Ревизия на диференциал - къде?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Re: Ревизия на диференциал - къде?
павката написа:[quote="vasilzlatkov85"
Днес си направих труда да проверя колко струва нов диференциал за двигател М52б 20 в Дару Кар ( 3200лв), направо ме заболя главата,бях прежалил около 2000, ама чак 3..., май ще имат много здраве
2хил за 36ца ли?[/quote]
Колега говорим за бмв е46 М52б20,Диференциал 3200 лева за е36 не съм проверявал все още

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Ето ви диф+шпер касета за е36 320.
Номенклатурен номер : 33107502829
Описание : AT-HA GETR.
Ед.цена (с ДДС) : 2864.30 BGN
Номенклатурен номер : 33141213748
Описание : RMFD.L.S.DIF
Ед.цена (с ДДС) : 3425.96 BGN

Номенклатурен номер : 33107502829
Описание : AT-HA GETR.
Ед.цена (с ДДС) : 2864.30 BGN
Номенклатурен номер : 33141213748
Описание : RMFD.L.S.DIF
Ед.цена (с ДДС) : 3425.96 BGN

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
При Пенев в бургас (http://www.bmw-shper.com/bg/%D0%BD%D0%B ... %BB%D0%BE/)
Съм си правил 3 дифа. Този на е36цата (която между другото е на страницата веднага, като я отворите - ходихме на една писта да тестваме)
И два за е28цата. Два защото аз не подбрах добре числото и трябваше да го правим по-дълъг.
Определено е про.
Съм си правил 3 дифа. Този на е36цата (която между другото е на страницата веднага, като я отворите - ходихме на една писта да тестваме)

И два за е28цата. Два защото аз не подбрах добре числото и трябваше да го правим по-дълъг.
Определено е про.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
ogata написа:При Пенев в бургас (http://www.bmw-shper.com/bg/%D0%BD%D0%B ... %BB%D0%BE/)
Съм си правил 3 дифа. Този на е36цата (която между другото е на страницата веднага, като я отворите - ходихме на една писта да тестваме)![]()
Определено е про.
Говорил съм със него за ремонта (около 500 лева струва ремонта) , Само трябва да го сваля и да му го дам да го ремонтира.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Колеги - само дифове ли правят или и раздатки ? Искам просто да съм подготвен 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Не че съм си правил диф при него ама да се разпиша
Говорих с него няколко пъти информативно на тема шпер за 28ца, че имах доста въпроси и човека ми обясни всичко което ме интересуваше и цените ми разясни на различните вариации.
На мен ми беше казал , пращаш диф голямо прасе примерно с число 2.93 и до 10тина дена имаш шпер 25% с ново масло срещу 690 лв , цената скача нагоре ако искате да си избирате числа и проценти , за 40% заключване беше +100лв.
Това става септември 2015год , извинявам се на колегата ако съм написал нещо грешно !
Бях готов да дам 690 лв , но в последствие се оказа , че съм с диф коренно различен от това което трябва да бъде
да го туря на немеца
И си намерих случайно от моя град шпер 3.15 със сменено масло кастрол за 400 камъка и ударих джакпота
Автомат със шпер карАл ли си стана работата

Говорих с него няколко пъти информативно на тема шпер за 28ца, че имах доста въпроси и човека ми обясни всичко което ме интересуваше и цените ми разясни на различните вариации.
На мен ми беше казал , пращаш диф голямо прасе примерно с число 2.93 и до 10тина дена имаш шпер 25% с ново масло срещу 690 лв , цената скача нагоре ако искате да си избирате числа и проценти , за 40% заключване беше +100лв.
Това става септември 2015год , извинявам се на колегата ако съм написал нещо грешно !
Бях готов да дам 690 лв , но в последствие се оказа , че съм с диф коренно различен от това което трябва да бъде

И си намерих случайно от моя град шпер 3.15 със сменено масло кастрол за 400 камъка и ударих джакпота

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
laviatan написа:Колеги - само дифове ли правят или и раздатки ? Искам просто да съм подготвен
До колкото знам прави само дифове(шпер)

