По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от grayscale » 15 Сеп 2016, 21:18

bum_bum написа:Поредния платен драскач.

Лукойл им плаща на такива, затова са на загуба.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 15 Сеп 2016, 21:22

(bubsa) написа:Дядо ми до последно си гледаше животни на село.Имаше избор дали да живее там или в някой от двата му апартамента в София,а познай къде живя?

По време на соца да имаш 2 апартамента в София ? :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Сеп 2016, 21:34

nqmam_bmw написа:
(bubsa) написа:Дядо ми до последно си гледаше животни на село.Имаше избор дали да живее там или в някой от двата му апартамента в София,а познай къде живя?

Май не е било толкова странно това тогава за разлика от сега...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Сеп 2016, 21:43

dextuar написа:
nqmam_bmw написа:

Нищо странно.Аз честно да си кажа си предпочитам да са ни оставили къщата и двора,вместо бункерите,но шанс...
По-интересното е,че е имал 5 декара земя в манастирски ливади,но купена на хвърчащо листче.Ползвал си я е доста време,но дъщерята на човека от който я е купил си я е взела след дела и разправии :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 15 Сеп 2016, 21:49

dextuar написа:
nqmam_bmw написа:

Не знам дали си чувал, ама е нямало как да имаш повече от едно жилище тогава, при все, че можеш да ги имаш парите за второ жилище и т.н.. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 15 Сеп 2016, 21:50

nqmam_bmw написа:
dextuar написа:
nqmam_bmw написа:

Не знам дали си чувал, ама е нямало как да имаш повече от едно жилище тогава, при все, че можеш да ги имаш парите за второ жилище и т.н.. :yes:
Ай де бе, ами при фиктивен развод :winky: Дядо ми до ден днешен ми разправя как колегите му взели по 2 апартамента, а баба ми е било срам да се разведе...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 15 Сеп 2016, 22:02

dextuar написа:
nqmam_bmw написа:
dextuar написа:
nqmam_bmw написа:

Ай де бе, ами при фиктивен развод :winky: Дядо ми до ден днешен ми разправя как колегите му взели по 2 апартамента, а баба ми е било срам да се разведе...

Не съм запознат да си кажа честно,на какво и на колко са имали право и как са ставали нещата.
На майка ми родителите имаха 2 апартамента в люлин,къща в провинцията и мястото в манастирски ливади(които тогава са си били верно ливади)
А от на баща ми имахме къща с голям двор и още една малка къщичка в него.На мястото на къщата построиха блока в който живея и сега.В замяна на земята са ни дали 2 тристайни апартамента,а са имали право и на трети,но не са се възползвали(знам защо,но не ми се споделя)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Сеп 2016, 23:30

Е нормално е да било ограничавано купуването на 2ри апартамент (както е нормално да е било заобикаляно). Прекалено ниските цени на жилищата (под пазарните) са щели да създадат (голям) недостиг на жилища :) Че са били тъпи соц шефчетата били са, ама не чак толкова хаха.

Все пак и без да съм живял тогава съм сигурен, че въпреки ограченията, все пак е имало период на сериозен недостиг и за да го преборят за осрали всичко с панелки. Няма безплатен обяд. Като гледам Бургас щото го познавам най-добре. Всичко след 60те, което е строено е абсолютни лайна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Сеп 2016, 23:47

Преди 89-та имаше нещо такова с второто жилище на едно семейство. Но тези от АКПФК не ги ловеше. Хората наистина се развеждаха, само и само да си запазят апартамента или за да вземат втори. Деца се съдеха с родителите си и им "плащаха наем", за да се уредят по-бързо с апартамент. Имаше разни варианти. Софийско жителство и апартамент в София даваха на тези, които подписваха пет годишен трудов договор с градския транспорт или Кремиковци. Който живее в Дружба, много вероятно някой от семейството да е работил там.

На юг София свършваше до Мотопистата. Между нея и ул. Тодор Каблешков някъде докъм 81-84г сееха царевица (където е Била сега). Под самата Била имаше склад за строителни материали, а срещу него (под МОЛ българия) имаше панелен комбинат. Оттам нагоре до околовръстното бяха ливади. Бул. българия преди се казваше ул. Трайко Китанчев, беше павета и свършваше на Тодор Каблешков. Нагоре беше прахоляк и черен път. Тролей 2 въртеше точно пред Мотопистата и ходеше обратно до ж.к. Хаджи Димитър. Между бул Гоце Делчев (Емил Марков) и стадион Раковски си бяха само едно и двуетажни къщи. Ваканцията като деца само обикаляхме за джанки, ябълки, круши, череши, беше пълно с плодови дръвчета. Сега е само бетон и е ж.к. Стрелбище. Слава Богу, нямаше динозаври (не съм чак толкова дърт :mhihi: )

Простотии при соца имаше много и разни. Но и капитализма сега и капитализма преди 30 и повече години нямат нищо общо.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 16 Сеп 2016, 9:29

BMW_POWER написа:Но и капитализма сега и капитализма преди 30 и повече години нямат нищо общо.

:clap: :clap: :clap:

Ааанджък деееее :yes:

Много от нещата дето им се кефите от соца са плод на другите времена, а не на соца ...

Днес много неща са криви и сбъркани и едва ли могат да се обяснят със соц или капитализъм.

:yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Сеп 2016, 22:10

Изображение :ok:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 18 Сеп 2016, 22:21

Bogat-Beden написа:Изображение :ok:

Какво общо има социализъма със снимка на етиопски супер? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Сеп 2016, 22:41

Фалирал е Карфура в мола сигурно хаха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Сеп 2016, 2:30

Bogat-Beden написа:...

Е, сега всички магазини са Корекоми. Пълни със стока, ама нямаш пари, за да си купиш. Имам бивш съученик. На 50г е, от 10 години се бори с рака. Семейството му продадоха два имота, за да си плати лечението. Държавата му дава 180 (сто и осемдесет) лева на месец пенсия по болест. Той е трудно подвижен и едвам крета с бастун.

Той (и тези като него) от кои е? По-добре ли е сега? Болните, и те ли са по-добре? Писал съм го. За една държава се съди по това, как се грижи за най-беззащитните си граждани. Това са децата, болните и възрастните. И трите категории сега по-добре ли живеят? Отделят по +1000лв издръжка на затворник или емигрант, 6-800 лева на неработил, а само раждал мангал, а за превивал кръст във фабриката или на полето +40 години българин 180 лева пенсия??? Това е ГАВРА!!! ГАВРА с нашите родители, дядовци и баби.

Изображение

Изображение

През стъмните стъкла на БМВ-то, на фона на +100 децибела Азис, такива гледки не се виждат. Напишете в Гугъл "ИЗНАСИЛИХА БАБА", излизат 84 800 резултата, еВем ти и добрето. Едно време такива неща нямаше. Сега са нещо нормално. Това не са покемони, това са беззащитни възрастни хора. Ами пребитите и убити за по 2-5 лева? И затова ли са "виновни старите" или "комунистите". Някой искаше да измрат старите и нещата щели да се оправят. Пребиха Бате Николай това лято

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... aj-6057009

Прочетете за него. Той цял живот е работил с и за децата. Ами Бате Асен, пребит като куче без никаква причина?

http://www.webcafe.bg/id_1706807536_Za_ ... _detstvoto

И това за вас е нормално и сте добре? Емигрантите започнаха да бият и ръгат из страната, а за вас това е нормално и сте добре???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 19 Сеп 2016, 15:07

И това е само в България ли?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата