По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: По-добре ли бяхме през соца?
Jordana написа:А тези опашки много бързо ги забравихте - пресни пресни са още![]()
Абе като си говорим за опашки...
К'ви са тия опашки пред хепи в моловете

Баси изперкалия народ...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
drago_pavlov написа:Jordana написа:А тези опашки много бързо ги забравихте - пресни пресни са още![]()
К'ви са тия опашки пред хепи в моловетеКъ'Ф е тоя зор? Да се тагнеш, че си боднал у хепи ли
![]()
Баси изперкалия народ...
Случка от вчера, на която ставам неволен слушател.
Лице 1: минах на Теленор
Лице 2: защо ?
Лице 1: защото М тел нямат новия айфон, а не мога да чакам повече
Какво по дяволите се случва с хората, как станаха всички такива зомбита и имането на последния айфон на лизинг е най важното нещо
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
N.Mihaylovski написа:drago_pavlov написа:Jordana написа:А тези опашки много бързо ги забравихте - пресни пресни са още![]()
К'ви са тия опашки пред хепи в моловетеКъ'Ф е тоя зор? Да се тагнеш, че си боднал у хепи ли
![]()
Баси изперкалия народ...
Какво по дяволите се случва с хората, как станаха всички такива зомбита и имането на последния айфон на лизинг е най важното нещо
Като казахте айфон на лизинг да добавя нещо и аз.

Аз и баща ми имаме 4-ките пак подаръци още от първата седмица когато ги пуснаха в Глобул. Че с този не жената беше хубаво, беше нещо което го нямаше под път и над път, беше интересно...за известно време. После с 4-ките ефекта пак беше голям, но вместо както с предишния да беше "уау, какъв е тоя телефон", чуваха се неща от сорта на "може ли да го погледна" и т.н. в смисъл вече хората знаеха какво е.
Та следващата случка я казвам като фен на айфон и как се радвам, че никога не съм имал потребността да си купя нов такъв телефон, а парадокса е че лично аз сега мога да си позволя всяка година да си купувам нов айфон и не си купувам, а тогава не можех, но пък имахме и аз и жена ми такива и то веднага с влизането им в БГ.

Та возя едно момиче, което ми е клиент и е на възраст около 19-20 години. Завърши училище и почна там някаква работа в хипермакет, съвсем обикновена. Гледам я размятква някаква кутия с някакъв айфон на нея, който не съм виждал и точно като любител на марката, а не като зомбиран някакъв поисках да го видя. Разгледах го и се оказа, че е новия айфон 7, обаче плюс. Та питам я аз колко пари е дала защото знам, че е скъпо и тя като ми вика "ми малко над 2000лв".

И всъщност такива случки има не една или две, но не ми се раздува още полето. В тоя момент останах супер доволен, че никога не съм имал потребност да хвърлям пари на вятъра за нещо, което ще е актуално няколко месеца преди да излезе айфон 7+ и т.н.

Та с всичките тея редове исках да кажа докъде е стигнала България в това отношение. Гледаме от Америка, че ползват айфони във всеки филм, ама това си е маркетинг, а и там като праснеш договор, наистина ти го дава сравнително евтино, а тук го плащаш два пъти, горе-долу като работата с черните петъци е разликата между нас и тях с айфоните.

Та лично аз нов айфон ще си купя когато излезе нешо революционно, примерно да излита от масата и да пуска холограми да си гледам.

Интересувах се дали на деня мога да го препродам, но не стана работата и толкова.
Тази сутрин отивам да мия колата и на мивката като идва някакъв с някаква Е60-ка, като слиза от нея, все едно ще е към G30 работата вече.

