По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: По-добре ли бяхме през соца?
alekangg написа:Имаше поне 20% от местата за тях, после другите. Няма нужда да се казва, че точно те после ставаха и началници и директори, нали са кръв от партията
Как не са се сетили директно да им ги продават тия дипломи ....

Ubi dubium, ibi libertas
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Имаше "политически" изпит при приемането във ВУЗ. Който не изкара, вадеха една единица от кандидатстудентския бал при кандидатстването. Оценяваше се просто с ДА или НЕ. Аз да не се хваля, ама на моята оценка освен ДА, имаше и БРАВО!!!.![]()
![]()
(майтап) Айде яжте ме сега, само дето ако не беше това, нямаше да вляза в исканата специалност. Влезнах 29 от 30 кандидата само с 0.1 бала повече от последния. На "кълвачите" не им беше много нужно, ама на по-мързеливите им се налагаше да учат. История на БКП си беше сериозен изпит при проф. Калинков в икономическия.
Абе нищо де, сигурно е имало и полезни страни и тва нещо ... само дето тия дето не сме учили не ги знаем

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
hell's angel написа:alekangg написа:Имаше поне 20% от местата за тях, после другите. Няма нужда да се казва, че точно те после ставаха и началници и директори, нали са кръв от партията
Парата не беше определяща тогава.На първо място беше джинса и да слушаш и помниш какво ти казват на червеното килимче.

acho.rs написа:alekangg написа:На мен ми е интересно как има хора, които вярват в промяната и пр глупости. Ние сме така да се каже обречени, винаги ще сме нечия изтривалка в световен и европейски мащаб и ще имам най-корумпираните, алчни и тъпи най-вече политици и власт имащи.
Манталитета е по-особен у нас и няма за какво и на кой да се сърдим винаги.
Точно като русаницте - овча нация форевар. Замиват им очите с военни паради, пък че живеят на дънотото няма значение - нали си имат танкове
Тука мисля не си прав. Някак не приличат на овча нация, а дали живеят на дъното може да се съди по факта, че на много от курортите по света търговците започват разговора на руски. Предполагам знаеш кои са основните купувачи на имоти не само по бедняшкото БГ Черноморие, а и в центъра на Лондон, о. Тенерифе, о. Мавриций и т.н. Алкохолици - да, непукисти - да, живеещи на дъното -

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тва е малко все едно да обясняваш за китайските милиардери и милионери ...
Много са ама процентно от населението ... едва ли ...
Най-хубавото е, че така си организираха демокрацията, че синовете им да станат бизнесмени,
че щеше да е някак неудобно да си предават заводите по наследство
Много са ама процентно от населението ... едва ли ...
memorex написа:hell's angel написа:alekangg написа:Имаше поне 20% от местата за тях, после другите. Няма нужда да се казва, че точно те после ставаха и началници и директори, нали са кръв от партията
Парата не беше определяща тогава.На първо място беше джинса и да слушаш и помниш какво ти казват на червеното килимче.
Най-хубавото е, че така си организираха демокрацията, че синовете им да станат бизнесмени,
че щеше да е някак неудобно да си предават заводите по наследство

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
efren написа:acho.rs написа:alekangg написа:На мен ми е интересно как има хора, които вярват в промяната и пр глупости. Ние сме така да се каже обречени, винаги ще сме нечия изтривалка в световен и европейски мащаб и ще имам най-корумпираните, алчни и тъпи най-вече политици и власт имащи.
Точно като русаницте - овча нация форевар. Замиват им очите с военни паради, пък че живеят на дънотото няма значение - нали си имат танкове
Тука мисля не си прав. Някак не приличат на овча нация, а дали живеят на дъното може да се съди по факта, че на много от курортите по света търговците започват разговора на руски. Предполагам знаеш кои са основните купувачи на имоти не само по бедняшкото БГ Черноморие, а и в центъра на Лондон, о. Тенерифе, о. Мавриций и т.н. Алкохолици - да, непукисти - да, живеещи на дъното -. Кой беше най - скъпия град в света? Баси дъното.
Направо са страната на милионерите нали?

