Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
KoolyO написа:Elesar74 написа:.....
Теорията на еволюцията няма нищо общо със сътворението. Както и по никакъв начин не си противоречат, защото теорията на еволюцията описва фактите, как живите организми еволюират. Не как са се появили, или как са "създадени".
Според мен "и стана утро и стана вечер, ден първи" описва ден. Аз не знам какво друго може да означава...Или, ако означава друго нещо, къде е обяснено това? Или сме свободни да го тълкуваме както намерим за добре? Да речем, че като е създал светлината е създал фотоните. И всичко е било "обляно" със светлина. Ама пак - утро, вечер, ден. Не се връзва... И не е обяснено...
Кой ги е излъгал тези хора така? Кой е създал, този, който ги е излъгал? Защо бог му е позволил това? Пак нещо нищо не се връзва.
Също така, не вижам смисъл в това, че Бог е създал всички хора, но си избира само един "народ", на които, така да се каже, им отваря очите и им помага да изтребят всички други наоколо. (къде с по-голям, къде с по-малък успех)
Т.е. за всеки грях наказанието е смърт?!? От кого трябва да се изпълни наказанието, казва ли се някъде? Кой решава, че някой е съгрешил и трябва да бъде наказан?
Също така парични компенсации?!? На кого трябва да бъдат платени? На бог?
Не искам изобщо да навлизам в текста за жертвоприношенията...
Непорочно зачатие, за да се избегне грехът на мъжа? А Дева Мария е била чиста и безгрешна? Нали и тя е била човек, а по презумпция всички хора са грешни. Пак се губи всякакъв смисъл тук.
И бог е създал единственият си син (който всъщност е самият бог), който да бъде зверски убит, за да може бог да прости на хората.![]()
Не знам... Нищо не се връзва. Ама явно съм си твърде ограничен...
Колега, задаваш твърде много въпроси и вече се чудя на кой да отговоря по напред. В Библията на едно място пише, че един ден за Бог е като хиляда години, а хиляда години като един ден. Също пише, че Бог е създал света за шест дни и на седмия си е починал. Точния времеви период(и стана вечер и стана утро) в Битие 1 гл. едва ли е свързан със Слънцето, което както е писано е създадено чак на 4-тия ден.
За еволюцията има тема. Само ще кажа, че никакви организми не еволюират, тоест, не преминават от един вид в друг(макроеволюция). Движенията вътре във вида могат да са в доста разтеглени крайности и това не противоречи на Писанието (микроеволюция).
Хората са излъгани от дявола. Хората не са създадени да бъдат грешници, но ето, че стават. Също и дявола не е създаден за да бъде дявол, но се превръща в такъв. Бог не държи с юзди никого. При все, че Той изявява волята си недвусмислено, всеки е свободен да постъпи както си иска на изявената Божия воля, заедно със съответните последствия. Писано е, че Бог е любов и Той очаква искрена и свободна любов, а не любов по сметка или принуждение или някакви други мотиви. И при дявола и при хората проблема е един и същ. Те(и дявола и хората) не вярват, че Бог ще изпълни това, което е казал. Ако Ева вярваше, че ще умре в деня, който яде, тя никога не би яла. Но тя повярва на змията, която й казва: Никак няма да умрете. Днес по същия начин мнозина не вярват, че това, което Бог е казал ще стане. Именно затова се върши това, което се върши, защото няма страх от Бога. Мнозина смятат, че щом Адам и Ева не са издъхнали веднага, Бог е излъгал и змията е била права. Но както казах още в началото, пише, че един ден за Бога е като хиляда години и хиляда години колкото един ден. И е натъртено, да него забравяме. Също Писанието говори за т.нар. Господен ден, който ще продължи 1000 г. Тоест, от Божия гледна точка, макар че Адам живя 930 г., той не преживя един Господен ден и е умрял в същия ден, когато е ял и Бог не е излъгал. Нещо повече, след Адам мнозина живяха по 900 и повече години, но никой не прескочи 1000 г., тоест един Господен ден.
Колкото до завладяването на обещаната земя, писано е, че Бог е чакал 400 г. жителите на тази земя да се покаят. Те не се покайват и Бог изпраща Своя народ да им въздаде за нечестивите им дела, особено за отвратителното идолопоклонство, свързано с принасяне на човешки жертви на демоните. Именно с това е свързана и заповедта на Бога да не бъде пожален никой, ни малък, ни голям. Има примери, когато пък други се покайват и избягват определеното наказание (Ниневия), блудницата Раав. Това всичко са примери, написани за нас, които четем днес за тях. Преди да питаш, отвори една Библия и чети. После питай.
Относно греха, грях означава да пропуснеш целта. Затова беше даден закона от Бога, за да се знае кое е грях и кое не и хората да могат да постъпват праведно, а не грешно. Определените от Бога хора са били отговорни да раздават правосъдие от Негово име. Когато някой е виновен заради убийство, той не е виновен, защото някой е измислил заповедта "не убивай", а защото Бог я е дал. Тоест, грехът не е срещу човек, а срещу Бога, защото нарушава Божия закон, а не човешкия. Компенсациите са плащани на левитите, едно от Израилевите племена. Те са нямали земя, от която да живеят и са се издържали от дейността си около светилището, вкл. жертви, приноси. И това е определено от Бога да е така и е справедливо.
В Писанието водеща е мъжката линия, линията на бащата, ролята на майката е второстепенна. Не напразно пише, че Каин роди(например)...., знаем, че жената на Каин е родила физически, но това идва да подчертае важността на произхода, от кого е. Също духовния произход има много по-голямо значение от плътския. Днес се говори за майката природа(бащата не е важен), разни се молят на дева Мария, тоест има още едно тотално изкривяване на Божият ред и издигането на неща, които в очите на Бога нямат никаква стойност.
Не знам какво ти се губи от смисъла, че все го повтаряш, но ще ти кажа и това. Много от нещата, свързани с Божиите неща, за човек като тебе са глупости и това също е писано. За да разбираш тези неща е нужно обновяване на ума, което няма как да мине без смърт на предишния начин на мислене. Бог очаква от хората да мислят от Неговата гледна точка, а не от своята си. Когато аз казвам Писано е, това означава, че то не е моя измислица, а Бог го е казал в Словото Си. Ако някой не вярва на мен, свободен е да провери моите думи в Писанието.
Zagy написа:Делян написа:.......
Хубави цитати, само че те не откриват топлата вода - всички знаят, че в библията има и много истини и мъдростиЗатова и има такова почитание към нея - никой не го отрича (включително и аз). То това е и задължително, за да може да се развие и да оцелее толкова години.
Нещо си се объркал колега, според мен. Кой почита Библията, ако не този, който вярва, че тя е Божие Слово? Повярвай ми, да кажеш за тази книга, че имало там много мъдрости и истини, това е обида за книгата, ако мога така да се изразя. Тази книга е самата мъдрост, ни повече, ни по-малко. Самата истина, а не една от многото. Божията дума към хората. Или е това, или е приказки от хиляда и една нощ. Тази книга е най-мразената по света, забранявана, преследвана, конфискувана, изгаряна... За какво почитание говориш към книга в която пише, че Бог говори от нейните страници? Това е все едно да почиташ Бога, а добре знаем, че това не е така. Че хора не вярват, че това, което пише, е истина. Тя не е оцеляла в 20 екземпляра в някой музей, а е световен бестселър въпреки усилията на хората да "й затворят устата" през вековете. Именно защото е Божие Слово и нищо по-малко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Май ти си се объркал - говорим за различни неща - казвам, че почитам частта от библията, която говори за добродетелите, а не цялостно, с всичките й фантасмагории. С други думи - отделям просото от плявата в нея - предполагам си чувал поговорката, че дори спрелия часовник показва точно време два пъти в денонощието. Също както е при мен с Джудас Прийст - уважавам ги, но не ги харесвам.
Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Хората загинали без да имат вина , спасени ли са ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Zagy
- нафтения
-
Jordana написа:Хората загинали без да имат вина , спасени ли са ?
Е ти съмняваш ли се?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Jordana написа:Хората загинали без да имат вина , спасени ли са ?
Е ти съмняваш ли се?
Питам просто така , информативно . Понеже до колкото знам са стотици милиони последните два дни . Имам предвид от тия дни , дето са по 1000 години

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
KoolyO написа:Но вие смятате, че не! Вярвате! Че знаете!
Aз също не знам много неща както по тази тема, така и по много други. Всеки ден се уча. Но в сфера, в която си нямам и понятие, не изказвам твърди заключения.
KoolyO написа:Иначе прелиствай... Аз съм прелистил библията... Два пъти. Единият път от край до край, вторият път от любопитство... Наистина ли съм прочел това, което е написано с букви там... Или нещо съм се объркал. 'ми изглежда не съм...
И 10 пъти да я прелистиш, това не означва, че ще разбереш и частица от написаното. Виж, ако започнеш да я изучаваш с отворено сърце, вяра и молитва, е друго.
KoolyO написа:А висшата математика... може да се посъстезаваме там, ако искаш
Аз от висша математика не разбирам грам и нямам никакви претенции в тази област. Дадох я като пример. Но дори и да бях експерт в областа, нямаше да приема предизвикателството ти, защото не изпитвам нужда и не ми носи удовлетворение да доказвам превъзходство пред някого.
KoolyO написа:А какво е казал Гошко, Пешко и Мишко... Ми ще ги изслушам, но ще си направя изводите сам!
Говорейки по подобен горделив и снизходителен начин за хора като Пушкин, Гьоте, Фарадей, Жан Жак Русо и Вазов, показваш до какво ниво е достигнало егото ти. Това със сигурност няма да ти е от полза и винаги ще пречи на обективната преценка, следователно на правилните изводи.
KoolyO написа:Ъ... Само да добавя...
Дори не се опитваш да ми обясниш нещата, които са ми твърде съмнителни/непонятни/невероятни...
Явно искаш да ме оставиш невеж...
Не се опитвам да ти обясня, защото разбрах, че когато някой вече има предварително изградено мнение по определен въпрос и същевременно е с огромно самочувствие, каквото и да му се каже, той не се опитва да вникне в него, а го използва като нов повод да търси под вола теле. Друг е въпроса, че много от точките, които засягаш вече са коментирани, но няма кой да чете.
Аз ако исках да оставя теб или когото и да е било невеж по темата, щях ли да пиша фермани с часове? Или можех просто да се подсмихвам отстрани. Всеки сам избира дали да остане невеж или не.
И аз имах и продължавам да имам много въпроси, на които нямам отговор. На някои от тях получих отговори изучавайки Библията, за други явно още не съм готов, а за трети, осъзнавам, че на нас хората, никога няма да ни бъде разкрито всичко. Това, че един баща не споделя определена информация със синовете си и това, че те не разбират някои от действията му, означва ли, че не ги обича и че не им желае доброто? Причина ли е те да не му се доверяват на 100%, при положение, че им свидетелствал за любовта и справедливостта си толкова пъти?
Jordana написа:Хората загинали без да имат вина , спасени ли са ?
Конкретизирай въпроса си. Какво разбираш под човек без вина? Някой с 3 изнасилвания и две убийства, умирайки при нещастен случай, брои ли се? Или имаш предвид 3 годишно детенце, загивайки при земетресение?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имам предвид милионите цивилни загинали през войните от огън меч или бомби и куршуми в домовете си или в лагерите , милионите погинали от болести глад и нечовешки условия на труд и съществуване през последните 20 века . Или тия не се броят ?
Jordana написа:Имам предвид милионите цивилни загинали през войните от огън меч или бомби и куршуми в домовете си или в лагерите , милионите погинали от болести глад и нечовешки условия на труд и съществуване през последните 20 века . Или тия не се броят ?
До колкото разбирам, въпроса ти е защо Бог като е толкова добър, допуска страдание и смърт на земята? Така ли е?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Не , не ме вълнува защо го допуска - вълнува ме къде "отиват " примерно тия между 20 и 50 милиона жертви на испанския грип да кажем ?
Много от тях са били вероятно от различни религии но не ви се вярва бог да ги е "повикал" на куп , 20 милиона за 3 години ???
Или бог не се меси в естествения ход на земните дела ? Естествен ход
какво ще да е това ? Което пък значи че има проблем - тия по-дефолт ли са спасени или как ?
...През зимата на 1918 - 1919 г. испанският грип причинил смъртта на 20 - 50 милиона души в целия свят, т.е. жертвите на заболяването са повече от загиналите през Първата световна война. Заболелите от испански грип умирали десетина дни след появата на първите му симптоми, тъй като нямало антибиотици....
Много от тях са били вероятно от различни религии но не ви се вярва бог да ги е "повикал" на куп , 20 милиона за 3 години ???

Или бог не се меси в естествения ход на земните дела ? Естествен ход

Първо трябва да изясним, нещо важно. Живота тук на земята, ни е описан като нещо кратко и преходно, в условията на грях и резултата от него - болести, смърт, лъжи, ниско интелектуално и физическо ниво. Никъде по другите светове или в небесния град Йерусалим не е така. Никъде няма смърт, поквара и страдание освен тук. На нас ни е обещан живот там и на фона на това, което ни е обещано, тукашният ни живот представлява едно изключително кратко и същевременно окаяно съществуване, в което няма как да бъдем щастливи в пълния смисъл на думата. Дори и нашият личен живот да е благоденстващ, самият факт, че сме заобиколени с толкова много страдание, мизерия и лъжи ще ни пречи да изпитаме истинското щастие. Все едно да имаме най-новото М3, но да сме принудени да го караме само по къси, тесни и разбити улици. Никога няма да можем да се насладим на колата в пълната и светлина.
Знаейки по-добре от всекиго това, основната цел на Бог е да бъдем един ден при него и прави всичко възможно, за да ни покаже истината.
Йоан 3:16
"16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот"
Това, което ни казва Библията е, че за да бъдем спасени има определени условия. Да се откажем напълно от греха и да повярваме и последваме Бог с целият си ум и с цялото си сърце, където и да ни отведе, каквото и да ни струва, при каквито и да е обстоятелства и да не отсъпваме никога. Като той обещава през цялото време да ни дава сили и да ни помага. От нас се иска единствено да се откажем от собственото си аз и да го оставим да ни води.
Ние сами правим своя избор и решаваме какъв живот да водим. Дадена ни е пълната свобода. Но дори решавайки да поемем грешен път и отхвърляйки бащините наставления, Бог е достатъчно добър и милостив да ни прости всичко, стига да се откажем от греха и да го приемем.
Отново поради добротата и милостта си дава шанс на всеки един:
Откровение 3:20
"Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене."
И никога няма да нахълта. От нас зависи дали ще го поканим или ще му затръшнем вратата.
За да допусне Бог някой да загине при бедствие или болест например, това означава, че на него вече са му давани различни знаци в живота и е направил своя избор, по кой път да поеме. Ако е нямал никаква възможност да осмисли живота си и да направи избора си сам, тогава може да бъде спасен по default. В това число например влизат невръстните деца, които почиват при определени обстоятелства или психично болни по рождение. Останалите, за да бъдем спасени, трябва да отговаряме на условията. Има една притча за девиците в Матей 24-та глава, която обяснява как трябва да бъдем готови във всеки един момент, защото утре може да е късно. Например Бог ми е давал различни знаци в живота, но не съм го приемал. Утре излизам от в къщи, удря ме кола и почивам. Имал съм своя шанс, но съм го отхвърлил сам. Няма да бъда в небесния град. Или друг случай, през целия си живот съм вярвал в Бог и съм се старал да живея по начина, по който той ни е казал, но днес ми излиза голяма далавера и на цената на една лъжа изречена за секунди, мога да спечеля милиони. Решавам да направя компромис и Бог се одръпва от мен. Както ние се одръпваме от жена ни, която толкова много обичаме и за която току-що сме разбрали, че ни е изневерила. Излизаме доволни от офиса, но вече сме без протекцията на Бог. Луцифер решава да действа и вървяйки по тротоара, прави така, че пада билборд върху нас и почиваме. За съжаление, визата ни за небето е изтекла и ние не сме я подновили. Може да сме искали някой ден да се покаем, но вече сме загубили този шанс.
За това не трябва да отстъпваме никога и да бъдем готови във всеки един момент.
Няма такова нещо като естествен ход. Бог е помислил за всичко и се намесва непрекъснато. За това е направил спасителния план, още преди да се появи злото. Това, което върши Луцифер и падналите му ангели е в резултат на нашият личен избор. Може да прави всичко с нас, когато самите ние отхвърлим Бога и останем без неговата протекция. Ако Бог се влизаше и действаше явно, когато ние не го желаем в живота си, тогава щеше да нарушава свободата ни.
Единственото, което може да направи в такива случаи, е просто да почука деликатно на вратата ни и да се надява с бащинска любов да му отворим и да го поканим в живота ни.
Знаейки по-добре от всекиго това, основната цел на Бог е да бъдем един ден при него и прави всичко възможно, за да ни покаже истината.
Йоан 3:16
"16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот"
Това, което ни казва Библията е, че за да бъдем спасени има определени условия. Да се откажем напълно от греха и да повярваме и последваме Бог с целият си ум и с цялото си сърце, където и да ни отведе, каквото и да ни струва, при каквито и да е обстоятелства и да не отсъпваме никога. Като той обещава през цялото време да ни дава сили и да ни помага. От нас се иска единствено да се откажем от собственото си аз и да го оставим да ни води.
Ние сами правим своя избор и решаваме какъв живот да водим. Дадена ни е пълната свобода. Но дори решавайки да поемем грешен път и отхвърляйки бащините наставления, Бог е достатъчно добър и милостив да ни прости всичко, стига да се откажем от греха и да го приемем.
Отново поради добротата и милостта си дава шанс на всеки един:
Откровение 3:20
"Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене."
И никога няма да нахълта. От нас зависи дали ще го поканим или ще му затръшнем вратата.
За да допусне Бог някой да загине при бедствие или болест например, това означава, че на него вече са му давани различни знаци в живота и е направил своя избор, по кой път да поеме. Ако е нямал никаква възможност да осмисли живота си и да направи избора си сам, тогава може да бъде спасен по default. В това число например влизат невръстните деца, които почиват при определени обстоятелства или психично болни по рождение. Останалите, за да бъдем спасени, трябва да отговаряме на условията. Има една притча за девиците в Матей 24-та глава, която обяснява как трябва да бъдем готови във всеки един момент, защото утре може да е късно. Например Бог ми е давал различни знаци в живота, но не съм го приемал. Утре излизам от в къщи, удря ме кола и почивам. Имал съм своя шанс, но съм го отхвърлил сам. Няма да бъда в небесния град. Или друг случай, през целия си живот съм вярвал в Бог и съм се старал да живея по начина, по който той ни е казал, но днес ми излиза голяма далавера и на цената на една лъжа изречена за секунди, мога да спечеля милиони. Решавам да направя компромис и Бог се одръпва от мен. Както ние се одръпваме от жена ни, която толкова много обичаме и за която току-що сме разбрали, че ни е изневерила. Излизаме доволни от офиса, но вече сме без протекцията на Бог. Луцифер решава да действа и вървяйки по тротоара, прави така, че пада билборд върху нас и почиваме. За съжаление, визата ни за небето е изтекла и ние не сме я подновили. Може да сме искали някой ден да се покаем, но вече сме загубили този шанс.
За това не трябва да отстъпваме никога и да бъдем готови във всеки един момент.
Jordana написа:Или бог не се меси в естествения ход на земните дела ? Естествен ходкакво ще да е това ?
Няма такова нещо като естествен ход. Бог е помислил за всичко и се намесва непрекъснато. За това е направил спасителния план, още преди да се появи злото. Това, което върши Луцифер и падналите му ангели е в резултат на нашият личен избор. Може да прави всичко с нас, когато самите ние отхвърлим Бога и останем без неговата протекция. Ако Бог се влизаше и действаше явно, когато ние не го желаем в живота си, тогава щеше да нарушава свободата ни.
Единственото, което може да направи в такива случаи, е просто да почука деликатно на вратата ни и да се надява с бащинска любов да му отворим и да го поканим в живота ни.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Значи вируса - божие творение както и всичко на земята , погубил милиони , включително деца , жени и мъже с нищо не предизвикали такъв край е божия план срещу луцифер ? Нещо не се връзва работата при толкова съвършени методи , създадени от бог да ти прекъсне нещастния земен път да се налага луцифер да прави нещо по въпроса . Някаква оплетена ситуация се получава - бог ни праща болести и страдание , създава ни нещастни за да ни тества във великия си биг брадър - на това отгоре ни дава и луцифер да ни разсейва от правия път и да ни е гадно още повече ? Това е вече прекалено мисля .
Понеже небесния град единствено дава щастие за което на земята няма условия , да разбираме че силно вярващия също не е щастлив човек ? Тоест хората са обречени от бог да бъдат нещастни на земята ? Добре че е само теория .
Според едни такъв небесен йерусалим няма защото още не е дошло второто пришествие , според други има , според трети трето ....нещо се размива тоя небесен град в мъглата от тълкувания .
Понеже небесния град единствено дава щастие за което на земята няма условия , да разбираме че силно вярващия също не е щастлив човек ? Тоест хората са обречени от бог да бъдат нещастни на земята ? Добре че е само теория .
Според едни такъв небесен йерусалим няма защото още не е дошло второто пришествие , според други има , според трети трето ....нещо се размива тоя небесен град в мъглата от тълкувания .
- koliu_45acp
- Потребител
-
Jordana написа:Значи вируса - божие творение както и всичко на земята , погубил милиони , включително деца , жени и мъже с нищо не предизвикали такъв край е божия план срещу луцифер ? Нещо не се връзва работата при толкова съвършени методи , създадени от бог да ти прекъсне нещастния земен път да се налага луцифер да прави нещо по въпроса . Някаква оплетена ситуация се получава - бог ни праща болести и страдание , създава ни нещастни за да ни тества във великия си биг брадър - на това отгоре ни дава и луцифер да ни разсейва от правия път и да ни е гадно още повече ? Това е вече прекалено мисля .
аве, бате, ти читеш написаното, както дявола чите Евангелието

оти не мое си мислиш - бе сабале ше се попраим, ша поискам прошка от ближния, ша са покаям...
още, я за други не моим отговарям, ма я съм яко вярващ (но не винаги съм бил) и както казах одеве - съм доста щастлив и спокоен ... тва да усещаш Божията благословия и благодат у всичко де правиш (га стоиш далеч от греха) е нещо неописуемо, братле!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Та, обадил се Бог на Ной и му казал:
-НОЙ, ЗЕМИ АРХИВИРАЙ, ЧЕ ЩЕ РЕСТАРТИРАМ
-НОЙ, ЗЕМИ АРХИВИРАЙ, ЧЕ ЩЕ РЕСТАРТИРАМ

- Zagy
- нафтения
-
koliu_45acp написа:аве, бате, ти читеш написаното, както дявола чите Евангелиетоначи... не е толкуз важно дали и кога ша погинеш от бацил, или от куршум, или от яденье и пиенье.... по-важното е ко си напраил с живота си дотогава.
оти не мое си мислиш - бе сабале ше се попраим, ша поискам прошка от ближния, ша са покаям...
още, я за други не моим отговарям, ма я съм яко вярващ (но не винаги съм бил) и както казах одеве - съм доста щастлив и спокоен ... тва да усещаш Божията благословия и благодат у всичко де правиш (га стоиш далеч от греха) е нещо неописуемо, братле!
Май и ти четеш както дявола чете Евангелието... като ще задълбаваме - кажи тогава с какво е виновно едно малко дете или бебе пред тоя така наречен господ, че трябва да бъде покосено от някаква болест, или изверг с калашник? какво иска да ни каже бог с това?