Смяна на капаци на фарове на Е39 2002 г.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на капаци на фарове на Е39 2002 г.
Здравейте колеги,
искам да си сменя капаците на моето Е39 (2002, бели мигачи, ксенон). Купих си нови капаци и се опитах да ги сваля през уикенда, но видях, че бяха много здраво залепени. Може ли да ми препоръчате къде в София мога да ги занеса и да могат да ми ги сменят? Също така искам да си сменя и водачите вътре, така и така ще ги отварям.
Мерси
Деян -0888 590 530
искам да си сменя капаците на моето Е39 (2002, бели мигачи, ксенон). Купих си нови капаци и се опитах да ги сваля през уикенда, но видях, че бяха много здраво залепени. Може ли да ми препоръчате къде в София мога да ги занеса и да могат да ми ги сменят? Също така искам да си сменя и водачите вътре, така и така ще ги отварям.
Мерси
Деян -0888 590 530
Re: Смяна на капаци на фарове на Е39 2002 г.
почти е невъзможно да се отоврят без чупене и рязане... след 2001-ва почват да ги лепят със черен силикон и няма отваряне... и аз съм се мъчил доста почти невъзможно е без да останат след от манипулацията след това... вариятна е да се изрежат от стъклото в близост до края където е за лепено и псоел да се махат остатъците на парчета щом вече имаш новите капаци... хубавото е че тогава слагат и от здравите водачи които по рядко създават проблем...
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Между другото, след такива манипулации, свързани с рязане, сваляне и нагаждане на елементи на фара, шансът след това да кондензира е доста висок. На е39-ката по този начин сменях стъклото на фара и оттогава си кондензира- какво ли не мазах, не запълвах, не облепях- ефектът е нулев.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Фейсовите фарове се разглобяват без рязане и други хамалогии, като се ползва пистолет за горещ въздух... 

Да беше прочел какво съм писал колега... преди 2001-ва фейсовите са с болкит и с пистолет се отварят лесно но след това ги правят със по корави водачи и ги лепят със черен силикон при който единствения вариянт е рязане... има го и на други места писано във форума
Просто колегата Z3Ro* може би не е попадал на по-нов фар.
И аз, когато отворих първите фарове преди години, си викам "абе, какви фурни, какви рязания, с пистолет за горещ въздух се отварят с лекота", ама не... Още при следващите фарове, които се наложи да отворя, осъзнах за какво иде реч.
Кондензът се получава, когато отдушниците са запушени, т.е. когато няма откъде да излезе влагата, което би трябвало да ни говори не, че сме залепили некачествено, а че сме запушили някой отдушник. Т.е. фарът не е херметически затворен, кондензът започва именно когато се "затвори" прекалено тертиплийската. Тези накривените маркучлета са отдушниците.

И аз, когато отворих първите фарове преди години, си викам "абе, какви фурни, какви рязания, с пистолет за горещ въздух се отварят с лекота", ама не... Още при следващите фарове, които се наложи да отворя, осъзнах за какво иде реч.
Николай Диянов написа:Между другото, след такива манипулации, свързани с рязане, сваляне и нагаждане на елементи на фара, шансът след това да кондензира е доста висок. На е39-ката по този начин сменях стъклото на фара и оттогава си кондензира- какво ли не мазах, не запълвах, не облепях- ефектът е нулев.
Кондензът се получава, когато отдушниците са запушени, т.е. когато няма откъде да излезе влагата, което би трябвало да ни говори не, че сме залепили некачествено, а че сме запушили някой отдушник. Т.е. фарът не е херметически затворен, кондензът започва именно когато се "затвори" прекалено тертиплийската. Тези накривените маркучлета са отдушниците.
6 мнения
• Страница 1 от 1