По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 07 Окт 2016, 19:59

Малка подробност обаче, че няма как да откажат на Тиквоний, тъй като България е с най-добрите финанси от почти всички в ЕС в момента. Дали благодарение на него или въпреки него може да се спори, ама за предното не може ;) Не само няма да му откажат в сегашната ситуация, а ми ще го питат и за още.

:mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна steeN на 07 Окт 2016, 20:17, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Окт 2016, 20:03

bum_bum написа:Все си мислех, че тия статии колко сме богати при положение, че 80 хиляди отишли на почивка в Гърция са само за тъпаци и наистина се чудех връзва ли се някой на подобни статии. :kuku: Какво значи 80к отишли на почивка?

Той човека е вярващ или май лековерен :mhihi:

Естствено, че е тъпня тва с Гърцията...
Това, че се е изнесла софийската гъзария натам нищо не означава.

Мен даже ми прозвуча супер грозно това като го чух...
Ама то от нашия любим мутропремиер кво да се очакква :banghead:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Окт 2016, 20:45

steeN написа:Малка подробност обаче, че няма как да откажат на Тиквоний, тъй като България е с най-добрите финанси от почти всички в ЕС в момента. Дали благодарение на него или въпреки него може да се спори, ама за предното не може ;) Не само няма да му откажат в сегашната ситуация, а ми ще го питат и за още.

Според теб тиквоний е много успешен премиер защото не му отказват финансиране на дълга ? Това е теза за която наистина не се бях сетил :mhihi: Каква е разликата между двама премиери от които единия дължи 11 милиарда долара другия 35 милиарда евро ? Струва ми се че отговора далеч надхвърля дебата за политико социалните стремежи на българската политическа класа :dunno:

Брутен външен дълг
Брутният външен дълг към края на юли 2016 г. възлиза на 34 891.5 млн. евро, като нараства с 803.1
млн. евро (2.4%) в сравнение с края на 2015 г. (34 088.5 млн. евро). Като процент от БВП2 брутният външен
дълг е 76.7% и се понижава с 0.5 процентни пункта спрямо края на 2015 г. (77.2% от БВП). Дългът нараства
със 180.4 млн. евро (0.5%) спрямо юли 2015 г. (34 711.2 млн. евро, 78.6% от БВП).
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Окт 2016, 23:17

Изключително много се дразня на хора, които не четат и повтарят като латерна едно и също. Както казах дали е заради него(Борисов) или въпреки него е съвсем отделен въпрос! Знам, че подскачаш, но на фона на ЕС и повечето развит свят, финансите на БГ са много добри. Може би се чувствал вътрешно по-добре ако не беше така, но реалността е друга.

Борисов е като уличен хулиган пред вредите, които нанесе Луканов на България... тва 1. 2, това ти е някакво твое тълкувание как на калпавия космонавт му е крива ракетата и мораториума на дълга е щото пак лоши сили отвън са ни попречили. Правиш ли разлика между някой, който е сравнително некомпетентен и боклук, който целенасочено руши за собствена изгода? Не случайно и свърши по начина, по който свърши.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Окт 2016, 23:21

Еми не знам дали е хулиган :mhihi: или нещо не толкова бунтарско , някой казват друго :
Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър
http://nakratko.bg/category/42/122945/
Луканов е същата подла твар като настоящия , ама ти си ги хвали днешните капиталисти управляващи грамотно и компетентно страната. Мен не ми пречи , даже ми се дига настроението от такъв хумор :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Окт 2016, 1:46

Аз имам усещане за пропорциите на нещата. Финансите на Бг в момента са по-добре от 1990 и са по-добре от повечето държави в ЕС. Няма опасност от фалит, няма опасност от срив в банковата система, няма да пада борда. Както казах, може да ти се иска да е така, за някакво твое вътрешно удовлетворение, но не е. Не мисля, че летвата която има за прескачане Борисов е много висока, на фона на предшествениците му... в армия от слепи и едноокия е цар... същото се отнася и за финансите на Бг.

