Превод на пари от ПТП?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Превод на пари от ПТП?
Да ви питам имате ли представа след колко време превеждат пари за нанесени щети по колата от ПТП с попълнен двустранен протокол и двете коли са към Левинс,ако има значение и става въпрос за гражданска само,нямам каско.
Re: Превод на пари от ПТП?
Две седмици след огледа при застрахователя.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
ЛевИнс имат да ми плащат от миналата година над 20 000 лв по агресни и регресни щети.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Аз и така изпитвам недоверие към застрахователи, ти направо ми изтри думата "застраховане" от главата 

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
2 седмици е ако няма никакви претенции от страна на застрахователите, ако имат някакви реално няма срок.
Tires are evil - destroy them all ...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Лев Инс ПЪЛНИ ИЗМАМНИЦИ само по гражданска!
Един бакшиш ме забърса лятото. Попълнихме си протоколче, в което пише, че се приема за виновен и подпис всичко както си му е реда с номер от 112 и тн.Отивам на другия ден, снимат ме и попълвам всички документи. Тръгвам си минава месец и нещо никой не ме търси. Звъня на кол центъра и изкарват, че аз не съм си бил попълнил документите липсвали ми всички едва ли не не съм бил дал дори протокол
. Уведомих ги, че им давам 24часа да намерят документите и да ми кажат какво става, за да не се объщам към КЗП. Звънят ми на другия ден и ми обясняват да отида да попълня заявление, че искам щетата ми да се разглежда без да е сниман другия автомобилм, защото УЧУДВАЩО бакшиша не бил отишъл .
АЗ ли трябва да го гоня тоя бакшиш да му се моля да отиде? Като техен клиент по гражданска и каско не си ли е тяхна работа това?
Както и да е, още не съм отишъл, защото четох и за коефициента на обезценяване и както колата ми е 96та и по опис имам записани два детайла за боя я ми изплатят 40-50лв, я не а аз колата си я оправих вече ( реално нищо и нямаше само жълта боя)
Измекярщина като цяло. Ако беше по сериозна щета " к'во праим?"

Един бакшиш ме забърса лятото. Попълнихме си протоколче, в което пише, че се приема за виновен и подпис всичко както си му е реда с номер от 112 и тн.Отивам на другия ден, снимат ме и попълвам всички документи. Тръгвам си минава месец и нещо никой не ме търси. Звъня на кол центъра и изкарват, че аз не съм си бил попълнил документите липсвали ми всички едва ли не не съм бил дал дори протокол

АЗ ли трябва да го гоня тоя бакшиш да му се моля да отиде? Като техен клиент по гражданска и каско не си ли е тяхна работа това?
Както и да е, още не съм отишъл, защото четох и за коефициента на обезценяване и както колата ми е 96та и по опис имам записани два детайла за боя я ми изплатят 40-50лв, я не а аз колата си я оправих вече ( реално нищо и нямаше само жълта боя)

Измекярщина като цяло. Ако беше по сериозна щета " к'во праим?"

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Е убава работа
Мен ме удари една жена,не спря на СТОП защото изпуснала педала на спирачката :lol Обадих се на 112 там както си му е реда,жената си призна нали че е виновна на нейната кола нищо и нямаше само боя от мойта по нейната броня,а на мен изкривен амортесьор изкривена джанта смачкан калник и предна и задна врата,в същия ден застраховател снима и двете коли и описахме всичко,обаче всички протоколи си останаха при застрахователя не трябваше ли да има копие и за мен поне? Даже имаше и втори оглед на мойта кола в сервиз заради кривия амортисьор.
Аз се надявах тая седмица да ми преведат пари,а вие тука ме отчайвате сега

Аз се надявах тая седмица да ми преведат пари,а вие тука ме отчайвате сега

На 12-13 ден можеш да им звъннеш за да им напомниш за себе си ( да не разчиташ на тяхната заинтересованост ). Все пак не всички компании ще те бавят, има такива дето си превеждат навреме, ама колко...
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Колега, и аз съм в подобна ситуация, един 70-годишен бакшиш, който нито чува, нито вижда, ме удари в калника. Гражданската му е в ЛевИнс и пак същата история, че трябва и той да отиде да попълва декларация за вина. Но изглежда излезе по-разбран човек и е отишъл, в момента "Щетата е в състояние на очакване на потвърждение." Влез на сайта на левинс и провери по номера на претенцията какъв е статуса. В моя случай за една седмица се смени от "Очакват се документи", през "Оценка" и сега това, надявам се финално потвърждение. А сумата дали ще покрие щетите е отделен въпрос, ще видим тепърва. Гони ги до последно, правят се на ударени, пък ако мине. 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Мен миналото лято един ме удари, давайки назад. Само дето не помня компанията която беше (имат офис до стария наказателен паркинг). Попълнихме двустранен протокол, на другия ден аз си отидох, като щетите по моята кола бяха предна броня (БОЯ) и фар (Реглаж). Снимаха автомобила, попълних там к'вото трябва, дадох им банкова сметка и т'ва е. След някъде 14-15 дни си получих парите, сто пе'есе и няколко лева. Та търпение, ако не стане в срока, който е описан, звъниш и даваш зор.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
http://www.lev-ins.com/bg/damage Тука ли се проверява,защото въвеждам всичко и ми изписва моля въведете правилни данни а аз въвждам правилно,това да не е само за София?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Е явно Лев Инс не само мен ме мотаят.
Смешници я ми изплатят 50-60лв я не. За това и не се занимавам. Да не говорим, че оная в офиса до Парадайс на лявото от входа бюро се държа толквоа надменно като си завеждах щетата
Трябва все пак някой ден да се разходя ама и с тоя ремонт там кога ще стане не знам, дано нямат някаква давност тия неща 
Смешници я ми изплатят 50-60лв я не. За това и не се занимавам. Да не говорим, че оная в офиса до Парадайс на лявото от входа бюро се държа толквоа надменно като си завеждах щетата

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
2 седмици, точно с Лев Инс. Поне преди половин година беше така.
Иначе по гражданска не ми е известно да трябва да ходи другия автомобил за снимане. Наскоро пак имах удоволствието и в момента и аз ги чакам. Единствено ме сюрпризираха, че изплащането на сумите е само по банков път по сметка на собственика на колата
Отиваш, попълваш някви документи, снимат те, взимаш си листа с оценката на щетата и си чакаш да ти изплатят сумата. Тва е по гражданската. Ако има някакви претенции и нещо не знам вече как стоят нещата. Със сигурност не изплащат достатъчно, че да си оправите колата на 100%, но пак е нещо
Аз лично изисквам да ми направят копие на протокола от КАТ, иначе си прибират всички документи

Отиваш, попълваш някви документи, снимат те, взимаш си листа с оценката на щетата и си чакаш да ти изплатят сумата. Тва е по гражданската. Ако има някакви претенции и нещо не знам вече как стоят нещата. Със сигурност не изплащат достатъчно, че да си оправите колата на 100%, но пак е нещо

...обаче всички протоколи си останаха при застрахователя не трябваше ли да има копие и за мен поне?...
Аз лично изисквам да ми направят копие на протокола от КАТ, иначе си прибират всички документи

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
В деня в който ме удариха снимаха и двете коли и двамата ходихме при застрахователя да попълваме протоколи,така че надявам се тези дни да ми преведат пари че вече мина една седмица.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Pisobella написа:Отиваш, попълваш някви документи, снимат те, взимаш си листа с оценката на щетата и си чакаш да ти изплатят сумата. Тва е по гражданската. Ако има някакви претенции и нещо не знам вече как стоят нещата. Със сигурност не изплащат достатъчно, че да си оправите колата на 100%, но пак е нещо![]()
Еми всичко попълних. След месец чакане звъня викат ми, че не съм попълнил никакви документи и липсвали. Заплаших ги и на другия ден документите се появиха. Говорим за щета само по гражданска ще си я изисквам от тях. Другия не бил сниман трябвало да отида да попълня заявление, че искам да ми разгелждат щетата без другата кола да е снимана

Да не говорим, че там ми снимаха и талона на колата и после ми казаха, че тая кола се водела на някаква жена, а аз съм втори собственик в България

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3