Разлики в боята
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: Разлики в боята
alx написа:един добър майстор може да докара цвета 100%. и не позволявайте никой да ви каже обратното.
Това може да важи за някоя друга планета,но не и за нашата.Обикновенно нещата с цвета при репаратура са компромис,въпросът е компромиса да е приемлив

Имам предвид цветове с частици (металици и перли).При солид цветове може да си близо на 99-100%.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Ако говориш за държава- не зная. Нямам наблюдения. За планетата обаче това което каза са абсолютно невярно. Казвам ти го съвсем отговорно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
А аз съвсем отговорно ти отговарям,че при ефектните цветове винаги има компромис.Просто има прекалено много фактори,в/у голяма част от които не можеш да повлияеш.Колористиката не е точна наука.
Друг е въпросът кой до каква степен може да улавя разлики.
Друг е въпросът кой до каква степен може да улавя разлики.

в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я... 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Говорим за видима с просто(но не и кьораво) око, до такава степен не е приемливо разлика в цветовете, освен ако не караш жигули и не ръсаждаваш като "то все кола".
Tires are evil - destroy them all ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я...
Преди години не си вярвал,че по-голям турбокомпресор (при константно налягане) дава повече коне при всичко останало еднакво по двигателя....няма проблем

немо написа:alx написа:в момента се опитваш да ме убедиш, че земята е плоска. няма проблем. няма да те горя на клада я...
Преди години не си вярвал,че по-голям турбокомпресор (при константно налягане) дава повече коне при всичко останало еднакво по двигателя....няма проблем
Аз и сега не вярвам... При едно налягане при един и същи мотор колко повече коне да дава по- голямата турбина?
И не се отплесвай... Ми си смени майсторите щом виждаш разликата в цветовете.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
alx написа: Ми си смени майсторите щом виждаш разликата в цветовете.
Точно това се опитвам да обясня:че разлика почти винаги има,въпросът е дали средно статистическият потребител може да я види.А за да я види трябва да знае какво,къде и как да гледа.Което се постига с известна теоритична подготовка,практика и опит!Ако щеш и въпрос на цветоусещане е,което при различните хора е различно,то е като да имаш слух,не се знае Господ колко ти е дал...

За това се повтарям:въпрос на компромис е,зависи доколко е приемлив компромиса.
Майсторите няма как да ги сменя,щото такива няма,а причината да съм толкова категоричен е,че 20+ год. си вадя хляба с тоя занаят,и тоя въпрос съм го коментирал с разни хора,дето са на длъжност "Global trainer" в мултинационална химическа компания (произвеждаща продукти за авторепаратура) по време на обученията,на които съм ходил във Австрия,Германия и Франция.
... Аз пък имам няколко коли дето никой (вкл и аз) не може да ги познае че имат боядисвани елементи освен ако не премериш с микрометър дебелината на боята
Разбрахме се

Разбрахме се

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
На мен ми се струва (без изобщо да съм експерт), че зависи от състоянието на останалите елементи.
Едно е да боядисваш да речем калник на кола, на която боята е в перфектно състояние, друго е на някоя дето 20 години е стояла навън под слънцето и капак и таван са се поизпекли. Бояджията, кой цвят ще избере тогава - оригиналния, този на предния капак и тавана или да речем на багажника, който е в по-добро състояние от останалите?
п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.
Едно е да боядисваш да речем калник на кола, на която боята е в перфектно състояние, друго е на някоя дето 20 години е стояла навън под слънцето и капак и таван са се поизпекли. Бояджията, кой цвят ще избере тогава - оригиналния, този на предния капак и тавана или да речем на багажника, който е в по-добро състояние от останалите?
п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
Denmark написа:п.п. Напоследък има спорове във всяка тема на форума, не знам защо хората не могат да приемат, че има и други гледни точки от тяхната.
Аз не виждам нищо лошо във споровете,стига да са с нормален тон.Различни гледни точки по даден въпрос помагат на всеки от спорещите да си обогати познанията....така мисля

alx написа:... Аз пък имам няколко коли дето никой (вкл и аз) не може да ги познае че имат боядисвани елементи освен ако не премериш с микрометър дебелината на боята![]()
Разбрахме се
О.К. Разбрахме се

На тая снимка съм снимал 10 тест карти на един и същ цвят(по номер на производителя на автомобила),изготвени с бои на различни производители на автобои (и варианти на основният цвят).Най-дясната карта е най-вярна с оригинала.На 5-тата карта от дясно наляво се вижда горна и долна част,ясно различими.Това е една и съща боя,пръсната по едно и също време,само с по-различна техника на пръскане.
че кой е отменял тестването с такива карти преди избор на боя?!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Ако под различна техника разбираш, едната да е пръсната тънко и да прозира - да, но иначе това е огромна разлика за пръснато в еднакви условия и аз просто не го вярвам. Като цяло ньоансите които си показал отдоло са доста различни и които и два да хаванеш ако са пръснати по един детайл от всяка означава че цветът не е докаран, аз си мислех че говориш за къде къде по дребни разлики - като по едър/дребен металик, по силно изразена перла, все неща които могат да се забележат точно под определена светлина и ъгъл.

Tires are evil - destroy them all ...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
cmdkick написа:като по едър/дребен металик, по силно изразена перла, все неща които могат да се забележат точно под определена светлина и ъгъл.
...на практика с една и съща боя можеш да направиш горе-написаното само от начина на пръскане.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3