Идеи и съвети при избор на автомобил за девойка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Идеи и съвети при избор на автомобил за девойка

Мнение от lancerpor » 09 Ное 2016, 12:51

След като най-накрая се накани и си изкара курса, и съответно си взе успешно шофьорския изпит, е време вече да оглеждаме кола за приятелката ми. Обаче коли много, бюджет малко, а както знаете жените си избират колите по външен вид. :kuku: Единственото което знае за момента е, че иска дизел ('щото инструктора и казал, че дизел се кара по-лесно), ръчни скорости и малкия данък. Ако има някоя друга екстра като климатик, ел. стъкла, ел. огледала е добре дошла. Обаче дизели за тези пари (до 2500) не се намират много свежи. В момента водя преговори с нея за нещо бензиново с тенденция да се газифицира после. На първо време колата няма да се кара много много, но след време ще има чести ходения поне един път в месеца Варна-София. Колите на които сме се спрели за момента са:
Vw Lupo/Seat Arosa - 1,7sdi
Vw Polo - 1,9sdi
Peugeot 206 - 2,0hdi
Opel Corsa - 1,7dci/cdti - все още не мога да разбера каква е разликата между тях

Очаквам мнения за гореспоменатите автомобили и двигатели, също така и за бензиновите. Предложения и съвети за други марки и модели са добре дошли. Единственото което трябва да се съобрази е бюджета.

П.С. Навивам я и за е36 компакт, но трудно щяла да го кара зимата :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Идеи и съвети при избор на автомобил за девойка

Мнение от (bubsa) » 09 Ное 2016, 13:10

От изброените най-доброто е поло 1.9сди.
Виж и пунто 1.9жтд,също не е лоша количка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Ное 2016, 13:12

От изброените пИжо, иначе микра. Кажи кво търсите по принцип - визия, разход, надеждност, практичност, кви км. и в какви условия ще се кара?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 09 Ное 2016, 13:26

От изброените бих избрал Корсата или Полото. Пежото по-скоро не според мен. Ако отпадне изискването за дизел може да погледнеш и Хонда Джаз, на Тойота малките Айго и на Нисан Микра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил

Мнение от teao » 09 Ное 2016, 13:37

E36 компакт?
Компакта с гуми 185/65/15 и малко баланс в багажниа стига до учудващи места...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 09 Ное 2016, 14:00

А защо мислите, че девойките са с по-здрави кости от младежите? :shock: Какво търсите? Сити кар или кола за постоянно? Нали се сещате, че сити кара е добър за града, но на вън е ..... и покарайте малко някоя "въшка" из градО и ще видите как се отнасят с Вас останалите "културни" водачи...
Аз лично бих качил моята жена на 7-ца или някой доста огромен джип....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар
Кара: 330i SMG E46 03`
Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`
Детайли за колата: Много черна

Мнение от DimitroffMadness » 09 Ное 2016, 14:19

Веднага давам глас за лупото , търкалям едно такова в града само , че е 1.0 бензин , удобна , малка кола , която се шмугва на доста места , лесна за паркиране , евтина поддръжка , дурако устойчива , чат пат я кара леля ми , тя не жали коли ...
Таз бензинова модификация , която я имаме , не е много лакома , говоря за Благоевград обаче .
Извънградско е пълна греда повече от 120 не препоръчвам , ако не е натоварена . Държи километри , не харчи много , но е мъка с изпреварване и достигане на горе посочените километри , почва и да похарчва малко и повече на магистрално каране .
Бе с две думи че изписах доста ромаче , евтина градска кола , която може да те отведе от точка А до точка Б и извънградско , но не с голями очаквания

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 09 Ное 2016, 14:50

1. За пунто - като визия и цена е идеално, но много хора ми казаха да бягам далеч от италиански дизели. :dunno:

2. Търси се - визия, разход, практичност и надеждност в едно. За това немците без турбо са ни на чело в класацията.
В началото ще се кара предимно градско, но както споменах, ще има ходения и до София.

3. Микри също гледаме, макар и да са по скъпи от останалите, но за 1,5dci мотора пак не много хубави работи се чуват.

4. Там е проблема, че търсим среден вариант между сити кар и нещо което що-годе да става за път, обаче да е малка кола, защото "каката" е 1,57 и 46-ца седан и идва "много голяма" по нейни думи. Шофьорския си курс го изкара на дизелово 206 и много си го хареса. Майка ми баща ми карат 206 и 406 съответно, като 206-цата е бензинова (1,4 75), а 406-цата е 2.0 110. Естествено след като получи кетапа веднага започна да се кара 206-цата, но тя пък лесно се гасяла и не можела да тръгва като учебната само със съединител и т.н.т. И понеже сме много доволни от HDi като цяло, за това комбинацията 206 и HDi ни се стори най-удачна (а и HDi в 206цата е 90коня).

Във времето в което бях продал предното BMW и търсех следващото, доста време карах 206-цата. В града естествено никой не те брои за човек, но във Варна не е чак толкова голям трафика и се търпи. Извънградско също доста съм я карал, даже натоварена с 3-ма човека и малко багаж на около 200-250км в посока и въпреки малкия двигател и пуснатия климатик си се движеше :dunno: На изпреварванията малко и тежеше и трябваше да се засилвам от далеч, но на магистралата си се движи със 120-130.

Аз също искам да кара нещо що-годе съвременно и безопасно, но за момента това е бюджета. А и за първа кола, за 1-2 години, мисля че и нещо под джип ще и свърши работа :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 09 Ное 2016, 15:13

Да свиква на бензина най-добре. Според мен доста по-удачен вариант ще е откъм поддръжка (пък и разход с газчица).

Иначе и за този 1.7д на опел съм чувал добри отзиви

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 09 Ное 2016, 15:54

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gf8zpn

Имам кола с този мотор,харесва ми кара се лесно. :yes:

Тази кола от сайта е само примерна,не и знам историята.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Ное 2016, 16:26

Жената караше Пежо 307 HDI, и беше супер доволна от него (чак не и се продаваше, но взехме друга, по-голяма кола и...), не е толкова голяма, идеална е, икономична и много практична, и понеже е 1.4 , данъка и е 20 лева, частите са евтини, лесно се поддържа и въобще е без проблемен автомобил

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Ное 2016, 17:01

За тези двигатели съм чувал все добри неща, като съм свидетел, че са доста евтини за поддръжка...сега то зависи за един може да е евтино, за друг не, но общо взето...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Ное 2016, 18:26

Така и така си харесваш пежото взимайте 206-ца 2.0хди 90к.с.
Малко с тези 2500 е орязан бюджет, но ако се понапънеш към 3000 има избор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2016, 19:14

predel написа:А защо мислите, че девойките са с по-здрави кости от младежите? :shock: Какво търсите? Сити кар или кола за постоянно? Нали се сещате, че сити кара е добър за града, но на вън е ..... и покарайте малко някоя "въшка" из градО и ще видите как се отнасят с Вас останалите "културни" водачи...

Е това е типичното ганьовско мислене.. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Ное 2016, 19:16

alekangg написа:
predel написа:А защо мислите, че девойките са с по-здрави кости от младежите? :shock: Какво търсите? Сити кар или кола за постоянно? Нали се сещате, че сити кара е добър за града, но на вън е ..... и покарайте малко някоя "въшка" из градО и ще видите как се отнасят с Вас останалите "културни" водачи...

Е това е типичното ганьовско мислене.. :bowdown:

:yes: :clap:
Точно по ганьовски!!!
Колко са ми смешни кокошки,които не могат да ходят в права линия,а се качили на джипове и нито могат да ги паркират,нито да ги карат :kuku:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата