Започване на малък бизнес
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Започване на малък бизнес
Така,решил съм да отварям нещо мое
От малък град съм и по принцип има почти всичко и то по много.Аз съм се спрял на малко магазинче за дрехи,набелязал съм място което ще трябва да се ремонтира, освежи не е на главна улица но е почти в центъра има движение покрай него и има място да спират коли,стока мисля да докарвам от Солун има складове на едро от който пазаруват българи,имам голямо комби на метан така че транспортна не е проблем.Другите ми варианти са плод зеленчук,сервизче за смяна на масла или магазин за авто части.Не знам от къде да започна и не съм на ясно с почти нищо,но и преди съм се захващал с нещо от което нямам никаква представа ама се справих и още действа и мисля че и сега ще се справя!
Очаквам вашите мнения,съвети,препоръки,идеи и критики

Очаквам вашите мнения,съвети,препоръки,идеи и критики

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Започване на малък бизнес
ох, отдавна я чакам тая тема, скоро не беше пускана подобна
нищо лошо, те са полезни такива теми, но накрая винаги се оказва, че без 200-300к готови нищо не става
Ще следя с интерес
пп. Ето малко за начало от предишните
viewtopic.php?f=4&t=375828&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD
viewtopic.php?f=4&t=346582&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD
viewtopic.php?f=4&t=344228&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD

нищо лошо, те са полезни такива теми, но накрая винаги се оказва, че без 200-300к готови нищо не става

Ще следя с интерес

пп. Ето малко за начало от предишните
viewtopic.php?f=4&t=375828&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD
viewtopic.php?f=4&t=346582&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD
viewtopic.php?f=4&t=344228&hilit=%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD
Последна промяна K_Ilkov на 24 Ное 2016, 13:07, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Не го следя много този раздел,извинявам се ако темата се повтаря
Разбира се че имам малко готови пари,имам и от къде да взема още при нужда
Каквото и да напишете няма да ме откажете,така че давайте 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ozBMW написа:Не го следя много този раздел ...
Добре правиш

Пуснах горе няколко от предходните теми

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Като гледам горните теми са за идеи колегите са без въображение
Аз съм се спрял на нещо и искам малко съвет и информация 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Съгласен съм, че са били обречени още с първия пост
От нещата, които си изброил мога да кажа, че със сервиза е трудна работа много от гледна точка на разрешителни.
Имам познат, а тук има и хора със собствени сервизи ако решат да кажат.
Скъсват ги от проверки и има 1000 изисквания за всичко, за всяка кофа (за всичко почти искат отделна специална
),
кой кабел как да минава ... всякакви глупости.
Просто си провери как седи документалния въпрос

От нещата, които си изброил мога да кажа, че със сервиза е трудна работа много от гледна точка на разрешителни.
Имам познат, а тук има и хора със собствени сервизи ако решат да кажат.
Скъсват ги от проверки и има 1000 изисквания за всичко, за всяка кофа (за всичко почти искат отделна специална

кой кабел как да минава ... всякакви глупости.
Просто си провери как седи документалния въпрос

...
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Здравей колега,
каквото и да решиш - всичко зависи основно от теб. За конкретните ти идеи в момента няма да коментирам конкретно, защото не съм се интересувал, пък и зависят от множество фактори.
Каквото и когато и да съм правил или искал да правя - основната стъпка за мен винаги е била изготвянето на БИЗНЕС ПЛАН. Дори да не е професионално изготвен, пак може да ти даде цялостна представа за евентуалната бъдеща реализацията на ИДЕЯТА.
В интернет, ще намериш стотици бизнес планове, които могат да те ориентират какво представлява сам по себе си един бизнес план, както и стъпките за изготвянето му. Но ако следваш стъпките (незнам как са Финансовите, икономическите, маркетинговите и законови познания) със сигурност ще имаш добра основа, на базата на която да си подготвен за "всичко" (или поне основните очаквани и възможни проблеми, пречки, бариери или пък възможности за развитие.
Успех в начинанието, на което се спреш, а аз ще следя темата с интерес и ако мога ще помагам
каквото и да решиш - всичко зависи основно от теб. За конкретните ти идеи в момента няма да коментирам конкретно, защото не съм се интересувал, пък и зависят от множество фактори.
Каквото и когато и да съм правил или искал да правя - основната стъпка за мен винаги е била изготвянето на БИЗНЕС ПЛАН. Дори да не е професионално изготвен, пак може да ти даде цялостна представа за евентуалната бъдеща реализацията на ИДЕЯТА.
В интернет, ще намериш стотици бизнес планове, които могат да те ориентират какво представлява сам по себе си един бизнес план, както и стъпките за изготвянето му. Но ако следваш стъпките (незнам как са Финансовите, икономическите, маркетинговите и законови познания) със сигурност ще имаш добра основа, на базата на която да си подготвен за "всичко" (или поне основните очаквани и възможни проблеми, пречки, бариери или пък възможности за развитие.
Успех в начинанието, на което се спреш, а аз ще следя темата с интерес и ако мога ще помагам

