Идеи и съвети при избор на автомобил за девойка
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Идеи и съвети при избор на автомобил за девойка
Този бюджет не е достатъчен за надежден 15-20 годишен дизил. Даже въобще не е достатъчен за кола. Освен ако не ви е твърде належащо, препоръчвам да се изчака да се събере поне 5к нагоре. Винаги съм се чудил на идеята за малка стара кола комън-рейл и очаквания за икономия. Първия ремонт на двигателя е по-скъп от цялата кола . Отделно ако ще е градско и ще се върти по 10к км на година, дали ти гори 6/100 или 7,5/100 няма никаква разлика. Не случайно в тоя клас, новозакупените автомобили са 75% с бензинови мотори, а сега след даунсайзинга сигурно и повече.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Мда! Направо събери още 20к и изкарай една чисто нова Fiesta от магазина!
Аман от глупости! Всеки преценява сам за себе си и се простира според възможностите си! Колегата може да даде 2,5к и иска съвет за подобна кола!
Колега по горе беше писал за 206, ти си я харесваш, тъй че според мен няма какво да го мислиш. За до 2,5к може да избираш между 2-ка HDi, 1,4 бенц, че дори и 1,4 HDi, който ако е читав ще ти смуче 6/100 градско с климатик дамско каране. Пред очите съм имал над 10-на такива машинки и са супер. 1,4 бензина също е ОК. Много са здрави и идиотоустойчиви. Може би последните що годе читави мотори преди да почнат да се сговнясват нещата. Ще ти харчи не повече от 8/100 бенц в София и не повече от 2/10000 масло.
2,0 HDi, също ако е сравнително читав ще е милионник!
Аман от глупости! Всеки преценява сам за себе си и се простира според възможностите си! Колегата може да даде 2,5к и иска съвет за подобна кола!
Колега по горе беше писал за 206, ти си я харесваш, тъй че според мен няма какво да го мислиш. За до 2,5к може да избираш между 2-ка HDi, 1,4 бенц, че дори и 1,4 HDi, който ако е читав ще ти смуче 6/100 градско с климатик дамско каране. Пред очите съм имал над 10-на такива машинки и са супер. 1,4 бензина също е ОК. Много са здрави и идиотоустойчиви. Може би последните що годе читави мотори преди да почнат да се сговнясват нещата. Ще ти харчи не повече от 8/100 бенц в София и не повече от 2/10000 масло.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
speeder88 написа:Мда! Направо събери още 20к и изкарай една чисто нова Fiesta от магазина!
Колега по горе беше писал за 206, ти си я харесваш, тъй че според мен няма какво да го мислиш. За до 2,5к може да избираш между 2-ка HDi, 1,4 бенц, че дори и 1,4 HDi, който ако е читав ще ти смуче 6/100 градско с климатик дамско каране. Пред очите съм имал над 10-на такива машинки и са супер. 1,4 бензина също е ОК. Много са здрави и идиотоустойчиви. Може би последните що годе читави мотори преди да почнат да се сговнясват нещата. Ще ти харчи не повече от 8/100 бенц в София и не повече от 2/10000 масло.2,0 HDi, също ако е сравнително читав ще е милионник!
Да - морега форевар. Дизел за 2500лв 1998ма година, страхотен избор - ремонт на турбо и/или дюзи колкото колата. И ако в тия 2500лв е включено прехвърляне, регистрация, еко такса отиваме съвсем рисков избор на кола за 2000лв. А за жена да закъса с кола е значително по-притеснително и неприятно от това ние да закъсаме.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Страшни професори сте.Какво като е дизел за 2500лв?Да не търси ф10 колегата?!?
За тези пари ще намери чудно пунто или поло,а и други от този род коли.
За тези пари ще намери чудно пунто или поло,а и други от този род коли.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Нова кола се избира по цвят, марка и тапицерия. Когато купуваш стара, вземаш най-читавото, което намериш. И дамата свиква. На годините, на които ще вземеш малката кола, по-голямо значение има през колко собственика е минала и как е карана, отколкото марката. Иначе всички изброени марки и модели са ми някак скучни като визия. За женска кола признавам Мини и "новата костенурка" в някакъв атрактивен, но не чалгаджийски цвят. Уви, тези модели са над бюджета.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
за тия пари Сценик карат много хора. Но за нея ще е голямо. Пунто казвам аз. Полото май леко по-скъпо идва т.е. за едни и същи пари Полото ще е по-старо.
от изброените аз бих я качил на поло
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Виждам, че все пак има колеги които са вникани в идеята ми и дават адекватни мнения, за което благодаря!
Бързам да успокоя другите - в тези 2500 влиза само плащането на автомобила. Транспорт, регистрация, обслужване, зимни гуми и др. са извън споменатия бюджет. За тези които казват, че не може да се намери автомобил за тези пари или скоро не са влизали в сайтовете за обяви или просто имат мега завишени изисквания. Щом 2500 ги нямате за пари, евала. Ние сме преценили, че на този етап толкова може да отделим за първа(учебна) коля, която на 100% ще бъде подложена на очуквания и ожулвания. Коли отговарящи на изискванията в този ценови диапазон има много. Въпроса е - коя си заслужава инвестицията?
Специално бензиново 206 отпада на 100% от листата. Никой нищо не каза обаче за opel 1,7 cdti и dti. Понеже за момента имаме един фаворит, който е с dti двигател.
Бързам да успокоя другите - в тези 2500 влиза само плащането на автомобила. Транспорт, регистрация, обслужване, зимни гуми и др. са извън споменатия бюджет. За тези които казват, че не може да се намери автомобил за тези пари или скоро не са влизали в сайтовете за обяви или просто имат мега завишени изисквания. Щом 2500 ги нямате за пари, евала. Ние сме преценили, че на този етап толкова може да отделим за първа(учебна) коля, която на 100% ще бъде подложена на очуквания и ожулвания. Коли отговарящи на изискванията в този ценови диапазон има много. Въпроса е - коя си заслужава инвестицията?
Специално бензиново 206 отпада на 100% от листата. Никой нищо не каза обаче за opel 1,7 cdti и dti. Понеже за момента имаме един фаворит, който е с dti двигател.

DimitroffMadness написа:Веднага давам глас за лупото , търкалям едно такова в града само , че е 1.0 бензин , удобна , малка кола , която се шмугва на доста места , лесна за паркиране , евтина поддръжка , дурако устойчива , чат пат я кара леля ми , тя не жали коли ...
Таз бензинова модификация , която я имаме , не е много лакома , говоря за Благоевград обаче .
Извънградско е пълна греда повече от 120 не препоръчвам , ако не е натоварена . Държи километри , не харчи много , но е мъка с изпреварване и достигане на горе посочените километри , почва и да похарчва малко и повече на магистрално каране .
Бе с две думи че изписах доста ромаче , евтина градска кола , която може да те отведе от точка А до точка Б и извънградско , но не с голями очаквания
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Аз съм с много неприятни впечатления точно от този 1.0 мотор в Лупо. Колата се кара от жена, 90% градско без да се натиска и в момента сме на втори мотор и два пъти сменяна/ремонтирана глава.Издуха гарнитурата>сменихме я и ремонтирахме главата>спука главата>намерих нов мотор от последните години>пак издуха гарнитура.
Обаче жена - харесва си я и не иска да я сменя, иска си 1.0 неще 1.4, ще е друга кола с него

П.С. До автора на темата: Играл съм го тоя филм и съветът ми е нека тя да си избера модела без твое участие! Ако трябва нека два модела по нейн вкус да избере - както казваш ще е само на база външен вид и дизайн на интериора. Да си изреди изискванията - цвят, екстри, брой врати цвят на тапицерията

След това влизаш ти и намираш това което иска по изискванията, ако няма щото е била много подробна я питаш - Или чакаме до безкрай или си занижаваш критериите

Като набележиш нещо водиш я с теб гледаш пробваш и я питаш дали е съгласна и така...
Първия път се прецаках да не питам за мнение на огледа и да си тръгнем щото не ми хареса колата.....

Втория път на въпроса "харесва ли ти?" отговори с коварното "незнам"

Вече искам точни изисквания и ясни отговори ДА или НЕ

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
lancerpor написа:Специално бензиново 206 отпада на 100% от листата. Никой нищо не каза обаче за opel 1,7 cdti и dti. Понеже за момента имаме един фаворит, който е с dti двигател.
Може би да не приемаш за много меродавно мнението ми. Но приятелче си взе астра комби 1.7 75 коня (не знам дали е цдти или дти). За сега е доволен не е правил нищо по него освен началната поддръжка/смяна, но не я е и карал много. На мен лично като кола за 3 бона, да ти кажа ми харесва как работи двигателя - доста плавно и тихичко. Определно разходът ще е доволен, понеже корсичката е къде по-малка от астра комби

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
lancerpor написа:За тези които казват, че не може да се намери автомобил за тези пари или скоро не са влизали в сайтовете за обяви или просто имат мега завишени изисквания.
Изхвърляне е, изхвърляне, нищо друго

lancerpor написа:Щом 2500 ги нямате за пари, евала.
Мчи къ

lancerpor написа:Никой нищо не каза обаче за opel 1,7 cdti и dti. Понеже за момента имаме един фаворит, който е с dti двигател.
Що се буташ между шамарите? Хлопел 1 на милион да излезе безпроблемен. Другите, дето са уж безпроблемни, само собствениците им лаят, че са безпроблемни. Близък приятел имаше същата шитня 1.7 ма не знам дти или цдти и на приказки беше супер кола. Е като я продаде се открехна нашия как е налял 2 пъти цената на колата в ремонти. Пак ти си знаеш де, ама при такова изобилие от коли аз лично хлопел никога не бих си взел. Ако не знаеш хлопел е GM, ма не General Motors ми General Mistake

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Опелът винаги дава най-много в ниския клас като съотношение качество/цена.
Друг е въпросът , че дизел бих купил само дънки , особено за този бюджет!
Друг е въпросът , че дизел бих купил само дънки , особено за този бюджет!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dr.peshev написа:Опелът винаги дава най-много в ниския клас като съотношение качество/цена.
Друг е въпросът , че дизел бих купил само дънки , за този бюджет!
Струва ми се,че нещо се бъркате.1.9 SDI на фолксваген каква да му е болката?Това не ти е кон умрел с 6 дюзи и 100 потенциални проблема.Също така и 1.9jtd няма скъпи болежки.
А части и за двете колкото искаш,на смешни цени

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Брат ми си купи Сеат Кордоба Варио 1.4 60кс, с клима, газов инжекцион, лети джанти с нови гуми, без забележка за 2200лв
В началото бях много негативно настроен но колата е 6+
Не става за дълги пътувания тъй като е с къси скорости но иначе е много приятна кола, а поддръжката е смешна.
така че давам глас за Поло или Сеат Ибиза/Кордоба

В началото бях много негативно настроен но колата е 6+

Не става за дълги пътувания тъй като е с къси скорости но иначе е много приятна кола, а поддръжката е смешна.
така че давам глас за Поло или Сеат Ибиза/Кордоба

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето ти един автомобил, сваляш малко цената и се меташ ( приятелката ти де)
Бърз, икономичен, пълен с екстри
http://m.cars.bg/c1823556
Бърз, икономичен, пълен с екстри
http://m.cars.bg/c1823556
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3