По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2016, 23:37

Какви мониполи, какви капитали? В бг е 100% демокрация и всичко е цветя и рози....

Тръгвам да търся връзки (в бг е демокрация все пак, знаете) в МЕТРО. Предлагам им продукт на един от най-големите световни производители. Да не кажа най-големия в Света. В САЩ можете да ги намерите в Walmart, Costco, Academy Sports + Outdoors, DICK'S Sporting Goods и т.н. Имена, които не подлежат на съмнение. Та се оказа, че трябва да мина през "фирма за проучване на пазара" и да им платя едни 3000 (три хиляди) лева. Те щели да "направят проучване и да ме препоръчат" на търговския отдел на МЕТРО :shock: Отделно условията работа с тях са умопомрачителни. Освен отложеното плащане, трябва да съм готов всеки един момент да ида да си взема непродадената стока :shock: (не е хранителен продукт и няма срок на съхранение). Сиреч, поръчват 10 контейнера, решават да ми върнат осем и аз си ги "чукам в главата".

Някой от вас работи ли с Била или с другите големи вериги? Ако ДА, нека да разкаже.

Не знам как са живели комунистите преди. Знам аз как съм бил. Знам обаче, как живеят комунистите сега (наследниците им също). Седнала една стара чанта (полковник от милицията, следовател на годината преди 89-та и т.н. пенсионерка сега) да ми обяснява, как с "две ръце" надиплила двуцифрено число апартаменти, магазин, кантори срещу съдебната.... Двуцифрено число имоти в София. Та кърши ръце, а аз и споменах само думата КАПТАГОН. Посиня :ranting: Припомних и какво е работила и тя, и мъжа и и да не ми се прави на ощипана.... Само удар не получи пред мене. Сега е уважавана адвокатка, макар и над 70, но ходи, защото "клиентите" ...

бг стигна производството на пшеница от 1980г, браво!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2016, 23:50

Не ти ли казаха, "тук е така"??
METRO са уникални гадове. Имам познат, който работи там от 15 години.
Постоянно текучество има, на новодошлите т.нар сътрудници им се дават 500лв чисти. Понеже е ясно какви ще дойдат на интервю, вече основно отсяват по телефона, не искали да ги виждат на живо:D

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2016, 0:04

alekangg написа:Не ти ли казаха, "тук е така"??
METRO са уникални гадове. Имам познат, който работи там от 15 години.
Постоянно текучество има, на новодошлите т.нар сътрудници им се дават 500лв чисти. Понеже е ясно какви ще дойдат на интервю, вече основно отсяват по телефона, не искали да ги виждат на живо:D

При реалните обороти на МЕТРО, профита им е в рамките на 40% за предлаганата от мен стока ... Те искат и процент на ръка и "промоционални цени" :shock: Както и да е. Проблемът е и в ниската покупателна способност на хората. Гарнирана и с безумно високи изисквания. Пуснал съм продукт на ликвидационна цена (под себестойност), само и само да се отърва от него и да не ми седи на склад. Та един хубавец ми пише, че в сайта Х го бил намерил на по-ниска цена. Дадох му цени в САЩ и му препоръчах да си го вземе оттам....

Както и да е. Важното е, че бананите и сьомгата са на далавера :ok: а и ги има по цяла година. Мисля, че Кольо Гилъна трябва да попромени един текст.

"Ние сме велика нация,
с банани, сьомга и с демокрация..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2016, 0:12

Винаги някой го е намерил на по-ниска цена.
Ако не вярваш пусни фиктивна обява за каквото се сетиш, да речем нещо което струва ново 1000лв, ти го пусни за 500 или 600лв и пиши, че е на 3 дни, веднага ще получиш оферта за 300 или 400 макс с оправданието, че се харчели по толкова.
Това се отнася за всичко, явно станахме съвсем ориенталска нация, то из Азия така върви пазара, понякога пада на половина, че и под.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2016, 0:31

Мани, мани. Няма да правя реклама. Цената в София е под 50% от цената при европейски дилър. И то с включен ДДС. Не говорим за транспорт, склад и т.н. разходи. За да получиш такава цена, трябва да поръчаш стока за над 40 000 евро и да я предплатиш. Тук се циганим за стотинки, но имаме претенции като за милионери....

Но да не се занимаваме с битовизми. С нетърпение очаквам обясненията, какво влияние над живота ми преди 1989 са имали Маркс, Енгелс, Адам Смит, Пати Смит (да не се сърка с Адам смит), Уил Смит (да не се бърка с с Адам и Пати), Джоузеф Смит ( и него не го бъркайте с предишните) и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Сеп 2016, 0:49

веднага мога да ти кажа... Маркс - пагубно, другите никакво очевидно.