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колега, много важно е да кажеш какво можеш, какво си работил, как си се справял, какво ти идва отвътре. Ако си бил добьр механик - отвори сервиз, ако си бил добър железар - отвори ковачница или железария, ориентирай тези, които питаш, за да могат да ти помогнат. Дрехи се продават навсякъде, ако искаш да си поредния преживяващ и прехранващ се, пак помисли.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Първо колкото по-далече от държавата толкова по-добре. Демек ако може да работиш на затворена врата и да не пускаш всеки или да си сайт за дрехи и да пращаш с куриер без фирма.
Второ зависи от къде си тръгнал.
Ето няколко примера:
За човек който е работил на зеленчукова борса като общак, да работи на собствена сергия е огромен скок и подобрение на статуса, за тоя от сергията ако си направи магазин пак. Ама ако изкарваш 2 бона на месец примерно за по 40 часа на работа и искаш да се развиеш чрез магазинче/сервизче, това е преебавка защото получваш 100 часа седмична работа а парите са по-въпрос дали ще стигаш 2 бона. Всичко е хипотетично и зависи къде се намираш в хранителната верига. Ако си амеба всяко действие е израстване , ама ако си херинга и бачкаш като амеба и се надяваш да изкарваш като делфин, едва ли...
Дано ме разбереш.
Второ зависи от къде си тръгнал.
Ето няколко примера:
За човек който е работил на зеленчукова борса като общак, да работи на собствена сергия е огромен скок и подобрение на статуса, за тоя от сергията ако си направи магазин пак. Ама ако изкарваш 2 бона на месец примерно за по 40 часа на работа и искаш да се развиеш чрез магазинче/сервизче, това е преебавка защото получваш 100 часа седмична работа а парите са по-въпрос дали ще стигаш 2 бона. Всичко е хипотетично и зависи къде се намираш в хранителната верига. Ако си амеба всяко действие е израстване , ама ако си херинга и бачкаш като амеба и се надяваш да изкарваш като делфин, едва ли...
Дано ме разбереш.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
https://www.facebook.com/smallbusinessi ... a/?fref=ts
Това е страницата на Стойне Василев, който е собственик на www.smartmoney.bg.
Информацията би ти била полезна.
Успех!
Това е страницата на Стойне Василев, който е собственик на www.smartmoney.bg.
Информацията би ти била полезна.
Успех!
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Според мен е най-добре да се захванеш с нещо в област, в която имаш добри познания, за да не се налага тепърва да се учиш на тънкостите на дадения занаят. След това, както и колега те е посъветвал, да седнеш и да съставиш един приличен бизнес план и чак тогава да търсиш съвети от хора от бранша. Успех 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Към колегата автор на темата.
Добре е да почнеш бизнесче, а най-добре е такъв бизнес, който го умееш...
Но пък не е проблем да почнеш и като ръководител на човек. какво имам в предвид, примерно наемаш малко помещение на добра позиция в града и почваш да подстригваш хора, ако не можеш, наемаш някой, които може и не му се занимава сам да си отвори подобно посещение, или "крадеш" работник, който бачка в друг фризьорски салон на заплата.
Та таргета трябва да ти е мъже и мъжко подстригване, при жените нещата са страшни, много претенции, много време и труд и не кореспондира със заплащането.
При мъжете примерно, тройка (3 лева) за пенсионери и петица (5 лева) за други, бързо се подстригва и докато оправяш една женска коса (само измиване и подсушване- около 10 кинта и близо час), ще минат за това време поне 5 мъже (х5 кинта= 25 лева).
Направи го салончето и "фенско", сложи интересни списания и вестници, удари един безплатен WiFi за чакащите и един тв да зяпат някакви предавания и като начало, смятам че ще е добре.
За кой град става въпрос?
Добре е да почнеш бизнесче, а най-добре е такъв бизнес, който го умееш...
Но пък не е проблем да почнеш и като ръководител на човек. какво имам в предвид, примерно наемаш малко помещение на добра позиция в града и почваш да подстригваш хора, ако не можеш, наемаш някой, които може и не му се занимава сам да си отвори подобно посещение, или "крадеш" работник, който бачка в друг фризьорски салон на заплата.
Та таргета трябва да ти е мъже и мъжко подстригване, при жените нещата са страшни, много претенции, много време и труд и не кореспондира със заплащането.
При мъжете примерно, тройка (3 лева) за пенсионери и петица (5 лева) за други, бързо се подстригва и докато оправяш една женска коса (само измиване и подсушване- около 10 кинта и близо час), ще минат за това време поне 5 мъже (х5 кинта= 25 лева).
Направи го салончето и "фенско", сложи интересни списания и вестници, удари един безплатен WiFi за чакащите и един тв да зяпат някакви предавания и като начало, смятам че ще е добре.
За кой град става въпрос?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Огромна тема! По въпроса за малкия бизнес може да се пише много.
Бих ти предложил книгата на Шломо Борохов "Една мисъл напред", много практично четиво.
Успех с начинанието!
Бих ти предложил книгата на Шломо Борохов "Една мисъл напред", много практично четиво.
Успех с начинанието!