Това, кой кариерен политик е оглавил на някаква международна организация/сбирка на клоуни, няма да ми подобри живота по никакъв начин, нито твоя, нито на който и да е в България. Но пък е забавно как се вживяват в измислените си организации. Сякаш Русия питаха ООН преди да вземат Крим... примерно.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Окт 2016, 5:23

steeN написа:Аз имам усещане за пропорциите на нещата. Финансите на Бг в момента са по-добре от 1990 и са по-добре от повечето държави в ЕС. Няма опасност от фалит, няма опасност от срив в банковата система, няма да пада борда. Както казах, може да ти се иска да е така, за някакво твое вътрешно удовлетворение, но не е. Не мисля, че летвата която има за прескачане Борисов е много висока, на фона на предшествениците му... в армия от слепи и едноокия е цар... същото се отнася и за финансите на Бг.

Това, кой кариерен политик е оглавил на някаква международна организация/сбирка на клоуни, няма да ми подобри живота по никакъв начин, нито твоя, нито на който и да е в България. Но пък е забавно как се вживяват в измислените си организации. Сякаш Русия питаха ООН преди да вземат Крим... примерно.

Имам сериозен въпрос:

Може ли да те цитирам на други места, извън форума? В статии, книги, тв-предавания?

Имаш фундаментални изказвания, които карат Шкумбата да си търси работа като оплаквачка на гробищата. Нещо от сорта, как да имаш 10 милиарда заем е проблем, но 40 милиарда са ОК. Да имаш дефицит е проблем, но да изтеглиш заем, за да го покриеш е ОК. И на следващата година пак, и на по-следващата пак, и на по-по-следващата пак... Отцепването на Косово от Сърбия е ОК, но отцепването на Крим от Украйна проблем. Бомбардирането на Сърбия, Либия, Сирия, Афганстан, Ирак и т.н. без съгласието на ООН е ОК, но присъединяването чрез референдум на Крим е проблем и т.н. и т.н. и т.н.

имало "финансити", били били по-добре. Кой ви управлява? Член на БКП. Кой ви е кандидат за президент, бивш партиен секретар. И нали режима бил бил престъпен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Окт 2016, 6:00

1991г БВП на България е 11 милиарда долара. С дълг от 10 милиарда долара.
Сега е 30% от БВП...

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD

Ако не можеш да разбереш, защо когато са били 10 е било голям проблем... то проблема е именно в теб.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Окт 2016, 6:21

steeN написа:1991г БВП на България е 11 милиарда долара. С дълг от 10 милиарда долара.
Сега е 30% от БВП...

Ако не можеш да разбереш, защо когато са били 10 е било голям проблем... то проблема е именно в теб.

http://data.worldbank.org/indicator/NY. ... cations=BG

1989 - 21.747 Billion
2015 - 48.953 Billion

Аха, разбрах. 10 милиарда при 100% държавна собственост и работеща що-годе икономика са проблем през 1989. 40 милиарда при разпродадена, окрадена, унищожена или просто закрита икономика са нормални. Явно проблема е в мен. Както и в това, че през 1989 има близо 9 милиона население, сега 7 милиона. От тях активно работещи ??? 2.5 милиона пенсионери (непотребна сволоч), един милион мангали (растящ бой в геометрична прогресия).... да продължавам ли с ученици, деца, трайно безработни, тези дето са по линия на временната заетост и накрая кой ще връща тези пари? Или ще се теглят, за да се връщат? Сега като мине тръбата през Турция, българските тръби ще се нарежат и ще идат на скраб. Все ще се изкара нещо :dunno: Украинци и прибалтийци имат опит. Чакам да развиеш теорийте за газов хъб :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Окт 2016, 9:10

steeN написа:1991г БВП на България е 11 милиарда долара. С дълг от 10 милиарда долара.
Сега е 30% от БВП...

Това просто не е вярно , външния дълг е 77% от БВП - септември месец 2016г , цитирам ти официален държавен документ .
На всички е ясно че има значение как е структуриран дълга , но и на всички е ясно че само проблема с една банка успя да постави банковата система и държавата на колене , и принуди Борисов да тегли бърз заем за покриване на дупката . Въпреки оперативния резерв ,въпреки гаранц. фонд , въпреки борда , въпреки че е частна банка , въпреки цялата куха фасада в която е превърната държавата . Той всъщност проблема даже не е в дълга на държавата , не е бил и по времето на Живков проблема в дълга . Много добре знаеш че опорните точки за разграбваене на държавата и минаване към капиталистическа пазарна икономика са спуснати от запад . 26 години демокрация това добре - имаме свободни медии , пазарна икономика ,добри предприемачески практики и условия за бизнес , силна средна класа , гръбнак на икономиката , подобри се здравеопазването и образованието , армията гарантира националната сигурност , полицията гарантира личната свобода и неприкосновеност на личноста и имуществото на гражданите , финансовата система е стабилна , българите са доволни и дори ходят на почивка в Гърция по празниците :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Окт 2016, 13:16

Сега е 30% от БВП...

Нищо не вдявам.. :dunno: 91-ва не мисля, че е в уравнението щото тогава на власт бяха демократите.

89-та БВП не е ли бил 21 милиарда? С дълг 11 съотношението никак не е лошо. През 97-ма в която сме били фалирали имаме близо 30 млрд БВП. Т.е. под 30% е съотношението БВП-дълг. Това не е ли чудесно?

В момента имаме 50 милиарда долара БВП и 45 милиарда заеми. Кой и как пресмята това съотношение, че е 30%?
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Окт 2016, 14:13

Jordana написа: 26 години демокрация това добре - имаме свободни медии , пазарна икономика ,добри предприемачески практики и условия за бизнес , силна средна класа , гръбнак на икономиката , подобри се здравеопазването и образованието , армията гарантира националната сигурност , полицията гарантира личната свобода и неприкосновеност на личноста и имуществото на гражданите , финансовата система е стабилна , българите са доволни и дори ходят на почивка в Гърция по празниците :mhihi:

Това е достоен финал на темата, но само бих добавил нещо. Защо "дори"? Аз бих го заменил с "поне". Имам познати, които на почивка ходят в Доминикана, Ямайка или Куба. Кой ходеше преди на острова на Свободата? Тато, отбрани другари и Йорданка Хрисова. Сега всеки може да отиде на почивка навсякъде. Познавам една кака, която да пъти годишно прави ескурзии извън Европа. Не е ходила единствено по полюсите. На собствени разноски, не за сметка на някой друг. Доходите така се повишиха, че българите си позволяват да въртят бизнес страната, а да живеят в Дубай, Южна Африка или на други екзотични места.

Прпуснал си проспериращото селско стопантво. Доходите от него направиха много хора милионери. Най-известният от тях загина при нелеп инцидент в Амстердам, но е светъл пример как с едни картофи може да се постигне висок стандарт на живот. Да прибавим и билкарството. Цели райони из Петричко сеят и гледат зелени екологични култури. Селата се разцъфтяха. Хората масово напускат градовете и се връщат към земята и корените си.

За 27 години израстна едно цяло поколение. Това са щастливи, жизнерадостни и усмихнати хора. На чужденците (включително такива като мен) стъпвайки в бг им прави впечатление ведрата атмосфера по улиците. Във всеки един магазин, офис, заведение за обществено хранене или където и да е, винаги ви посрещат с усмивка и повишено внимание. Инцидент с автомобил вече не е повод за притеснение. Участниците си разменят протоколи, стискат си ръцете и дори си правят селфи за спомен. В края на краищата това е само еди тон метал. По улиците се вижда и повишеният стандарт на живот. Автомобилни гиганти като БМВ, МБ, ФВ, просто не могат да смогнат на търсенето. Клиентите са принудени да чакат следваща доставка. Вейрон, Ролс Ройс, Ферари и Ламборджини не правят впечатление никому. Да е говорим за частните джетове по малките летища около градовете, яхтените пристанища, ловния туризъм и какво ли още не? бг-яхти в Монако са нещо повече от нормално и хората дори си въртят бизнеса оттам.

Сигурен съм, че пропускам страшно много неща :dunno:

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Окт 2016, 14:19

BMW_POWER написа:
Jordana написа: 26 години демокрация това добре - имаме свободни медии , пазарна икономика ,добри предприемачески практики и условия за бизнес , силна средна класа , гръбнак на икономиката , подобри се здравеопазването и образованието , армията гарантира националната сигурност , полицията гарантира личната свобода и неприкосновеност на личноста и имуществото на гражданите , финансовата система е стабилна , българите са доволни и дори ходят на почивка в Гърция по празниците :mhihi:

Това е достоен финал на темата, но само бих добавил нещо. Защо "дори"? Аз бих го заменил с "поне". Имам познати, които на почивка ходят в Доминикана, Ямайка или Куба. Кой ходеше преди на острова на Свободата? Тато, отбрани другари и Йорданка Хрисова. Сега всеки може да отиде на почивка навсякъде. Познавам една кака, която да пъти годишно прави ескурзии извън Европа. Не е ходила единствено по полюсите. На собствени разноски, не за сметка на някой друг. Доходите така се повишиха, че българите си позволяват да въртят бизнес страната, а да живеят в Дубай, Южна Африка или на други екзотични места.

Прпуснал си проспериращото селско стопантво. Доходите от него направиха много хора милионери. Най-известният от тях загина при нелеп инцидент в Амстердам, но е светъл пример как с едни картофи може да се постигне висок стандарт на живот. Да прибавим и билкарството. Цели райони из Петричко сеят и гледат зелени екологични култури. Селата се разцъфтяха. Хората масово напускат градовете и се връщат към земята и корените си.

За 27 години израстна едно цяло поколение. Това са щастливи, жизнерадостни и усмихнати хора. На чужденците (включително такива като мен) стъпвайки в бг им прави впечатление ведрата атмосфера по улиците. Във всеки един магазин, офис, заведение за обществено хранене или където и да е, винаги ви посрещат с усмивка и повишено внимание. Инцидент с автомобил вече не е повод за притеснение. Участниците си разменят протоколи, стискат си ръцете и дори си правят селфи за спомен. В края на краищата това е само еди тон метал. По улиците се вижда и повишеният стандарт на живот. Автомобилни гиганти като БМВ, МБ, ФВ, просто не могат да смогнат на търсенето. Клиентите са принудени да чакат следваща доставка. Вейрон, Ролс Ройс, Ферари и Ламборджини не правят впечатление никому. Да е говорим за частните джетове по малките летища около градовете, яхтените пристанища, ловния туризъм и какво ли още не? бг-яхти в Монако са нещо повече от нормално и хората дори си въртят бизнеса оттам.

Сигурен съм, че пропускам страшно много неща :dunno:

цитирам, за да не се загуби, защото сумира доста точно нещата

а, да, и света стана едно наистина безопасно място
nakyde_otiva_sveta.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Окт 2016, 15:22

bum_bum написа:
Сега е 30% от БВП...

Нищо не вдявам.. :dunno: 91-ва не мисля, че е в уравнението щото тогава на власт бяха демократите.

89-та БВП не е ли бил 21 милиарда? С дълг 11 съотношението никак не е лошо. През 97-ма в която сме били фалирали имаме близо 30 млрд БВП. Т.е. под 30% е съотношението БВП-дълг. Това не е ли чудесно?

В момента имаме 50 милиарда долара БВП и 45 милиарда заеми. Кой и как пресмята това съотношение, че е 30%?

Стийна брои само чисто държавния дълг който наистина е 30% но това е само на пръв поглед тъй като стойноста на дълга не е константа , включва реалния дълг без частния дълг по който държавата е гарант . Има трайна тенденция да се увеличава . Националния дълг е 77% от брутния вътрешен продукт ако трябва да сме коректни . Това изобщо не е успокоително и не виждам какво толкова се радва Стийна .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Окт 2016, 16:01

Тъмните 45 години наистина се характеризират с най-черните възможни краски. Концлагерите, шпиц-командите, убийствата на интелигенцията, систематичното унищожаване на националната самоиндентичност са ежедневна практика до 10 ноември 1989. Как е било преди идването на червените окупатори? Недоволните са имали правото свободно да изразят мнението си винаги и навсякъде. Хората с безрезервна преданост и подкрепа са се разделяли със стоката си, само и само да подпомогнат в борбата с червената напаст. Ешелони с месо, зърно и т.н. ежедневно са тръгвали към Източния фронт. И вместо да се предадат доброволно, руските човекоподобни стигнаха до Берлин. Ако не бяха го направили, днес всички българи (като най-добри съюзници) щяха да поркат немска биричка, да карат само нови БМВ-та и т.н. и т.н.

Преди 09 септември недоволни не е имало. Снимки като долните са гнусни инсинуации и долни лъжи:

Изображение

https://2.bp.blogspot.com/-Xp0gL18QBPw/ ... _sud-1.jpg

Втория линк е за +18г

Такива понятия като "Черният капитан" са долна комунистическа инсинуация и проверка в гугъл бурзо го доказва. Рязането на глави и разнасянето им по селата, както и убиствата на невръстни деца не са потвърдени от нито един факт.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата