София-Загреб-Марибор-Грац-Будапеща-София с автомобил?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
София-Загреб-Марибор-Грац-Будапеща-София с автомобил?
Колеги, другата седмица ми предстои горепосоченото пътуване с автомобил(не е на мое име). Ще ми е първо излизане от страната... та ще съм благодарен за насоки и съвети. Нужно ли ми е пълномощно? Смятам да тръгна от София 2-3 през нощта, и да мина цяла Сърбия по тъмно. Нощувките ще са в Загреб и Будапеща. Ааа и ще ползвам маршрутите от google.maps. Каквото ми дадете като информация ще е от полза, защото единственото което знам е ... да карам, че ми трябва зелена карта и лична карта 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: София-Загреб-Марибор-Грац-Будапеща-София с автомобил?
Предстой ти приключение....
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Той Механджията ще види темата и ще каже.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Минавал съм Пловдив-Загреб-Будапеща--Пловдив и беше много спокоен маршрут за каране. Един съвет освен този да си подготвиш всичко необходимо, карай по ограниченията!
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Приготви си пълномощно за всеки случай- преведено. Щом ще тръгваш по тъмно, няма опасност да чакаш много на границата България- Сърбия. Пътят в Сърбия не е лош- до магистралата е малко тесен, но пък живописен. Спазвай ограниченията- на някои места имаше стеснения, поради ремонтни дейности / но това беше преди два месеца /. В Сърбия магистралите са с тол такси. Ако си с образец на гражданската от 2016г., то не ти е необходим отделен отрязък "зелена карта". В Сърбия, преди Ниш няма много от познатите марки бензиностанции- за да си сигурен зареди си колата догоре. Веднъж качиш ли се на магистралата, през 20 тина километра има Газпром, Лукойл и т.н.
Свали си хубава навигация която да работи offline и си изтегли картите за съответните страни. Аз примерно съм с HERE WeGO и нямам
никакви проблеми. Някои навигации изискват интернет, а Сърбия не е в ЕС и роуминга може да ти излезе солено...
Направи си пълномощно, може и никъде да не ти потрябва, но по-добре е да го имаш!
Спазвай ограниченията или поне не ги надхвърляй с повече от 10км/ч
Гледай да си със зимни гуми!
Хубаво е да имаш дребни пари за разни такси по пътищата, но мисля, че на повечето места и с карта може да плащаш.
никакви проблеми. Някои навигации изискват интернет, а Сърбия не е в ЕС и роуминга може да ти излезе солено...
Направи си пълномощно, може и никъде да не ти потрябва, но по-добре е да го имаш!
Спазвай ограниченията или поне не ги надхвърляй с повече от 10км/ч

Гледай да си със зимни гуми!
Хубаво е да имаш дребни пари за разни такси по пътищата, но мисля, че на повечето места и с карта може да плащаш.
минавам София Загреб с автомобил минимум 3 пъти в годината, та......
Както са ти писали и по-горе, спазвай ограниченията, основно в Сърбия. Великата магистрала още я дострояват, там леко по тъмницата, че при един порой и с тая жълта маркировка ...
Хубавата навигация е плюс, но и по табели да караш пак е ясно и може да се ореантира човек. Навсякъде може да плащаш и с карта, така, че и да нямаш динари и куни не е беда. Но еврото върви
Относно пълномощното - едната година не бях с моя кола и правихме- никой не ни го и поиска. Освен нашите, другите даже и талон на колата не щат да гледат. Направи си за всеки случай, аз препоръчвам и асистънс да си направиш - не е скъпо, но е по-сигурно.
Както са ти писали и по-горе, спазвай ограниченията, основно в Сърбия. Великата магистрала още я дострояват, там леко по тъмницата, че при един порой и с тая жълта маркировка ...
Хубавата навигация е плюс, но и по табели да караш пак е ясно и може да се ореантира човек. Навсякъде може да плащаш и с карта, така, че и да нямаш динари и куни не е беда. Но еврото върви

Относно пълномощното - едната година не бях с моя кола и правихме- никой не ни го и поиска. Освен нашите, другите даже и талон на колата не щат да гледат. Направи си за всеки случай, аз препоръчвам и асистънс да си направиш - не е скъпо, но е по-сигурно.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колеги. Ще имам предвид тези неща.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Прибрах се. Даже минах и през Виена и Братислава. Ползвах офлайн навигацията, която ми препоръча колегата по-горе и съм наистина впечатлен от нея - всеки адрес, който й давах абсолютно точен. Забележителности, хотели, че и дори ме заведе на два адреса в Австрийски селца с перфектна точност.
Иначе се отплеснах за винетка в Австрия и ден и половина карах без... После си купих и 2 дни карах с
Дано камерите им не снимат за без винетки.
Иначе се отплеснах за винетка в Австрия и ден и половина карах без... После си купих и 2 дни карах с

9 мнения
• Страница 1 от 1