В киното е станало някаква мода да се правят така наречените селфита, вероятно веднага ги пускат у фИЕйса, чак едно две кокошки последния път, редовете над тях им се смееха.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Маверик как избухна обаче не е истина
респект бате...попилях се от смях.
П.С. дай Боже всеки му такива клиентки като твойте дали

респект бате...попилях се от смях.
П.С. дай Боже всеки му такива клиентки като твойте дали

Top Gun Maverick написа:Какво по дяволите се случва с хората, как станаха всички такива зомбита и имането на последния айфон на лизинг е най важното нещо
видял си ги нещата правилно си мисля...
... причини много. свързани са се с мат'риала, ценностната ни система, себеуважението и нЕкви такива все забулени параметри дето изветряват със скороста на социализма...
обаче всичко си е до човек. тези дето ги визираш са хора които общо взето нямат значение. живуркат си тихичко и се напъват да излязат от коловозите на пътя дето може да не знаят, но усещат подсъзнателно накъде води. да ама "толкова си могат"- те затова са в тия коловози по начало. измъкване няма. може само да ги заобикаляш в ежедневието защото.. от тях "полза" нямаш. и колкото и да "чупят стойки" - изометрия някаква е...
има и един друг коварен момент. коварен защото идва малко параграф 22. единствения начин да разбереш, че "имането" не е имане е да минеш през фазата на материализма- демек- докато не се отчетеш в графа "материално"- няма начин да видиш гората- все нЕкви листа са ти пред очите... един вид - израстването изисква инвестиции. няма инвестиции - няма израстване. и кръга се затваря... затова и повечето хора без възможности са затънали в това блато и няма оправия и не можеш да очакваш да видят гората...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
alx написа:Top Gun Maverick написа:Какво по дяволите се случва с хората, как станаха всички такива зомбита и имането на последния айфон на лизинг е най важното нещо
видял си ги нещата правилно си мисля...
... причини много. свързани са се с мат'риала, ценностната ни система, себеуважението и нЕкви такива все забулени параметри дето изветряват със скороста на социализма...
обаче всичко си е до човек. тези дето ги визираш са хора които общо взето нямат значение. живуркат си тихичко и се напъват да излязат от коловозите на пътя дето може да не знаят, но усещат подсъзнателно накъде води. да ама "толкова си могат"- те затова са в тия коловози по начало. измъкване няма. може само да ги заобикаляш в ежедневието защото.. от тях "полза" нямаш. и колкото и да "чупят стойки" - изометрия някаква е...
има и един друг коварен момент. коварен защото идва малко параграф 22. единствения начин да разбереш, че "имането" не е имане е да минеш през фазата на материализма- демек- докато не се отчетеш в графа "материално"- няма начин да видиш гората- все нЕкви листа са ти пред очите... един вид - израстването изисква инвестиции. няма инвестиции - няма израстване. и кръга се затваря... затова и повечето хора без възможности са затънали в това блато и няма оправия и не можеш да очакваш да видят гората...
Това все едно аз съм го писал, но ти се справи по добре.
Сега обаче искам да ми кажеш ти като мислиш така (и аз така мисля ) как възприемаш околния свят, защото те са зомбита, чакащи ТЕАО с Барет-а
П.П ще копирам поста ти и в друга тема

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Top Gun Maverick написа:N.Mihaylovski написа:drago_pavlov написа:Jordana написа:А тези опашки много бързо ги забравихте - пресни пресни са още![]()
![]()
Баси изперкалия народ...
Като казахте айфон на лизинг да добавя нещо и аз.Лично съм любител на марката откакто излезна първия айфон защото беше нещо революционно и си ме радваше как беше. После всички Корейски боклуци изкараха телефони, които ти вършат същата работа. Жена ми има подарък айфон 3GS откакто ги бяха пуснали в БГ, мисля 2008-ма беше. Още работи.
![]()
А е минал през всичките неволи, за които може да се сетите включително две малки деца са го мятали, стъргали по плочки, въобще израснали с него.
Аз и баща ми имаме 4-ките пак подаръци още от първата седмица когато ги пуснаха в Глобул. Че с този не жената беше хубаво, беше нещо което го нямаше под път и над път, беше интересно...за известно време. После с 4-ките ефекта пак беше голям, но вместо както с предишния да беше "уау, какъв е тоя телефон", чуваха се неща от сорта на "може ли да го погледна" и т.н. в смисъл вече хората знаеха какво е.
Та следващата случка я казвам като фен на айфон и как се радвам, че никога не съм имал потребността да си купя нов такъв телефон, а парадокса е че лично аз сега мога да си позволя всяка година да си купувам нов айфон и не си купувам, а тогава не можех, но пък имахме и аз и жена ми такива и то веднага с влизането им в БГ.![]()
Та возя едно момиче, което ми е клиент и е на възраст около 19-20 години. Завърши училище и почна там някаква работа в хипермакет, съвсем обикновена. Гледам я размятква някаква кутия с някакъв айфон на нея, който не съм виждал и точно като любител на марката, а не като зомбиран някакъв поисках да го видя. Разгледах го и се оказа, че е новия айфон 7, обаче плюс. Та питам я аз колко пари е дала защото знам, че е скъпо и тя като ми вика "ми малко над 2000лв".![]()
И аз ви викам "ти си луда". А тъкмо след като се разрових из менюто вече беше почнал да ми омръзва(все едно телефон, който сте имали от няколко месеца)просто защото не виждах нищо по-различно от айфон 6, 6 ес и като ми каза тая цена тотално ми омръзна телефона.
![]()
![]()
При все, че си казах как изобщо не е за мен понеже е много голям и не мога да боравя с една ръка с него както го правя с по-малък. Та сега ще си кажат някои от поддръжниците на момичето да има такъв телефон "имала, дала". Да, ама не. Семейството е супер обикновено и имат за кола....гоУф тройка, а дори няма надпис Ремус отзад, не бръмчи и е без фолио, един вид няма типичния "намазан"
вид на гоУфовете от някои географски ширини из БГ.
Та не съм счетоводител на никой, нито искам да обиждам някой, най-малко пък нея, а просто се чудя как така в България е толкова важно какъв ти е телефона и каква ти е колата откъм това да се "покажем". Хайде за хората за които колите са нещо повече от средство за придвижване разбирам. За тези, които ще използват подобен телефон и реално имат нужда от него също разбирам, особено тези които не си броят парите, за тях е ясно. Ама да имаш кола за 800лв. и телефон за 2000+, това вече не го разбирам. То всъщност в случая и кола нямаме защото тя е на бащата. Приятелите на момичето също се чудят за какво става дума, че се е купило това нещо.
Приятелките вече е ясно, вече има направени снимки джуки тип кокошо дупе в тоалетната
с цел да се види колко хубаво снима телефона.
![]()
И всъщност такива случки има не една или две, но не ми се раздува още полето. В тоя момент останах супер доволен, че никога не съм имал потребност да хвърлям пари на вятъра за нещо, което ще е актуално няколко месеца преди да излезе айфон 7+ и т.н.Викам си 2000 лв. че те още хората не са си изплатили 6-еските, а някои и 6-ците дори, как сега ще са актуални като трябва да вземат и новия на лизинг.
Пляскам си с айфон 4-ката, някои ме питат още ли вървяла, а аз реално отдавна я ползвам само за някакви игри, за аларма и нещо за нет, иначе си говоря с един дърт Ериксон с който реално мога да ползвам всичко. Като се скапе съвсем мисля да минавам на едни Нокии от 10 лв които ти дават като преподпишеш, малкия е на 8 и е с такъв.
Но тук идва и другата простотия - в класа му всички деца кажи-речи били с тъч скрийни и го питали защо той е с копчета, че сега обясняваме как това е тотално ненужно и т.н.
Смятайте как от малки в тая държава(от втори клас)ги зомбирват колко е важно да ти е "як" телефона. Знам за случай при който не детето му купуват най-новия Самсунг Галакси от втори клас и то всяка година защото според майка и "не можело някой в класа да има по-хубав телефон".
![]()
![]()
![]()
![]()
А да, купувал се и за да не се комплексирало детето.
Ако трябва да издребнявам, той никога не е бил най-хубавия телефон на пазара, но в случая е важно друго, а именно позьорщината. Обяснете ми как и защо му е нужно на кое да е дете подобен телефон?
Та с всичките тея редове исках да кажа докъде е стигнала България в това отношение. Гледаме от Америка, че ползват айфони във всеки филм, ама това си е маркетинг, а и там като праснеш договор, наистина ти го дава сравнително евтино, а тук го плащаш два пъти, горе-долу като работата с черните петъци е разликата между нас и тях с айфоните.![]()
Та лично аз нов айфон ще си купя когато излезе нешо революционно, примерно да излита от масата и да пуска холограми да си гледам.Дотогава все ми е тя дали е айфон 8, турбо Гига или Галактическия Корейски китюк, или Ейч-Ти-С,и или Ел-Джи, или Леново, или хуЙ-ау-ей или там каквото е.
Всичките вършат една и съща работа. Миналият ден ми предлагаха айфон 6ес закупен от бай мангал на лизинг от Теленор и веднага предложен за 800лв. можеше и за 700 да се даде с всичките документи, няма блокирване, работи с всякакви карти и т.н.
Интересувах се дали на деня мога да го препродам, но не стана работата и толкова.
Тази сутрин отивам да мия колата и на мивката като идва някакъв с някаква Е60-ка, като слиза от нея, все едно ще е към G30 работата вече.Едни чупки, едни стойки там да се подпре на една друга кола, ама пък само с подметката, че да не се оцапа нещо, та вън минус 6 градуса, слънцето едвам блещука, а той праснал слънчевите очила, които му замръзват на празната тиква и сигурно се замъгляват от конденза, ама не ги маха.
Викам си ей, вярно Е60 отдавна не е това, което беше, но и това тотлно не бе важно, а просто надуването и позьорщината на маХ. Естествено и извади той някакъв телефон там тип "нали се сещате"
.
В киното е станало някаква мода да се правят така наречените селфита, вероятно веднага ги пускат у фИЕйса, чак едно две кокошки последния път, редовете над тях им се смееха.
Браво, много добре написано. Това е част от народопсихологията ни. Я само си помисли за лафа "Ами какво ще кажат хората?". Българина гледа да не го съдят, но пък много обича да съди. Затова ме кефят канадците-не им пука кой какво щял да каже.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Top Gun Maverick,
защо според теб някой ще ти се обяснява , как да си живее живота и за какво да си харчи парите, дори взети на кредит?
Виждам ,че и ти и много други колеги непрекъснато раздавате квалификации , но ако някой го направи за вас голям вой ще падне.
Защо някой си купил айфон, М-ка, обаче живял в панелка? - ми е така! кеф му е , луд е , гъзар е...
Разбирам да имаш кеш 1 мил. да гледаш черно-бял телевизор и да спиш на русенски легла, ок, раздавай философия, но едва ли.
На българина ако му забраниш да обсъжда парите, колата и жената на комшията, а и политиката , ще онемее.
защо според теб някой ще ти се обяснява , как да си живее живота и за какво да си харчи парите, дори взети на кредит?
Виждам ,че и ти и много други колеги непрекъснато раздавате квалификации , но ако някой го направи за вас голям вой ще падне.
Защо някой си купил айфон, М-ка, обаче живял в панелка? - ми е така! кеф му е , луд е , гъзар е...
Разбирам да имаш кеш 1 мил. да гледаш черно-бял телевизор и да спиш на русенски легла, ок, раздавай философия, но едва ли.
На българина ако му забраниш да обсъжда парите, колата и жената на комшията, а и политиката , ще онемее.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
klintan66 написа:Top Gun Maverick,
+1
Точно така, всеки си е прав за себе си, @Top Gun Maverick може да имаш съвсем различен мироглед, да си спестовник и да гледаш според теб разумно и рационално на нещата, други смятат, че биха били щастливи с това, което ги заобикаля около тях, вещите, хора, заведения...
Познавам хора, които станаха доста заможни, един пич, въпреки че автомобила, който кара стои нелепо до блока, в който живее, остана да живее там, заради познатите и приятелите, който му бяха съседи.
Всичко е въпрос на гледна точка.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:@Top Gun Maverick може да имаш съвсем различен мироглед, да си спестовник и да гледаш според теб разумно и рационално на нещата ...
И аз така съм чувал, че е много рационален ... е60 м5 си е рационален и практичен аФтомобил и според мен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Той не е, но колегата го е преработил да е, поне донякъдеK_Ilkov написа:Е.Димитров написа:@Top Gun Maverick може да имаш съвсем различен мироглед, да си спестовник и да гледаш според теб разумно и рационално на нещата ...
И аз така съм чувал, че е много рационален ... е60 м5 си е рационален и практичен аФтомобил и според мен

