Струва ли си MacBook Pro 15'

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Струва ли си MacBook Pro 15'

Мнение от host » 25 Авг 2016, 17:13

Аз бих забил един Dell XPS ама кво ли ми разбира главата

А за тва дето е писал автора даже едно 4 ядрено пентиумче мобилно, с външна карта, 240гб ссд и 1тб стандартен ще върши работа... И един ips ако има... Тва са поне 3г безпроблемно ползване, с 1 профилактика за чистене като дойде време.

Ама... Няма ябълка на капака.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 25 Авг 2016, 18:29

Аз пък като заклет Windows фен(ползвал съм и мак и линукс) бих(ще) си взел Microsoft surface pro 4.
40653

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Авг 2016, 18:55

bum_bum написа:Не си уцелил форума.

Сега ще ти се обясни как плащаш само за марката, как в други компютри за половината пари ги има същите компоненти и т.н.

Ейй, най-после. Притеснил се бях вече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Авг 2016, 21:22

Не си струва в смисъл, че не е далавера. :mhihi: Но реално предлагат неща, които никой друг не предлага.
Ако ще му слагаш Windows няма никакъв смисъл, обаче ако искаш да позлваш macOS нямаш особено смислена алтернатива.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Мнение от BukToP » 26 Авг 2016, 7:58

Колега, аз полвам Air и то не най-силният му варянт. Реално го ползвам за неща коио и ти ще ползваш - музика, филми, интернет, любителско обработване на снимки и т.н.
В начолото бях скептично настроен към операционната система - трябва ти малко време, за да свикнеш, но веднъж свикнеш ли...
Според мен единствения плюс, който ти ще успееш да забележиш е Retina дисплея на Pro-то.
Ако си ок с цената към момента, взимай - няма да съжаляваш ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 26 Авг 2016, 9:30

Гледам, има доста колеги с Мак-ове, та да използвам темата и да питам - споделете мнение за iMac с 27 инчовия 5К дисплей. Реално ме интересува как се справя с блу-рей ремукс филми /тъй като киното ми е голяма слабост и съответно как стоят нещата с външния сторидж - имам няколко терабайта :mhihi: хард дискове, които са в една външна кутия с usb 3.0 връзка и с отделно си захранване - ще мога ли да я свържа към iMac-a и да гледам филмите на него.
Вчера ги разглеждах в iStyle и направо ми останаха очите в него, та сега ми се въртят едни еретични мисли да си разпродам компютъра и да взема един :mhihi: . Притеснението по горния въпрос, може и тъп да е :lol: , се появи, тъй като вчера се опитах да вържа външния сториджа към Макбука и не ми го разпозна... :confused: .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kener » 26 Авг 2016, 11:50

Аз не съм с МАК, но ще ти кажа две неща:
1. Резолюциа 4К и нагоре и дисплeй под поне 48' не вървят заедно - безсмислено е.
2. Мак-вете нямаха ли FireWire портове за бърз трансфер на данни м/у у-ва. Защо ползваш USB.
40653

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Авг 2016, 12:12

kener написа:1. Резолюциа 4К и нагоре и дисплeй под поне 48' не вървят заедно - безсмислено е.

Айде бе! :mhihi:
Чакай да го сметна тогава - при 5инча диагонал на дисплей на телефон значи повече от QVGA няма смисъл. Ми не, мерси :mhihi: Някакси предпочитам да ми е fullHD. Има един параметър "острота на зрението", вземете разберете какво значи и колко е на един нормален човек, и тогава разсъждавайте. Да, всичко отвъд тази стойност няма смисъл, но границата опредлено не е 4k@48инча, а мааалко по нагоре откъм резолюция и функция от разстоянието.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kener » 26 Авг 2016, 12:22

Издребняваш :mhihi:
Наистина ли очакваш да откриеш огромна разлика при 27' м/у FullHD и 4К резолюция. Естествено, че ще има разлика, но тя ще е трудно доловима, особено при гледане на филми.
40653

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Авг 2016, 12:25

"....вчера се опитах да вържа външния сториджа към Макбука и не ми го разпозна... :confused: ."

Различни формати... има решения на болката :yes:

Относно резолюциите, за филми няма да видиш разлика, обаче има една камара неща, дето не скалират, и е драма...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Авг 2016, 13:46

kener написа:Издребняваш :mhihi:
Наистина ли очакваш да откриеш огромна разлика при 27' м/у FullHD и 4К резолюция. Естествено, че ще има разлика, но тя ще е трудно доловима, особено при гледане на филми.

Аз за монитори говоря и особено при професионална обработка на изображения (да кажем ръбове) и графика, където хората ползват основно макове (не съм сигурен защо). Иначе за филми съм съгласен, че разликата трудно ще се забележи, освен ако човек си е поставил за цел да гледа филма, а не да търси кусури :bchug:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Авг 2016, 14:01

лаптопа ми е с 4К дисплей

имам си и Pantone color calibrator - сензорче до клавиатурата, което като му пуснеш софтуера и те моли да затвориш капака да си калибрира цветовете на дисплея - за професионална обработка на изображения
след калибрация цветовете са коренно различни от заводските

а по повод дали мога да видя разлика между full HD и 4К на малък екран - еми ти ако не можеш да видиш иди си прегледай очите
разликата е огромна, както беше едно време с диплеите ретина на iPhone 4 срещу съответните хандриоди

много неща не са все още направени дори да са съвместими с 4К резолюция, а да не говорим да я поддържат, но тези които са са много приятни на по-високата резолюция
да речем игри - една игра при 4К изглежда все едно ще изскочи от екрана, толкова истинско и без пиксели изглежда
видео заснето в 4К в ютюб на съответния дисплей е брутално красиво

все едно да скочиш от 800x600 до 1920x1080 - разликата предполагам, че ще се съгласиш, че е огромна...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 26 Авг 2016, 14:17

+1

а за калибрацията на цветовете хората си НЯМАТ идея какво гледат преди да им се покаже "преди" и "след"

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 26 Авг 2016, 14:24

Maverick_VS написа: Притеснението по горния въпрос, може и тъп да е :lol: , се появи, тъй като вчера се опитах да вържа външния сториджа към Макбука и не ми го разпозна... :confused: .

Форматирай на FAT32 и си в играта :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Авг 2016, 14:33

Нещо се отнасяте....
Калибрацията е задължителна за всички, които работят с изображения. i1 display pro ти е 100 и нещо лева, и отново задължителен. Има една камара по-добри дисплеи от Ретина, че и с по-голям обхват на rgb и adobe rgb.
Гредата идва и със 100% увеличение на изображение, включително графика дизайна, дето ще се ползва. Всъщност Full HD ти дава по-голямо увеличение, и по-прецизна работа със селекции и маски, и каквото се сетиш за обработка на изображение... За да го видиш със същата големина на екран при Ретина отиваш над 100% увеличение, тоест интерполация, която почва да се отделя от истината...
Така че ако ще си джиткаш игри и ще гледаш по-остри картинки и филми, Ретината е за теб. За всичко друго не помага :wave:

Предишна

Назад към Извън Темата