Както се каза, милионери има и в Индия и Китай и то не малко, ама я ги виж как са 90% от населението.
Това, че има много милионери е нормално за Русия, все пак са 140 милиона и има и доста милионери от сорта на нашите, станали изведнъж и от никъде.
Освен двата им града, всичко друго е пълна нула, на 500км от Москва си е 19 век още.
Точно за това на много хора им е било добре и преди и сега, няма как да тръгнат назад никога. Не знам някъде в нормална държава както в Русия и Бг, да има толкова новоизлюпени богаташи и повечето са на минимална заплата, карат колата на приятел, живеят в къщата на приятел и т.н. направо социално слаби и никой не ги пипа за нищо.
Разбира се има и официално богати милионери, като свинята Пеевски и много други, които в нормална държава, нямаше да имат и една хилядна от сегашното си състояние
efren написа:acho.rs написа:alekangg написа:На мен ми е интересно как има хора, които вярват в промяната и пр глупости. Ние сме така да се каже обречени, винаги ще сме нечия изтривалка в световен и европейски мащаб и ще имам най-корумпираните, алчни и тъпи най-вече политици и власт имащи.
Тука мисля не си прав. Някак не приличат на овча нация, а дали живеят на дъното може да се съди по факта, че на много от курортите по света търговците започват разговора на руски. Предполагам знаеш кои са основните купувачи на имоти не само по бедняшкото БГ Черноморие, а и в центъра на Лондон, о. Тенерифе, о. Мавриций и т.н. Алкохолици - да, непукисти - да, живеещи на дъното -. Кой беше най - скъпия град в света? Баси дъното.
efren , колега може и да не ми отговаряш , ама поне веднъж стъпвал ли си в Русия и ако да с какво впечатление остана от гледката .Показността и липсата на култура у техните новобогаташи зад граница не е коментираме в случая.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
memorex написа:efren написа:acho.rs написа:alekangg написа:На мен ми е интересно как има хора, които вярват в промяната и пр глупости. Ние сме така да се каже обречени, винаги ще сме нечия изтривалка в световен и европейски мащаб и ще имам най-корумпираните, алчни и тъпи най-вече политици и власт имащи.
efren , колега може и да не ми отговаряш , ама поне веднъж стъпвал ли си в Русия и ако да с какво впечатление остана от гледката .Показността и липсата на култура у техните новобогаташи зад граница не е коментираме в случая.
Такива са си повечето, нали вчера е сменил каруцата с майбаха, няма как да му се налее в главата и да се научи на държание и обноски.
Няма по-големи смешници от тях. Просто се открояват от масата хора по западните курорти и са за съжаление, нищо, че са много богати.
Имам позната, която продава часовници от сорта на Ролекс и нагоре в западен курорт. Каза ми само руснаци са идвали с банския и пясъка по гъза в магазина и са купували часовник за хиляди евро след 5 мин. ..
Липсата на култура не я коментирам. Не съм ходил, но имам познати и роднини там - мнението, че в Москва цари някаква бедност и едва ли не 5% от населението са добре е нищо общо с истината. Мой добър познат (лекар) имигрира натам (Москва), какво да кажа - купи апартамент, построи вила, купи си Тоарег, апартамент в БГ на морето и за разлика от кредитните покупки при нас не знае смисъла на думата "кредит". Един поглед върху туристите руснаци и туристите англичани в БГ и извън нея мисля изчерпва мнението, че руснаците са зле, че само 5 % от тях са добре, а англичаните (например) са много заможни.
https://www.expatistan.com/cost-of-livi ... rrency=USD
Можете да сравните с БГ или която точка на света пожелаете. Това при срива на рублата. Нали не мислите, че средните цени там са такива защото живеят предимно бедняци? Навремето по соца, познавах много хора които вярваха, че 90% от американците живеят в пълна бедност и живеят под мостовете (баф мааму колко мостове имат), сега познавам много които вярват, че 90 % от руснаците гладуват и живеят в танкове (баф мааму колко танкове). Истината е, че нито руснаците, нито американците са я закъсали, просто пропагандата си върши работата да не забелязваме собственото си положение.
https://www.expatistan.com/cost-of-livi ... rrency=USD
Можете да сравните с БГ или която точка на света пожелаете. Това при срива на рублата. Нали не мислите, че средните цени там са такива защото живеят предимно бедняци? Навремето по соца, познавах много хора които вярваха, че 90% от американците живеят в пълна бедност и живеят под мостовете (баф мааму колко мостове имат), сега познавам много които вярват, че 90 % от руснаците гладуват и живеят в танкове (баф мааму колко танкове). Истината е, че нито руснаците, нито американците са я закъсали, просто пропагандата си върши работата да не забелязваме собственото си положение.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Москва и С.Петербург не са цялата огромна държава! Да, там са най-богатите, ама още не е станало като Монте Карло и няма и да стане.
Разликите между София и Силистра са нищожни на фона на това как живеят и какви пари имат в Москва и на 500км, а на 1500 да не говорим.
Разликите между София и Силистра са нищожни на фона на това как живеят и какви пари имат в Москва и на 500км, а на 1500 да не говорим.
alekangg написа:
Направо са страната на милионерите нали?![]()
Чак се чудя, как има такива хора, които да си мислят, че там са от милионер нагоре едва ли не, понеже купували имоти из света...
Както се каза, милионери има и в Индия и Китай и то не малко, ама я ги виж как са 90% от населението.
Това, че има много милионери е нормално за Русия, все пак са 140 милиона и има и доста милионери от сорта на нашите, станали изведнъж и от никъде.
Освен двата им града, всичко друго е пълна нула, на 500км от Москва си е 19 век още.
Точно за това на много хора им е било добре и преди и сега, няма как да тръгнат назад никога. Не знам някъде в нормална държава както в Русия и Бг, да има толкова новоизлюпени богаташи и повечето са на минимална заплата, карат колата на приятел, живеят в къщата на приятел и т.н. направо социално слаби и никой не ги пипа за нищо.
Разбира се има и официално богати милионери, като свинята Пеевски и много други, които в нормална държава, нямаше да имат и една хилядна от сегашното си състояние
Не знам в кой век са, ама има места, дето още влакове взривяват

Майтап!
Само дето долното си е много сериозно. Изслушайте го:
http://www.vbox7.com/play:77fc219efc
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
https://sputnik.bg/sotsializmat-u-nas-raboti-za-da-yadesh-kradi-za-da-imash/
Как сме били, цени, валутни курсове и пр от онова време, ама лошия руснак, каза стига толкова и всичко потъна.
Как сме били, цени, валутни курсове и пр от онова време, ама лошия руснак, каза стига толкова и всичко потъна.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alekangg написа:memorex написа:Лошото в случая е че,историята на БКП е писана за членове на БКП и че беше съставляваща бала оценка на приемните изпити във вузовете.А относно т.н. септемврийско възстание се замислете това ли му е точното определение или думата малоумно организиран бунт от Коминтера му приляга по-тоно.
Дори се влизаше с 3-ка и 2-ка във ВУЗ-а, важното е да си от рода на АБПФК -Активен борец против фашизма и капитализма
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2_%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0_%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0
Имаше поне 20% от местата за тях, после другите. Няма нужда да се казва, че точно те после ставаха и началници и директори, нали са кръв от партията
За фашизма знаех, но че накрая имало "и капитализма"... ти да видиш

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пак изпадате в позиция да питате що ги бият негрите . В цяла европа след 1945г антифашистите от съпротивата заемат ключови позиции във власта и ползват привилегии . Нищо по различно няма в България в този аспект .
Проблема на българския вариант е че тия неща продължиха повече във времето , като смятаха че ще продължи вечно власта на БКП . След 80те тия неща са неадекватни за времето си и носеха повече негативизъм за управляващите отколкото положителни облаги защото имаше явно негативно отношение на обществото към такива привилегии. Просто българите сме винаги доста крайни в такива моменти .
Проблема на българския вариант е че тия неща продължиха повече във времето , като смятаха че ще продължи вечно власта на БКП . След 80те тия неща са неадекватни за времето си и носеха повече негативизъм за управляващите отколкото положителни облаги защото имаше явно негативно отношение на обществото към такива привилегии. Просто българите сме винаги доста крайни в такива моменти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...