Спират "мръсните коли" от движение...
Модератор: Общи модератори
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Re: Спират "мръсните коли" от движение...
Kroki написа:Интересно е, че един ГТП да има нормален, то той ще фалира.. Трябва строг контрол, аха са пуснали нередовен някой, аха лиценз.
Ако на управляващите за някоя далаверка им се "взимаше лицензът", сега нямаше да седим в тази тема и да бистрим поредните тъпотии, с които се опитват да отчетат колко много се грижат за нас. (а сигурно е поредната схема - ако не пряко срещу шофьорите, поне някоя "наша" фирма да произведе и да продаде на КАТ 10000 бр. газ анализатори по 10000 лв. всеки.. :)
Ей, гледам че още няколко идеи се пръкнали от вчера, кого как да изкецат на дребно - стикери жълти/зелени, такси за влизане в центъра.. Няма да се оправи нищо, докато гледате така на нещата.
Имам чувството, че в България е пълно с лумпени, дето само чакат някой да викне:- Хайде!
А какво мислите за Вожда, дето беше казал, че животът в центъра е лукс и че било нормално малко по-скъпо да е - такси да се плащат най-различни и т.н.?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Мисля, че е напълно прав.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
Мойта е36-ца минава тест-а за газове без абсолютно никакви проблеми. Пункта, които посещавам е на баща ми и аз съм го карал да замери всичко "по книга" както се казва. Но сигурно съм един от малкото хора в България, които са си купили нов катализатор. Ако трябва да сме честни дизеловите автомобили, без катализатор и DPF трябва да бъдат спирани от движение до отсраняване на техническата неизправност. Работата е следната - дизеловите двигатели освен изгорелите газове отделят едни финни твърди частици, които са доказано канцерогенни. Любима моя гледка е дизелов автомобил, които изчезва в гъст облак черен дим и сажди.
Без Провокация Няма Прогрес !
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dreadx написа: А какво мислите за Вожда, дето беше казал, че животът в центъра е лукс и че било нормално малко по-скъпо да е - такси да се плащат най-различни и т.н.?
Напълно съм съгласен да се плаща повече за да отидеш с кола в центъра и да паркираш там. Ганьо се учи само като му бръкнеш в джоба.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
dreadx написа:Имам чувството, че в България е пълно с лумпени, дето само чакат някой да викне:- Хайде!
Едно е да викаш- браво, вдигнете цената на винетките, че нали трябват пари за пътищата. Друго е да подкрепиш една инициатива ГТП да станат реални както в нормалните държави.
Infinite написа:Мойта е36-ца минава тест-а за газове без абсолютно никакви проблеми. Пункта, които посещавам е на баща ми и аз съм го карал да замери всичко "по книга" както се казва. Но сигурно съм един от малкото хора в България, които са си купили нов катализатор. Ако трябва да сме честни дизеловите автомобили, без катализатор и DPF трябва да бъдат спирани от движение до отсраняване на техническата неизправност. Работата е следната - дизеловите двигатели освен изгорелите газове отделят едни финни твърди частици, които са доказано канцерогенни. Любима моя гледка е дизелов автомобил, които изчезва в гъст облак черен дим и сажди.
Баф мааму, аз мислех, че баща ми е единствения човек в БГ, който си е купил нов катализатор.
Колкото до канцерогенните частици - това просто не се споменава, дори децата знаят, че дизелите са по-екологични - куриозно, но факт, в ЕС дизел е синоним на екология

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Интересно ми е защо толкова се стискат софиянци и не си купят нови автомобили или поне катализатори, при полижение че стана ясно от темата за заплатите в София, че взимат средно по 2-3 бона?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Щото с 2-3 бона кое първо ще изплащаш - дом, кола или дете ще храниш. Карах най-новата тройка 320 х драйв с екстри като на 90-ката ми плюс автомат с 20% отстъпка лизинга ми идваше към 900лв. Ами каско, ами вноската за апартамента, а храна, а живот? Стига с тези приказки от 1001 нощ...
П.с: Не искам Дачия...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
П.с: Не искам Дачия...
Разбирам, аз дори съм готов да протестирам вече, че с тия заплати ми става непосилно да изплащам яхтата.
П.С. Като не искаш Дачия, а реално не можеш да си позволиш повече от Дачия - има градски транспорт
П.С. Като не искаш Дачия, а реално не можеш да си позволиш повече от Дачия - има градски транспорт
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Е явно това, което мога да си позволя, съм си го купил или ме познаваш и знаеш по-добре? Ти Дачия ли караш или си с градския?
Вземи под внимание, че не всеки иска да набива пари в ЧИСТО НОВА кола, а по-скоро в някоя на 2-3-5 годишна заради обезценяването. Или и тях да ги пратим за Дачии?
Вземи под внимание, че не всеки иска да набива пари в ЧИСТО НОВА кола, а по-скоро в някоя на 2-3-5 годишна заради обезценяването. Или и тях да ги пратим за Дачии?

Последна промяна Dextuar на 10 Окт 2016, 19:12, променена общо 1 път
Щом си купил това което можеш да си позволиш, не би трябвало да представлява проблем за теб да си подмениш ДПФ или катализатор ако се наложи.
П.С: Аз съм с градския
П.С: Аз съм с градския
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Абе ще се оправи и като българите спрат да купуват бензинови коли с единствената идея да набият една бомба зад главата на детето им. А това с махането на ДПФ да не мислиш, че е БГ патент?
dextuar написа:
Тях да ги пратим за катализатори

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
А аз може ли да попитам какво да направя като на 3-4 от служебните стари баничарки и бусове ми откраднаха катализаторите пред домовете на служителите?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!