ЦЛК за жена в София ?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
ЦЛК за жена в София ?
Здравейте,
дойде време майка ми да се разделя със служебната кола и се търси нещо за нея в момента.Аз веднага й насочих вниманието към немските купета и много й хареса ЦЛК (говорим за w208 фейслифт). Притесненията й са за зимата, защото досега не е карала кола със задно (сегашната й е Рено Меган 2013г). Искам да ви питам как е положението в София през периодите, когато вали и има натрупал сняг ? Майка ми казва, че по малките улички из кварталите никога не е изчистено и се притеснява дали с т'ва ЦЛК няма да има често проблеми (премиум гумите се подразбират). Тя разликата рядко е голяма в проходимостта между БМВ и Мерцедес, та за това си мисля, че мога да получа доста актуални и адекватни отговори тук, както винаги
П.П. И да използвам темата за още един акъл да ми дадете:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gr44ok
това утре ще ходя да го гледам в Пазарджик, бях отблъснат от ниската цена и "УНИКАТ", ама пък изглежда свежо на пръв поглед и що да не
Уж сервизна история, "двата ключа"
Ако на място се окаже добре, ще я водя в балканстар на диагностика. На вас как ви се струва ? Знам, че има доста колеги, които са на Ти с мерниците, особеноо г-н Liloff
Благодаря предварително
дойде време майка ми да се разделя със служебната кола и се търси нещо за нея в момента.Аз веднага й насочих вниманието към немските купета и много й хареса ЦЛК (говорим за w208 фейслифт). Притесненията й са за зимата, защото досега не е карала кола със задно (сегашната й е Рено Меган 2013г). Искам да ви питам как е положението в София през периодите, когато вали и има натрупал сняг ? Майка ми казва, че по малките улички из кварталите никога не е изчистено и се притеснява дали с т'ва ЦЛК няма да има често проблеми (премиум гумите се подразбират). Тя разликата рядко е голяма в проходимостта между БМВ и Мерцедес, та за това си мисля, че мога да получа доста актуални и адекватни отговори тук, както винаги

П.П. И да използвам темата за още един акъл да ми дадете:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gr44ok
това утре ще ходя да го гледам в Пазарджик, бях отблъснат от ниската цена и "УНИКАТ", ама пък изглежда свежо на пръв поглед и що да не

Благодаря предварително

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: ЦЛК за жена в София ?
Проблема се свежда най-често до коловози и катерене по тротоарите пред входа върху буци неразчистен сняг и то за няколко дни. Та е почти все тая с каква кола си.
Вземи и един автомат на жената, що я тормозиш с тия ръчки в софето ...
Вземи и един автомат на жената, що я тормозиш с тия ръчки в софето ...
Ubi dubium, ibi libertas
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, при мерцедесите от този период най- страшният проблем е ръждата. Избива най- често по калниците, праговете, ръбовете и ключалката на задния капак. ЦЛК са сравнително ниски и може да има проблем с преодоляването на снежните коловози в по- малките улички. По- осведомените колеги ще кажат, но мисля че Мерцедес имаха проблем с АБС модулите от тези години. Автомобилът от снимката изглежда горе- долу прилично за парите си- виждат се типичните за Мерцедес спукани махагонови апликации около скоростния лост, както и около пепелника и седалката на водача е поизтрита. При оглед най- вероятно ще се видят още доста неща. Разхода на гориво на този агрегат няма смисъл да го коментирам.
- Mladenoff
- Потребител
-
Благодаря за отговорите!
Явно ще се гледа за ръжда, което е нещо очаквано. Иначе е позитивно настроена към идеята за автомат и ги разглеждам сега, но е доста оскъдно откъм хубави предложения, особено такива без газ.
Явно ще се гледа за ръжда, което е нещо очаквано. Иначе е позитивно настроена към идеята за автомат и ги разглеждам сега, но е доста оскъдно откъм хубави предложения, особено такива без газ.

ЦЛК-то от тези години страдат най-малко от ръжда от всички други модели на марката.Защита против корозия е в пъти по-добра от тази на W202 и W210.Надеждна кола е,стига да попаднеш на читав екземпляр.Колкото до проходимостта зимата,важно е да с хубави гуми и като казвам "хубави" имам предвид гуми добри на сняг.Не става въпрос за балансирана гума,номер едно в един кой си тест.Важни са показателите на сняг да са топ,а другите условия могат да бъдат преглътнати.Когато е зле положението и слагаш два бордюра в багажника и е танк.
Колега, вземете един паркетен джип (избери си сам марка) автомат и всичките ти проблеми отпадат от само себе си. Аз така направих с моята жена преди 4 години и проблемите ми свършиха. Хубави зимни гуми и пей сърце.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
hell's angel написа:Проблема се свежда най-често до коловози и катерене по тротоарите пред входа върху буци неразчистен сняг

Никога не съм закъсвал със задно заради самото задно...
В коловози обаче имам такива случки... Оставаш по корем и се почва едно въртене, копаене, бутане...
BMW_POWER написа:Колега, вземете един паркетен джип (избери си сам марка) автомат и всичките ти проблеми отпадат от само себе си.

