Превод на пари от ПТП?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Re: Превод на пари от ПТП?

Мнение от Pisobella » 13 Окт 2016, 11:34

Не ми се е случвало да се иска и другия автомобил, както и от приятели с щети по гражданска не съм чувала. Ако има каско може би е малко по-различно вече.
Ама аз не е като да ми е ежедневие да се разправям със застрахователи, та не знам :mhihi:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 13 Окт 2016, 12:57

ozBMW написа:http://www.lev-ins.com/bg/damage Тука ли се проверява,защото въвеждам всичко и ми изписва моля въведете правилни данни а аз въвждам правилно,това да не е само за София?

Цъкни на "Проверка на претенция", въвежда се само номера на щетата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 13 Окт 2016, 14:07

Какъв е тоя номер на щетата? Там пише на полицата въвеждам го ама пише невалиден или не съществуващ :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 13 Окт 2016, 21:02

Трябва да напишеш номера в пълния формат, нещо от сорта на 0000-5000-16-XXXXXX, включително и тиретата. Трябва да го имаш на листа от левинс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 14 Окт 2016, 20:49

Добре де някой имал ли е късмета да го натресе шофьор БЕЗ гражданска отговорност или по-точно изтекла? Кво правим в тоя случай :paranoid: Щото така стана при мен и сега тряя отивам да се занимавам с глупости.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Окт 2016, 21:03

E34 написа:Добре де някой имал ли е късмета да го натресе шофьор БЕЗ гражданска отговорност или по-точно изтекла? Кво правим в тоя случай :paranoid: Щото така стана при мен и сега тряя отивам да се занимавам с глупости.

Държавата трябва да ти плати сега, но какво е процедурата точно не мога да ти кажа.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 14 Окт 2016, 21:12

Има Гаранционен Фонд и той поема щетите в случай, че виновния вода няма застраховка :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 14 Окт 2016, 21:17

Приятел беше ударен от кола без ГО. Мотаха го с месеци, докато не му се случи и на него да удари някой с невалидна ГО - получи след два дни писмо, че са чисти и не дължи нищо :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 14 Окт 2016, 21:25

И аз чета сега, че трябва Гаранционния фонд да плати пък после съдели хубавеца да им върне парите. Обаче колко ще плати и кога...ще видим.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 16 Окт 2016, 21:02

На мен от Евроинс ми изплатиха щетата в рамките на седмица и сумата тотално покриваше нанесените поразения !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 18 Окт 2016, 12:20

Днеска звънях и ми казаха че срока е до 45,а не до 14 скоро го били променили и исках номера на щетата да си проверявам в интернет и сега е "в състояние на очакване на потвърждение" а вече минаха 2 седмици.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 20 Окт 2016, 3:58

Абе, я кажете - за щети по гражданска съм чел, че давността е 5 год. Обаче имам едно старо ПТП, за което още не съм ходил на оглед.

Онзи нещастник с Алфата, дето ме удари, 100% не си е уведомил застрахователя, че е предизвикал ПТП - но това в полицата го пише като негово задължение, а не мое. Който предизвика ПТП, е длъжен своевременно, до няколко дена да уведоми застрахователя си по ГО - и не е грижа на пострадалия.

Още не съм ходил при неговия застраховател (Generali) да ми гледат колата. Обаче ще се опитат ли да ми правят някакви въртели, заради това, че не съм отишъл веднага? - /все едно че хората си нямат друга работа, и само чакат някой да ги удари, за да висят по застрахователи/.

Колата си е така от над 2 год., с леко смачканите ламарини (не съм я ремонтирал).

Онзи с алфата стана на гъз, а моята има едни ролбари във вратите и дефектите са по-скоро козметични - вдлъбнати ламарини по лява врата и калник. Вратата не се е изкривила така, че да не затваря и да не може да се кара, затова и не си давах зор да ходя на огледи.

Иначе викахме КАТ и протокол от тях за ПТП-то си имам. Въпросът е онези от неговата ГО какво ще се опитат да ме лъжат, заради това че не съм отишъл веднага - има ли реално някакво основание да не ми уважат претенциите?

(знам, че ще се опитат да ми правят някакви въртели, сакън да спестят 100-200 лв. Ето, сега разбрах че може би трябва да попълня декларация, че искам да ми се гледат щетите, без значение дали онзи ги е уведомил. (и да ходят да си му търсят отговорност, ако се е скатал).

Има ли още някакви подробности, понеже все някога посещение ще има (наскоро ми дойде музата да я оправям и си купих резервни врата и калник от мегапартс) - но не искам да ходя няколко пъти, за да се разправям и все да си намират повод, да ме връщат за нещо.
Ако има някаква особеност, така че от едно ходене да се реши проблемът, моля кажете.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 20 Окт 2016, 7:42

И аз имам някакъв подобен проблем. Завел съм една щета по каско, ама трябваше вторичен оглед, като се разглоби да се погледне дали няма още нещо строшено. Та 2-3 години си я карам така и не съм се занимавал да я ремонтирам и не съм си взел парите от каското. Та въпроса ми е, да се занимавам ли да ги търся или има давност някаква (четох нещо за 3 години ) ? :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 20 Окт 2016, 10:53

ozBMW написа:Днеска звънях и ми казаха че срока е до 45,а не до 14 скоро го били променили и исках номера на щетата да си проверявам в интернет и сега е "в състояние на очакване на потвърждение" а вече минаха 2 седмици.....

http://lex.bg/laws/ldoc/2135518681

Не виждам да е променяна наредбата от октомври 2014, а чл. 18 си е съвсем ясен. Нещата отиват към комисия за финансов надзор.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 20 Окт 2016, 11:07

http://www.lev-ins.com/bg/Charter-for-customer-service

Това е от сайта на левинс към днешна дата и в т.8 също пише 15 дена, което ще рече, че или някой те бъзика по телефона, или нещо друго по трасето не е наред.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата