ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: ФАЛШИВА НАФТА НА РОМПЕТРОЛ !!!

Мнение от Mollov » 14 Ное 2016, 11:32

Club BMW написа:На страницата на Shell са качени резултатите от проверките, който си правят на бензиностанциите. Резултатите могат да се видят на страницата им - Резултати от анализите на SGS на горивата Shell
Който му е интересно може да ги разгледа, а дали са коректни тези анализи всеки да реши за себе си ...

Интересно "четиво", определено... макар че за маса хора няма да има никаква стойност като цяло...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Ное 2016, 11:48

Е.Димитров написа:
b00st написа:
bum_bum написа:Шел Нитро. :dunno: Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.

Точно същия проблем с лоша нафта го имаше в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.

+1
Миналата година, тръгвам за Гърция и съответно пълня резервоара до горе с нитро+незнам_си_какво, най-скъпата нафта, по принцип зареждам само тази нафта на колата на жената, и като почна да пуши тая кола, ама си пуши на всяко тръгване, не зловещо, но пуши, а никога не беше прошушвала до този момент.
Естествено, пазих си касовата бележка, писах им на Шел и след известно време ми отговориха, че всичко било на ред и няма никакви проблеми, колата ми пък след още един резервоар, този път умишлено сипах на друга (Еко, дето бил пречистван за самолети :mhihi: ) се оправи, чак ходих при познати да мерят това онова или да се маха катализатора и тн. глупости.
Все още сипвам, тоест сипвах, че колата се продава, на шел същата нафта, която се води най-скъпа, и то с надеждата, че като е най-скъпа, най-малко някой би я "кръщавал", но факта си е факт, понякога май нещо осират нещата.

Същото ще се получи ако караш с двигателно масло от Лидъл и след няколко смени сложиш някакво естерно. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 14 Ное 2016, 12:59

Mollov написа:
Club BMW написа:На страницата на Shell са качени резултатите от проверките, който си правят на бензиностанциите. Резултатите могат да се видят на страницата им - Резултати от анализите на SGS на горивата Shell
Който му е интересно може да ги разгледа, а дали са коректни тези анализи всеки да реши за себе си ...

Интересно "четиво", определено... макар че за маса хора няма да има никаква стойност като цяло...

На база четивото сравних две от удобните за мен бензиностанции на Шел .. и има осезаема разлика в поакзателите им ... Да, между Шел Дружба и този в Подуяне ..определено следва да предпочета втория ... Та заключението е едно за мен, към момента - не е до веригата, а до обекта. и все пак .. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Ное 2016, 13:08

bum_bum написа:
Е.Димитров написа:
b00st написа:
bum_bum написа:Шел Нитро. :dunno: Над 10 години нищо друго не съм сипвал- бензин, дизел, за коли, скутери, косачки, резачки.. Определено има защо да е 40-50ст по-висока цената от на останалите горива.

Точно същия проблем с лоша нафта го имаше в Шел миналата година по това време някъде, 5-6 коли гаранционни за 1 ден ни дойдоха в сервиза за източване на резервоара, а на колегата служебната (на 10 000км) едвам я беше докарал след като зареди там беше влезнала в авариен режим, на всеки светофар му гаснеше.

+1
Миналата година, тръгвам за Гърция и съответно пълня резервоара до горе с нитро+незнам_си_какво, най-скъпата нафта, по принцип зареждам само тази нафта на колата на жената, и като почна да пуши тая кола, ама си пуши на всяко тръгване, не зловещо, но пуши, а никога не беше прошушвала до този момент.
Естествено, пазих си касовата бележка, писах им на Шел и след известно време ми отговориха, че всичко било на ред и няма никакви проблеми, колата ми пък след още един резервоар, този път умишлено сипах на друга (Еко, дето бил пречистван за самолети :mhihi: ) се оправи, чак ходих при познати да мерят това онова или да се маха катализатора и тн. глупости.
Все още сипвам, тоест сипвах, че колата се продава, на шел същата нафта, която се води най-скъпа, и то с надеждата, че като е най-скъпа, най-малко някой би я "кръщавал", но факта си е факт, понякога май нещо осират нещата.

Същото ще се получи ако караш с двигателно масло от Лидъл и след няколко смени сложиш някакво естерно. :dunno:

надали хората каращи с мАсло ... от ЛИДЛ слагат естерно ... впрочем ЛИДЛ имам силни подозрения, че ползват за доставчик на двг масло същите които правят MOTOR GOLD ... което даже не е най-лошия вариант за "случайно взето" масло има и по-големи боклуци (имам предвид да налеете нещо ако сте закъсали в аварийна ситуация и т.н. )

за бензиностанциите повечето като са просто франчайз/не са собственост на фирмата държател на марката никой никога не знае реално осъществява ли се качествен контрол върху даден обект ... в един е добре, в друг е зле ... и не се знае до кога даден обект ще е ок и тъжното е, че дори в "доверен" обект за зареждане като си заредил ... малко като излезеш към чужбинско и пак се забелязва спадане на разхода ... т.е. или те лъжат много или те лъжат малко по-малко :mhihi:
Последна промяна host на 14 Ное 2016, 13:16, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Ное 2016, 13:10

Тия СЖС не могат да си напишат протокола правилно, кво остава за измерванията..

Един път референтната стойност на Бензин Shell V-Power Nitro+ Racing я дават min 95, а в друг min 100. :kuku:

host написа:

host написа:надали хората каращи с мАсло ... от ЛИДЛ слагат естерно ... впрочем ЛИДЛ имам силни подозрения, че ползват за доставчик на двг масло същите които правят MOTOR GOLD ... което даже не е най-лошия вариант за "случайно взето" масло има и по-големи боклуци

за бензиностанциите най-тъжното е, че повечето като са просто франчайз/не са собственост на фирмата държател на марката никой никога не знае реално осъществява ли се качествен контрол върху даден обект ... в един е добре, в друг е зле ... и не се знае до кога даден обект ще е ок и тъжното е, че дори в "доверен" обект за зареждане като си заредил ... малко като излезеш към чужбинско и пак се забелязва спадане на разхода ... т.е. или те лъжат много или те лъжат малко по-малко :mhihi:

Имам в предвид принципа. Караш с кофти горива и като заредиш с читаво, което има повече измиващи добавки всичката гняс се разтече и после "олеле". Същото и с маслата. Както казах аз съм сипвал само такъв бензин и нафта и никога не съм имал проблем. Вероятно това е причината.

От друга страна така като сметна с компакта откакто го имам съм дал около 2000лв отгоре за по-добра нафта. Дали съм спестил с по-нисък разход или ремонти малко божа работа.

Нафтата на Еко ми задръсти помпата на мотора само за една година. Също и тая в резервоара. Имаше едно кило тиня, смрад и мизерии вътре.

Дизеловите е36-ци имат един проблем, който е масов. При ниско ниво на горивото колата пали трудно или не пали изобщо. И то при 10-15 литра при някои. Това от боклуците в резервоара. Със стария ми ТДС също го имах. С компакта мога да паля и с 2-3 литра в резервоара без проблем. Извода за мен е ясен.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Ное 2016, 14:02

Mollov написа:

Четивото е интересно за всеки масов шофьор. Но без пояснения не става.

Например ултра скъпия шел нитро+ турбо супер дупер дизел от 2.60-2.70 лв. литъра - според лабораторията има еднаква температура на филтруемост с доста по-евтиния дизел - минус 16 градуса и двата вида.

Ако се желира на минус 17 градуса шел нитро+ турбо супер дупер дизел от 2.60-2.70 лв. литъра - то е доста плачевен резултата.

Почти целия януари и февруари около мен е с такива темп.

Би трябвало скъпото нитро+дизел да се желира след минус 30 като Алпин дизела на ОМВ.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Ное 2016, 14:32

Нали гледаш и датите на които са взети пробите. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Ное 2016, 14:50

bum_bum написа:
Е.Димитров написа:
b00st написа:

+1

Същото ще се получи ако караш с двигателно масло от Лидъл и след няколко смени сложиш някакво естерно.

Аз нещо не разбрах какво се има в предвид в горната реплика :dunno: .

Винаги тази кола се е зареждала с това гориво на шел (дизел нитро +) или зимата с алпин на омв, даже винаги зареждам на шел на една и съща колонка с това гориво и заради това се усъмних, че именно тази партида е менте.
Обикновено, понеже не се кара много личната кола, тоест активно лятото и почивните дни, винаги слагам най-скъпите горива, с надежда че са качествени. Сега се прехвърлих на бензинова кола, и пак зареждам от най-скъпият им бензин, доволен съм общо взето...или поне си въобразявам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Ное 2016, 15:18

Разликата между обектите е голяма и компанията майка не може изцяло да влияе и ръководи отделните обекти. Голяма част от бизнеса зависи от съответния франчайз партньор.

Свидетел съм как стари резервоари(незнайно колко годишни) от отдавна затворен обект на Петрол се купуват от "бизнесмен" стоят навън 3-4 години след което се закопават и започва строеж който се точи с години. Идва голямата компания и той им предлага апетитна сделка - има почти завършен обект иска да ползва името и горивата им. Как са го оценявали обекта нямам представа, но си заработи.

Аз също съм клиент на Ромпетрол (бензин), проблеми не съм имал, но подхождам внимателно. Колата която се кара с 95 се зарежда там, защото знам че горивото им се харчи и не застоява. На моята кола 98 не бих сипал там, защото знам колко малко хора го зареждат съответно застоява доволно. Сипвам от оживен обект на Шел с идеята, че по-скъпите им горива се зареждат често там. До скоро можех да получавам информация кога им доставят гориво и "тичах с кофите" :mhihi: ..... но свърши промоцията.

С оглед на това какви резервоари съм виждал да се заравят избягвам да зареждам около дните с проливен дъжд. Кофти резервоар+ниска наличност+проливен дъжд не са желаната комбинация.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Ное 2016, 15:24

Демирев написа:

Би трябвало скъпото нитро+дизел да се желира след минус 30 като Алпин дизела на ОМВ.

Да, както всяка зима, Shell слагат добавка за зимните условия... която добавка няма как да присъства в нафтата през месец октомври... или по-рано, през лятото...

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 14 Ное 2016, 16:41

При толкова много мнения и теми, може ли някой да обобщи реално в момента къде дизела /средностатистически/ е най-читав?

Аз лично зареждам или по-скоро... зареждах само на Ромпетрол и Газпром. Определено при дизела на Ромпетрол има спад на качеството сравнение преди няколко години. А специално бия път до Дружба или Илиянци да заредя там...
Газпром нормалния дизел на ми харесва как се държи колата, G Drive Дизел е добър, но не мога да усетя някаква разлика с Ромптерол примерно.
Лукойл съм сипвал Екто ако нямам друг избор, от нормалния им дизел колата работеше като трактор.
ОМВ - Имам кофти впечатления, предубеден съм и там не стъпвам.
ШЕЛ - Предишна кола ми угасна от скапания им бензин който сипах на бул. България преди години и там също не стъпвам.
ЕКО - Не са им качествени горивата и разхода е силно завишен.
Петрол - нямам впечатления.
Квартални бензиностанции, не смея да зареждам.

Това са мойте лични наблюдения от големите вериги, като винаги ползвам и Bardahl BDC.

:dunno:

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Ное 2016, 17:09

ОМВ 100 октана - разход до Бургас с много настъпване - 19.7
ЛукОйл 98 екто - разход до Бургас с много настъпване 16.5

в предишната ми работа навъртах по около 60К годишно с дизеловата служебка, зареждана само и единствено на ОМВ. Тея от Пежо на Ботевградско поне 5 пъти сменяха горивен филтър и оправяха нещо по помпата.

ОМВ в момента се възползват от това, че са им най-готини кафетата и сандвичите, заедно с ценовата политика за големите потребители. А големите потребители няма да сменят доставчика, щото на 20 от 200-те коли са сменили филтри и помпи преждевременно. Да не говорим, че ОМВ 100-тицата въобще не е 100 октана.

Всеки сам си преценява къде да зарежда.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Ное 2016, 18:02

Е.Димитров написа:Винаги тази кола се е зареждала с това гориво на шел (дизел нитро +) или зимата с алпин на омв, даже винаги зареждам на шел на една и съща колонка с това гориво и заради това се усъмних, че именно тази партида е менте.
Обикновено, понеже не се кара много личната кола, тоест активно лятото и почивните дни, винаги слагам най-скъпите горива, с надежда че са качествени. Сега се прехвърлих на бензинова кола, и пак зареждам от най-скъпият им бензин, доволен съм общо взето...или поне си въобразявам.

Ако си карал само със скъпата и изведнъж е почнала да пуши и няма никакви други проблеми по колата явно си попаднал на гадна нафта.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Ное 2016, 19:03

Какво стана ? Има ли някакво развитие? Нормално е такива гръмки заглавия да са подплатени с повече от една снимка на две чаши :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 14 Ное 2016, 19:31

И аз сипвам на ромпетрол в Дружба и не съм имал проблеми, но не искам и да имам. Склонен съм да сипвам другаде, ако се знае, че е качествена нафтата. На Марешки кога ще му е готова бензиностанциятa :mhihi:
Там нали уж е ок? А на служебните винаги съм сипвам на шел скъпата нафта и пак не съм имал ядове, ама 20ст на литър не е малко!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата