Хубава работа, ама... комшийска.
Модератор: Общи модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: Хубава работа, ама... комшийска.
Аз не съм за тва да се вдигат скандали ама ако не става с блага дума... Да не се оставя така и да си правят каквото искат съседи/майстори и т.н. и само да се трае
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
dextuar написа:Защо да се кара - отива при съседа, кара го да викне пишман майстора, обяснява какво ще стане, ако не може да си ползва гаража и ско няма промяна, вика институции, какво има да се кара и разправя не разбирам
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Оня селяк ще почне да се обяснява, суети, майстора ще е зает.После пък ще тръгне да му прави простотии, направо или да заплаши майстора как си трябва(написах в предния пост) или да го изрива това скеле...колко страници и накрая нищо по-добро не става.Чак аз се ядосах, да им

РДНСК е лесно иефикасно решение, но ако все пак решиш, че искаш да си запазиш отношенията със съседа, просто търпиш и това е. Съседите ми правиха изолация на къщата си това лято и понеже сме на калкан се наложи майсторите да махнат оградата, пък после решиха да правят друг обект една седмица (явно е модерно) и бяхме разграден двор в буквалния смисъл на думата, но реших, че да си в добри отношения поне с един съсед е безценно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ти си търпелив човек 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
, но реших, че да си в добри отношения поне с един съсед е безценно.[/quote]
Тези думи биха спрели всички безумни действия.
Тези думи биха спрели всички безумни действия.
Не е много лесно да си в добри отношения със съседите - мисля всеки, който като мен граничи с пет други дворни места се е убедил в това. Не случайно и заглавието на темата е такова
Пък и самия факт, че имотите ви граничат често води до волно или неволно преплитане на интереси.

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Хмм... Оказа се, че леко втвърдяване на тона върши работа. Вчера пътувахме за два дни, звъннах на "майстора" със скелето и му казах, че искам да си ползвам гаража и не съм дал 8 бона (толкова ми излезе с ремонта и оборудването) за да си държа колата на улицата. Днес се върнахме и... чудо - скелето беше изместено на нова позиция. Явно са си дали зор точно на празника и са приключили с топлоизолацията на комшията. Е, бяха ми оставили 3 торби с боклук и поне кофа изпадала мазилка пред гаража, но важното е, че вратата вече е свободна! Зарадвах се, все едно за втори път съм си купил тоя гараж.
Та имаме хепи-енд по случая. Желая също толкова успешно решение на "комшийските" проблеми на всички колеги!
Та имаме хепи-енд по случая. Желая също толкова успешно решение на "комшийските" проблеми на всички колеги!
Excellent! Steven is my name!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Давайте акъл колеги, моите съседи тотално изчаткаха и снощи нещата ескалираха
Всичко тръгна от силна музика, на 4тия сигнал най-накрая дойде патрулка, но нищо не се случи тъй като не им отвориха вратата (това беше около 00:30). В 02:30 се събуждам от зверско лаене на кучето и някакво чукане/тропане - ставам и какво да видя, комшиите дошли на крак пред нас, хвърлят камъни по къщата, кучето и колата (в резултат имам счупен прозорец на къщата и вдлъбнатина на предния капак на една от колите (да се е*а че ме домързя вечерта да я прибера в гаража
)). И най-жалкото е, че не сварих да сляза толкова бързо и да ги оправя както си знам. Звънях на 112 да изпратят патрул и направо да ги приберат ама като ме видяха с телефон в ръка избягаха. Сега съм решил да ходя до районното и да подам жалба, точния адрес на къщата им го знам, но не знам имената на хората живеещи там. Това дали ще е проблем? Давайте идеи как да процедирам НЕнасилствено все още към тях защото от добра дума не разбират 
Всичко тръгна от силна музика, на 4тия сигнал най-накрая дойде патрулка, но нищо не се случи тъй като не им отвориха вратата (това беше около 00:30). В 02:30 се събуждам от зверско лаене на кучето и някакво чукане/тропане - ставам и какво да видя, комшиите дошли на крак пред нас, хвърлят камъни по къщата, кучето и колата (в резултат имам счупен прозорец на къщата и вдлъбнатина на предния капак на една от колите (да се е*а че ме домързя вечерта да я прибера в гаража

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Най-важното да си признаят пред куките и да им съставят протокол за щетите. После си отиваш при застрахователя с щетата и протокола и да си плащат ремонта като попове.
Предполагам може да се повдигнат обвинения и за хулиганство или друго някакво престъпление против реда и общественото спокойствие.
Предполагам може да се повдигнат обвинения и за хулиганство или друго някакво престъпление против реда и общественото спокойствие.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Щетите по колата и прозореца не са ми проблем. Просто искам тия хора веднъж завинаги да престанат да си правят каквото искат посред нощ и да започнат да се съобразяват другите...абе да заживеят като нормалните хора. Съмнявам се да се получи обаче, почти съм сигурен, че след жалбата в полицията ще има пак подобна ексцесия и вече ще премина към силовите методи (пък точно тях ми се ще да избегна) 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Нещо се обърках...Живееш в къща, и съседна къща са идиотите.Чуваш музиката викаш куките, съседите не отварят и за наказание същите идват да хвърлят камъните(само съседната къща)?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Точно така! Силно афектирани бяха, че сме им развалили партито (музиката не спря след като дойде полицията, но това е друга тема за безсилието на силите на реда). Много невъзпитано ме подканяха да сляза за да видим кой е по-по мъж, но не сварих да се облека достатъчно бързо 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не мога да схвана. Хем не искаш да прибягваш към силови методи, хем те е яд че не си сварил да се облечеш. Хем искаш да мине по законен ред и без ексцесии, хем си сигурен че няма смисъл. 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Не мога да схвана. Хем не искаш да прибягваш към силови методи, хем те е яд че не си сварил да се облечеш. Хем искаш да мине по законен ред и без ексцесии, хем си сигурен че няма смисъл.
Ами да, доста е странен случая ама то с животно можеш ли да се разбереш

Силови методи - да, най-лесния вариант е да взема и да ги оправя както си знам, но после аз ще изям дървото като пуснат жалба и ако по някакъв начин успеят да докажат, че аз съм им причинил въпросните неща
Законов ред - честно да си кажа нямам вяра на полицията, но имам надежда. Нямам вяра защото преди години като ни обраха ми заявиха в прав текст, че сам съм го направил

Конкретно за снощи ме е яд защото бях буквално побеснял още повече като видях камъка върху капака на колата и знам, че няма да имам по-добра възможност от това. Просто щях да отворя гаражната врата на оградата, те да влязат и да ги смажем от бой (можеше и кученцето да хапне малко свежа мръвка

Трябва да решиш дали искаш нещата да минат през полицията или не. Ако искаш нещата да минат през полицията, пускаш писмена жалба и това, че не са отворили през нощта няма значение. Служителите, които са идвали на сигнала ще потвърдят и си готов. Ако не искаш по този, а по другия начин - ти си знаеш. Колкото до това, че искаш нещата да се оправят веднъж завинаги, мисля че искаш много и ти предлагам да гледаш на нещата по този начин:
efren написа:...но реших, че да си в добри отношения поне с един съсед е безценно.