Съдействие Армеец
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Re: Съдействие Армеец
SBYDev написа:
Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.
Моля ако някой има идей или предложения какво може да се направи за да се забърза процедурата да пише.
Аз така чаках една щета да я подпишат 2-ма директори и в крайна сметка се оказа, че ми я отказват с някви измислици. Сега писах жалба и я предадох за преразглеждане, ако не стане КФН, ако и там не стане съд.
От няколко месеца Армеец имат нови изпълнителни директори и почват да се гаврят много с хората. От почти 10 години съм там, но следващото каско най-вероятно ще е другаде ...
- SBYDev
- Потребител
-
- Кара: BMW 220d Coupe
- Мечтае да кара: X4 M 4.0i
- Детайли за колата: M package, Estoril Blue
randity написа:Тия от БМВ толкова ли не могат да ти дадат заместващ автомобил, докато твоя е в сервиза, че чак плащаш за Рент-а-кар?
Тъй като проблема не е гаранционен и не мога да се възползвам от заместващ автомобил. И дори и да е гаранционен имаш право на заместващ автомобил 2 пъти годишно до 7 дни.
По темата нов автомобил от софийските дилърства мога да напиша роман за как не се прави след продажбено обслужване.
Сега точно тръгвам към Ауто Бавария да видя аджеба колко пари е този ремонт и ако е в границите на разумното да и го платя а след това ще видя какво ще правя с Армеец.
- SBYDev
- Потребител
-
mumford написа:SBYDev написа:
Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.
Моля ако някой има идей или предложения какво може да се направи за да се забърза процедурата да пише.
Аз така чаках една щета да я подпишат 2-ма директори и в крайна сметка се оказа, че ми я отказват с някви измислици. Сега писах жалба и я предадох за преразглеждане, ако не стане КФН, ако и там не стане съд.
От няколко месеца Армеец имат нови изпълнителни директори и почват да се гаврят много с хората. От почти 10 години съм там, но следващото каско най-вероятно ще е другаде ...
Да ти кажа честно колега мисля, че след като се приключи тази драма няма и да изчакам да приключи това каско а директно ще го прекратя и отивам другаде защото това си е чиста подигравка с хората - 25 дни в чакане...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
SBYDev написа:Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.
Чакай малко,няма издадено възлагателно писмо,няма одобрена сметка за ремонт,а колата ти е оправена?Ремонт по щета не се извършва без наличие на споменатите по-горе неща.Особенно ако пък е имало съмнение за тотална щета (тоталките се одобряват само на най-високо ниво и процедурата наистина може да е тромава.).Питай сервиза дали имат одобрение за ремонта от застрахователя,ако нямат защо по дяволите са го направили?Защото ако колата е оправена,а не ти я дават вероятно изчакват какво ще бъде решението на застрахователя,и ако откажат да уважат заведената щета (не е изключено) сервизът представя сметката на лизингодателя и познай последния на кого я представя

И още нещо:доколкото разбирам колата е на лизинг,предполагам,че Ауто Бавария няма собствен лизинг,а лизингодателят е някоя банка или лизингова компания.Ако е така то до изтичане на лизинга и прехвърляне на собствеността на твое име (или фирма) собственик на колата са те (лизингодателят),така че трябва да тормозиш тях,а не застрахователя.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- SBYDev
- Потребител
-
немо написа:SBYDev написа:Тук идва и проблема ми с Армеец - вече 23 ден няма нито възлагателно писмо нито решение от тяхна страна като от 13 дни ми повтарят, че решението е дадено за подписване от изпълнителен директор но не могат да кажат какво е то. В резултат на това колата ми виси оправена на паркинга на сервиза, лизинга си тече и всеки ден си плащам рент-а-кар.
Чакай малко,няма издадено възлагателно писмо,няма одобрена сметка за ремонт,а колата ти е оправена?Ремонт по щета не се извършва без наличие на споменатите по-горе неща.Особенно ако пък е имало съмнение за тотална щета (тоталките се одобряват само на най-високо ниво и процедурата наистина може да е тромава.).Питай сервиза дали имат одобрение за ремонта от застрахователя,ако нямат защо по дяволите са го направили?Защото ако колата е оправена,а не ти я дават вероятно изчакват какво ще бъде решението на застрахователя,и ако откажат да уважат заведената щета (не е изключено) сервизът представя сметката на лизингодателя и познай последния на кого я представя![]()
И още нещо:доколкото разбирам колата е на лизинг,предполагам,че Ауто Бавария няма собствен лизинг,а лизингодателят е някоя банка или лизингова компания.Ако е така то до изтичане на лизинга и прехвърляне на собствеността на твое име (или фирма) собственик на колата са те (лизингодателят),така че трябва да тормозиш тях,а не застрахователя.
Предполагам са се разбрали за одобрение за ремонта на огледа, аз не присъствах на него. Утре ще попитам за да се изясни и този въпрос а така или иначе трябва да ми обяснят какво да направя за да си взема колата защото дежурен приемчик не знае а и също така да ми обяснят защо коалта ми е карана (миналата седмица в събота беше паркирана на едно място с найлони по седалките и волана а вчера на другия край на паркинга с махнати найлоните по седалките и волана).
Ауто Бавария са Пежо(София Франс Ауто). Когато Камор се продаде Пежо ги купиха и сега отношението там на всички изключае търговците е все едно караш 20+ годишно изгнило пежо а не все едно им плащаш един двустаен в София. Респективно лизинга не е през банка а си е техен - София Лизинг 2000 и Лион Рент а Кар. Това е причината и да не разбирам защо не мгоа да си взема колата преди да е излезнало решение - така или иначе те ще се свържат с лизинга като собственик на колата и ще ми напишат фактурата за сервиза.
Поради нулевата заинтересованост на Ауто Бавария се стига и до тормоз над застрахователите. Общо взето ежедневно картинката е следната - сутринта към 10 звъня на Брокер 2001 (застрахователната компания на Пежо и Ауто Бавария). Питам има ли развитие по въпроса ми и ми казват при нас не звънни на приемчика. Затварям звъня на рецепция (долният етаж), търся приемчика и той ми отговаря при мен няма нищо звъни на Армеец. Затварям им телефона и звъня на центалата на Армеец където ми повтарят ежедневно, че щетата е дадена за подписване от 10 дни и ще отнеме още няколко. Веки ден към 16 часа хората от Брокер 2001 ми звънят за да ми повторят дума по дума това, което вече съм чул от централата на Армеец.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Няма как на оглед да са се "разбрали" дали да се прави ремонт или не,това е свързано с официална документация и кореспонденция,трябва да има черно на бяло,не става на честна дума.
Ще се повторя,че няма никаква логика да няма съгласие за ремонт от застрахователя (ако правилно съм разбрал),а колата да е отремонтирана (както казваш) и да не ти я дават.
Аз бих направил скандалче

Ще се повторя,че няма никаква логика да няма съгласие за ремонт от застрахователя (ако правилно съм разбрал),а колата да е отремонтирана (както казваш) и да не ти я дават.
Аз бих направил скандалче

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
НЯМА ОПРАВИЯ С ТИЯ !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2