Дронове и други летящи и пълзящи гадини...
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Дронове и други летящи и пълзящи гадини...
Намерих този рейндж тест на Phantom 4. Доста съм впечатлен, както и от потребителския интерфейс, който предлага
http://myfirstdrone.com/phantom-4/dji-p ... ange-test/
Гледах и разни от рода на open hardware/open software, но трудно може да се стигне нивото на Phantom-a

http://myfirstdrone.com/phantom-4/dji-p ... ange-test/
Гледах и разни от рода на open hardware/open software, но трудно може да се стигне нивото на Phantom-a

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Фантома е идеален за снимане, ако искаш за фън, търси от малките
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Има ли някъв дрон с камера до 50 кинта... като за начинаещ... та като го строша да не ме.е яд за парите 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Мисля, че на евтините ФПВ са към 300
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те самите дронове не са особено скъпи , около 300-350 лв излиза тоя фантом . Проблема е с телеметрията и камерата че си е доста пара особено ако се управлява извън пряката видимост ми се струва тежка задача . Ина че и на най обикновен евтин дрон може да се закачи камера но без телеметрия . Има мини камери с малко тегло за такива цели . Пускаш да снима , дигаш хвърчилката да прави заход и после си гледаш филмчето .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Те самите дронове не са особено скъпи , около 300-350 лв излиза тоя фантом . Проблема е с телеметрията и камерата че си е доста пара особено ако се управлява извън пряката видимост ми се струва тежка задача . Ина че и на най обикновен евтин дрон може да се закачи камера но без телеметрия . Има мини камери с малко тегло за такива цели . Пускаш да снима , дигаш хвърчилката да прави заход и после си гледаш филмчето .
Като гледам цените на резервните части 200-300 лева е горе-долу батерията, да не говорим, че и гимбела хич не е евтин както и самата камера. Отделно FPV както и всичките GPS-и и сензори, един обикновен дрон ги няма.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
От линка на фантома има връзка към хобикинг - един от най известните магазини за части не само за дронове а и за хоби модели . 4 мотора , батерия , приемна апаратура със жирото - не ти трябва GPS или други допълнителни неща за да лети . За камерата точно това казах , че има много скъпи камери има такива бюджетни които могат да се монтират без да имат връзка със телеметрия - просто снимат и после гледаш какво е заснел . Има много DIY проекти направени така .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А тези малките дронове как са ? По 25-30лв има при китайците и направо ме сърби да си поръчам един. https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 0.0.bFRAm8 Ето такъв примерно. Да си поиграя, ясно ми е, че нищо не можеш да закачиш към него.

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
TNT написа:А тези малките дронове как са ? По 25-30лв има при китайците и направо ме сърби да си поръчам един. https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 0.0.bFRAm8 Ето такъв примерно. Да си поиграя, ясно ми е, че нищо не можеш да закачиш към него.
Стават по принцип

Tires are evil - destroy them all ...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Значително по-трудни са за управление отколкото някой Фантом, но пък се научаваш на пространствено мисленеTNT написа:А тези малките дронове как са ? По 25-30лв има при китайците и направо ме сърби да си поръчам един. https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 0.0.bFRAm8 Ето такъв примерно. Да си поиграя, ясно ми е, че нищо не можеш да закачиш към него.

Бтв: Някой колега да може да внесе едно дронче от УСА, че разликата е 600лв в сравнение с тук

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Как се представя сега зимата батерията на фантома?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Пусках го вчера, на 17 мин бях на 30%, не съм я мъчил повече батериятаNickelback написа:Как се представя сега зимата батерията на фантома?
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Фантома само и единствено за хора, занимаващи се с видеозаснемане. Иначе си е просто едно скъпо дърво. Бавно, неманеврено и честно казано супер бъгаво откъм софтуер. Отделно, че за дистанции от 1км и нагоре не се ползват дронове, а FPV самолети.
Фън фактора го няма никакъв. Поради размерите му, не можеш и да го въртиш вкъщи, а за навън винаги трябва да дебнеш хубаво време, без вятър или с минимален вятър.
Малките китайчета(под 150мм) са идеални да се научи човек или за фън вкъщи/в офиса. Недостатъците са, че използват четкови мотори, които рано или късно се скапват. Ако не се предлагат резервни е за боклука. Управленията/предавателите не са универсални т.е. могат да се използват само с даденото дронче.
Големите китайчета(180-350мм) са идеални за навън при спокойно, не ветровито време. Стават и за начинаещи и за напреднали. Пак са с четкови мотори. Предавателите на някои по-скъпи модели се "хакват" и могат да се използват с някои други дрончета.
250мм рейсъри. Тук всички са с безчеткови мотори. Китайските готови за сглобяване китове не стават. RTF моделите пак не стават, щото е кът с частите. Най-добрия, но и най-скъпия вариант си остава човек сам да си набави и сглоби дрона. Освен моторите трябват и ESC-та, FC(flight controller), батерия, рамка, перки, приемник и предавател. Абсолютния минимум за всичко това е около 400лв. с нови части и ако хвръкне повече от 2 пъти ще сте късметлии
Реалистично е около 1000лв. за всичко, ако си сглобявате всичко сами. FPV е почти задължително за рейсърите, особено ако е качествен бърз build. За FPV трябва бърза FPV камера, антени, предавател на видеото, приемник на видеото и дисплей/очила. Опционално бавна, но качествена камера, която просто да снима докато карате и OSD(on screen display), да ви показва важна информация, като ниво на заряд на батерия, изминато разстояние, посока към базата(home), скорост и др. Реалистично около 400лв. с всичко. Ако се ползват очила само те са 200-300$
За мисии, position/altitude hold трябва и GPS и барометър - 60-70$.
Мен не ми се даваха такива грешни пари, при положение, че ми се кара веднъж в месеца и съм с един малък китаец за вкъщи и един голям за навън и предимно лятото, като не духа много
Фън фактора го няма никакъв. Поради размерите му, не можеш и да го въртиш вкъщи, а за навън винаги трябва да дебнеш хубаво време, без вятър или с минимален вятър.
Малките китайчета(под 150мм) са идеални да се научи човек или за фън вкъщи/в офиса. Недостатъците са, че използват четкови мотори, които рано или късно се скапват. Ако не се предлагат резервни е за боклука. Управленията/предавателите не са универсални т.е. могат да се използват само с даденото дронче.
Големите китайчета(180-350мм) са идеални за навън при спокойно, не ветровито време. Стават и за начинаещи и за напреднали. Пак са с четкови мотори. Предавателите на някои по-скъпи модели се "хакват" и могат да се използват с някои други дрончета.
250мм рейсъри. Тук всички са с безчеткови мотори. Китайските готови за сглобяване китове не стават. RTF моделите пак не стават, щото е кът с частите. Най-добрия, но и най-скъпия вариант си остава човек сам да си набави и сглоби дрона. Освен моторите трябват и ESC-та, FC(flight controller), батерия, рамка, перки, приемник и предавател. Абсолютния минимум за всичко това е около 400лв. с нови части и ако хвръкне повече от 2 пъти ще сте късметлии

Мен не ми се даваха такива грешни пари, при положение, че ми се кара веднъж в месеца и съм с един малък китаец за вкъщи и един голям за навън и предимно лятото, като не духа много

- Dextuar
- старши ентусиаст
-

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Не е зле...
Още по-добре, браво на DJI

Кефи ме механичният шътър на камерата

Видях, че ползват за image processing-а Myriad чипове на Movidius, където всъщност има българска жилка в софтуера им

http://www.movidius.com/news/dji-brings ... iad-2-vpus
Лето две и седемнаесто.