Нужда от помощ с добър адвокат. - (Мобилни оператори)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Нужда от помощ с добър адвокат. - (Мобилни оператори)

Мнение от Haddess » 16 Ное 2016, 10:03

Здравейте.
Търся добър адвокат, запознат с тъпотиите на мобилните оператори.
Изтича ми договора, като ми дават предна дата за преподписване, за да мина в следващ месец с не преференциална такса от 100 лв. :kuku:
Ок нали, преподписах с друг оператор.
Отказват да ми дадът код за отключване на мобилен телефон, който съм изплатил.
Като ме карат да се обадя на намер, който се таксува по 21ст./мин. като всички знаем, че на Мтел се чака най малко по 15 мин. да се свържеш с оператор.
Или да чакам, 48 часа за издаване на код, в които 48 ч. аз съм без телефон... Защото видиш ли си заключват устройствата..
Като ми е изключително интересн на какво ще ми се обадят. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Нужда от помощ с добър адвокат. - (Мобилни оператори)

Мнение от vavilon » 16 Ное 2016, 10:54

На страницата им най-долу в дясно, има "Свържете се с нас"/ "Онлайн чат". Мисля, че ще ти свършат работа доста бързо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 16 Ное 2016, 11:15

vavilon написа:На страницата им най-долу в дясно, има "Свържете се с нас"/ "Онлайн чат". Мисля, че ще ти свършат работа доста бързо.

То така ги чаках цял ден и не се обадиха след заявка точно там...
- В магазините, неможело да ти дадът код.;
- Оператор на *88 неможе да ти даде код. Или да им пусна заявка и до 48ч. разбираш ли, ще ми го издадът... Стой и чакай благословията ни :censored: ;
- Опцията е да се обадя на 0881881 за 21ст./мин. ;

Въпроса не е в парите, не съм кокшкар за 2-5 лв., че ще чакам на телефона като тъпир за един код. Яд ме е, че си плащам над 8 г. бях в мтел, не съм си бавил фактури и плащания и се правят на цигани за телефон за 200 лв., да ми губят времето което ми е много по ценно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 16 Ное 2016, 11:17

Доста емоционално изложение, но не става въобще ясно какво се случва! Имаше едни договори на МТЕЛ с преференциални условия, които след изтичане автоматично минават на такса 100 лв. Все пак това е договор и е подписан. Четен е и е одобрен от страните по него. Какво точно ти трябва. Колегата горе ти е дал не-лош съвет за връзка, но за какво ти е адвокат? Добрите адвокати струват добри пари ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 16 Ное 2016, 11:20

Опитай с КЗП. Понякога може да бъдат мудни, но ако наистина си прав, в това което искаш, резултатите не се бавят много.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Ное 2016, 11:20

Пиши им мейл до фронт офис ли, бек офис ли, там, с който си контактуваш, но сложи на копие и КЗП, кажи им, че искаш да си подадеш официална жалба и искаш входящ номер, ще се задействат не ами... Това са номера на шибаните им магазинери, защото когато загубят клиент ги разпъват на кръст, но почнеш ли да вдигаш нивото в йерархията и си си в правото няма как да не ти свършат работа, най-малкото, защото знаят, че са в издънка.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 16 Ное 2016, 11:43

predel написа:Доста емоционално изложение, но не става въобще ясно какво се случва! Имаше едни договори на МТЕЛ с преференциални условия, които след изтичане автоматично минават на такса 100 лв. Все пак това е договор и е подписан. Четен е и е одобрен от страните по него. Какво точно ти трябва. Колегата горе ти е дал не-лош съвет за връзка, но за какво ти е адвокат? Добрите адвокати струват добри пари ;)

Така.
Октомври месец посетих техен магазин, за да видя какво ще ми предложат да преподпиша ноември, с ясната мисъл че тогава ми изтича договора.
Като от магазина им ми казаха да отида на 16.11.16 в техен офис, ако реша да мина на прима, за да си запазя номера.
На 12.11.16 отивам в техен офис, да видя новите им предложениея, като от там ми казаха, че вече съм в безсрочен договор демек с такса 100лв.
Както казах, парите няма да бъдат проблем, щом вече съм си навил на пръста, че ще си търся правата. Демек зор да ме изкл*цат с една такса.. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Ное 2016, 12:12

Мога да ти дам добър адвокат- след няколко дела, 500- 600лв хонорар, след няколко години ще си решил проблема. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 16 Ное 2016, 13:26

Haddess написа:Така.
Октомври месец посетих техен магазин, за да видя какво ще ми предложат да преподпиша ноември, с ясната мисъл че тогава ми изтича договора.
Като от магазина им ми казаха да отида на 16.11.16 в техен офис, ако реша да мина на прима, за да си запазя номера.
На 12.11.16 отивам в техен офис, да видя новите им предложениея, като от там ми казаха, че вече съм в безсрочен договор демек с такса 100лв.
Както казах, парите няма да бъдат проблем, щом вече съм си навил на пръста, че ще си търся правата. Демек зор да ме изкл*цат с една такса.. :mhihi:

Отиваш точно в този офис, в който са ти казали 16.11.16 да отидеш. Също така си проверяваш и твоя договор какво си подписал да не се окаже, че вече е изтекъл, ако не е не виждам начин да ти подновят договора от самосебе си без твое съгласие.
Последна промяна Дидо85 на 16 Ное 2016, 14:24, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Ное 2016, 14:13

Договорите се подписват с преференциални условия за определен период, такива са им офертите, след изтичане на периода договора преминава в стандартен без всички благинки, но без определен срок на действие, т.е. месец за месец.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Ное 2016, 14:57

Haddess написа:
vavilon написа:На страницата им най-долу в дясно, има "Свържете се с нас"/ "Онлайн чат". Мисля, че ще ти свършат работа доста бързо.

То така ги чаках цял ден и не се обадиха след заявка точно там...
- В магазините, неможело да ти дадът код.;
- Оператор на *88 неможе да ти даде код. Или да им пусна заявка и до 48ч. разбираш ли, ще ми го издадът... Стой и чакай благословията ни :censored: ;
- Опцията е да се обадя на 0881881 за 21ст./мин. ;

Въпроса не е в парите, не съм кокшкар за 2-5 лв., че ще чакам на телефона като тъпир за един код. Яд ме е, че си плащам над 8 г. бях в мтел, не съм си бавил фактури и плащания и се правят на цигани за телефон за 200 лв., да ми губят времето което ми е много по ценно.

Хммм...Аз пък се обадих на *88, говорих със сътрудник и за минута ми даде код за отключване на SMS.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 16 Ное 2016, 15:02

Пробвай със смс.Напиши си IMEI номерът на смс и го прати на 1588.След това ти връщат смс с код за отключване ако телефонът е изплатен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от eminema » 16 Ное 2016, 16:52

Ако нямаш си направи регистрация в сайта на мтел. От там избираш меню справки и има опция за отключване на телефона чрез imei.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 16 Ное 2016, 20:30

Ти хубаво си си наумил да си търсиш правата, но мога да ти дам един приятелски съвет. Прочети си внимателно договора (задълженията и правата с еднакво внимание), също така отвори и сайта на оператора и прочети общите условия за мобилната им услуга.
Ако след това още мислиш, че твоите права са нарушение от тях, а не от неспазени "задължения" тогава действай с пълна сила. Ако не е така, просто ще си загубиш времето! :bchug:

Аватар

Мнение от kolio876 » 17 Ное 2016, 18:14

Haddess написа:Здравейте.
Търся добър адвокат, запознат с тъпотиите на мобилните оператори...

Много ми е странно как рязко решавате, че всичко което пожелаете трябва да се случи 2 секунди ПРЕДИ да го пожелаете. Имаш си договор и общи условия- прочети ги внимателно и изненадващо за теб ще установиш, че всичко е ОК и нямаш основание да се оплакваш.
Никога не съм схващал защо някой ще купи кодиран телефон- би ли ми обяснил що си извършил такава глупост? Биха те по главата с бухалка ли, сложиха ти топките в менгеме ли, вързаха те за 3 кила тротил и запалиха фитила ли- защо взе кодиран апарат?

Следваща

Назад към Извън Темата