Подготвихте ли колата за зимата?
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Подготвихте ли колата за зимата?
Сложих си гумените стелки, дето ги взех от Митака.
Са почвам да се кандардисвам да сложа и зимните гуми, по възможност преди края на месеца ако не ме мързи
Са почвам да се кандардисвам да сложа и зимните гуми, по възможност преди края на месеца ако не ме мързи

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Трябва само да се сменят гумите(имам 4 зимни на джанти, на 1 година и 1000км), да сменя маслото( че вече е на 1 година и 5-6к км), проверя антифриза как е като температура на замръзване, сложа зимната течност на чистачките, сложа твърдия таван, малко спрей в ключалките против замръзване и метна веригите. Тва е. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Днес си купих стъргалка за лед на BMW, че беше на промоция. Същата е като aftermarket стъргалката ми, но пише BMW на нея 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Колеги, заглавието на темата е ясно изразено. Спора дачия/пежо/бмв си го водете в друга тема ако желаете. Позачистих последните коментари и ви моля следващите такива да бъдат по темата. Благодаря.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Дал съм близо 5-600 лв само за смяна на гумите за 10на години,дайте акъл откъде си пазарувате железни джанти- автоморгите,или?
Спреят за ключалки понякога е много важен,да не ви казвам при замръзнала такава на шоф. врата в планински условия как съм я размразявал
Спреят за ключалки понякога е много важен,да не ви казвам при замръзнала такава на шоф. врата в планински условия как съм я размразявал

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Аз ги лекувам със запалката, нагрявам си ключа и всичко точно, до сега е нямало нещо където да не съм отворил 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Е не ползвате ли алармата или централното? Никога не ми се е налагало да ползвам ключа...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
На BMW-то и мен не ми се е налагало, но на други коли съм го правил.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не ми работи алармата.dextuar написа:Е не ползвате ли алармата или централното? Никога не ми се е налагало да ползвам ключа...
А и ако ти падне акумулатора,няма друг начин
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Bogat-Beden написа:Дал съм близо 5-600 лв само за смяна на гумите за 10на години,дайте акъл откъде си пазарувате железни джанти- автоморгите,или?
Тук вярвам има доста джанти да се продават. Аз лично преди години си взех едни 17 Борбет А за 300лв от форума. Мега грозна джанта ама пък отдавна я избих. Оригиналните 16 останаха за зимните и си ги сменям за 20мин.
Лошото е, че китайските крикове са консуматив, ако се опитваш да вдигаш цялата страна на колата с тях.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Не видът на гумата, а дълбочината на грайфера е важна за зимата, решиха депутатите (допълнена)
http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/11/24/2870299_ne_vidut_na_gumata_a_dulbochinata_na_graifera_e_vajna/
То и при депутатите дълбочината на "гънките" е вярна, не формата. Аз изхвърлям летните гуми не защото са на минимума, а защото с годините две вече се изкривиха. Сега е времето да мислим за лятото, защото има много добри цени за летни гуми и консумативи.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз към подготовката на колата добавих ремонт на алтернатора и нови подгревни свещи за тдс-а 

BMW_POWER написа: Сега е времето да мислим за лятото, защото има много добри цени за летни гуми и консумативи.
Къде, че търся летни гуми?
Mini написа:BMW_POWER написа: Сега е времето да мислим за лятото, защото има много добри цени за летни гуми и консумативи.
Къде, че търся летни гуми?
Не знам какъв размер си.
http://www.canadiantire.ca/en/in-store- ... Clearance#
В Rexall сега има намаление на гифт карти за Canadian tire. 10% офф. За $50 плащаш $45. Днес си взех карти за $500 и платих $450. Това го правя втори път тази година. Като има нещо интересно на спешъл, хем намалено, хем още 10% напред. Зимните гуми на жената излязоха $200 по този начин. Сега има добра цена за пълната синтетика на Кастрол. 5л са под $30. Това си му е нормалната цена, ама ....
Провери в няколко различни магазина, защото невинаги има наличности.
Провери също и в щатския Уолмарт. Най-евтините 215 65 16 за женицата са
https://www.walmart.com/ip/215-65R16-98 ... o/50732985
https://www.walmart.com/ip/Douglas-All- ... L/49021614
Таксите са 8%. Виж и в Sears Auto Center в Щатите.