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
верно ли
мани, станало е една еманация на практичното

мани, станало е една еманация на практичното

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да кажем, че имам поглед точно над ТЕЗИ примери за да споделя. Не съм показал с пръст хората, нито нищо такова. Имам и над много други. Примерите, които вие давате са съвсем различни, да не кажа нямат нищо общо.
А вижданията на всеки, че били еди какви си...идеални виждания според мен за нашите Географски ширини.
А и да вметна, че вече нямам М-ка, обявено е официално даже в съответната тема, което не виждам какво общо има с другите неща тук.
И всъщност да, всеки е свободен да си харчи и последното левче в джоба за телефон или каквото си там иска, пък после ако ще да го изплаща с адови мъки или с пари намерени на улицата. Ставаше дума за нещо съвсем различно от това да казвам на кой, как да живее, гледам и бая хора са го разбрали де.
И не виждам защо пък да не мога да изразя неодобрението си към даден МОДЕЛ на поведение, особено пък свързан с поза.
А вижданията на всеки, че били еди какви си...идеални виждания според мен за нашите Географски ширини.

А и да вметна, че вече нямам М-ка, обявено е официално даже в съответната тема, което не виждам какво общо има с другите неща тук.
И всъщност да, всеки е свободен да си харчи и последното левче в джоба за телефон или каквото си там иска, пък после ако ще да го изплаща с адови мъки или с пари намерени на улицата. Ставаше дума за нещо съвсем различно от това да казвам на кой, как да живее, гледам и бая хора са го разбрали де.
И не виждам защо пък да не мога да изразя неодобрението си към даден МОДЕЛ на поведение, особено пък свързан с поза.

Последна промяна Top Gun Maverick на 06 Дек 2016, 20:47, променена общо 1 път

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Виж аз подкрепям мнението ти, и дори не бих вметнал м5цата в темата ако не беше станало дума колко си практичен
Не знам кво имат общо съжденията ти със соца ама нейсе...

Не знам кво имат общо съжденията ти със соца ама нейсе...

...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами, виж назад:
Опашки, Хепи, Айфон на лизинг на всяка цена и...почвам аз тогава.
Та имат със соца, то е описано във всеки пост, не само в моите.
Относно практичността за колата, казвал съм го и преди. Всичко тръгна от една тема в раздела на Е60, че това не можело и онова не можело. Ставаше дума даже за други мотори. А за мен няма такова нещо като не може и казах, че сега ще направя нещо още по-невъзможно уж. И така. Там е описано ПОДРОБНО. Живот и здраве другите няма да ги правя толкова практични.
Не, че нещо нередно се бе получило като резултат де, напротив, дори надмина очакванията ни.
Но може да говорим за Сталин вече, не е проблем.
Опашки, Хепи, Айфон на лизинг на всяка цена и...почвам аз тогава.

Та имат със соца, то е описано във всеки пост, не само в моите.
Относно практичността за колата, казвал съм го и преди. Всичко тръгна от една тема в раздела на Е60, че това не можело и онова не можело. Ставаше дума даже за други мотори. А за мен няма такова нещо като не може и казах, че сега ще направя нещо още по-невъзможно уж. И така. Там е описано ПОДРОБНО. Живот и здраве другите няма да ги правя толкова практични.

Но може да говорим за Сталин вече, не е проблем.