Каква вода пиете ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: Каква вода пиете ?

Мнение от efren » 30 Окт 2016, 8:47

Това, че не чисти флуоридите си го пише на сайта им. Просто има малка степен на пречистване на тежките метали, но ако нямаш такива ти дреме.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2016, 9:07

Теста от линка на Бум не знам изобщо какъв тест е :dunno: Пича който дори не си е написал името под материала , твърди че през филтрите е прекаран специално подготвен коктейл от тежки метали и други замърсявания . Това къде го пише че бритата има такива качества и капацитет да пречиства такива ? концентрации .Флуоридите не се филтрират от бритата защото флуориди се съдържат в естествените водо източници .
Нито е представена някаква методика , нито брой измервания , нито каква степен на замърсяване и концентрации преди филтъра след филтъра ...
Все пак това са евтини битови филтри за питейна вода която си е от чешмата - така или иначе годна за пиене . Ако степента на задържане примерно на олово е 30% , а питейната вода която филтрираме е на нормата за съдържание на олово - след каната ще имаме почти двойно под допустимото . Напълно достатъчно според мен .Ако искате да филтрирате "вода" от хвостохранилището на оловно цинковото производство , брита не е вашия избор :mhihi: /както и другите кани от теста / Ако някой иска по сериозно пречистване , има други системи с няколко филтъра , големи патрони с активен въглен и обратна осмоза достъпни за монтаж в домакинството .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Окт 2016, 9:47

Jordana написа:Брита филтъра не чисти флуоридитие . Брита филтъра е изграден с активен въглен , йонообменни смоли и кокосови влакна .

Знам аз, че обичаш да спориш за спорта :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пуснах цитата, щото те беше домързяло да дочетеш :mrgreen:
Флуориди не се филтрират - там обратна осмоза или дестилация. Кокосовите влакна в случая са активния въглен.
За мен е все тая. Прав си - тия филтри не правят нищо друго, освен да подобряват вкуса донякъде. Бутилирана вода пия като ме пратят в пустинята - тук рядко. Имаме си природни дадености и гледам да не спонсорирам някакви измислени бизнеси. :mrgreen: И друг път съм го казвал из темите. Софийската вода е една от най-добрите за пиене у нас, да не кажа и по света (от водопроводните). Биеше я само Витошкия водопровод, за Лозенец, ама го бастисаха хитреците. И така :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2016, 12:01

Абе софийската вода.. говори се, че цял Самоков сере във водоизточника та от там и прословутия "летен грип". Това лято беше поредното в което половината ни столица си изсра и изповръща червата.

За флуорида мисля, че бъркате. Може да се филтрира, но е трудно заради високата му реактивност. В предвид сериозния проблем с него в Щатите там има решения за филтрацията му.

Бритата конкретно я има и в други изследвания. Алуминия се изпуска от филтриращите елементи според тях. Явно не са само соли и полимери.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Окт 2016, 13:28

Е нали уж заради това я хлорират водата - аз пък не съм хващал летен грип.

edit: Effect of Chlorination on Inactivating Selected Pathogen: http://www.cdc.gov/safewater/effectiven ... ogens.html
- от таблицата се вижда, че няколко определени вида патогени не могат да се унищожат чрез хлориране, затова при риск от такива се препоръчва, преди хлорирането, водата да се филтрира през 1-микрон филтър.
Общо взето от Софийска вода се отнасят сериозно към тези неща и не се притеснявам да я пия. Но като гледам колко неща се въдят във водата, взех да се чудя дали не е рисковано да се пие от планински и крайпътни чешми. Ще трябва да проуча въпроса.
Последна промяна dreadx на 30 Окт 2016, 20:03, променена общо 3 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2016, 13:33

Те я хлорират ама вайна + хлор :dunno: Това ако е една от най-хубавите води в Европа...

Канална вода се влива в язовир Искър! Мръсният поток идва от град Самоков и вече няколко месеца отива в язовира, вместо към пречиствателната станция. Проблемът, според отговорните от ВиК-Самоков е в запушването на мръсния канал в източната част на града.

Река Искър също е видимо замърсена и в нея, освен отпадната вода от канала, плуват всякакви боклуци. Пътят на реката преминава през няколко села преди да се влее в язовира. Водата от него пък отива за снабдяване на София.

Веднага, след като екип на NOVA попита за този проблем, от ВиК започнаха ремонт на запушения колектор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Окт 2016, 14:02

Аз говоря за тт данни на водата, Ph, минерализация и т.н. Лайната са си ясни :mhihi: навсякъде ги има. И аз гледах оная река как се лее цяло лято ... ама абсурдно е да твърдиш, че си хванал грип от водата. То у нас .... гробищата в повечето населени места са над водосбора.
Все по-лошо става положението - няма контрол, заебаха повечето стари и проучвателни мини на произвола, руднични утайници и зауствания пак са така, вододайните зони ги свиха зверски, изсекоха горите, строят и съответно кендзат където им падне....Поне няма индустрия и не вали глифозат (не че съм мерил де).
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Окт 2016, 14:47

Пия чешмяна, Горна Баня, Банкя, Девин - блу лейбъл и Хисаря. Хисарята ми е най-вкусна, ама е и най-скъпа :( Интересно, че никой не я е споменал досега.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 30 Окт 2016, 15:08

Пия вода може би 3-4 литра на ден,и все от PET бутилки , се чудя дали с водата ,,изпивам,, и част от бутилките :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 30 Окт 2016, 15:11

bum_bum написа:Абе софийската вода.. говори се, че цял Самоков сере във водоизточника та от там и прословутия "летен грип". Това лято беше поредното в което половината ни столица си изсра и изповръща червата.

За флуорида мисля, че бъркате. Може да се филтрира, но е трудно заради високата му реактивност. В предвид сериозния проблем с него в Щатите там има решения за филтрацията му.

Бритата конкретно я има и в други изследвания. Алуминия се изпуска от филтриращите елементи според тях. Явно не са само соли и полимери.

Колега, истина е за мръсната вода от Самоков, че я пият в София. Ако искате чиста вода, то трябва да живеете в Самоков. Водата е директно от планината е и е първото място по естесвения й път. От 8 години съм в Благоевград. Тук има няколко водопровода. От единия водата е тотален отвар и тече жълта. На другите водопроводи водата е добра. Та пия само минерална на Горна Баня и понякога газирана Михалково. В софия никога не бих пил вода от чешмата.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 30 Окт 2016, 15:16

Иначе чешмяна, прецедена през кана с филтър.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Окт 2016, 15:43

Михалково ако не се лъжа е с близо 3 грама на литър минерализация :shock:

Естествено газирана минерална вода Михалково се характеризира с обща минерализация от 2913,96 mg/L.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Окт 2016, 17:02

hell's angel написа:Аз говоря за тт данни на водата, Ph, минерализация и т.н. Лайната са си ясни :mhihi: навсякъде ги има. И аз гледах оная река как се лее цяло лято ... ама абсурдно е да твърдиш, че си хванал грип от водата. То у нас .... гробищата в повечето населени места са над водосбора.
Все по-лошо става положението - няма контрол, заебаха повечето стари и проучвателни мини на произвола, руднични утайници и зауствания пак са така, вододайните зони ги свиха зверски, изсекоха горите, строят и съответно кендзат където им падне....Поне няма индустрия и не вали глифозат (не че съм мерил де).

Е то не е грип. Така му викат, но всъщност май се оказва стомашно чревна инфекция от водата. Иначе, да. Водата има добър вкус.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Окт 2016, 17:02

Имат и розова за всекидневно пиене Михалково, от както я има до нас в магазините само такава вземаме. Иначе и една кана аквафор има за всеки случай... Фиктърчето й за месец и 1/2 до 2 месеца е тотал в Пловдив... Нз колко е добра водата в целия град, аз живея на Васил Априлов... Преди 2 месеца цялостно го правила (асфалт, води т.н.)... Сериозно се промени водата... Всичко по лесно се мие, пере и т.н. Но отново не бих я пил, въпреки, че дворните ни котки доста я харесват след подмяната на водопровода. Преди се е случвало да повръщат след като са я пили (а си ги гледаме - кастрация, ваксинации, обезопаразитявания и т.н.).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Окт 2016, 22:00

bum_bum написа:
hell's angel написа:Аз говоря за тт данни на водата, Ph, минерализация и т.н. Лайната са си ясни :mhihi: навсякъде ги има. И аз гледах оная река как се лее цяло лято ... ама абсурдно е да твърдиш, че си хванал грип от водата. То у нас .... гробищата в повечето населени места са над водосбора.

Е то не е грип. Така му викат, но всъщност май се оказва стомашно чревна инфекция от водата. Иначе, да. Водата има добър вкус.

Нали уж за тва се хлорира? Което трябва да е основната причина да не трябва да се пие вода от "чешмата" като се замисля.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата