Вадене на мъдрец

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Вадене на мъдрец

Мнение от efren » 21 Окт 2016, 21:37

dr.peshev написа:Горните мъдреци нямат НИЩО общо с долните

Горните са като вадене на млечни зъби с упойка, ако се разсееш може да изпуснеш момента.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Окт 2016, 21:39

ogata написа:Мене ме мъчи само вечерно време. Явно спа под напрежение .. на около бар и половина :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ивчо ми се обади да даде идея да съм го бил закачил на теглича на е28ка и една 2ра да съм бил набил :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Дадохте ми сили, ще ва държа в течение.
После се чуда кво да го права. Мое го топна в смола да си направа топка за лост, като едно време на ладите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :yes:

Кажи и да ти го пази, да не го счупи тогава :ok: Дано да е по-едра женица и с големи бомби да буферира, че обикновено виждат зор с ваденето :mhihi: Аз ако реша, ще ходя при някой по-здрав мъжага зъболекар да ми спести мъките откъм време поне :mhihi: Или при някоя бомбеста :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2016, 21:40

efren написа:

Горните са като вадене на млечни зъби с упойка, ако се разсееш може да изпуснеш момента.

Аз явно съм изтеглил късата клечка, че да ми строшат ченето чак с горен десен. :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Окт 2016, 21:46

Мен за мъдрец ми биха 4 упойки (2 корена идеални, другите 2 напреки на предните)....бях изтръпнал до палците на краката.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Окт 2016, 21:47

Don_Diego написа:Мен за мъдрец ми биха 4 упойки (2 корена идеални, другите 2 напреки на предните)....бях изтръпнал до палците на краката.

- Харабейшио, на жертвата са и били 4ри упойки преди да и извадят зъба.
- Ми начи лек ... маняка е бил мега изтръпналия
ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙ

Бургазлиите, ще го схванат :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Окт 2016, 21:51

bum_bum написа:
efren написа:

Аз явно съм изтеглил късата клечка, че да ми строшат ченето чак с горен десен. :banghead:

Най късата.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 21 Окт 2016, 22:01

Aз го гледах тоя филм точно преди 2 седмици. Долен десен мъдрец с размер на Голф2 растеше почти перпендикулярно на останалите зъби. Допълнителният бонус беше, че от него се виждаха не повече от 20%...Останалото беше в челюстта.
Силно ти препоръчвам да си намериш лицево-челюстен хирург, а да не оставяш зъболекарката ти да го вади.
По принцип няма да усетиш болка, но се усеща като вземат да ти режат кокала, за да го пооткрият за момента с щангата :mhihi:
Миризмата на изгорял зъб винаги ми е била много противна :mhihi:
Ден-два след, като го извадят ставаш като хамстер :mhihi: После 10 дена караш на млекце и пасирани супички...и след около 2 седмици пак си човек. На мен вчера ми махнаха конците :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Окт 2016, 23:47

мойте 4те бяха хоризонтално. отлагах отлагах и накрая ми ги извадиха. пълна упойка и нищо не усетих. после ходих три дни издут като хамстер и това беше... оставиха едно малко парченце от единия щото не можаха да го извадят, ама не ми пречи и не създава проблеми...

ако не ги извадиш ще ти развалят зъбите до тях и ще имаш много по-големи проблеми...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 22 Окт 2016, 2:35

Няма страшно, Колега. Нормално е да те е страх от зъболекар. По-лошо е обратното - когато зъболекарите започне да ги е страх от теб... :mhihi: :mhihi: Всичко минава и заминава, след време ще си спомняш само майтапите (като спомените от казармата).

Внимавай докато си още под упойка, докато не е минала напълно. Не пий и не яж НИЩО, говори минимално и изобщо - избягвай всякаква дейност с устата. Понеже устата ти ще бъде безчувствена, може жестоко да се изгориш с гореща напитка или да си ухапеш бузата или езика - съвсем сериозно, от личен опит го казвам. Успех и докладвай какво си направил с тоя зъб, че си ни на грижа... :wave: :wave:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 22 Окт 2016, 6:30

Phil написа: На мен вчера ми махнаха конците :mhihi:

Какво ще рече махнаха ми конците, не ми казвайте че се шие :ranting: :banghead:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 22 Окт 2016, 7:41

dr.peshev написа:Алкохола само засилва действието на упойката!!!
Слабото действие на упойката не се дължи на алкохол,а на
способностите на лекаря,който я е поставил и на
извиненията,които си е измислил, че не може да я сложи както трябва :ok:

Добре де, защо тогава преди да отида ми каза хирурга: "И да не вземеш да удариш едно преди да дойдеш утре сутрин!"?
А до колегата по-горе - шият ами как, като ти сцепят венеца, после шият.
Един съвет от мен - отиди на хирург! То ако беше да го вади всеки значи нямаше да има хирурзи, ама ако нещо се закучи после да не съжаляваш, че не си предпочел хирург пред "обикновен" зъбар. Аз освен убождането за упойката после грам болка съм нямал даже и след като упойката отмина. И не се и подух както казват някои, че ставали като хамстери. Имах съвсем малък отток и това беше. Но пък се простих с едни 350 лева за операцията.
Общо взето баща ми има един лаф, който е валиден за много сфери: "Окото се плаши...."(на многоточието се поставя ръце ако е за работа някаква и т.н.)
Кураж колега!
Карам бавно! Стигам Бързо!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Окт 2016, 7:57

Щом зъболекаря ще ти ги маха, значи хич не са сложни. За по-трудните си пратен в лицево-челюстна. Тази година и 4-те ми махнаха, 2 по 2. Както ти казаха - боли след това.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 22 Окт 2016, 8:43

Мен никога не ме беше болял зъб и не помня дали има-няма десетина години не съм ходил на зъболекар. Януари месец тази година обаче един зъб започна да ме боли. Да ама не мога да разбера кой. След два три дни ме заболя толкова яко, че не можех да спя. Най-сетне зъболекаря ме прие, огледа ги, почука ги и не можа да разбере кой е. А мен ме боли яко. И аз не мога да разбера кой е, първоначално даже си мислех, че ме боли ухото. Изпрати ме в някаква клиника срещу "Попа" в центъра (София) и там ми пускаха ток на всеки зъб, та евентуално го откриха. Зъболекаря реши, че ще го отворим и започна да го дълбае, издълба го яко и ме прати да си ходя, щяло да ми мине до вечерта и след няколко дни да му сложи коронка, защото зъба се бил самоумъртвил. Ходих още пет пъти да вади корените и да чисти и накрая толкова го беше отслабил, че зъбът се спука на две. Оказа се, че всичко е било безсмислено и трябва да го извадим и да сложим имплант. Отидох да го вадя, а през това време все още ме боли яко. Направих месец с болки и месец без да съм спал една нощ открай докрай, изгледах всички клипове в нета, играх игри, правих чикии, само не спах. Дойде заветният ден за ваденето и докторът ми каза, че може да ми извади и мъдреца до разваления зъб, защото така щяло да е по добре. Аз имам само два мъдреца отдолу, отгоре нямам. Сложи ми упойка и изчакахме малко, за да подейства, не трябва да се бърза, за да хване хубаво. После започна да ги вади, като първо ги разклащаше и после ги завърташе, счупения го извади лесно, но мъдреца го ряза на две, защото бил голям, зъбите са ми много големи, винаги съм се чудил как зъболекарите се удивляват и ахкат като ме видят за пръв път, но и главата ми е много голяма, в казармата едвам ми намериха каска, за сметка на това устата ми е малка, жена ми казва, че е като кокоши гъз и винаги ми я разцепват и разраняват отстрани, докато ръчкат. Та накрая ги извади, спомням си как пука на строшена кост, докато го отчупи от челюста. Заши ми венеца и ми каза да не се жабуря с течности, защото ще отмия коричката на раната и да не ям ядки. Не се издух много, поне външно не личеше. Същата нощ спах като младенец. След няколко дни ми свали конците, но все си мисля, че венците от двете страни не се залепиха един към друг. А, да отряза ми малко от месото на венеца, преди да извади зъбите. След няколко седмици усещах, че някакви парченца са останали между челюста и венеца отвътре и надигат необичайно на бубунки гладкия венец отвътре. След още няколко седмици парченцата започнаха да разкъсват венеца и да се показват, като така ми разраниха езика от тази страна и той се инфектира. С нокът ги изчоплих - бяха 2-3 десети от милиметъра, но безформени и остри, три броя. След два дни инфекцията премина и всичко зарастна. Много ми помогна докато ме болеше да си представям, че съм на плажа, морето е адски синьо, пясъкът е ситен и мек, зад мен имам красива средиземноморска къща, вятърът разрошва леко косата ми, приятно е, всичко е наред - един вид виртуална реалност.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 22 Окт 2016, 10:05

На мен ми остана един горен ляв. Колкото повече вадят толкова повече ме е страх. Последният го извади за 30 сек. нищо не усетих и само каза, чакай да обработя раната и щях да припадна на стола. Пребледнях зави ми се свят не можах да се усвестя цял час. Не знам, защо така стана.
Сега този последният е тотално разрошен миналата година по това време ме заболя. Отидох при хирург вече насрочи час да го вади ама не беше видял още снимката, като нея щях да я нося в самият ден. Обясних му, че има вероятност да ми стане лошо, както при последното вадене видя снимката и каза - не си за мен по добре в лицево челюстна хирургия там си има кой да те следи. Отивам в хирургията (за Плевен става въпрос) там хирурга видя снимката и каза оооо корена е във синусите може да се наложи да лягаш на масата, след тези думи ми се подкосиха краката. Изпрати ме да снимам синусите да види първо те как са та чак тогава евентуално да го вади. От тогава само един път ме заболя още не съм ходил да го вадят от страх.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Окт 2016, 10:20

С еволюцията на човека лицевия череп намалява за сметка на мъзъковия
С други думи: челюстите се смаляват , но броя на зъбите се запазва и
мъдреците няма къде да пробият-няма място
както казваше един мой професор на времето:
При негрите обаче зад мъдреците има още 2 пръста растояние-
после как няма да си расист! :lol: