Вадене на мъдрец
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Вадене на мъдрец
С игла са бил търсил. И кво, като подскоча, начи имаме бинго ?
Така кат гледам, май мойте представи са по-страшни от това което всъщност е
Ще си сложа първо двойното серво на е28цата дето кретена ми прати, че после няма съм в кондиция сигурно, па ше ме гложди от вътре, после ще видим некъв час да уговорим, и ше пия от на дедо панагюрката 3-4 шота и ше хода с такси. Не знам.

Така кат гледам, май мойте представи са по-страшни от това което всъщност е

Ще си сложа първо двойното серво на е28цата дето кретена ми прати, че после няма съм в кондиция сигурно, па ше ме гложди от вътре, после ще видим некъв час да уговорим, и ше пия от на дедо панагюрката 3-4 шота и ше хода с такси. Не знам.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Да, и колкото по-малко знаеш,по-добре!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ogata написа:dr.peshev написа:Точно за вадене на долен мъдрец се слага най-сложната упойка в стоматологията!
Не става във венеца , понеже долната челюст не пропуска упойки при кътниците
Търси се нервът , преди да влезе в челюстта
Поставянето на точно тази упойка показва кой колко разбира в професията
Демек тряя го разпробият на сухо, да си ме заболи едно качествено и като му се покаже главата на нерва, да го нашляпат него с упойка, вече като съм припаднал от шок и тогава започва якото ?![]()
![]()
![]()
![]()
Иглата се забива около свивката на ченето , и от двете страни . Като хване , със скалпел се оголва зъбчето , заклещват ти главата да не мърда и с клещите се клати докато изхрущи и се отдели корена от ченето . Това е сюблимния момент - мъдреците са с повече корени и има опасност да се строши и корена да остане . Тогава става малко по-напечено . В общи линии болка няма, болката е само от иглата първоначално . После плюеш малко кръв и няколко часа не пиеш не пушиш не ядеш . Лигавиците в устната кухина почват да заздравяват до 5 -6 часа така че няма опасност да се проточи това състояние .
Вади го докато е време , после като се разруши става по - зор работата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Аз си вадих два едновременно за да не ходя два пъти. Упойката е гадна няколко секунди, след това нищо не усещаш. Снимката е задължителна за да види доктора къде са корените иначе може да влезеш в садо мазо филм и ти да си главния герой. И със зъбите е като с колите - ако не уцелиш на майстор може истински да ти се дореве.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Майстор е. Има и хубава техника според моите разбирания.
Голям монитор има, пуска там некви релакс плуващи риби на хората.
Аз се чуда дали ще е смешно да ми пусне спондж боб от тубата, та да ми е малко по-леко
Голям монитор има, пуска там некви релакс плуващи риби на хората.
Аз се чуда дали ще е смешно да ми пусне спондж боб от тубата, та да ми е малко по-леко

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
При хубава упойка болка няма по време на ваденето
Болката започва когато мине упойката
Болката започва когато мине упойката

Бях в лицево-челюстна х-я в ВМА по друга причина но стана на въпрос че точно там са най-добрите, та един ми обесняваше че се реже и от самата челюст . А ако не стане как треа си като змия (може да лапнеш цело пиле) 

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Преди ситуацията да не си пил нищо,та даже и предната вечер,защото има вероятност да не те хване упойката.казвам от опит.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Алкохола само засилва действието на упойката!!!
Слабото действие на упойката не се дължи на алкохол,а на
способностите на лекаря,който я е поставил и на
извиненията,които си е измислил, че не може да я сложи както трябва
Слабото действие на упойката не се дължи на алкохол,а на
способностите на лекаря,който я е поставил и на
извиненията,които си е измислил, че не може да я сложи както трябва

v_p_m написа:Бях в лицево-челюстна х-я в ВМА по друга причина но стана на въпрос че точно там са най-добрите, та един ми обесняваше че се реже и от самата челюст . А ако не стане как треа си като змия (може да лапнеш цело пиле)

Правиха ми мъдрец преди месец два с упойка , и си ме хвана доста. По дразнещото е отминаването на упойката, държеше 5 часа.
Колкото повече го мислиш толко по зле.
вадиха ми два горни, упойката се слага направо в коста, гоната кост е като ементал
. Не чувстваш абсолютно нищо, даже и самата упойка поеже преди да те боцне - пръска с едно гадно спрейче! не осещащ нищо. 1 месец време между двата, понеже с по една дупка от страна не се яде, а там не трябва да попада храна. има съсирек който пази дупката докато не зарастне. моите бяха израснали напълно но на криво и пречеха на разширяването на горната челюст, а предстоеше слагане на брекети. общо взето с тази цел ги и махнах. като цяло няма страшно. вече ако се вади от коста, демек не се е показал, или е хоризонтално положение на мъдреца, там вече си е направо операция. успех!

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Горните мъдреци нямат НИЩО общо с долните
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Мъдрец тръгва да бута човек като е под напрежение май
Преди 5 години и мен ме удари доста мощно долния "пасажерски"
Точно бях затръгвал за една командировка, бях яко под пара нещо и копелето така се обади, че трябваше да си изпусна самолета. Тогава не знаех, че е мъдрец, щото изобщо нищо ми нямаше дотогава. Мислех, че са някакви проблеми с друг съседен зъб. Обаааче... като направиха снимки се оказа, че има Дзвер дето расте не нагоре, ами НАПРЕД и НАДОЛУ
Вкопава се в корените на тоя пред него. Като я видях така картинка и ми призля още толкоз. 2-3 дни бях на аулинец. Много весело и спокойно изведнъж ми стана. Забравих и за мъдрец, и за командировка, вероятно съм пристрастен даже
Нямаше как да го вадим, дадоха ми някакви "антибиотици" да забавят и потиснат процеса. Пих ги една седмица. Спря да ме боли и така си остана... Оттогава не се е обаждал пак, а и нямам планове да го бутам. Ама някакси... се чувствам като Рипли дето носи Пришълеца в себе си
"Шофьорския" пък е като обратно крило на Су-47
Ама и него не мисля да го бутам
Горните не искам да ги знам 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Мене ме мъчи само вечерно време. Явно спа под напрежение .. на около бар и половина
Ивчо ми се обади да даде идея да съм го бил закачил на теглича на е28ка и една 2ра да съм бил набил
Дадохте ми сили, ще ва държа в течение.
После се чуда кво да го права. Мое го топна в смола да си направа топка за лост, като едно време на ладите

Ивчо ми се обади да даде идея да съм го бил закачил на теглича на е28ка и една 2ра да съм бил набил

Дадохте ми сили, ще ва държа в течение.
После се чуда кво да го права. Мое го топна в смола да си направа топка за лост, като едно време на ладите

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Не се панирай, най-лесно изваденият ми зъб (на тоя етап единствен) е така наречения от вас пасажерски (долен десен мъдрец, при мене е шофиорския
).
Братчеда ми би упойката, 5-10 мин. ми показва некви А8 из мобилето, дето мисли да си ги купува и за 30 секунди го извади. Хвана едно тъпо длето, натисна няколко пъти около самият зъб, и посегна към рафта за друг инструмент. "Ей сега гепи клещите и ме почна" си помислих аз - а той взе пинсетата и с тържествен жест извади, от устата, клетника.
Те са цяла фамилия зъболекари (баща, майка, и двама синове) и съм бил свидетел на доста легенди за вадене на трудни зъби, но по скоро е практика да излизат лесно, нещо от порядъка на 5% са проблемни. Още на снимката ще си проличи в кои процент ще си ти.....

Братчеда ми би упойката, 5-10 мин. ми показва некви А8 из мобилето, дето мисли да си ги купува и за 30 секунди го извади. Хвана едно тъпо длето, натисна няколко пъти около самият зъб, и посегна към рафта за друг инструмент. "Ей сега гепи клещите и ме почна" си помислих аз - а той взе пинсетата и с тържествен жест извади, от устата, клетника.
Те са цяла фамилия зъболекари (баща, майка, и двама синове) и съм бил свидетел на доста легенди за вадене на трудни зъби, но по скоро е практика да излизат лесно, нещо от порядъка на 5% са проблемни. Още на снимката ще си проличи в кои процент ще си ти.....