Powerslide написа:Не че съм си правил диф при него ама да се разпиша![]()
Бях готов да дам 690 лв , но в последствие се оказа , че съм с диф коренно различен от това което трябва да бъдеда го туря на немеца
![]()
И си намерих случайно от моя град шпер 3.15 със сменено масло кастрол за 400 камъка и ударих джакпота![]()
Направо трябва да почерпиш по случая

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
НИКОЛ 95 - Ремонт на механични скоростни кутии и диференциали във София ...
info-call.bg/f/nikol-95/3845/1/
Илийката се казва човека
info-call.bg/f/nikol-95/3845/1/

Илийката се казва човека

Здравейте,
"Наследих" една E46-ца 316i фейслифт (2004 г.) 114 коня автоматик. Карана е само от един собственик и за 12 години са се обаждали единствено обичайните проблеми - теч на антифриз, уплътнения и т.н. Сервизирана е само в Дару Кар (олеле), откъдето е и купена, а преди няколко месеца диференциалът (3,73) е започнал да вие сериозно. Сменили са маслото, шумът е понамалял, но са казали, че те само могат да го сменят с нов (около 3500 лева с труда) и по-добре човекът да си търси втора ръка. Той обаче си взе X1-ца, а E46-цата остана за оборотна
Сега търся къде да сервизирам диференциала или директно да се смени. Знам, че самата процедура не е толкова сложна (по-скоро времеемка) и при проблеми в лагерите е въпрос на сравнително лек ремонт (+това никога не се знае на какво ще попаднеш при втора ръка), но се иска правилният човек да го направи. Не ми е никакъв проблем да я закарам и до Бургас (аз съм си наполовина бургазлия), но тук говорим за автомобил, който е просто за приятно стигане от точка А до точка Б. А с това виене вече хич не е приятно, даже си е доста притеснително... не става да се кара спокойно.
Търся съвет дали има кой да ми свърши работа в София, преди да се засиля към Бургас
"Наследих" една E46-ца 316i фейслифт (2004 г.) 114 коня автоматик. Карана е само от един собственик и за 12 години са се обаждали единствено обичайните проблеми - теч на антифриз, уплътнения и т.н. Сервизирана е само в Дару Кар (олеле), откъдето е и купена, а преди няколко месеца диференциалът (3,73) е започнал да вие сериозно. Сменили са маслото, шумът е понамалял, но са казали, че те само могат да го сменят с нов (около 3500 лева с труда) и по-добре човекът да си търси втора ръка. Той обаче си взе X1-ца, а E46-цата остана за оборотна

Търся съвет дали има кой да ми свърши работа в София, преди да се засиля към Бургас

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Celeborn написа:Здравейте,
"Наследих" една E46-ца 316i фейслифт (2004 г.) 114 коня автоматик. Карана е само от един собственик и за 12 години са се обаждали единствено обичайните проблеми - теч на антифриз, уплътнения и т.н. Сервизирана е само в Дару Кар (олеле), откъдето е и купена, а преди няколко месеца диференциалът (3,73) е започнал да вие сериозно. Сменили са маслото, шумът е понамалял, но са казали, че те само могат да го сменят с нов (около 3500 лева с труда) и по-добре човекът да си търси втора ръка. Той обаче си взе X1-ца, а E46-цата остана за оборотнаСега търся къде да сервизирам диференциала или директно да се смени. Знам, че самата процедура не е толкова сложна (по-скоро времеемка) и при проблеми в лагерите е въпрос на сравнително лек ремонт (+това никога не се знае на какво ще попаднеш при втора ръка), но се иска правилният човек да го направи. Не ми е никакъв проблем да я закарам и до Бургас (аз съм си наполовина бургазлия), но тук говорим за автомобил, който е просто за приятно стигане от точка А до точка Б. А с това виене вече хич не е приятно, даже си е доста притеснително... не става да се кара спокойно.
Ами най-евтиния вариант е да си намериш втора употреба,ЗА около 150 лева,но колко ще е читав,само ГосПоД знае,иначе и в София има хора,които за около 500 лева,ще ти ревизират дифта.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2