Дали съм истински фен?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Дали съм истински фен?
Е.Димитров написа:Колкото по-малко пари има човек, толкова по-голям фен е![]()
п/п
Марката на колата е без значение
Кажи го това на Джей Лено

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
(bubsa) написа:Е.Димитров написа:Колкото по-малко пари има човек, толкова по-голям фен е![]()
п/п
Кажи го това на Джей Лено![]()

only rear wheel drive
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
(bubsa) написа:Е.Димитров написа:Колкото по-малко пари има човек, толкова по-голям фен е![]()
п/п
Кажи го това на Джей Лено![]()
Не го виждам често Джей Лено да пише в български форуми.
Който разбрал- разбрал

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
(bubsa) написа:Явно тука сме все психопати![]()
Вярно е. Аз определено не се смятам за фен, но също съм забелязвал сериозни отклонения при себе си... Страшно ме е яд, когато сам си прецакам нещо по колата и (особено!) по мотора. Направо не мога да спя, лежа и само си прехвърлям в мозъка къде точно съм сбъркал и се псувам как можах да сгафя така. Когато отивам към колата - очите ми все в прецакания детайл (ако е нещо по "фасадата") и нямам спокойствие, докато не купя нов и не го сменя.
Преди години ми се наложи да карам в багажника една печка. Увих я цялата в един стар килим, наместих я в багажника и накарах собственика й да седне на задната седалка и я държи здраво, за да не се капичне и да строши някое стъкло. Така я докарахме до входа на блока му и като я разтоварихме - какво да видя... Нашият притискал печката с все сила към гърба на задната облегалка, някаква дръжка на вратичката се трила в средната облегалка за глава и беше протрила петно в кожата. Направо позеленях от яд - тоя шемет не е ли усетил, че шибаната му печка стърже в кожата на седалката, егати?!? Още си стои петното и ВСЕКИ път като отварям багажника - очите ми все в него... Като се замислиш - петънце колкото нокът от ЗАДНАТА страна на облегалката - какво толкова? Ама все пак ме е яд да го гледам...

Excellent! Steven is my name!
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Слабо, колеги... слабо ...
Аз моята я пуснах в мобилето защото бях жулнал полирания борд на предна дясна джанта около 5 см, а джантите бяха чисто нови! И за цялото време откакто съм шофьор тва е единствения случай в който драскам джанта на бордюр на каквато и да е кола. Толкова бях бесен, че не можах да спя цяла нощ, след тва на сутринта в мобилето, два дни не бях ял от яд. Жена ми не смееше да ми проговори 2 дни, за да не го отнесе тя. Стъпваше на пръсти около мене буквално! Сега го оценявам като безумие, но тогава беше непреодолима трагедия. След 3 дена свалих колата от мобилето естествено.
Когато ме остави на пътя за първи път като гръмнах радиатора без причина ми идваше да я насека с брадвата, защото само месец преди това имах поредния ремонт над 400 лева. И така...
Мисля, че всеки истински фен минава през този етап от живота си, но в крайна сметка след няколко дни си даваме сметка защо сме фенове и защо обичаме тези коли и когато всичко се оправи и седнеш отново да караш любимата, всички ядове някакси избледняват и остава само Радостта от шофирането.
Поздрави!

Аз моята я пуснах в мобилето защото бях жулнал полирания борд на предна дясна джанта около 5 см, а джантите бяха чисто нови! И за цялото време откакто съм шофьор тва е единствения случай в който драскам джанта на бордюр на каквато и да е кола. Толкова бях бесен, че не можах да спя цяла нощ, след тва на сутринта в мобилето, два дни не бях ял от яд. Жена ми не смееше да ми проговори 2 дни, за да не го отнесе тя. Стъпваше на пръсти около мене буквално! Сега го оценявам като безумие, но тогава беше непреодолима трагедия. След 3 дена свалих колата от мобилето естествено.
Когато ме остави на пътя за първи път като гръмнах радиатора без причина ми идваше да я насека с брадвата, защото само месец преди това имах поредния ремонт над 400 лева. И така...
Мисля, че всеки истински фен минава през този етап от живота си, но в крайна сметка след няколко дни си даваме сметка защо сме фенове и защо обичаме тези коли и когато всичко се оправи и седнеш отново да караш любимата, всички ядове някакси избледняват и остава само Радостта от шофирането.
Поздрави!

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Колкото по-рано се разкарат тия скрапове, толкова по-добре 

Ubi dubium, ibi libertas
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Aз го казвам от гледна точка на това, че гаража ми е пълен с тях, все сърце не ми дава да ги засиля ... нанякъде 

Ubi dubium, ibi libertas
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Оф, да ви имам проблемите. Таа ми е третата дето купувам без мотор, проблема е че имам още 3. Не мога да ги гледам, така бездомни, изоставени... мотор нема, ма джанти и купих, ко ше кажете?!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dreadx
- младши ентусиаст
-
КРЕТЕН
да си жив и здрав и да си ги сглобиш всичките! - както и тези, които ще успееш да си накупуваш междувременно.
На външния вид не те съветвам да държиш чак толкова. Имах един колега, който навремето си издухваше всяка прашинка от телефона, избърсваше го внимателно, прибираше го в найлоново пликче и т.н. Всеки път, като го извади да говори, всичко това се повтаряше отново - все едно не вещта е за да служи на теб, а ти служиш на нея.
Това със седалката дразни, заради тъпия и безотговорен начин, по който я е надрал човекът, на когото си искал да свършиш работа. Но при използването на каквато и да е вещ, влошаването на външния й вид е неизбежно. Просто е адски дразнещо, дето въпреки че толкова много си я пазиш, все ще се намери някой бунак да я надере.
Но когато рано или късно научим, че това са нормалните неща в този свят, после ще се чудим как сме могли да изгубим толкова много време за глупости, например, като сме си карали колата за пребоядисване, заради някоя драскотина и т.н. Аз гледам да не се вживявам чак толкова.
Обаче се сетих за един виц, който е 100% по темата:
НЕЙНИЯТ ДНЕВНИК: Днес мъжът ми се държи някак странно. Щяхме да ходим на вечеря на ресторант. Преди това ходих на шопинг в МОЛ-а, с приятелки, и закъснях. Мислех си, че ще се разсърди, но той нищо не каза. Не успях дори да го заговоря и предложих да идем в едно тихо ресторантче. Той веднага се съгласи, само с две думи. Питах го какво има, а той само махна с ръка и каза “нищо”. Опитвах се да разбера, дали проблемът е в мен, но той промени темата и каза, че не си струва да говорим за това. По пътя към вкъщи му казах, че го обичам, но в отговор той само се усмихна и продължи да гледа съсредоточено пътя. Защо не ми каза, че и той ме обича? В къщи гледахме телевизия, но така и не можахме да поговорим нормално. Чувствам, че нещо го безпокои и непрекъснато мисли за него. Отидох да спя. След 15 минути дойде и той, но не беше нежен с мен и дори не ме прегърна. Когато заспа, аз заплаках. Не разбирам какво направих не така. Защо се обиди?
НЕГОВИЯТ ДНЕВНИК: Има някакъв шум от турбото и не мога да разбера от какво e…

Това не е ненормално, аз когато счупя нещо също не мога да спя и си мисля: - защо по такъв тъп начин успях да го прецакам това нещо и т.н. Но само така се анализира в детайли къде точно е грешката и се трупа опит за следващия път, а не като някои: - А, счупи се! - и следващия път отново същата грешка. И отново без ни най-малко да очакват - всеки път изненадани.Borymeckata написа:.. но също съм забелязвал сериозни отклонения при себе си... Страшно ме е яд, когато сам си прецакам нещо по колата и (особено!) по мотора. Направо не мога да спя, лежа и само си прехвърлям в мозъка къде точно съм сбъркал и се псувам как можах да сгафя така.
На външния вид не те съветвам да държиш чак толкова. Имах един колега, който навремето си издухваше всяка прашинка от телефона, избърсваше го внимателно, прибираше го в найлоново пликче и т.н. Всеки път, като го извади да говори, всичко това се повтаряше отново - все едно не вещта е за да служи на теб, а ти служиш на нея.
Това със седалката дразни, заради тъпия и безотговорен начин, по който я е надрал човекът, на когото си искал да свършиш работа. Но при използването на каквато и да е вещ, влошаването на външния й вид е неизбежно. Просто е адски дразнещо, дето въпреки че толкова много си я пазиш, все ще се намери някой бунак да я надере.
Но когато рано или късно научим, че това са нормалните неща в този свят, после ще се чудим как сме могли да изгубим толкова много време за глупости, например, като сме си карали колата за пребоядисване, заради някоя драскотина и т.н. Аз гледам да не се вживявам чак толкова.
Обаче се сетих за един виц, който е 100% по темата:
НЕЙНИЯТ ДНЕВНИК: Днес мъжът ми се държи някак странно. Щяхме да ходим на вечеря на ресторант. Преди това ходих на шопинг в МОЛ-а, с приятелки, и закъснях. Мислех си, че ще се разсърди, но той нищо не каза. Не успях дори да го заговоря и предложих да идем в едно тихо ресторантче. Той веднага се съгласи, само с две думи. Питах го какво има, а той само махна с ръка и каза “нищо”. Опитвах се да разбера, дали проблемът е в мен, но той промени темата и каза, че не си струва да говорим за това. По пътя към вкъщи му казах, че го обичам, но в отговор той само се усмихна и продължи да гледа съсредоточено пътя. Защо не ми каза, че и той ме обича? В къщи гледахме телевизия, но така и не можахме да поговорим нормално. Чувствам, че нещо го безпокои и непрекъснато мисли за него. Отидох да спя. След 15 минути дойде и той, но не беше нежен с мен и дори не ме прегърна. Когато заспа, аз заплаках. Не разбирам какво направих не така. Защо се обиди?
НЕГОВИЯТ ДНЕВНИК: Има някакъв шум от турбото и не мога да разбера от какво e…
Последна промяна dreadx на 07 Ное 2016, 17:36, променена общо 1 път
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:... ко ше кажете?!
Прибери си ключа за джантите от задната гума да не го забравиш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Само не разбрах, тоя болт дето се скъса, като се скъса не се ли охлаби и като махнеш термостата да се извади?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
efren написа:Само не разбрах, тоя болт дето се скъса, като се скъса не се ли охлаби и като махнеш термостата да се извади?
Скъзаната част е останала в блока най-вероятно.
И в блока да е, като е охлабила...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Гледам единият ми монтьор - върл фен на фолксваген, отворил единия спирачен апарат на неговия голф и го ремонтира, аз ходя напред назад и го поглеждам от време на време. Изведнъж го гледам как млати по апарата с две кила чук и го хвърли за старо желязо, питам го що, щото някаква пружинка фръкнала и не можал да я намери. След половин час дойде ухилен, носи друг апарат от моргата - здрав... Аз пък реших преди години да си сменя носачите на БМВто сам, щото нова кола и не искам да я водя на сервиз, че ще ми откраднат нещо. Тогава нямах монтьори и се грижех за всичко - е успях да ги сменя за 9 месеца, така си седеше горката и ме чакаше. Новите оригинални носачи се разтропаха след половин година.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
KPETEH написа:Оф, да ви имам проблемите. Таа ми е третата дето купувам без мотор, проблема е че имам още 3. Не мога да ги гледам, така бездомни, изоставени... мотор нема, ма джанти и купих, ко ше кажете?!![]()
Сега разбирам, защо няма е30ки в пиацата.

Между другото май в тоя форум сме се събрали само психопати, аз когато не можах да намеря колянов вал и колата стоя 1 месец с разглобен двигател направо ми идеше да играя един чук на купето и да го запаля.

37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3