Хубава работа, ама... комшийска.
Модератор: Общи модератори
Re: Хубава работа, ама... комшийска.
Не е нормално това
И аз гледам да не съм конфликтен човек,но това ако беше пред моя гараж..........

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
efren написа:Мисля, че по принцип общините са отзивчиви за всякакви жалби от подобен тип. Защо не говориш с майстора за някакво решение което те устройва и ако откаже да си подадеш жалба до общината и до РДНСК. Гаранция жалба до РДНСК ще свърши работа бързо, дори преди празниците.
Така е, дори ако дойдат от РДНСК - проблемът за "майстора" ще стане сериозен. Това скеле не отговаря на никакви изисквания (аз също съм строител и с един поглед го оценявам) - няма стълба и парапети, не е укрепено срещу преобръщане, отдолу е подглавено с някаква цепленка (вижда се на снимките), работните площадки нямат бордови дъски и парапети - абе пълна скръб е... Всъщност, цялото скеле е сглобено обратно - парапетите са към стената, а не към празното пространство, както би трябвало. Та във всеки случай майсторът на скелето няма никакъв интерес да се среща с инспектори от ДНСК. Но, честно казано, не ми занимава...
Последна (актуална) информация - скелето още си е пред гаража (днес става пълна седмица) и все още никой не работи по изолацията, вероятно заради дъждовното време. Но оня (майсторът) е обещал на жената, че до четвъртък ще го разкара. Значи - оставаме с надежда и чакаме...
Последна промяна Borymeckata на 20 Сеп 2016, 13:30, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
^ Колега, защо не му се обадиш на "майстора" и да му съобщиш горе казаното относно скелето, че ми е интересно дали нещата ще се развият по-бързо от очакваното 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
pampo написа:^ Колега, защо не му се обадиш на "майстора" и да му съобщиш горе казаното относно скелето, че ми е интересно дали нещата ще се развият по-бързо от очакваното
Значи наистина, колега...Веднага се обаждай на майстора и му цитирай предния си пост.До утре няма да има ни скеле, ни изолация

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Върни го за желязо скелето
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Аз бих сезирал РДНСК...може и да няма ефект, но няма да ти коства много да пуснеш една жалба за 10 мин., още повече като си вещ в тази област
. Затова всеки си прави каквото си иска в БГ, тъй като на повечето не им се занимава... 

randity написа:И аз да попитам нещо, по-скоро към кого да се обърна. В блока на приятелката ми, има едни двама-трима глупака, всеки с по 3-4 коли. Колите са наредени старателно пред входа. Въпроса е, че от всичките годе-долу 10 коли, се карат точно 3. Останалите, просто седят там. Въпроса е, към кого да се обърна. Едната кола е с варненска регистрация, за която съм сигурен, че няма платени ГО, ГТП, както и годишен данък. Другите са същите скрапери. С блага дума не става, отговаря се с "То да не е твое т'ва", и така де, не е мое. Ама не е и негово. Та, приятелката с 2 апартамента в блока се налага всеки ден да запушва някой киселяк, който после дудня и да си оставя колата насред пътя, защото едни глупаци са решили, че т'ва си е негово и може да си нареди колко ще коли пред блока. Та, към кого да се обърна? Общината? Кой може да ги помоли нормално да разкарат кенефите от там? Просто е дразнещо, тя също няма платено парко-място, но става дума за малко колегиалност и съседско отношение.
Пускате жалба в общината. Има инспектори, които се занимават с това. Процедурата е тромава, но нещата се случват с малко по-голямо настояване от ваша страна.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не е пичовско да се пускат жалби, после тоя ако е боклук ще ти прави мръсно цял живот. Никога няма да разбере напълно защо си го направил.
Скелето изчезва само и никой не може да ти каже копче.
Скелето изчезва само и никой не може да ти каже копче.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да докладвам за "развитие" по темата... Жена ми преди малко ми се обади (работя в друг град) - ония суяци (със скелето) дошли да я вземат от работа (?!?), били разглобили скелето за да изкара колата от гаража (?!?) и после щели да го сглобят пак и да продължават работа, щото... нещо си там не можело да изсъхне. Нашата не ми е казала нищо и изпълнила поръчката. Сега тая шибана железария ще стърчи пред вратата поне още седмица, а колата ми при 2 (два) гаража ще стои кой знае колко нощи на улицата (в другия гараж имам работилница, два мотора и три велосипеда и нямам място за колата).
Ама и аз като "българският реотан" реагирам бавно и чак сега започнах да се дразня... Заради разни малоумници не можеш да си живееш спокойно и все трябва да мислиш и да се притесняваш за нещо. Сега вместо да си гледам работата, седя и се чудя къде да си прибера колата за няколко дни... Мамка му...

Ама и аз като "българският реотан" реагирам бавно и чак сега започнах да се дразня... Заради разни малоумници не можеш да си живееш спокойно и все трябва да мислиш и да се притесняваш за нещо. Сега вместо да си гледам работата, седя и се чудя къде да си прибера колата за няколко дни... Мамка му...

Последна промяна Borymeckata на 20 Сеп 2016, 14:08, променена общо 1 път
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е тия толкова ли са спрели, че не могат да го нагодят това скеле да може да си ползваш гаражата?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Кажи на тая твоя жена за неща свързани с колата, първо да те пита и после да действа, защото тя за втори път ти обърква сметките...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Така е, всеки път като прояви инициатива - после берем ядове... Абе здраве да е.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега... дано не се обидиш ... ама ТИ си виновен.
Начи жена ти ... самичка ... какво да се оправя с тия аграри? Кой ги знае какви са простаци. Жалби, РДНСК, съдене със съседа ... разни мерки дето не са за споменаване ... все едно от тия неща трябваше да направиш. Наистина всеки е зает и уж гледа да не се разправя ама виж, че точно както бях писал става... ти гледаш да не става проблем, пък онея си позволяват за твоя сметка да правят още повече мизери... айде представи си сега както ти е спрян джипа в някоя пресечка ... джас джама ... оп и изчезва? За кво? За тва че на някой селяк му е по-лесно да шантажира тебе, жена ти, съседа ти ... вместо да си свърши работата ... е тва е крайна наглост. Представи си го ... тва е реално възможно... или някой да ти сгъне "калник/врата" в пресечката ... тва не са измислени неща, мене ми е се е случавало многократно.
За на някой друг кефа да си прави каквото си иска, а не каквото трябва. Аз ако съм на тебе тоя съсед и тоя майстор ВСЯКА възможна мръсотия ще им направя да съжалят за деня дето са се запознали един друг, да си маха скапаната изолация и втори път да я прави вече както трябва и когато трябва.
Начи жена ти ... самичка ... какво да се оправя с тия аграри? Кой ги знае какви са простаци. Жалби, РДНСК, съдене със съседа ... разни мерки дето не са за споменаване ... все едно от тия неща трябваше да направиш. Наистина всеки е зает и уж гледа да не се разправя ама виж, че точно както бях писал става... ти гледаш да не става проблем, пък онея си позволяват за твоя сметка да правят още повече мизери... айде представи си сега както ти е спрян джипа в някоя пресечка ... джас джама ... оп и изчезва? За кво? За тва че на някой селяк му е по-лесно да шантажира тебе, жена ти, съседа ти ... вместо да си свърши работата ... е тва е крайна наглост. Представи си го ... тва е реално възможно... или някой да ти сгъне "калник/врата" в пресечката ... тва не са измислени неща, мене ми е се е случавало многократно.
За на някой друг кефа да си прави каквото си иска, а не каквото трябва. Аз ако съм на тебе тоя съсед и тоя майстор ВСЯКА възможна мръсотия ще им направя да съжалят за деня дето са се запознали един друг, да си маха скапаната изолация и втори път да я прави вече както трябва и когато трябва.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Защо да се кара - отива при съседа, кара го да викне пишман майстора, обяснява какво ще стане, ако не може да си ползва гаража и ско няма промяна, вика институции, какво има да се кара и разправя не разбирам