какво да коментирам... системата бавно морфира в тази, която толкова хвалите. трябва ли да се радвам?

bum_bum написа:...

Кво имаш предвид под не се пикае стещу вятъра не разбирам?

И jordana кво ми се подхилва... какъв свободен пазар без върховенство на закона? Нали за тва е държавата да гарантира, че никой няма да упражнява насилие върху някой друг... не да ми казва криви ли тряя да са краставиците на пазара или да прави ТКЗС-та :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2016, 1:33

Изображение

http://www.presstv.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b ... %83%d0%bc/

В ония тъмни времена за такива надписи лошите изпращаха авторите в лагерите на Скравена, Ловеч или на о. Белене. Днес? Днес ще викнат чистачката, ако още не са я уволнили. Най-малкото ше падне дъждец и ще го отмие :ok:

Демокрация!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 02 Сеп 2016, 3:32

steeN написа:За тебе знам. Към инженерчето ми беше въпроса по-скоро.

Нещо, което е направено с кражба, убийсва и принуда, какво повече да му мериш ти казах?
Нещо, което е произвеждано с гарантиран пазар в Русия срещу петрол и субсидии (нещо, което изяснихме отдавна) и т.н.

Колега, СА от аватара Калифорния ли означава?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Сеп 2016, 9:08

steeN написа:Бе не е офтопик. Не е задължително всичко да става по тоя начин. Като се има предвид каква разлика между бедните и богатите е в Бразилия. Предполагам си наясно кво стана с Петробраз примерно (едно добре управлявано държавно предприятие).

A не е ? К'во стана с Петролео Бразилиеро, да не си мислил, че ще ги оставят да си сондират и добиват сами на $4 себестойност ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Statoil, Vantage, тия ония - всичките се завъртЕха оттам с рушвети, ма сега като застъпи арабелата с чифутското име, дето рапортува на правилното място всичко ще е наред :mrgreen: Автомивки а ? :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 02 Сеп 2016, 9:21

bum_bum написа:Не ме разбра нещо. Не говоря за субсидии. Имаш градина с череши и реколтата ти е добра. Разходите ниски и ти искаш да продаваш на цена, която ти решиш. Няма шанс!

Ще продадеш на цена на която ти се каже и на гогото ти се каже. Тру стори.

Което единствено доказва, че в България в момента няма пазарна икономика. А няма пазарна икономика, защото сме пост-комунистическа държава. Щото тоя дето "казва" на каква цена да се продава е с червена книжка в джоба (като премиера и почти всичкото собственик на едър бизнес в България).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2016, 12:35

Да бе. И 25 години по-късно пак комунистите ни виновни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Сеп 2016, 16:25

hell's angel написа:
steeN написа:Бе не е офтопик. Не е задължително всичко да става по тоя начин. Като се има предвид каква разлика между бедните и богатите е в Бразилия. Предполагам си наясно кво стана с Петробраз примерно (едно добре управлявано държавно предприятие).

A не е ? К'во стана с Петролео Бразилиеро, да не си мислил, че ще ги оставят да си сондират и добиват сами на $4 себестойност ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Statoil, Vantage, тия ония - всичките се завъртЕха оттам с рушвети, ма сега като застъпи арабелата с чифутското име, дето рапортува на правилното място всичко ще е наред :mrgreen: Автомивки а ? :ok:

Що не отидат да подкупят XOM примерно? Може би щото не са си намерили парите на пътя? В Петробраз дреме ти като си шеф там, Дилма плаща(ше) :mhihi: Нали изтекоха записи дето са я подслушвали. Това ако беше частна компания щеше много отдавна да е фалирала и всички тия шефчета безработни и го знаеш много добре тва. Докато цената на петрола беше висока, музиката свиреше и никой не забелязваше, но после нещата лъснаха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2016, 16:35

bum_bum написа:Да бе. И 25 години по-късно пак комунистите ни виновни.

Разбира се!!
Покажи поне един от големите бизнесмени или политици, който да не е бил на някаква служба тогава или поне потомък на комунист.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2016, 17:19

Политиците да не би да ги е избрал Филанкишията, че някой друг да ни е виновен?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Сеп 2016, 17:27

alekangg написа:
bum_bum написа:Да бе. И 25 години по-късно пак комунистите ни виновни.

Разбира се!!
Покажи поне един от големите бизнесмени или политици, който да не е бил на някаква служба тогава или поне потомък на комунист.

Пеевски бре , как го изпускате винаги тоя не знам ? Набор 80 , на 20 години парламентарен секретар на НДСВ и председател борда на Пристанище Варна ЕАД
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата