НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: НВ-ВМХ
bum_bum написа:То има голяма борба да се разреши определен % ГМО мляко в органик млеката тъй, че като дойде хилърито може да не ти се налага да ходиш до нормален магазин.Тя е мегафен на Монсанто.
Нека силата на пазара е с мен

Иначе Хилари тва да и беше проблема само

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
Трябва ли да слушаме съветите на държавата за нашата диета?
Или кой е виновен за "Войната срещу мазнините"

Или кой е виновен за "Войната срещу мазнините"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Не съм писал скоро - реших да дам лек ъпдейт 
Не се сещам дали по-рано се е обсъждало в темата Bulletproof coffee?
Аз съм леко скептичен към такива комерси, но реших да пробвам да си правя в домашни условия нещо подобно
От 3 къси кафета на ден минах на две homemade bulletproof кафета и честно да ви кажа на мен ми действа доста осезаемо. Правя си го като си направя едно дълго кафе - примерно 100-120мл и сложа по 1 супена лъжица Ghee и кокосово масло. Вкуса е супер приятен - малко като бульонче, пия си го с кеф. Разбира се нищо общо с класическия еспресо вкус, с който повечето тук в БГ сме свикнали.
Ghee-то си го поръчвам от едни типове фенове на източните духовни течения (нещо мноо далеч от мен:)) дето го правят уж домашно - много добро ми се струва - доста по-добре от тези дето ги продават по био магазините на 4x цена.
Пия само такова кафе от може би месец и половина и плюсовете за мен са:
- Кафето става по-"меко" както към стомаха, така и към нервната система - например няма го "разтърсващия" ефект като да пиеш едно силно кафе на гладно
- Това е доста добър начин да вкарам още малко качествени мазнини без да се насилвам
- Ободряващия ефект е по-дълготраен.
Пия 2-4 дражета Ultra Omega-3 на Now на ден, като някои месеци почивам като свърши и чакам да дойде поръчката от UK. Сега взех и витамини на NOW ADAM за мен и EVE за жената - нямам мнение освен промяната на цвета на урината
Вече може би ще станат две години откакто се храня общо взето без въглехидрати и чак през последните 6 месеца имам чувството, че му "хванах цаката" и съм доволен. От около година спортувам 3-4 пъти седмично кондиционни тренировки ала кросфит. Като постижения от спорта нямам някакви впечатляващи резултати, но не ми е целта да ставам батка - нито се храня, нито тренирам за това. 185см, варирам 84-88кг последните 2 години. Все пак субективно ми харесва да си мисля, че съм подобрил осезаемо body compositiona
. Като почнах не можех да направя нито едно набиране, сега правя 12 стриктни първата серия
Рядко ям повече от 2 пъти на ден и ми е супер. Основния плюс на този начин на живот според мен е силно намалената зависимост към (редовното) хранене. Нямам никакъв проблем да пропусна 1-2-3 яденета и да ми се съберат примерно 24 часа нон-стоп работа.
Работя тежка и отговорна IT работа и често се случва да правим миграции посред нощ и винаги гледам как повечето хора почват да клюмат и ефективността им да пада драстично като си изпуснат яденето или като се натрупат повече от 8-10 часа работен ден.
По-рано бях споделял едно интересно наблюдение с проблем, който имам от години - болезнени гнойни пъпки по главата само под косата. Известно време след като спрях въглехидратите се усетих, че съвсем незабелязано проблема беше изчезнал. Също забелязах, че за ден-два да се отпусна и да ям пица или сладко и ми се появяват 1-2 пъпки.
Вече за две години 100 пъти съм пробвал - буквално 1 пица да изям и проблема се появява. Иначе изобщо нямам такъв проблем. Явно аз имам някаква остра нетърпимост или алергия. Или пък си поддържам някакво възпаление дето гладува и само чака да го захраня със захар
Надявах се след по-дълго въздържание трайно да се "излекувам", но засега не е така. Аз и без това нямам намерение да ям въглехидрати
Другото интересно е, че по същия начин ми действат явно и изкуствените подсладители, които се водят low carb. Например има едни протеинови десерти дето много ме кефят на вкус - QuestBar - яко сладки и вкусни а уж с 2-3гр net carbs. Това само доказва, че всичко такова е пълен боклук. 1-2 вафли такива да изям и веднага ми излизат пъпки. Общо взето всичко processed в шарена опаковка SUXX

Аз съм леко скептичен към такива комерси, но реших да пробвам да си правя в домашни условия нещо подобно

От 3 къси кафета на ден минах на две homemade bulletproof кафета и честно да ви кажа на мен ми действа доста осезаемо. Правя си го като си направя едно дълго кафе - примерно 100-120мл и сложа по 1 супена лъжица Ghee и кокосово масло. Вкуса е супер приятен - малко като бульонче, пия си го с кеф. Разбира се нищо общо с класическия еспресо вкус, с който повечето тук в БГ сме свикнали.

Ghee-то си го поръчвам от едни типове фенове на източните духовни течения (нещо мноо далеч от мен:)) дето го правят уж домашно - много добро ми се струва - доста по-добре от тези дето ги продават по био магазините на 4x цена.
- Кафето става по-"меко" както към стомаха, така и към нервната система - например няма го "разтърсващия" ефект като да пиеш едно силно кафе на гладно

- Това е доста добър начин да вкарам още малко качествени мазнини без да се насилвам

Пия 2-4 дражета Ultra Omega-3 на Now на ден, като някои месеци почивам като свърши и чакам да дойде поръчката от UK. Сега взех и витамини на NOW ADAM за мен и EVE за жената - нямам мнение освен промяната на цвета на урината

Вече може би ще станат две години откакто се храня общо взето без въглехидрати и чак през последните 6 месеца имам чувството, че му "хванах цаката" и съм доволен. От около година спортувам 3-4 пъти седмично кондиционни тренировки ала кросфит. Като постижения от спорта нямам някакви впечатляващи резултати, но не ми е целта да ставам батка - нито се храня, нито тренирам за това. 185см, варирам 84-88кг последните 2 години. Все пак субективно ми харесва да си мисля, че съм подобрил осезаемо body compositiona

Рядко ям повече от 2 пъти на ден и ми е супер. Основния плюс на този начин на живот според мен е силно намалената зависимост към (редовното) хранене. Нямам никакъв проблем да пропусна 1-2-3 яденета и да ми се съберат примерно 24 часа нон-стоп работа.
Работя тежка и отговорна IT работа и често се случва да правим миграции посред нощ и винаги гледам как повечето хора почват да клюмат и ефективността им да пада драстично като си изпуснат яденето или като се натрупат повече от 8-10 часа работен ден.
По-рано бях споделял едно интересно наблюдение с проблем, който имам от години - болезнени гнойни пъпки по главата само под косата. Известно време след като спрях въглехидратите се усетих, че съвсем незабелязано проблема беше изчезнал. Също забелязах, че за ден-два да се отпусна и да ям пица или сладко и ми се появяват 1-2 пъпки.
Вече за две години 100 пъти съм пробвал - буквално 1 пица да изям и проблема се появява. Иначе изобщо нямам такъв проблем. Явно аз имам някаква остра нетърпимост или алергия. Или пък си поддържам някакво възпаление дето гладува и само чака да го захраня със захар

Другото интересно е, че по същия начин ми действат явно и изкуствените подсладители, които се водят low carb. Например има едни протеинови десерти дето много ме кефят на вкус - QuestBar - яко сладки и вкусни а уж с 2-3гр net carbs. Това само доказва, че всичко такова е пълен боклук. 1-2 вафли такива да изям и веднага ми излизат пъпки. Общо взето всичко processed в шарена опаковка SUXX

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
НВ-ВМХ
Пия bulletproof coffee с upgraded beans и upgraded mct oil баш от Дейв още като не беше популярно и Дейв тъкмо започваше някъде 2012-та. За мен работи, а и цялата философия е на модерно палео. Много е важно да са качествени и кафето и МЦТ-то за добър ефект. Това на NOW не вАжи...b2 написа:Не съм писал скоро - реших да дам лек ъпдейт
- Кафето става по-"меко" както към стомаха, така и към нервната система - например няма го "разтърсващия" ефект като да пиеш едно силно кафе на гладно![]()
Пия 2-4 дражета Ultra Omega-3 на Now на ден, като някои месеци почивам като свърши и чакам да дойде поръчката от UK. Сега взех и витамини на NOW ADAM за мен и EVE за жената - нямам мнение освен промяната на цвета на урината![]()
Вече може би ще станат две години откакто се храня общо взето без въглехидрати и чак през последните 6 месеца имам чувството, че му "хванах цаката" и съм доволен. От около година спортувам 3-4 пъти седмично кондиционни тренировки ала кросфит. Като постижения от спорта нямам някакви впечатляващи резултати, но не ми е целта да ставам батка - нито се храня, нито тренирам за това. 185см, варирам 84-88кг последните 2 години. Все пак субективно ми харесва да си мисля, че съм подобрил осезаемо body compositiona. Като почнах не можех да направя нито едно набиране, сега правя 12 стриктни първата серия
Вече за две години 100 пъти съм пробвал - буквално 1 пица да изям и проблема се появява. Иначе изобщо нямам такъв проблем. Явно аз имам някаква остра нетърпимост или алергия. Или пък си поддържам някакво възпаление дето гладува и само чака да го захраня със захарНадявах се след по-дълго въздържание трайно да се "излекувам", но засега не е така. Аз и без това нямам намерение да ям въглехидрати
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Стевия под формата на зелен прах, кристализирана бяла стевия, ксилитол или някакъв друг естествен подсладител с 0 калории и 0 въглехдрати?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
b2 написа:...
Хубаво е, че споделяш такива работи. Хората имат нужда от пример за да пробват, а за много от тях подобна стъпка би могла да е живото променяща. Въпреки, че съм втория или третия човек в България, който е опитал НВХ дълги годино още преди да се говори за килограми сланина, жълтъци и такива работи безкрайно съжалявам че не съм го открил по-рано. Същото е за фиксито и кросфита, ама тва друга тема.

Тия барове с "безплатните" въглехидрати и аз ги ядях преди години ама по някое време се светнах. С рибеното масло също приключих, но се поинтересувай- има такива с доста живак и ПСБ-та. На мен ми писна да чета и да следя в коя марка и точно коя партида е изследвана преди да купувам и накрая го зарязах.
За кафето бях писал някъде назад. Аз слагам каквото се сетя- ги, обикновено масло, кокосово масло, гарам масала, лют пипер..

madafaka_donkele написа:Стевия под формата на зелен прах, кристализирана бяла стевия, ксилитол или някакъв друг естествен подсладител с 0 калории и 0 въглехдрати?
Ксилитола не добре. Кристализираната стевия бидейки силно преработена също. Стритата на прах вероятно е най-добре ако ти понася вкуса.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
b2 написа:Например има едни протеинови десерти дето много ме кефят на вкус - QuestBar - яко сладки и вкусни а уж с 2-3гр net carbs.
По този повод... на мен с глада ми е по-трудно да се справям и чат-пат, когато съм навън, хапвам по някоя такава вафла. Ама нещо хич не мога да си харесам нещо с по-малко въглехидрати, вкусно и засищащо. А и като им разгледам какво съдържат в какви съотношения... еми то по-добре сусамка/фъстъковка да хапна. А и едното е 3лв, другото 1лв. Ядки да си нося не ми е оферта, трябва ми нещо, което по-бързо се яде. Ако имам време за нещо по-така неопаковано, си хапвам мръвки. Мислех си за някакви протеини, но проблема ми е основно с глада, а те не помагат.
И само аз ли си пия кафето чисто, да горчи

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ако не е тайна, от кога си на НВХ-ВМ? Аз си мислех, че Милко Георгиев е основоположник за БГ...bum_bum написа:b2 написа:...
Хубаво е, че споделяш такива работи. Хората имат нужда от пример за да пробват, а за много от тях подобна стъпка би могла да е живото променяща. Въпреки, че съм втория или третия човек в България, който е опитал НВХ дълги годино още преди да се говори за килограми сланина, жълтъци и такива работи безкрайно съжалявам че не съм го открил по-рано. Същото е за фиксито и кросфита, ама тва друга тема.![]()
Тия барове с "безплатните" въглехидрати и аз ги ядях преди години ама по някое време се светнах. С рибеното масло също приключих, но се поинтересувай- има такива с доста живак и ПСБ-та. На мен ми писна да чета и да следя в коя марка и точно коя партида е изследвана преди да купувам и накрая го зарязах.
За кафето бях писал някъде назад. Аз слагам каквото се сетя- ги, обикновено масло, кокосово масло, гарам масала, лют пипер..Друго интересно е cold brew кафе или чай.
madafaka_donkele написа:Стевия под формата на зелен прах, кристализирана бяла стевия, ксилитол или някакъв друг естествен подсладител с 0 калории и 0 въглехдрати?
Ксилитола не добре. Кристализираната стевия бидейки силно преработена също. Стритата на прах вероятно е най-добре ако ти понася вкуса.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Стевията не е много оферта за ежедневие,принципно подлъгва организъма със сладкия си вкус,че влиза въглехидрат,а реално не е..И пак се стрелят стресови хормони,неприятни истории с една дума.
Особено кофти е с кафе,което по принцип си ги качва
Особено кофти е с кафе,което по принцип си ги качва
As Kate, from Nutrition by Nature states:
Stevia is “sweet” on the palate, so the body assumes it is receiving sugar and primes itself to do so. Glucose is cleared from the bloodstream and blood sugars drop, but no real sugar/glucose is provided to the body to compensate. When this happens, adrenaline and cortisol surge to mobilize sugar from other sources (liver, muscle glycogen, protein or body tissue) to bring blood glucose back up.
As I mentioned above, Stevia isn’t going to affect everyone’s blood sugar the same way or to the same degree. Some are not going to experience the blood sugar drop, while others may and thus also experience the increase in stress hormones. Apparently, my family suffers from the hypoglycemic effect with headaches, muscle cramps and fatigue.
As Lauren from Empowered Sustenance states:
The frequent release of the stress hormones (adrenaline and cortisol) in response to the Stevia-induced hypoglycemia can be damaging to our adrenal glands and overall health. These stress hormones are designed to be utilized when we need to be in a fight-or-flight response, not when we are eating a meal. The consequence to increased cortisol; suppressed immune system, increased inflammation, increased abdominal fat and lower thyroid function, just to name a few.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не. Открехна ни един и същ човек- "гуруто".
От същото това време се познавам с Милко и Галя, която работеше с него известно време. За това казвам, че съм втори или трети защото не помня кой по-напред започна да набива мазно.
Този ефект със сигурност го има при изкуствените подсладители. Нищо чудно и със стевията да е така.

Bogat-Beden написа:...
Този ефект със сигурност го има при изкуствените подсладители. Нищо чудно и със стевията да е така.
- steeN
- старши ентусиаст
-
И аз пиех кафе без захар, но на мен не ми понася нещо... направо ме взрирвява и пия зелен/черен чай или най-вече yerba mate (пак без захар).
Дълго време като не ядеш захар и устонових, че после всичко ти е супер сладко. От време на време си купувам тая тъпотия - https://www.vitaminshoppe.com/p/leslie- ... oz/ls-1032 но по-скоро е лигавщина.
Дълго време като не ядеш захар и устонових, че после всичко ти е супер сладко. От време на време си купувам тая тъпотия - https://www.vitaminshoppe.com/p/leslie- ... oz/ls-1032 но по-скоро е лигавщина.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз да споделя за подсладителите, че понатрупах опит с тях.
Еритрол - прехвален и скъп, променя вкуса на кафето и според мен предизвиква инсулинов отговор, аз поне огладнявам 15 мин.след като го приема, подобно на натрий базираните подсладители (уж безвредните).
Ксилитол - добива се основно от някакъв северн вид бреза. Вкусът не е лош, подслажда по-малко от захарта и се налага да се ползва голямо количество, а е скъп. Инсулиновият му индекс се води 0 - не влиза в кръвния поток изобщо, но не мога да гарантирам, поне не огладнявам от него.
Стевиа - има много разновидности на подсладители, базирани на стевиа. Единственото, което е ОК, е чистата стевиа - стрити листа. Доста е скъпа в този вид, затова правят шмекерии с нея. Белият прах е смесен с фруктоза или изкуствени подсладители, включително аспартам.
Аз лично намалих подсладителите почти до нула, започнах да си подслаждам с кокосово масло, мляко, смлени стърготини или подобни.
Еритрол - прехвален и скъп, променя вкуса на кафето и според мен предизвиква инсулинов отговор, аз поне огладнявам 15 мин.след като го приема, подобно на натрий базираните подсладители (уж безвредните).
Ксилитол - добива се основно от някакъв северн вид бреза. Вкусът не е лош, подслажда по-малко от захарта и се налага да се ползва голямо количество, а е скъп. Инсулиновият му индекс се води 0 - не влиза в кръвния поток изобщо, но не мога да гарантирам, поне не огладнявам от него.
Стевиа - има много разновидности на подсладители, базирани на стевиа. Единственото, което е ОК, е чистата стевиа - стрити листа. Доста е скъпа в този вид, затова правят шмекерии с нея. Белият прах е смесен с фруктоза или изкуствени подсладители, включително аспартам.
Аз лично намалих подсладителите почти до нула, започнах да си подслаждам с кокосово масло, мляко, смлени стърготини или подобни.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
2-3 лъжички мед на ден няма да убият никой. Не виждам смисъл от тези подсладители. Пък е и въпрос на свикване.
Детето ми скоро ще направи 3 години. Никога не е опитвала захар под каквато и да е рафинирана форма. Също и нищо зърнено. По площадката редовно си ходят деца, които ядат всякакви глупости там. На тия, които са опитвали им се дояжда и почват да циврят. Наща и да и предложат само им казва- това ще ви разболее, става и си заминава.
Детето ми скоро ще направи 3 години. Никога не е опитвала захар под каквато и да е рафинирана форма. Също и нищо зърнено. По площадката редовно си ходят деца, които ядат всякакви глупости там. На тия, които са опитвали им се дояжда и почват да циврят. Наща и да и предложат само им казва- това ще ви разболее, става и си заминава.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Медът е ясен, няма по-полезен подсладител. Аз в момента не го ползвам, защото имам несъвместимост към него, а и огладнявам зверски дори след една лъжица. Моето дете не беше опитвало захар до петата си година (освен ако не тъпчат в изкуствените млека, ма уж не пишеше да има). После една съседка й даде шоколад в наше отсъствие и се пристрасти на момента към захарта. Сега се борим да я намалим до минимум, колкото е възможно. Но пакетирани боклуци не яде, отказва и като я черпят. Съучениците й са пропищели, че само ги критикува за сандвичите, кетчупа, вафлите и меденките...
Never mistake motion for action...