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:ох, отдавна я чакам тая тема, скоро не беше пускана подобна![]()
Бях 100% сигурен, че ще се направи препратка към останалите теми

Един съвет от мен - най-важното нещо за всеки бизнес са хората. Ако не си много добър в съответната сфера или нямаш много добри служители потъваш бързо и сигурно.
От магазин за дрехи, през плод-зеленчук до сервиз и авточасти... Ако си мислиш, че ще успееш с каквото и да се захванеш, значи няма да успееш в нищо.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
До тука само полезни коментари,благодаря за което на всички!
Доста неща съм работил,но предимно съм бил шофьорче доставчик на хлеб,мляко,меса,но един ден ми писна от шефове и ставане по нощите и реших че ще си купя такси! Поразпитах познати дали се изкарват пари и колко горе долу на ден се изкарва.Намерих си кола нов внос,купих я и от там се започна всичко едно по едно сам да оправям документи ходене по майстори и така на татък,като не знаех къде да ходя за някой документ обаждам се питам и отива.Пуснах го първоначлно само с 1 шофьор,а аз останах на другата работа да поработя още да видя как ще тръгне с таксито и като видях че тръгна напуснах и сега и аз си го карам като не го кара колегата.
Сега ще кажете още едно такси да взема,да ама не!Много трудно се намират добри шофьори,който да не крадат и да пазят колата а ако имам 2 таксита трябва да имам поне 3-ма шофьори,двама да карат едната кола на дневна и нощна,с третия шофьор и аз да караме другата кола иначе няма сметка само да подържам 2 коли.Другото което е че искам нещо различно и затова се спрях на тези неща и знам от къде мога да пазарува стока,за плод зеленчук също имам от къде да зареждам много ефтино,но няма голям асортимент има само зеленчуци плодове няма.За масла също имам човек който се занимава и той ще може да съдейства.

Сега ще кажете още едно такси да взема,да ама не!Много трудно се намират добри шофьори,който да не крадат и да пазят колата а ако имам 2 таксита трябва да имам поне 3-ма шофьори,двама да карат едната кола на дневна и нощна,с третия шофьор и аз да караме другата кола иначе няма сметка само да подържам 2 коли.Другото което е че искам нещо различно и затова се спрях на тези неща и знам от къде мога да пазарува стока,за плод зеленчук също имам от къде да зареждам много ефтино,но няма голям асортимент има само зеленчуци плодове няма.За масла също имам човек който се занимава и той ще може да съдейства.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3