С какво се отоплявате зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какво се отоплявате зимата?

Централно парно
70
19%
Газ
36
10%
Дърва
68
18%
Въглища
21
6%
Ток
183
48%

Общо гласове : 378
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: С какво се отоплявате зимата?

Мнение от don_gori » 24 Ное 2015, 12:59

Пак ала бала приказки , то и преди 3-4 години пак щяха да забраняват дървата и въглищата :lol:
Като са толкова настоятелни от ЕС да отпуснат парички всички кюмбета да се заменят с печки на еко гориво - пелети/брикети или пък за ток/газ :mhihi:
Ако се вдигне стандарта на живот 4-5 пъти тогава може хората да се замислят за екология .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Ное 2015, 13:09

От тази гледна точка си прав, затова и от години държавата е най-големият замърсител през енергийните помощи. Обаче не съм видял болестите да се интересуват дали си беден или богат.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 24 Ное 2015, 19:55

hell's angel написа:А тия брикети от биомаса не пушат хич :mhihi: Направо екологично чист, европейски дим отдават :mrgreen:

пИлЕтитИ не съм видял да пушат много :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от btrend » 14 Апр 2016, 6:32

Охх...това отопление.. Живяла съм и на дърва и на парно ( Тец) и на климатици.. И май нищо не ми харесва : Но най-ужасно си беше с климатиците... то няма такъв сух въздух.. Има и друго- аз не вярвах, но наистина има значение и дограма, откак си смених всички дограми на прозорците и сложих нови врати нещата се промениха.. Само дето не мога да разбера какво значи хубава пвц дограма. Ползвах услугите на Бауфен ( препоръка от приятел) доста ми обясняваха от фирмата (ама който не разбира и не му е интересно...) е уж съм с качествени пвц-та сега :) И на климатици... за сега!
ПС: Ако може и малко повече информацийка за тези пелети, как се прави инсталацията, видове и т.н. Някой конкретен сайт ( фирма ) ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 23 Авг 2016, 12:56

Колеги, и аз съм в някакви размисли относно отоплението. От няколко месеца живея в нов апартамент. Има изградена инсталация с котле на ток. Нямам абсолютно никакъв опит с такъв тип отопление. Навсякъде чета че е супер набутвация. Тъй като става въпрос за квартира единствения ми алтернативен вариант е конвектори. Тук идва въпроса какви да бъдат. Ползвал съм и имам 1 бр. Адакс, от който бях супер доволен, но ще ми е малък за този апартамент. Също така работя с фирма, предлагаща Атлантик и мога да ги взема с отстъпка. Какво ви е мнението за тази марка. Заслужава ли си или да заложа на изпитаните Адакс?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 24 Авг 2016, 13:59

btrend написа:Охх...това отопление.. Живяла съм и на дърва и на парно ( Тец) и на климатици.. И май нищо не ми харесва : Но най-ужасно си беше с климатиците... то няма такъв сух въздух.. Има и друго- аз не вярвах, но наистина има значение и дограма, откак си смених всички дограми на прозорците и сложих нови врати нещата се промениха.. Само дето не мога да разбера какво значи хубава пвц дограма. Ползвах услугите на Бауфен ( препоръка от приятел) доста ми обясняваха от фирмата (ама който не разбира и не му е интересно...) е уж съм с качествени пвц-та сега :) И на климатици... за сега!
ПС: Ако може и малко повече информацийка за тези пелети, как се прави инсталацията, видове и т.н. Някой конкретен сайт ( фирма ) ?

Моята инсталация я правиха от Рувекс(материали и т.н.) + техен подизпълнител - като качество на работа мога да кажа само добри думи, а съм си мръкало по принцип и то доста.
Инсталацията ми я правиха миналата година, но тази година ще я пробвам за сефте.

Малко извън темата, ама....да има някой, който се топли на пелети и да поръчва скоро, че да поръчаме заедно и да ни направят отстъпка в цената? Гледам цените са около 330-360 лв/тон български пелети и около 100лв. отгоре за австрийски/румънски, а ако се съберм няколко човека и поръчаме по-голямо количество ще можем да договорим отстъпки. На мен ми трябват 4-5 тона, за сега :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 24 Авг 2016, 16:20

Аз имам въпрос към миналите по моя път. Малко интро:
В панелка сме, отопляваме се с парно. Направихме външна топлоизолация, сменихме всички дограми, бутнахме и иззидахме балконите с Итонгчета и сега идва първата зима, в която няма от дограмата да вее като "на полето". Цялата операция има много добър ефект, последните няколко студени нощи като затворя прозорците, след 30 минути ми става жега и почвам да се отвивам. Явно изолацията върши работа. Въпроса е обаче, че ние на затворено не спим. Аз съм свикнал на свеж въчдух, свикнах и жена ми, а сега като дойде зимата няма да има никакъв смисъл от всичко, което сме ремонтирали и правили, ако ще стоят отворени прозорците. Затова ми се иска климатик.
Въпросът ми е, може ли да сподели някой, който използва климатика си почти постоянно, дали мога да разчитам да получаваме същия чист въздух от климатика, без да е много по-сух или много по-различен от този, който иначе влиза през прозореца?
Разбира се, говорим за климатици с всякаквите му там технологии за свеж въздух и антибактериални джаджи. Огледал съм се в Дайкини за по 3 и малко хиляди, хвалят ми ги отвсякъде, ама това с марката е може би за друга тема.

Предварително благодаря.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Авг 2016, 19:06

Cyberloner написа:
Малко извън темата, ама....да има някой, който се топли на пелети и да поръчва скоро, че да поръчаме заедно и да ни направят отстъпка в цената? Гледам цените са около 330-360 лв/тон български пелети и около 100лв. отгоре за австрийски/румънски, а ако се съберм няколко човека и поръчаме по-голямо количество ще можем да договорим отстъпки. На мен ми трябват 4-5 тона, за сега :)

и аз съм едни 4т на година, още не сме проучвали от къде да взимаме тази година, ако имаш нещо на предвид пиши на ЛС да обменим опит :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2016, 19:18

vixx написа:Аз имам въпрос към миналите по моя път. Малко интро:
В панелка сме, отопляваме се с парно. Направихме външна топлоизолация, сменихме всички дограми, бутнахме и иззидахме балконите с Итонгчета и сега идва първата зима, в която няма от дограмата да вее като "на полето". Цялата операция има много добър ефект, последните няколко студени нощи като затворя прозорците, след 30 минути ми става жега и почвам да се отвивам. Явно изолацията върши работа. Въпроса е обаче, че ние на затворено не спим. Аз съм свикнал на свеж въчдух, свикнах и жена ми, а сега като дойде зимата няма да има никакъв смисъл от всичко, което сме ремонтирали и правили, ако ще стоят отворени прозорците. Затова ми се иска климатик.
Въпросът ми е, може ли да сподели някой, който използва климатика си почти постоянно, дали мога да разчитам да получаваме същия чист въздух от климатика, без да е много по-сух или много по-различен от този, който иначе влиза през прозореца?
Разбира се, говорим за климатици с всякаквите му там технологии за свеж въздух и антибактериални джаджи. Огледал съм се в Дайкини за по 3 и малко хиляди, хвалят ми ги отвсякъде, ама това с марката е може би за друга тема.

Предварително благодаря.

Не , не може да разчиташ . Климатика не е добра идея за спалня . Колкото и да ги хвалят йонизатора е просто един йонизатор със съмнително действие дори придружен от специален филтър .Климатика по начало е един развъдник на бацили , така че тия супер дупер опции малко от малко намаляват вредното му действие . Другата опция която предлагат е вкарване на чист въздух през една гофра ф30мм както при уруру сарарата . Трай бабо за хубост е общо взето а тая опция която струва много пари , като по същество е един модул с малък вентилатор във външното тяло . На това отгоре това нещо шуми .
Пари хвърлени на вятъра в общи линии . Има много по ефикасни решения за овлажнители на въздух за през зимата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Авг 2016, 9:05

aivanov99 написа:Колеги, и аз съм в някакви размисли относно отоплението. От няколко месеца живея в нов апартамент. Има изградена инсталация с котле на ток. Нямам абсолютно никакъв опит с такъв тип отопление. Навсякъде чета че е супер набутвация. Тъй като става въпрос за квартира единствения ми алтернативен вариант е конвектори. Тук идва въпроса какви да бъдат. Ползвал съм и имам 1 бр. Адакс, от който бях супер доволен, но ще ми е малък за този апартамент. Също така работя с фирма, предлагаща Атлантик и мога да ги взема с отстъпка. Какво ви е мнението за тази марка. Заслужава ли си или да заложа на изпитаните Адакс?

Сега ги разгледах Адакси-те. Какви са тези конвектори за отопление на помещение до 4 м2 или до 6 м2? :|
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2002 Е39 525dA Touring

Мнение от aivanov99 » 28 Авг 2016, 15:37

Предполагам за баня.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Авг 2016, 15:52

Jordana написа:
vixx написа:Аз имам въпрос към миналите по моя път. Малко интро:

Предварително благодаря.

Не , не може да разчиташ . Климатика не е добра идея за спалня . Колкото и да ги хвалят йонизатора е просто един йонизатор със съмнително действие дори придружен от специален филтър .Климатика по начало е един развъдник на бацили , така че тия супер дупер опции малко от малко намаляват вредното му действие . Другата опция която предлагат е вкарване на чист въздух през една гофра ф30мм както при уруру сарарата . Трай бабо за хубост е общо взето а тая опция която струва много пари , като по същество е един модул с малък вентилатор във външното тяло . На това отгоре това нещо шуми .
Пари хвърлени на вятъра в общи линии . Има много по ефикасни решения за овлажнители на въздух за през зимата .

Не знам, аз също не харесвам климатик за спалня, и поради тая причина планирам климатик само за хола, пък стаите ще са на подово отопление... Мисля, че такава комбинация е и сравнително рентабилна, ако човек прекарва по-голямата си част от времето вечер в хола и само подгрява спалня, колкото да има нормална температура за спане :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Авг 2016, 16:12

vixx написа:. Аз съм свикнал на свеж въчдух, свикнах и жена ми, а сега като дойде зимата няма да има никакъв смисъл от всичко, което сме ремонтирали и правили, ако ще стоят отворени прозорците. Затова ми се иска климатик.

Предварително благодаря.

Аз и жената сме същите,от пролет до есен спим на отворено.Няма смисъл да даваш пари за глупости просто зимата преди лягане отваряш да проветриш за 5мин. и лягате.парно в спалнята пускаме когато са най адските студове.Щом добре си изолирал апартамента няма да имаш ядове,отделно спиме и на отворена врата на спалнята та още повече въздуха си е ок,ама това последното го правиме заради децата де не заради въздуха :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 28 Авг 2016, 16:16

Климатика завъжда гъби и др. подобни , когато работи лятото, т.е. на охлаждане... За отопление няма проблем с такива неща. И трябва да се чисти все пак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2016, 16:25

На мен ми е силно съмнително честно казано спането на отворена врата заради чист въздух точно в София.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата