Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Акция "Зима"

Мнение от host » 03 Ное 2016, 20:09

Тва мани... Въпрос на избор е... Ама то не просто не се взема скъпото ами въобще не се сменя или купува.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 03 Ное 2016, 20:29

dreadx написа:И да ви напомня, целта на темата беше да пишем къде има куки, ама нещо не се получава май.
- то не бяха предложения един вика за 6 мм. грайфер, друг за 8.

Ти не си ли забелязвал че заглавията на темите в тоя форум показват за какво не е темата... И какво не трябва да се коментира в нея :mhihi: :mhihi:

П.П: Някои казват..., че ако пишеш по темата може дори бан да получиш :dunno: :dunno:
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Ное 2016, 20:34

Ами съжалявам, ама ако целта е да обясним на читателите как да не си слагат зимните гуми... срам и позор за автомобилен форум, който има за цел и да образова. Всяка зима едно и също по новините - "Еми тя колата стана неуправляема и катастрофата беше неизбежна". Ми как да не е, като всички предпоставки за това са на лице - липса на хубави гуми, липса на опит от страна на водача, + липсата на адекватна инфраструктура и почистването й... Нека да променим това, което е в наши ръце, не само да се оправдаваме с непочистени улици и прочие. Аз защо веднъж не се оплаках от зимните условия, колкото и тежки да са били те? То на кривата ракета и космоса й пречи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 03 Ное 2016, 22:08

drago9205 написа:Аз даже не разбирам защо са се хванали за дебелината на грайфера - пълна глупост! Да не говорим, че тези 1.6мм си клони към вече изтъркана гума :D

Какво да клони, като това си е галош.

Sent from my F3111 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 03 Ное 2016, 23:04

dextuar написа:Трябва ли колата да е на всяка цена?
И ако да, трябва ли колата да е на всяка цена БМВ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dextuar написа:Щото с 2-3 бона кое първо ще изплащаш - дом, кола или дете ще храниш. Карах най-новата тройка 320 х драйв с екстри като на 90-ката ми плюс автомат с 20% отстъпка лизинга ми идваше към 900лв. Ами каско, ами вноската за апартамента, а храна, а живот? Стига с тези приказки от 1001 нощ...
П.с: Не искам Дачия...

Явно за зимните гуми си на различно мнение от ДПФ и катализатор.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Акция "Зима"

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2016, 23:16

koziak написа:
dextuar написа:Трябва ли колата да е на всяка цена?
И ако да, трябва ли колата да е на всяка цена БМВ?

dextuar написа:Щото с 2-3 бона кое първо ще изплащаш - дом, кола или дете ще храниш. Карах най-новата тройка 320 х драйв с екстри като на 90-ката ми плюс автомат с 20% отстъпка лизинга ми идваше към 900лв. Ами каско, ами вноската за апартамента, а храна, а живот? Стига с тези приказки от 1001 нощ...
П.с: Не искам Дачия...

Явно за зимните гуми си на различно мнение от ДПФ и катализатор.

Поласкан съм. Дори не помня кога съм го писал. Нали си наясно, че има 90-ки без ДПФ фабрично, иначе благодаря за вниманието :) Понеже гледам реално на нещата, ака не търся гуми 2-ра употреба и не гъзарея с 18-ки за зимни, карам 320д, а не 335i... Щот' едно е да купиш, друго е да поддържаш. И ако обстоятелствата не го позволяват, бих карал и Шкода, щот' знам, че коврите не търчат по над 5 годишни баварки и не ми дреме дали Пенка ще ме види пред кварталното кафене в амортизирано БМВ :mhihi: Щото и голяма част от собствениците на БМВ в България купуват марката за някъв псевдо социален престиж...

Последна промяна Dextuar на 03 Ное 2016, 23:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 03 Ное 2016, 23:25

Значи Шкода може, важното е да не е Дачия.
А по темата, интересно ми е какво би се случило ако карам със всесезонни гуми, ако приемат закона

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 03 Ное 2016, 23:27

koziak написа:Значи Шкода може, важното е да не е Дачия.
А по темата, интересно ми е какво би се случило ако карам със всесезонни гуми, ако приемат закона

Разбира се, че може. И без кола може :winky:
Е няка какво да ти кажат, те май се водят S + M

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Ное 2016, 0:01

Също така дали е акция зима или есен не знам, но по София е пълно ама пъълно с полиция и не говоря за след 12 в студентски, а за навсякъде. На околовръстното видях патрулка оня ден, в люлин видях патрулка със знак и радар на шела, по сливница минах оня ден имаше след ботев и до там по пътя срещнах още 2 патрулки. Днес и вчера засичам още патрулки, нещо са се активизирали много!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 04 Ное 2016, 0:19

k.milanov написа:Също така дали е акция зима или есен не знам, но по София е пълно ама пъълно с полиция и не говоря за след 12 в студентски, а за навсякъде. На околовръстното видях патрулка оня ден, в люлин видях патрулка със знак и радар на шела, по сливница минах оня ден имаше след ботев и до там по пътя срещнах още 2 патрулки. Днес и вчера засичам още патрулки, нещо са се активизирали много!

Така е! Ама още малко като скуве студа и ще се изпокрият като мишки. :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 04 Ное 2016, 0:28

А трябва ли да е чудно,че в 2 милионен град се забелязава полицейско присъствие?
Щото на мен ми се струва за ненормално обратното ... :dunno:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 04 Ное 2016, 0:40

Това което те правят е позьорщина!

Застанал на средата на пътя и върти слънчогледа... пазител на реда... :ranting: :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 04 Ное 2016, 10:05

Ми като е 20 градуса в понеделник, който го мъчат към 10 сутринта да си сложи летните, за да е спокоен. После следобед към 5 да върне пак зимните, за да е още по спокоен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 04 Ное 2016, 11:02

drevnia написа:Ми като е 20 градуса в понеделник, който го мъчат към 10 сутринта да си сложи летните, за да е спокоен. После следобед към 5 да върне пак зимните, за да е още по спокоен.

Явно е много болезнено "съсипването" на зимните гуми. Няма какво да им стане на зимните ако се потъркалят 10-тина дни през зимният сезон на температура 15-20 градуса. Няма току така да се изтъркат нито ще им се скъси живота осезаемо (ако изобщо).
В крайна сметка това си е консуматив и е по-важна сигурността (собствената и чуждата).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Ное 2016, 12:09

миналия сезон на другия семеен автомобил (volvo s40) бяха му качени още края на септември гумите зимните и свалени края на май ... щото видиш е много сложна задача ... еми нищо им няма ... хем не са топ марка, но са на 3 сезона взети новички ... другия семеен автомобил понеже собственика му е "специалист" си го кара целогодишно с зимни гуми ... поне на 4 сезона са вече ама кара малко и нито са нацепени, нито нищо ... НЕ КАЗВАМ ДА СЕ ПРАВИ ТАКА ... обаче ...

нищо няма да им стане на тия мега ценни гуми от 1 топъл месец каране, освен ако не ги кара човек с 200км/ч и не прави стартове на всеки светофар ...

аз миналата година късно си ги качих, рано ги свалих ... ама бая се порадвах през това време и задните ги свалих на парцали ...

та, има фактори много по-лоши за зимната гума от тва някой да я кара нормално 20 дни като е 15+ градуса

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата