С БГ Регистрация в Испания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: С БГ Регистрация в Испания

Мнение от дид0 » 13 Апр 2011, 21:09

Колега щом питам явно не са (не е) запознат :winky:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Окт 2016, 16:35

Мончета,извинявам се за археологическите разкопки,но по темата-лесно ли се регистрира БГ кола в Испания с ГИ,монтиран тук?
Знам,че нямат много газ станции иначе.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Ное 2016, 0:27

Струва ми се невъзможно или поне ще е доста скъпо заради АГУ-то.
Много зависи на каква кола е АГУ-то, кой и как ще я регистрира в Испания, с две думи не е лесно и има много условности.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 01 Ное 2016, 11:07

Оки,ще търся допълнително инфо значи,мерси все пак.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 01 Ное 2016, 23:07

Не че нещо ма не се препоръчват много газовите уредби в Испания. То зависи къде си де ма на некои места си стига до 50 и нагоре градуса жегата летото та с тая газова маде ин булгейрия ше е шоу!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2016, 1:03

Bogat-Beden написа:Оки,ще търся допълнително инфо значи,мерси все пак.

Кажи условията, които те питах, ако искаш.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2016, 10:35

alekangg написа:
Bogat-Beden написа:Оки,ще търся допълнително инфо значи,мерси все пак.

Кажи условията, които те питах, ако искаш.

Питах принципно.Още не е ясен модела на колата-оттам на ГИ-то.Цялата идея е да не се взема дизел оттук,защото ДПФ-а вероятно вече е неработещ или направо изкормен а предполагам там ще е проблем за ITV -то,непреодолим..
Инак Е34 -принципно си прав,макар че усещането за жега е по-голямо заради влажността на въздуха.И все пак нямах предвид ГИ ,произведен в БГ,а просто монтиран тук.Доколкото знам нашите автомайстори са доста по-кадърни от тамошните. А и в Италия са подобни жегите,а са производители и големи поклонници на газовите уредби :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2016, 10:40

Не мисля, че един дпф ще е по-скъп от слагане на АГУ и всичките разправии по узаконяването му.

По-важно е как ще се подходи за регистрирането на колата.
Най-евтино(почти без пари) и безпроблемно, ще е, ако се покаже, че ти или на който е колата си сменя постоянното местожителство.
За това трябва колата, която ще се внася там, да е поне от 6 месеца на твое име, след това се вади всичко много по-лесно, включително, ако е модел, който там не се кара с АГУ.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2016, 11:16

alekangg написа:Не мисля, че един дпф ще е по-скъп от слагане на АГУ и всичките разправии по узаконяването му.

Най-евтино(почти без пари) и безпроблемно, ще е, ако се покаже, че ти или на който е колата си сменя постоянното местожителство.
За това трябва колата, която ще се внася там, да е поне от 6 месеца на твое име, след това се вади всичко много по-лесно, включително, ако е модел, който там не се кара с АГУ.
Не го бях мислил от този ъгъл :D
Мерси,ще попрочета и по испанските страници все пак,да видя и местните какво ще кажат :paranoid:
Иначе доколкото разбрaх 6 месеца е крайният срок за пререгистрация,ако си с постоянно местожителство (DNI tarjeta май беше) После ставало страшно ако те хванат 2 пъти-вземат колата направо и ходи се разправяй да плащаш глоби и паркинг и т.н..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2016, 11:33

Bogat-Beden написа:
alekangg написа:Не мисля, че един дпф ще е по-скъп от слагане на АГУ и всичките разправии по узаконяването му.

Не го бях мислил от този ъгъл :D
Мерси,ще попрочета и по испанските страници все пак,да видя и местните какво ще кажат :paranoid:
Иначе доколкото разбрaх 6 месеца е крайният срок за пререгистрация,ако си с постоянно местожителство (DNI tarjeta май беше) После ставало страшно ако те хванат 2 пъти-вземат колата направо и ходи се разправяй да плащаш глоби и паркинг и т.н..

Да, така е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Ное 2016, 21:53

alekangg написа:Да, така е.

Не точно. Ако караш с българска книжка, т.е не си я сменяш с испанска не е проблем регистрацията, но пак зависи от района. Като пример Барселона е кофти регион. Пререгистрацията в Испания (от български на испански) е скъпа работа и не си заслужава, по-добре си купи кола там с испанска регистрация. Газовите уредби, които са сертифицирани в Европа ги слагат БРЦ в Дружба, ако си с такава няма грижи.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2016, 22:24

Ще се развива бурно сектора май тепърва ..
Actualmente España es uno de los países con mayor expectativa de crecimiento del mercado del Autogás. Según cifras de la Corporación de Reservas Estratégicas de Productos Petrolíferos (CORES), del Ministerio de Industria, se está registrando un crecimiento anual de la demanda por encima del 13 por ciento.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Ное 2016, 22:27

E34 написа:

Не точно. Ако караш с българска книжка, т.е не си я сменяш с испанска не е проблем регистрацията, но пак зависи от района. Като пример Барселона е кофти регион. Пререгистрацията в Испания (от български на испански) е скъпа работа и не си заслужава, по-добре си купи кола там с испанска регистрация. Газовите уредби, които са сертифицирани в Европа ги слагат БРЦ в Дружба, ако си с такава няма грижи.

А, е точно такова мнение ми трябваше ,наистина полезно! Знам го сервиза.
Иначе регистрацията като парички май излиза наистина солено -около 1,5 к еур,но пък някои модели имат разлика в цената от нашия пазар(знам,че не е критерии..) от близо х2
Барцелона със сигурност се заяждат, предполагам и в Мадрид също. Като цяло за Коста Бланка ми е питанката,ама да видим..
Мерси още веднъж :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2016, 22:45

E34 написа:

Така е, този вариант го бях забравил, при мен не важеше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 05 Ное 2016, 10:01

По въпроса който всички приказват че нямало газстанций в испания й биле рядкост жестоко се лъжат. Аз ходих с колата за 4 месеца до Испания-Мадрид и навсякъде съм карал на газ включително й в града. Градовете са бъкани с газстанций докато на платените магистрали са на рядко само в Испания и трябва да се набелязват от нета предварително. Доколкото съм на ясно когато питах там за регистрация парите са 1000 евро +- за смяна на номера и да се има в предвид че не всяка кола е разрешена за поставяне на газова. Найстина по евтиния вариант е да се качиш на самолета и със спестените пари от път + регистрация да се купи кола от там. В едната посока пътя стъпва на 420 евро с е36 купе с 6 цилиндърчета като най скъпото не е горивото а тол таксите. Информация прясна от преди 1 месец. :D
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата