По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 10 Сеп 2016, 20:55

Къде съм казал, че смятам военно промишления комплекс на щатите за някакво върхово постижение, което е добро за света и американците? Ха. Мерене на ... по време на студената война. Пари пръснати за глупости и от двете страни на завесата. Отдавна се е превърнала в индустрия, която е too big to fail, защото толкова хора са заети в нея, че диктува политиката. Добре, че са военните, иначе щяхме да живеем в палатки още. Ако някой вярва на тая евтина пропаганда. Война за мир и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2016, 21:31

Говоря за нациста Вернер фон Браун и НАСА .
http://www.space.com/20122-wernher-von-braun.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Сеп 2016, 21:41

Ти наистина ли мислиш, че тия ракетки са ги разработвали за мирни цели... по времето на студената война... ?
Това от статията ти

After coming to the United States, von Braun worked with the Army on the development of ballistic missiles. He became the technical director of the Army's Ballistic Missile Agency in Alabama in 1952, where he aided in the production and launching of the Redstone, Juno, Jupiter-C, and Pershing rockets. The Redstone rocket eventually carried Alan Shepard and Gus Grissom into space for the first and second American suborbital flights.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Сеп 2016, 23:31

Jordana написа:Говоря за нациста Вернер фон Браун и НАСА .
http://www.space.com/20122-wernher-von-braun.html

На 18-та страница в темата като пишехме там нещо с теб мисля за войната, че съм го споменал в края на страницата по-подробно:
viewtopic.php?f=4&t=409590&start=255
С него правят удара като го пипват първи преди Русия и той ги изстрелва в космоса технологично, че и буквално. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 11 Сеп 2016, 4:34

https://www.washingtonpost.com/local/cr ... story.html

ужас... как може да се приватизира полицията. ама какво ще стане тогава... :mhihi:
може би ако полицията си вършеше работата, нямаше да има нужда от 5 пъти повече частна охрана.
баси тия учебници, трябва да спра да ги чета. а в същност тази форма на "охрана" предхожда държавната полиция исторически.

Private police and security outnumber public police by five times and private security industry is $35 billion per year

Частни полиции и охрани превъзхождат по брой полицията 5 пъти, и частната охрана е индустрия, която се оценява на 35 милиарда долара

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Сеп 2016, 8:45

steeN написа:Ти наистина ли мислиш, че тия ракетки са ги разработвали за мирни цели... по времето на студената война... ?

За американските не знам, поне Сатурн 5 (за лунните експедиции) си е чисто "цивилна" - правена е точно за тази цел. Руските (съветските) ракети - до една са военни, разработени са под ръководството на Корольов като междуконтинентални балистични и после са използвани "не по предназначение" - за изстрелване на спътници и капсули с хора. Те руснците затова и не успяват да идат на Луната - нямат специална ракета за това. С военните ракети - толкова...

Абе дискусията много се отклони... Не става въпрос за икономика, наука, спорт и др. Въпросът беше кога сме живели по-добре. А това е субективно, всеки вижда ситуацията от своята гледна точка. Лично аз съм "на кантар". Сега имам повече вещи, собственост и свобода. Мога да си купя всичко, да пътувам навсякъде, да живея където искам, да говоря и пиша каквото ми хрумне. Тогава ми беше по-спокойно, имах чувството, че държавата се грижи за мен и бъдещето ми беше някак по-ясно и сигурно. Освен това, тогава съм бил на 20 години, а сега съм на 50. Кога съм живял по-добре? Знам ли... :dunno: :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 11 Сеп 2016, 12:02

И предишната върхушка и сегашната (доколкото приемаме, че те са различни) се стараят да ни убедят в предимствата на своето управление, само дето преди никой не искаше да си спомня за управлението до 1944-та, а сега има твърде много, които искат соца да се върне. Кофти статистика. А на старта на демокрацията не изглеждахме никак зле.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 12 Сеп 2016, 9:16

(bubsa) написа:
bum_bum написа:Поредния платен драскач.

Абсолютно!
Доста глупаво звучи да живееш на село в ония години и да се редиш за месо :mhihi: Тоя явно и за селянин не става...

Така, така... те хората от селата от хубаво гледаха животни в дворовете си. :banghead: Щото е много забавно по цял ден да ринеш лайна, вместо да си купиш месо от магазина.
Вашата работа стана - сития на гладния не вярва.

Иначе комунистите са царе на пропагандата, спор няма. И когато са най-близко до фалит, да демонстрират благополучие с цел да изкрънкат нов кредит, равни нямат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Сеп 2016, 9:45

"Ровенето в лайна" някои хора го наричат труд и откриват удоволствие в него.

Аз също съм ровил в лайната и ми е било приятно да го правя.

Пък и ако всички се наредят на опашката в магазина и никой не рови това месо трябва да почне да расте в епруветки. Каквито опити вече се правят всъщност.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Сеп 2016, 12:49

Benedetto написа: Така, така... те хората от селата от хубаво гледаха животни в дворовете си. :banghead: Щото е много забавно по цял ден да ринеш лайна, вместо да си купиш месо от магазина.

Иначе комунистите са царе на пропагандата, спор няма. И когато са най-близко до фалит, да демонстрират благополучие с цел да изкрънкат нов кредит, равни нямат.

Който не е ринал и мирисал тор като малък, трудно ще го направи като възрастен. Комунистите имаха близо четири пъти по-малки кредити отколкото днешните демократи. А руснаците си искат и техните пари и скоро ще ви натоварят с по още близо милиард долара.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Сеп 2016, 14:12

BMW_POWER написа:
Benedetto написа: Така, така... те хората от селата от хубаво гледаха животни в дворовете си. :banghead: Щото е много забавно по цял ден да ринеш лайна, вместо да си купиш месо от магазина.

Който не е ринал и мирисал тор като малък, трудно ще го направи като възрастен. Комунистите имаха близо четири пъти по-малки кредити отколкото днешните демократи. А руснаците си искат и техните пари и скоро ще ви натоварят с по още близо милиард долара.

Ми на руснаците да си им връщат парите комунисите ве... нали бяха дружки до вчера :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 12 Сеп 2016, 14:40

Те големите "приятели" на руснаците не само, че не я построиха тая централа ми ще оберат всички негативи.
За сметка на тва евроатлантиците не само ще я построят, а ми ще си вземат комисионната за тях :mhihi:
Нали уж централата е хубаво нещо, що така с лошо, че руснаците щели да ни товарят?
Нещо пак ми се губи линията или просто няма такава.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Сеп 2016, 19:25

Какви ти дружки - сиренето с пари е казал народа.
Относно гледането на прасе в домашни условия, никой, в никой свинарник където се гледат стотици прасета с цел да наедреят по-бързо и от бройлер, по никакъв начин не може да докара вкуса на месото дори близо до домашния. Разликата е точно от тук до небето и после някъде из космоса. Познавам и хора работещи в свинарници, знам как ги хранят, знам им условията на живот на тия прасета, знам като мине 30 градуса и как почват да умират едно по едно, знам и домашното прасе как не живее в метър на метър и как си ходи достатъчно за да развие и истинско месо, знам най-вече и вкуса на домашното. Дадат ли ми да вкуся купено, просто в 100 от 100 опита ще усетя кое какво е, пък ако ще и най-великия готвач да ми го готви. И е нормално, масово свинското се внася от свръх производители като Дания и Холандия, а първите особено с тоя висок стандарт на цените като наближи краен срок на годност и айде за "Европата" като естествено тука срока се сменя и то става веднага охладено. Сигурно го охлаждат след като преди това са го замразили няколко пъти. Та яжте "охладено и в срок на годност" месо от големите вериги или модерните малки магазинчета, които едва ли не сами си го гледат и оставете домашното на риещите лайна, те поне знаят тия лайна от какво са. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 12 Сеп 2016, 20:35

Benedetto написа:
(bubsa) написа:
bum_bum написа:Поредния платен драскач.

Абсолютно!
Доста глупаво звучи да живееш на село в ония години и да се редиш за месо :mhihi: Тоя явно и за селянин не става...

Така, така... те хората от селата от хубаво гледаха животни в дворовете си. :banghead: Щото е много забавно по цял ден да ринеш лайна, вместо да си купиш месо от магазина.

Много си далече от истината.
Дядо ми до последно си гледаше животни на село.Имаше избор дали да живее там или в някой от двата му апартамента в София,а познай къде живя?
Не знам дали можеш да сравниш,домашното месо,яйца,зеленчуци и каквото се сетиш,но ако можеше,щеше да си на друго мнение ;)
ПС С месото свикнах,но ме е яд,че от много време не съм опитвал вкусен домат :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 12 Сеп 2016, 21:06

Както каза колегата по горе-няма го истинския вкус на месото. Но как да го има като всичко що е животно се храни само изкуствено и с хормони на растежа!
Сега имам преки наблюдения към отглеждането на патици за прословутия "гъши дроб". Е там е само хормони и тези хормони остават в месото и всичкото го изяждаме ние,защото остатъците или така нареченото МОМ или механично обезкостено месо се влага във всички колбаси в страната без изключения.
И преди Нова Година всички граждани почват едни обиколки по селата,за да търсят домашно свинско. Но и много гледачи това го разбраха и почнаха да гледат "домашните прасета" като промишлените :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата