Превод на пари от ПТП?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Re: Превод на пари от ПТП?
Една седмица е срокът, в който да отидеш да ти видят колата от застрахователите. Нещо такова. Карайте си я 2-3 години, после иди докажи, че точно тези поражения са от онази конкретна катастрофа..... как ви хрумва така, след някакви години.....
---------
Иначе при мен са си спазили 14-дневния срок.
---------
Иначе при мен са си спазили 14-дневния срок.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
А то пък има ли значение, дали са точно тези драскотини по боята и точно тези конкретни вдлъбнатини? - ако в протокола от ПТП-то, КАТ са написали, че са повредени два детайла, значи имаш да ремонтираш два детайла.Pisobella написа:.. после иди докажи, че точно тези поражения са от онази конкретна катастрофа.....
И се предполага ремонтът да е за сметка на виновника и неговата застрахователна компания.
Доколкото знам една седмица е срокът за оглед по каско. Мисля, че за гражданската отговорност по друг начин стоят нещата, защото там въпросът не опира само до смачкани ламарини и оглед на коли, а за всичките поразии, за които може да е отговорен един водач на МПС. Ако сбуташ някой пешеходец и той ли да ходи на оглед при застрахователя ти по ГО? /- отделно, дето може до 7 дена и да не е излязъл от болницата/. Всички щети се удостоверяват чрез съответните документи. Може да се причинят имуществени вреди не само на други МПС-та. Например, ако вляза във витрината на магазина отсреща, пак ще дойде КАТ и ще напише протокол. А аз след това ще съм длъжен да уведомя застрахователя си по ГО. (магазинът няма КАСКО, нито ГО - много ясно.) Собственикът на магазина ще си има протокол, с който да ходи да си търси парите от моя застраховател. А до колко време може да го направи - аз като четох така го разбирам, че до 5 години.
Знам, че не им се плаща и че гледат да мотаят хората. Даже може и да са отсвирили разни хора, като са им изложили теорията на Pisobella от по-горе. Една част от хората наистина ще повярват и ще се откажат да си търсят парите - те са длъжни да се опитат да ги откажат.
Затова ще ми е полезно, ако някой сподели опит със сходен случай - и какво е станало точно.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Тия левинс пълни нещасници превели ми 200лв,а аз дадох толко само за калник и амортисьор 

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
И аз да се похваля с колосалната сума от 108.80, дето нито ще стигнат за 2ра ръка калник, нито за кит и боя да оправям стария
Просто вече няма да съм техен клиент. Не че ще го усетят, но няколко застраховки по-малко за тях. Още няколко хиляди отказали се като мен и може да им направи впечатление.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Това само в БГ върви да се вземе лапаницата, а после обезщетения по някой лев, колкото да не е без хич.
Може и да не им направи впечатление някакъв процент полици по-малко, но сериозно впечатление щеше да им направи, ако дори на няколко хиляди ПТП-та им се наложи да изплатят реалните суми за ремонта.
Има ли вариант да докажеш, че преведените 108 лв. за нищо не стигат и да си търсиш реалната сума?
/- между другото какви са тези: "Дал Бог Живот и Здраве ЕАД" ? - колегата ми днес си прави ГО към тях и ми се видя някаква много ниска сума - по 37 лв. на 4 вноски - това за Е39 - 2.0, 150 кс./
Може и да не им направи впечатление някакъв процент полици по-малко, но сериозно впечатление щеше да им направи, ако дори на няколко хиляди ПТП-та им се наложи да изплатят реалните суми за ремонта.
Има ли вариант да докажеш, че преведените 108 лв. за нищо не стигат и да си търсиш реалната сума?
/- между другото какви са тези: "Дал Бог Живот и Здраве ЕАД" ? - колегата ми днес си прави ГО към тях и ми се видя някаква много ниска сума - по 37 лв. на 4 вноски - това за Е39 - 2.0, 150 кс./
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
И това е за кола 2008-ма година,вярно Дачия е ама и за нея частите не са по 20лв,тва ако ми беше е36-цата сигурно щяха 50лв да ми платят,как и да е ще си преместя и аз и двете коли и готово,ама само нека ми се обадят да ме питат дали ще си продължим застраховките при тях 

- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
Пичове днес един давайки назад направо ми отпука фара и част бронята И изкриви калника, всичко наред призна си, че е виновен и ще пишем. Дотук добре, процедурата каква е, трябва да ида при неговия застраховател в случая Euroins където завеждат щетите, снимат ми колата, пишем и там и после какво?! На каква основа оценяват щетите, по мои смятания... май няма да съвпаднат с това което може би ще получа, по банков път ли става или може и кеш, това колко време се чака видях, че е много относително и няма да питам. 

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3