkswagen) нямаше никаква разлика, но пък колата е на малко над 1 година.
Зависи от състоянието на боята. Ако е кофти, е нормално като боядисаш един елемент да има разлика (не знам как стоят нещата с матова боя).

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Не е вярно че е нормално, нека някой да се опита да ми даде колата с различни цветове и да се опита да ми обясни че е нормално...

Всъщност ако си правите колите за под ~100 лв. на детайл може и да е нормално 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
cmdkick написа:Всъщност ако си правите колите за под ~100 лв. на детайл може и да е нормално
Ми не знам официалният представител на Фау-ве за колко лв./детайл си прави колите по каско.

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Тая седмица си изкарах евридейката от официалния сервиз от боя - еми по-тъмни са "новобоядисаните" детайли... Добре че едната страница е цялата, че поне от към дискотеката да не си личи. Пълен шит. На БМВ-то ми му боядисвах отделно калник, брони, прагове и маска - никаква разлика в цвета нямаше, както и все още няма. Егати хвалбите изяде тоя бояджия, жалко че спря да работи и остана само да пие...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
А ти що я взе така? Ако ви кажът че и синя на червени точки да е, е нормално...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За нормални бои ( не мат) 100% съм сигурен че разлика не трябва да има.
На жената колата, няколко пъти се поправят разни дребни забележки, някой си отворил вратата на паркинга повече, друг минал по-близо, прави се в доверен сервиз (пълно каско) и боята никога няма разлика на боядисваният детайл със старата боя.
Няма значение металик или не металик.
Накарай майстора да си оправи грешката.
На жената колата, няколко пъти се поправят разни дребни забележки, някой си отворил вратата на паркинга повече, друг минал по-близо, прави се в доверен сервиз (пълно каско) и боята никога няма разлика на боядисваният детайл със старата боя.
Няма значение металик или не металик.
Накарай майстора да си оправи грешката.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
cmdkick написа:А ти що я взе така? Ако ви кажът че и синя на червени точки да е, е нормално...
Никога сервиза не вижда проблем, дори когато си взимам колата от тях и след 15 км. на околовръза ми излита кората под мотора. Какво да говорим за нюанса на боята

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
За това си правя БМВто сам
Поне да знам на кой да викам и да се карам после
Трябва много нерви да се изхабят. Общия отговор е - не идвай повече кат не ти харесва
Докато си в гаранция обаче не ти мърда ходенето в официалния сервиз, така че пак патова ситуация 

Трябва много нерви да се изхабят. Общия отговор е - не идвай повече кат не ти харесва

хаха... това за "нямало как да се докара боята да е същата" са оправдания на баш майстора.
всяка боя с лаково покритие (освен ако не е много захабена) гледана от метър-два може да се докара да е неразличима от останалата по колата. от по-близо аз лично без инструменти мога да позная абсолютно всяко нефабрично боядисване, но не заради цвета а по други причини.
един добър майстор може да докара цвета 100%. и не позволявайте никой да ви каже обратното.
всяка боя с лаково покритие (освен ако не е много захабена) гледана от метър-два може да се докара да е неразличима от останалата по колата. от по-близо аз лично без инструменти мога да позная абсолютно всяко нефабрично боядисване, но не заради цвета а по други причини.
един добър майстор може да докара цвета 100%. и не позволявайте никой да ви каже обратното.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3