Задачка-Закачка...
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Задачка-Закачка...
Е то пред камиона и батките с джипките не се ръгат

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dextuar написа:Е то пред камиона и батките с джипките не се ръгат![]()
![]()
Абе ръгат се,но като ме уцелят на "кеф"и има "две очи разплаканииии"

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Миналата година имаше често куки след автобусната спирка,но явно се отказаха ,защото не смогват с фишовете. 
Поредната BG недомислица.

Поредната BG недомислица.
(bubsa) написа:А да ви питам защо се ръгате там?Аз в повечето случаи си минавам през преките и излизам след прегледите.
И аз правя същото, понеже нямам желание да се ядосвам за глупости. То си личи, кой е наясно, че е в нарушение.
Оттам минавам само когато няма движение.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Друго яко кръстовище в сутрешния час пик е това на Борис и Овча купел - почти всеки дрн минавам оттам и почти всеки ден съм смаян от наглостта/идиотщината/малоумието на голяма част от шофьорите там. Няколко сутрини имаше полицаи, но като задръстят паркинга на магазина и спират да се занимават, че пишат до обяд 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Малоумни кръстовища са 90% от всичките в София
А си има и напълно абсурдни цели булеварди,К.Величков ми е един от водещите.Там ако има камери КАТ ще пребъде.
То и не само пътищата са ни виновни де.Ако шофьорите бяха по-грамотни щеше да е доста по-поносимо.
ПС Случка от сутринта.Карам си аз от Сточна Гара в посока Подуене със бесния Смарт и първо един бус щеше да ме сгази,защото в последния момент реши,че няма да минава през подлеза,а през кръстовището на Подуене
Няма и минутка след това,както си тръгвам от средната лента с ляв мигач(там са 2 ленти за ляв) и вече съм след средата на кръстовището един олигофрен решил,че от най-лява лента ще мине направо ме натресе във вратата и ме завъртя
Докато спра вече гледах А4-ворката как отпушва в посока Сердика мол без да спре
Газ след него и го настигам в една пряка след близо 2км
Оказа се без гражданска и преглед и не бягал,а просто там нямало къде да спре
ПС2 Очаквах,че смарта се е разцепил,а се оказа само с една синя черта на вратата,много кораво това картче
Да знаете да се пазите от олигофрен с Ауди А4 комби,тъмно синьо СА9030РР

То и не само пътищата са ни виновни де.Ако шофьорите бяха по-грамотни щеше да е доста по-поносимо.
ПС Случка от сутринта.Карам си аз от Сточна Гара в посока Подуене със бесния Смарт и първо един бус щеше да ме сгази,защото в последния момент реши,че няма да минава през подлеза,а през кръстовището на Подуене

Оказа се без гражданска и преглед и не бягал,а просто там нямало къде да спре

ПС2 Очаквах,че смарта се е разцепил,а се оказа само с една синя черта на вратата,много кораво това картче

Да знаете да се пазите от олигофрен с Ауди А4 комби,тъмно синьо СА9030РР

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Не.Разбрахме се 

Няма значение как са регулирани, всеки кара както му е удобно
Примери много, и за въпросното кръстовище, и за всички останали. За мен най-култов остава въпроса кой къде трябва да отиде на четирилентов път с: 1-ляво|2-направо|3-направо|4-дясно преди светофара и 2 ленти + бус или паркинг след? Много рядко засичам шофьори, които са в лявата лента за направо, които отиват в лявата лента след светофара (лента 2)
Простата логика казва, че имаме 2 ленти направо преди и след светофара. Следователно регулацията е точна, но някои "карат направо". Ако някой ми даде логичен отговор, ще го черпя бира 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Не мога да повярвам, че хора с толкова години зад волана още има неща които ги впечатляват при движението си из София с автомобил.
ПС знаех отговора.

ПС знаех отговора.
Аз също се учудвам,като колегата още ли има хора които се учудват на движението в София...
Цяла България се изсипа тука и всеки си кара как си знае като на село на мегдана,живял съм в Западен парк 16 години и знам за какво става въпрос почти всеки ден минавам от там но не е само това кръстовище.
Сега съм в Люлин и е крайно готино сутрин как половината Перник,Радомир,Кюстендил,Дупница и околните села се изсипват през тъпото ново кръгово на Царица Йоана посока центъра,на обратно също е яко след билата от две ленти за направо става само една ама широчка като тя се ползва за две а понякога и за три като завиваш или изпреварваш направо да се обезводниш от кеф.
Така,че и аз нарушавам понякога не винаги но понякога явно ме прави лумпен ОК...просто ситуацията те подтиква...карам по правилата но понякога не мога да гледам как ме прескачат некви пришълци(да подчертая някои не всички) и да седа чинно незнам може аз да съм крив или със селска душа но факт.
За мен обаче голяма вина имат измислените проектанти на пътищата или квито са там както и светофарните уредби и тн.
Немога да си обясня (ще дам пример за въпросното стеснение на царица йоана след билата)виждаш,че там се получава тапа ежедневно не само сутрин или следобяд,и да не предприемаш нищо има место накъде да се разшири има как незнам незнам бул.Вардар във въпросното стеснение също може според мен да се разшири с по една лента нооо...отделно тази абсолютно масова практика да се използва цяло едно платно за паркиране толкова ебава майката на всичко нооо от там идват проблемите няма паркоместа трябва да се обособят парко места като цяло София се пълни с такива темпове,че повечето улици и булеварди не отговарят на темповете и на растеж...
Живи и здрави
Цяла България се изсипа тука и всеки си кара как си знае като на село на мегдана,живял съм в Западен парк 16 години и знам за какво става въпрос почти всеки ден минавам от там но не е само това кръстовище.
Сега съм в Люлин и е крайно готино сутрин как половината Перник,Радомир,Кюстендил,Дупница и околните села се изсипват през тъпото ново кръгово на Царица Йоана посока центъра,на обратно също е яко след билата от две ленти за направо става само една ама широчка като тя се ползва за две а понякога и за три като завиваш или изпреварваш направо да се обезводниш от кеф.
Така,че и аз нарушавам понякога не винаги но понякога явно ме прави лумпен ОК...просто ситуацията те подтиква...карам по правилата но понякога не мога да гледам как ме прескачат некви пришълци(да подчертая някои не всички) и да седа чинно незнам може аз да съм крив или със селска душа но факт.
За мен обаче голяма вина имат измислените проектанти на пътищата или квито са там както и светофарните уредби и тн.
Немога да си обясня (ще дам пример за въпросното стеснение на царица йоана след билата)виждаш,че там се получава тапа ежедневно не само сутрин или следобяд,и да не предприемаш нищо има место накъде да се разшири има как незнам незнам бул.Вардар във въпросното стеснение също може според мен да се разшири с по една лента нооо...отделно тази абсолютно масова практика да се използва цяло едно платно за паркиране толкова ебава майката на всичко нооо от там идват проблемите няма паркоместа трябва да се обособят парко места като цяло София се пълни с такива темпове,че повечето улици и булеварди не отговарят на темповете и на растеж...
Живи и здрави
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- Infinite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i compact
Mollov написа:Понеже напоследък се наслушах на простотии... от чисто любопитство пускам тази тема, с тази снимка:
Това е кръстовището на бул. Вардар и бул. Стамболийски в София... интересно ми е който минава от там да коментира как са урегулирани трите ленти за движение... или поне как знае, че са урегулурани... и как ги използва...
Това е едно от най-идиотските кръстовища.
Лентите са - крайна лява - ляв завой, средна лента - ляв завой, дясна лента - напред и надясно.
Обикновенно от средната лента всички карат направо, което води до голям проблем, тъй като направо има продължение само в 1 лента. Хората от дясната лента(които са си с пълното право да продължат напред) са принудени да се забият в автобусната отбивка, за да минат всички.
Без Провокация Няма Прогрес !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Мале голяма драма, за нещо не чак толкова съществено, незнам, може би съм му свикнал, че там съм израстнал
На мен просто не ми прави впечатление чак толкова, да в нарушение са тези от дясната лента за ляв завой, но какво от това, в 99% от случаите освен ако не са много нагли това не пречи на трафика.
А какво ще кажете сутрин по арсеналски посока хемус, не знам кой номер е училището, но за мен там са най малоумните родители в целия град.
Всяка сутрин платното е задръстено от псевдо жески автомобилчета тип "поло" и "фиеста" за да се заведе детето до училището, но забележете не в най дясната лента, редовно има спрели автомобили във всички платна до осевата линия
и това при положение, че на 50-100м по надолу и двете ленти са свободни и места има колкото искаш

2. Ами полуидиотите които задръстват постоянно бул България, спирайки на аварийки веднага след светофар на автобусна спирка?
Тях как да ги коментираме?
Скапана работа като, че в правилника е записано, че аварийните светлини ти дават право да спреш на средата на който и да е булевард и да си правиш каквото си искаш

На мен просто не ми прави впечатление чак толкова, да в нарушение са тези от дясната лента за ляв завой, но какво от това, в 99% от случаите освен ако не са много нагли това не пречи на трафика.
А какво ще кажете сутрин по арсеналски посока хемус, не знам кой номер е училището, но за мен там са най малоумните родители в целия град.
Всяка сутрин платното е задръстено от псевдо жески автомобилчета тип "поло" и "фиеста" за да се заведе детето до училището, но забележете не в най дясната лента, редовно има спрели автомобили във всички платна до осевата линия

2. Ами полуидиотите които задръстват постоянно бул България, спирайки на аварийки веднага след светофар на автобусна спирка?
Скапана работа като, че в правилника е записано, че аварийните светлини ти дават право да спреш на средата на който и да е булевард и да си правиш каквото си искаш

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vld написа:Мале голяма драма, за нещо не чак толкова съществено, незнам, може би съм му свикнал, че там съм израстнал![]()
Проблема е, както по-горе се спомена, че тия от "лентата за ляв завой" продължават в плътна редичка напред, което кара тия от лента "направо" да се сбутват към спирката и да става така, че ненарушаващите да седят и да чакат нарушителите да се изтеглят, след което да минат те... т.е. ситуацията е още по-абсурдна...
vld написа:Мале голяма драма, за нещо не чак толкова съществено, незнам, може би съм му свикнал, че там съм израстнал![]()
Всяка сутрин платното е задръстено от псевдо жески автомобилчета тип "поло" и "фиеста" за да се заведе детето до училището, но забележете не в най дясната лента, редовно има спрели автомобили във всички платна до осевата линияи това при положение, че на 50-100м по надолу и двете ленти са свободни и места има колкото искаш
![]()
![]()
Странно! В момент, в който се нарушава закона не се дразниш толкова, а в друг момент когато човек има право да спре се дразниш?!
На спирка е забранено да се паркира, но не и престой - освен ако няма знак, който да забранява, а там няма такъв знак.
Тази разлика в мнението ти явно идва от факта, че не ти пречи да продължиш от лента за наляво на право за да се придвижиш по-бързо, но когато някой те забави си недоволен ...
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3