Един от малкото пъти, в които съм съгласен с теб

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Колега, точно този моел си го яде бая ръждата, но както всички знаем на тези години си е конкретно от дадения екземпляр.
Относно височината на колата - с което и окачване да я вземеш си е нисичка. Проблема с ABS модула - на тези коли се слагат, до колкото си спомнят, три различни серийни номера на въпросният модул, като единият от тях най много гори, другият е божа работа, а третият - няма грижи, дори и да ти замине - ще намериш този, с който няма проблеми за сума от около 60 до към 250 лв втора ръка - слагаш и забравяш. Както всички знаем и колкото и да с еоплакваме в София улиците се чистят - да първият ден, когато все още ввали сняг настава някаква суматоха, но като цяло положението е добре. Малките улички е ясно защо не са почистени, колкото и д амрънкаме, докато си оставяме колите по малките улички(знам че няма къде дръгаде) няма как да са чисти(мое мнение, не задължавам никой с него). При нормално каране колата върви без проблеми в сняг.
Относно височината на колата - с което и окачване да я вземеш си е нисичка. Проблема с ABS модула - на тези коли се слагат, до колкото си спомнят, три различни серийни номера на въпросният модул, като единият от тях най много гори, другият е божа работа, а третият - няма грижи, дори и да ти замине - ще намериш този, с който няма проблеми за сума от около 60 до към 250 лв втора ръка - слагаш и забравяш. Както всички знаем и колкото и да с еоплакваме в София улиците се чистят - да първият ден, когато все още ввали сняг настава някаква суматоха, но като цяло положението е добре. Малките улички е ясно защо не са почистени, колкото и д амрънкаме, докато си оставяме колите по малките улички(знам че няма къде дръгаде) няма как да са чисти(мое мнение, не задължавам никой с него). При нормално каране колата върви без проблеми в сняг.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Здравей, колега!
Мога да дам мнение по конкретния модел от лично ползване. Наистина за София и малките улички си е малко проблемно особено ако попаднеш на читав Авангард ( най-ниско окачване), елеганс-а е малко по-висок. С автоматите грижи няма да имате, но височината е фактор особенно за зимни периоди. Имах хубава е класа 210ка - 200 компресор след като карах ЦЛКто но и тя беше авангард и именно затова я продадох - ниска идва за зимата.
Бих ви предложил нещо такова. Не конкретния атомобил, а такъв модел:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=grfc73
С високи гуми за зимата нещата са доста по-поносими и да симпатични за женската аудитория.
Мои приятели взеха такива на жените си и нямат сериозни грижи - 200 и 230 бензин са добри мотори.
Противно на лошата слава аз карах 200 компресор и бях много много доволен.
В момента имам Ц класа 230 бензин без компресор - 150 коня и смятам че мотора е идиотоустойчив.
Мога да дам мнение по конкретния модел от лично ползване. Наистина за София и малките улички си е малко проблемно особено ако попаднеш на читав Авангард ( най-ниско окачване), елеганс-а е малко по-висок. С автоматите грижи няма да имате, но височината е фактор особенно за зимни периоди. Имах хубава е класа 210ка - 200 компресор след като карах ЦЛКто но и тя беше авангард и именно затова я продадох - ниска идва за зимата.
Бих ви предложил нещо такова. Не конкретния атомобил, а такъв модел:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=grfc73
С високи гуми за зимата нещата са доста по-поносими и да симпатични за женската аудитория.
Мои приятели взеха такива на жените си и нямат сериозни грижи - 200 и 230 бензин са добри мотори.
Противно на лошата слава аз карах 200 компресор и бях много много доволен.
В момента имам Ц класа 230 бензин без компресор - 150 коня и смятам че мотора е идиотоустойчив.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- intention
- младши ентусиаст
-
Колега, взехте ли автомобил ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
цлк-то си гние доволно.. калници отпред, вежди отзад, вратите в долната част, капака отзад около ключалката, предния капак в края от камъчета се наранява и почва да избива ръжда, отпред в коша зад бронята...
от моторите най-добрия избор е 230 компресор 197к.с. (фейслифтовия, преди това е 193к..с), е 430 е по-добър но трудно се намира, а и не е баш за жена.
като цяло колата си е ниска във всичките разновидности.
едрогабаритните части всички са скъпи, особено по предницата например предна броня е огън.
а за какво е на майка ти кола 200 коня? да харчи без причина и да плаща данък залудо?
не ми се струва подходяюа за жена
доста по-добър избор за жена ако говорим за мерцедес е ц класа спорт купе 203-ка..
А защо не Е46 купе? щом държите да е купе..
от моторите най-добрия избор е 230 компресор 197к.с. (фейслифтовия, преди това е 193к..с), е 430 е по-добър но трудно се намира, а и не е баш за жена.
като цяло колата си е ниска във всичките разновидности.
едрогабаритните части всички са скъпи, особено по предницата например предна броня е огън.
а за какво е на майка ти кола 200 коня? да харчи без причина и да плаща данък залудо?
не ми се струва подходяюа за жена

А защо не Е46 купе? щом държите да е купе..

- intention
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа: доста по-добър избор за жена ако говорим за мерцедес е ц класа спорт купе 203-ка..
Точно каквото препоръчах и аз отгоре

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- Mladenoff
- Потребител
-
Все още не сме се спрели на окончателен избор, гледахме доста ЦЛК-та, харесахме няколко, водих ги на диагностика и така. Обаче, докато се завъртим из някоя автокъща, майка ми си хареса още 2-3 модела, тя цял живот е карала служебни автомобили и изобщо няма чувство да се привърже към някой конкретен, ей така да го види и да я "грабне". Сега е харесала един Опел Сигнум, дето за първи път го чух като ми го показа...абе, луда работа.
Не съм ъпдейтвал темата, тъй като получих достатъчно ифнормативни отговори и да не up-вам без прогрес. Тия дни ще се взима решение вече, щото от януари остава без служебна кола и ще пиша на какво сме се спрели.
Не съм ъпдейтвал темата, тъй като получих достатъчно ифнормативни отговори и да не up-вам без прогрес. Тия дни ще се взима решение вече, щото от януари остава без служебна кола и ще пиша на какво сме се спрели.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
hell's angel написа:203-та пък хич не гние на изброените места
Доста по-малко..
Сигнум само са не е 2.2директ и 3.0дци че там се реве лошо..

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2