Пререгистрация на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Пререгистрация на кола

Мнение от anpa1 » 06 Дек 2016, 13:23

Здравейте всички
Предстои ми покупка на кола, но не нов внос. . Има си номера на съответния окръг, т.е. не се налага смяна. Каква е процедурата в КАТ? колко излиза като сума?
А при нотариуса представя ли се данъчна оценка или нещо подобно?
Бкагодаря предварително

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Пререгистрация на кола

Мнение от randity » 06 Дек 2016, 21:59

Ако колата е със Софийски номера (примерно) и ти си по местожителство от София, процедурата е следната в КАТ:

Отиваш с голям и малък талон, гражданска, договора и копие на договора и лична карта. Подаваш на съответното гише и чакаш. Колата не ти трябва, щом няма смяна на номера, не се минават и канали. За КАТ София, тая услуга струва 13лв.

За останалите въпроси като данъчната оценка и процедури в други области, не мога да дам отговор.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пререгистрация на кола

Мнение от Коцето » 06 Дек 2016, 23:28

При нотариус ще ти трябва застрахователна оценка само , при много нотариуси се предлага услугата , ако ли не всеки застрахователен брокер го прави струва 10 лв. Другото го е написал колегата преди мен.
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

Изображение

Назад към Извън Темата